Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
23 april 2012, 18:55 uur | Bericht #345319
Wereldtemperaturen in beeld van 1880-2011


Negen van de tien warmste jaren in de moderne meteorologische dataverzameling zijn van deze eeuw. Het jaar 2011 komt op de 9de plaatst. De bovenstaande animatie laat de anomaly zien van de temperaturen vergeleken met de "ijkperiode" van 1951-1980. Het laat dus niet de absolute temperaturen zien. 

Brandende aarde in beeld van 2000 - mei 2011


Er brand altijd wel ergens wat op de aarde. Natuurbranden worden veroorzaakt door bliksem of door menselijk handelen. Mensen maken van vuur gebruik om hun landbouwgrond van natuurlijke vegetatie te ondoen. Branden veroorzaken grote hoeveelheden rookvervuiling, laten broeikas gassen vrijkomen en tasten onbedoeld ecosystemen aan. Maar het vuur kan ook nuttig zijn. Door een brand wordt het dode en halfdode kreupelhout opgeruimd. Dit kan weer bijdragen aan een herstel van een ecosysteem. In vele ecosystemen, zoals bossen en graslanden.  Sommige planten hebben zich langzij de vuren geëvolueerd en moeten van tijd tot tijd platbranden om zich te kunnen voortplanten.  De bovenstaande animatie laat de lokaties zien van de branden over de gehele wereld op maandelijkse basis. De data is gebaseerd op observaties van de Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS) op NASA's Terra satelliet. De kleuren zijn gebaseerd op het aantal (en dus niet op ge grootte) van de branden in een gebied van 1.000 km2. De witte pixels laten het maximale aantal zien: 100 branden in een gebied van 1.000 km2 op één dag. De gele punten vertegenwoordigen 10 branden, de oranje 5 branden en de rode 1 brand per dag. Sommige globale patronen, die ontstaan zijn een resultaat van natuurlijke cycli in regenval, droogte en onweer. Voorbeeld: natuurllijke branden zijn gemeengoed in de bossen van Canada in de zomer. Andere patronen zijn het resultaat van menselijk handelen. In het hard van Zuid Amerika is in de periode van augustus - oktober verhoogde activiteit te zien in het aantal branden. Een ander voorbeeld is het jaarlijks terugkerend patroon van agriculturele branden van noord tot in het zuiden van Afrika, die samenvalt met het droge seizoen. In Zuidoost Azië komen ieder jaar laat in de winter en in de vroege lente ook landbouw- branden voor.

Wolkenpatronen van januari 2005 - januari 2012


Temperaturen overdag van januari 2000 - januari 2012


© onweer-online
Bron: NASAEarthObservatory
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.499 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 271 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 271, lezen 5 mensen het topic "Waarnemingentopic Winter 2014-2015 Deel 1".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden