Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brevard, FL; Osceola, FL.

27 Jan 2025 22:22:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brevard, FL; Orange, FL; Osceola, FL.

27 Jan 2025 22:22:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brevard, FL.

27 Jan 2025 22:22:24

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

26 Jan 2025 08:26:16
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 januari 2012, 10:34 uur | Bericht #323049
Infornatie Popocatépetl
 
  • Country: México
  • Subregion Name: México
  • Volcano Type:  Stratovolcanoes
  • Volcano Status: Historical
  • Summit Elevation:  5426 m  17,802 feet
  • Latitude:  19.023°N  19°1'24"N
  • Longitude:  98.622°W  98°37'20"W
De Volcán Popocatépetl is een actieve vulkaan en met 5426 meter hoogte de op een na hoogste berg van Mexico. Popocatépetl is het Nahuatl woord voor "Rokende Berg". De Popocatépetl ligt 70 kilometer ten zuidoosten van Mexico-Stad, en is als de atmosferische omstandigheden het toelaten zichtbaar vanuit die stad. Door de Mexicanen wordt de vulkaan wel liefkozend Popo genoemd.

Volgens de Azteekse mythologie was Popocatépetl een krijger die verliefd was op Iztaccíhuatl. Iztaccíhuatls vader beloofde dat Popocatépetl met haar mocht trouwen nadat hij zou terugkeren van een oorlog in Oaxaca. Omdat Iztaccíhuatls vader ervan uitging dat hij toch niet levend zou terugkeren, vertelde hij zijn dochter dat Popocatépetl was overleden. Ze overleed aan haar verdriet. Nadat Popocatépetl was teruggekeerd en zag dat zijn geliefde was overleden, stierf ook hij van verdriet. De goden veranderden hen daarna in de berg Iztaccíhuatl (slapende vrouw) en de vulkaan Popocatépetl.



De eerste Spaanse beklimming van de berg vond plaats onder leiding van Diego de Ordaz in 1519, om zwavel te winnen die de Spanjaarden nodig hadden voor hun vuurwapens. De vroeg-16e-eeuwse kloosters op de hellingen van de Popocatépetl, die kort na de komst van de Spanjaarden werden gebouwd, staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De vulkaan is redelijk eenvoudig te beklimmen, maar het grootste deel van de klim is over fijne vulkaanas (vergelijk tegen een steile droge duin opploeteren). Deze as is in de zeer vroege ochtend door vocht en kou steviger dan later op de dag. Het is daarom aan te bevelen rond een uur of drie 's nachts de klim te beginnen (vanaf het hotel/refuge). Sneeuw en ijs zijn meestal goed begaanbaar en aan de lage kant van de krater is het maar een kort stukje dat doorgaans ook zonder speciale uitrusting goed te nemen is. Vervolgens langs de (door warmte uit de vulkaan) ijsvrije kraterrand naar de hoge zijde (rotswandeling). Afdalen in de krater is gevaarlijk, vooral vanwege de bedwelmende zwaveldampen. De klim kan rustig in een uur of zes, de terugweg in minder dan een uur - grote sprongen op zachte duin, dus snel thuis.

Op 21 december 1994 begon de vulkaan gas en as uit te stoten, die door de wind tot 25 kilometer van de berg werd geblazen. Dichtbijzijnde dorpen moesten geëvacueerd worden en wetenschappers begonnen de vulkaan in de gaten te houden met het oog op eventuele uitbarstingen. In december 2000 werden duizenden mensen geëvacueerd vanwege de waarschuwingen van de wetenschappers.

Ook op 26 april 2012 is de vulkaan volop as aan het uitstoten. Het leger is intussen ingezet om mogelijke vluchtroutes uit te stippelen en de inwoners de weg te wijzen naar eventuele schuilkelders indien dit nodig mocht zijn

Bron: Wikipedia. Smithsonian

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vulkaan Popocatepeti barst opnieuw uit


Mexican_Volcano6745.jpg

De Popocatepeti vulkaan nabij Mexico stad is opnieuw uitgebarsten. Na een beving van enkele minuten steeg een pluim van as uit de krater. De autoriteiten houden goed in de gaten of de aswolk gevaar kan opleveren voor de 18 miljoen inwoners van Mexico stad. De activiteit van de vulkaan is momenteel stabiel en vorm geen bedreiging voor de bewoonde gebieden. Er is een zone van 11 km rond de vulkaan ingesteld, waar mensen niet mogen komen. Popocatepeti is sinds de komst van de Spanjaarden in 1549 meer dan 15 keer uitgebarsten.

© onweer-online
Bron: India.tv
| Gewijzigd: 31 januari 2017, 13:06 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 april 2012, 20:57 uur | Bericht #344745
Vulkaan Popocatepetl zorgt voor onrust in Mexico

Een vulkaan, binnen het zicht van Mexico city, is begonnen met uitbarsten. Stoom, rook en hete fragmenten van steen werden uit de Popcatepetl geworpen in het afgelopen weekeind. De vulkaan ligt op 70 km ten zuidoosten van Mexico stad. In deze metropool wonen zeker 21 miljoen mensen. Het Mexico's National Center for Disaster Prevention heeft deze week de status van de vulkaan opgeschaald naar 3 (op een schaal van 1 - 7). De vulkaan heeft een lange geschiedenis van kleine en grote uitbarstingen. De Mexicaanse autoriteiten beperken de toegang tot het gebied rond de vulkaan incl het luchtverkeer in het gebied. 


Popocatepetl op 14 april j.l.

Achtergrond
De Popocatepetl is één van de meest actieve vulkanen in Mexico. Na 50 jaar geslapen te hebben kwam "Popo" weer tot leven in 1994. Sindsdien is de vulkaan onrustig. In de afgelopen eeuwen - voor de invasie van Europeanen - produceerde de vulkaan gigantische modderstromen, die de nederzettingen van de Atzteken hebben bedolven. Vulkaan Popocatépetl, waarvan de naam in het Aztekens "rokende berg" betekent, is 5426 m hoog en is hiermee de op één na hoogste vulkaan van Mexico. De met ijs bedekte stratovulkaan heeft een steile 250-450 m diepe krater. De over het algemeen symmetrische vulknaan heeft aan de noordwestkant een scherpe ventorrillo, welke een overblijfsel is van een eerder vulkaan. Ter zijn op zijn minst drie grote koepels verwoest door problemen met de zwaartekracht tijdens het Pleistosceen. De massieve puinlawines hebben hun sporen achtergelaten aan de zuidkant van de vulkaan. 

© onweer-online
Bron: Accuweather, Smithsonian | Gewijzigd: 31 januari 2017, 13:06 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 april 2012, 08:08 uur | Bericht #344759
Mexicaanse overheid verhoogt alarmniveau Popocatepetl



De Mexiaanse autoriteiten verhoogden het alarmniveau voor de Popocatepetl-vulkaan. In de krater van de vulkaan ten zuidoosten van Mexico City stijgt het lavaniveau. De Popocatepetl spuwt geregeld gloeiend gesteente en stoot ook waterdamp en as uit. Het gebied rond de vulkaan is afgesloten. De overheid raadt de bevolking aan mondmasker te dragen om geen vulkaanas in te ademen. De laatste grote uitbarsting van 'El Popo' dateert van 2000, toen duizenden mensen in de buurt werden geëvacueerd.

Bron: AD | Gewijzigd: 31 januari 2017, 13:07 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 april 2012, 14:17 uur | Bericht #344784
Popocatepetl staat op uitbarsten

Rook, stoom en rotsen komen sinds kort uit de bijna vijfeneenhalve kilometer hoge vulkaan Popocatepetl, ongeveer 70 kilometer van Mexico-stad, de hoofdstad van Mexico. Een eerste alarmfase is afgekondigd. De autoriteiten en hulpdiensten staan klaar om omwonenden te evacueren, mocht het tot een serieuze uitbarsting van de vulkaan komen.


De Popocatepetl ligt niet ver bij de Mexico-stad, de hoofdstad van Mexico vandaan.

Popocatepetl is de naam die de indianen gaven aan de ‘altijd rokende berg’ waarvan de flanken door de voortdurende activiteit door de eeuwen heen als onbewoonbaar worden beschouwd. Ondanks z’n sluimerende activiteit, kan het lange tijd niet tot uitbarstingen komen, zoals in de vorige eeuw. Toen zijn toch veel mensen in de omgeving van de vulkaan gaan wonen. Gedurende de jaren 90 van de vorige eeuw werd de Popocatepetl geleidelijk wel weer actiever en in het jaar 2000 kwam het tot een grote uitbarsting waarbij meer dan 50.000 mensen geëvacueerd moesten worden. Sindsdien zijn er meerdere, kleinere uitbarstingen geweest.


Er spuwt lava uit de top van de vulkaan. Bron: Mexicaanse krant.

Stratovulkaan
De Popocatepetl is een zogenoemde stratovulkaan, een hoge kegelvormige vulkaan die is opgebouwd uit lagen van gestolde lava en tefra. Stratovulkanen hebben vaak steile hellingen en worden gekenmerkt door regelmatig terugkerende explosieve uitbarstingen. Ze komen meestal voor boven zogenoemde subductiezones, als ketens of bogen langs de randen van tektonische platen waar de oceanische plaat onder een continentale plaat duikt. Op grote diepte smelt een deel van deze oceanische plaat en komt in de vulkaan als magma omhoog. Behalve lava komt het bij uitbarstingen van dit soort vulkanen ook tot asregens en pyroclastische stromen, gloeiendhete golven van halfvloeibare lava, gas, rotsen en as die met hoge snelheden langs de hellingen van de vulkaan omlaag komen. Ze zijn tot 850 graden warm en kunnen snelheden tot ongeveer 725 kilometer per uur bereiken. Dergelijke stromen vernietigen alles op hun pad.


Een blik vanuit de satelliet in de krater van de Popocatepetl. Bron: NASA.

Het bijzondere van de Popocatepetl is dat de lava tijdens een uitbarsting niet alleen uit de krater op de top hoeft te komen, maar ook uit barsten op andere plaatsen langs de hellingen omlaag kan komen. De invloed van de as- en rookkolom op het leven in de omgeving hangt sterk af van de windrichting in het gebied. Verder hoeft de toegenomen activiteit van de vulkaan gedurende de afgelopen dagen niet per definitie te betekenen dat een grote uitbarsting ook meteen zal volgen. Het kan misschien nog wel maanden duren of zelfs helemaal niet gebeuren, zo is uit voorgaande jaren ook gebleken. De autoriteiten in het gebied zijn wel op alles voorbereid.

Tektonische activiteit
De mogelijke uitbarsting van de Popocatepetl is opnieuw een duidelijk voorbeeld van het feit dat de tektonische activiteit van de aarde nog lang niet uitgewerkt is. De aardkorst bestaat uit meerdere platen die voortdurend in beweging zijn, op sommige plaatsen uit elkaar drijven, op andere plaatsen juist op elkaar botsen. Gebergte- en oceaanvorming, aardbevingen en vulkanisme zijn de voor de mens bekendste gevolgen hiervan. Het optreden van aardbevingen wordt overal ter wereld gemeten en er zijn tegenwoordig leuke apps beschikbaar als ‘Earthquake’ en ‘EarthQuake’ die alle aardbevingen ter wereld melden. Je hoeft er niet een meer te missen en zult er versteld van staan hoeveel aardbevingen dagelijks voorkomen. Ook in Nederland trilt de aarde af en toe, zoals vorig jaar op 9 september toen in de buurt van Nijmegen een aardbeving met een kracht van 4.7 op de schaal van Richter werd gemeten. Grote delen van Nederland voelden die.




Vulkanisme verder van huis
Voor vulkanisme moeten we een stukje verder weg. Hoewel delen van de Eifel van vulkanische oorsprong zijn, is de vulkanische activiteit daar al lang uitgedoofd. Ook Frankrijk heeft bij voorbeeld in de Auvergne een aantal uitgedoofde vulkanen liggen. Voor actieve vulkanen moeten we naar Italië (bij voorbeeld de Vesuvius, de Etna en de Stromboli), IJsland of de Canarische eilanden waar voor de kust van El Hierro onlangs in zee een vulkaan uitbarstte. Verder komen Vulkanen op ons continent niet voor en zijn er ook maar weinig aardbevingen.

Bron: Meteo Consult | Gewijzigd: 31 januari 2017, 13:07 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 april 2012, 20:38 uur | Bericht #344845
Vulkaan blijft onrustig

De Popcatepetl blijft gassen en fragementen hete steen uitspugen, waardoor de nabijgelegen dorpen onder een laagje as zijn komen te liggen. Maar in tegenstelling tot de voorafgaande dagen, reikt de as vandaag niet tot de naburige steden. Het alarmniveau van de vulkaan blijft hoog, maar er staan geen evacuaties in de planning. Behalve de aswolk is de vulkaan relatief rustig momenteel. Echter zijn er berichten binnengekomen, dat er vandaag nog gloeiende stenen over een lengte van een halve kilometer langs de hellingen zijn gerold. 

© onweer-online
Bron: ABC
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 april 2012, 21:35 uur | Bericht #344851
Beeld van boven af


Bron: NOAA
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 april 2012, 08:47 uur | Bericht #344872
Mexico verhoogt alarmniveau vulkaan

Mexico heeft het alarmiveau in het gebied rondom de vulkaan Popocatepetl verhoogd. De vulkaan spuwt as en stoom. In een straal van 12 kilometer zijn inmiddels alle scholen gesloten.

Verder worden er voorbereidingen getroffen voor evacuaties en krijgen bewoners in het gebied het advies om ramen en deuren te sluiten en contact met de buitenlucht te vermijden. De Popocatepetl, wat 'rokende berg' betekent, ligt 70 km ten zuidoosten van de hoofdstad Mexico-Stad. De laatste keer dat de vulkaan uitbarstte, was in 2000. Toen moesten zo'n 50.000 mensen geëvacueerd worden.

Bron: NOS
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 april 2012, 13:44 uur | Bericht #344885
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 april 2012, 19:36 uur | Bericht #344904
Nogmaals beeld van bovenaf. Zoek de verschillen


Terra satelliet

Aqua satelliet

De lengte van de aspluim is door de Nasa satellieten vastgelegd. Hierop is goed te zien hoe de aspluim zich in de loop van de dag over het land uitstrekt. Het bovenste beeld geeft de aspluim weer op 12.10pm lokale tijd. Hierop is te zien dat de pluim tot de stad Puebla reikt. Op het onderste beeld is heel goed te zien, dat enkele uren laten de aspluim tot 150 km verder naar het oosten reikt. 

© onweer-online
Bron: NASA
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 april 2012, 19:26 uur | Bericht #345415
Satellietbeeld van 23 april



De Advanced Spaceborne Thermal Emission en Reflection Radiometer (ASTER) instrument op NASA’s Terra satelliet maakte het bovenstaande niet-natuurlijk gekleurde beeld van de vulkaan om 12:17 PM lokale tijd (17:17 UTC) op 23 april. De aspluim is duidelijk zichtbaar boven de krater. Het rood op het beeld vertegenwoordigt vegatatie en bossen op de flanken van de vulkaan.

© onweer-online
Bron: NASA
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 april 2012, 20:20 uur | Bericht #345683
Satellietbeeld van 25 april



Het Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer (ASTER) instrument op NASA’s Terra satelliet heeft het bovenstaande nachtopname vastgelegd op 10:53 p.m. lokale tijd (04:53 Universal Time) op 25 april 2012. ASTER is uitgerust om electromagnetische radiatie te meten van meerdere delen van het electromagnetische spectrum. Dit beeld is een thermaal infrarood meting en laat de warmte uitstraling zien van de verschillende delen van de vulkaan. De warmste delen kleuren het lichtst op, de koudere delen zijn donkerder. De witte punt in het midden van het beeld is de krater. De bovenste delen van de vulkaan zijn sigenificant koeler dan het omliggende landschap. De aspluim is ook relatief koeler. De pluim bestaat uit as en gas en drijft 1.5 km boven het aardoppervlak. 

© onweer-online
Bron: NASA
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 mei 2012, 16:03 uur | Bericht #347115
As vulkaan Popocatépetl bereikt Mexico-Stad

De onrustige vulkaan Popocatépetl in Mexico spuwt nu zoveel as uit dat die de hoofdstad Mexico-Stad bereikt, circa 60 kilometer verderop. Na een serie explosies was een aswolk van 2 kilometer hoog ontstaan boven de krater. Door de sterke westenwind dwarrelde het gruis neer in vier wijken van de miljoenenstad, meldde het nationale rampencentrum Cenapred donderdag.

Burgemeester Marcello Ebrard vroeg de bewoners in de getroffen gebieden om de huizen alleen te verlaten met een mondkapje. De 5400 meter hoge vulkaan Popocatépetl was in april actief geworden. Het rampencentrum houdt rekening met een uitbarsting in de komende tijd. De bewoners in de regio zijn voorbereid op evacuatie.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
11 mei 2012, 15:38 uur | Bericht #348544
Mexicaanse vulkaan spuwt as

In Mexico spuwt de vulkaan Popocatepetl aswolken de lucht in. Het stadje in Xalizintla, op zo'n 70 km van Mexico-Stad, wordt bedolven onder de as. De luchthaven moest zelfs enkele uren sluiten. De vulkaan is één van de meest actieve en gevaarlijke vulkanen van Mexico.

Bron: Nieuwsblad





Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 mei 2012, 19:32 uur | Bericht #349082
De situatie op 6 mei





Tijdens de eerste week van mei is de Popocatépetl zeer actief gebleven. Er worden door seimografen harmonische tremoren waargemomen. De tremoren gaan gepaard met dagelijks tientallen erupties. Hierbij komt as en gas uit de vulkaan vrij. 

© onweer-online
Bron: NASA
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
25 mei 2012, 23:49 uur | Bericht #353045
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 mei 2012, 17:50 uur | Bericht #353105
Popocatepetl blijft rommelen

De beroemde Popocatepetl in Mexico heeft op donderdag 24 mei de nabijgelegen dorpen op een laag as getrakteerd. De autoriteiten spreken nog over eventuele evacuaties. Er zijn meer dan 20 as en rook emissies gerapporteerd gedurende de gehele dag. Juan Garcia, wethouder van de stad Santiago Xalizintla gelegen in de schaduw van de vulkaan, zegt dat de inwoners van het stadje zich voor moeten bereiden op evacuaties bij een grotere eruptie. "De inwoners staan op het punt om instructies te ontvangen. Ze zijn klaar om geëvacueerd te worden en zijn op de hoogte van de verzamelpunten. We gaan al onze transportmogelijkheden inzetten als het  daadwerkelijk zover gaat komen. We hebben alle voorzorgsmaatregelen al genomen. De opvangplaatsen zijn volledig bevoorraad. Maar op het moment zijn er geen aanwijzingen, dat we deze snel zullen moeten gaan gebruiken. Maar we doen er alles aan om zo goed mogelijk voorbereid te zijn." 

Vorige maand heeft het Nationaal Centrum voor Rampenbescherming van Mexico het waarschuwingsniveau voor de vulkaan verhoogd. Dit impliceert, dat er mogelijke magma expulsies en erupties van hogere intensiteit. Het niveau staat nu op 5 op een schaal van 7. Sommige inwoners van het stadje zeggen bang te zijn, maar momenteel niet het geld te hebben om te vertrekken. "De vulkaan maakt ons bang, maar waar moeten we naartoe? Het kost geld om naar de stad te gaan. Dus er zit niets anders op dan vol te houden." 

© onweer-online
Bron: wnct.
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 juni 2012, 12:06 uur | Bericht #353670
Mexicaanse weerman praat met vulkaan


In Mexico praat een plaatselijke weerman met de vulkaan Popocatepetl om zijn activiteit te voorspellen. De vulkaan heeft donderdag opnieuw as uitgespuwd en de autoriteiten staan klaar om de omwonenden te evacueren. Maar volgens de weerman is er geen reden tot paniek.

Bron: Nieuwsblad

| Gewijzigd: 1 juni 2012, 12:10 uur, door Sanwa
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
14 april 2013, 08:14 uur | Bericht #393006
Vulkaan Popacatépetl in Mexico spuwt as

Deze foto is niet meer beschikbaar

De Popacatépetl-vulkaan in de Mexicaanse staat Puebla heeft gisteren een wolk van waterdamp en as uitgestoten. Asdeeltjes werden 500 meter hoog de lucht ingeslingerd. Dat meldt het Mexicaanse rampenpreventiecentrum. In de plaatsen San Nicolas de los Ranchos en Huejotzingo, maar ook in het noorden van de stad Puebla kwam een asregen neer. Er bestaat geen onmiddellijk gevaar voor de bevolking. De activiteit van de vulkaan wordt continu bewaakt. De 5.462 meter hoge Popocatépetl kende de voorbije jaren regelmatig uitbarstingen.

Bron: AD
Foto: EPA
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
8 mei 2013, 13:06 uur | Bericht #394041
Verhoogde activiteit Popocatépetl



Er is een duidelijke toename in activiteit van de vulkaan Popocatépetl waar te nemen. Gister begon de vulkaan te rommelen om 19.28h (lokale tijd). Zeker 3,5 uur lang werd er vulkanische trillingen waargenomen tegelijk met krachtige stoom en as emissies. De kolom steeg tot  3km boven de krater. Deeltjes kwamen tot 700 meter van de krater terecht. De aswolk drijft naar het oost-zuidoosten. In de dorpen San Juan Tianguismanalco, San Pedro Benito Juárez en in de stad Puebla viel er as. Het is mogelijk dat er nog meer as gevallen is in dorpen in het oosten, zuidoosten (Atlixco) en zuiden (Tochimilco).


© onweer-online
Bron: Volcano discovery
Every cloud has a silver lining
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 mei 2013, 13:22 uur | Bericht #394045
Een kleine fotoserie










Hugo Garcia

Bron: Mexico.cnn
| Gewijzigd: 27 februari 2017, 14:48 uur, door Joyce.s
there can be only one
Terug naar boven
1 2 3
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.902 topics, welke bij elkaar 448.578 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.613 leden.
Het nieuwste lid is kruij182.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 192 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 192, lezen 2 mensen het topic "Waarnemingentopic Winter 2015-2016".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2025 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden