Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 april 2012, 23:08 uur | Bericht #343787
Regen meten met het netwerk van T-Mobile

Ons netwerk is niet alleen goed om iedereen van mobiele communicatie te voorzien. Nee, de andere functie komt uit een heel andere hoek. De straalverbindingen die onze antennes met elkaar leggen blijken namelijk heel erg geschikt te zijn om regenintensiteit te meten! Daarom leveren wij sinds 2010 als proef regendata aan het KNMI en de Universiteit van Wageningen. Hoe werkt dit dan precies? Al onze antennes in Nederland zijn met elkaar verbonden door een straalverbinding via schotels. Zodra het regent wordt het de schotels moeilijker gemaakt met elkaar te communiceren. Tussen de twee schotels ontstaat er namelijk een onduidelijk beeld omdat de regen de communicatie verstoord. Hoe harder het regent, hoe moeilijker dit communiceren wordt. Dit kunnen wij met ons netwerk meten en deze meetgegevens sturen wij weer door naar het KNMI zodat zij kunnen zien hoe intens de regen was.



Ralph van T-Mobile is werkzaam als Senior Radio Network Strategist en houdt zich bezig met dit project. “We zijn inmiddels bijna twee jaar bezig met dit project. Het leuke is dat naast een universiteit in Israel, niemand hier nog onderzoek naar doet. Dat maakt het project uniek.” Klinkt allemaal interessant, maar wat kunnen we nu precies met deze informatie? Omdat onze masten natuurlijk niet kunnen voorspellen geven we (bijna)real-time data in plaats van voorspellende data. Hierdoor kan het KNMI dus bijvoorbeeld zien of er ergens gevaarlijk veel regen valt. Ralph: ‘Omdat we een heel groot netwerk hebben kunnen we gedetailleerde informatie over ons hele land verzamelen. Hierdoor kunnen we snel zien of er ergens teveel regen valt in de sloten en rivieren in Nederland. Zo kunnen we dus bijvoorbeeld op tijd actie ondernemen en grote schade tijdens een overstroming voorkomen.” Een andere toepassingen zou kunnen zijn om tijdens een zware regenval op een bepaald stuk snelweg de maximum snelheid tijdelijk te verlagen.

Nederland is een waterland en hoe meer informatie we over het water hebben hoe beter wij ons land kunnen beschermen. Maar in andere landen, vooral ontwikkelingslanden, komt deze techniek nog veel beter van pas.  “In ontwikkelingslanden beschikken ze vaak niet of nauwelijks over neerslaginformatie. Er is hier wel een mobiel telefonienetwerk en op deze manier kunnen we er snel bij zijn als het daar een keer fout gaat met het water”, legt Ralph uit.
De komende maanden zullen het KNMI en de Universiteit van Wageningen verder gaan met het uitwerken van dit project en hopelijk kan dit principe in de toekomst toegepast worden! Wat vind jij van dit project?

Bron: T-Mobile
| Gewijzigd: 7 april 2012, 23:08 uur, door MarkNL
Marching ever onward to tomorrow!
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.498 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 190 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 190, lezen 4 mensen het topic "Discussietopic winter 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden