Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 maart 2012, 12:17 uur | Bericht #343091
Haal die trui maar weer boven: laatste dagen lenteweer 

We moeten vandaag en morgen genieten van het lentezonnetje, want het mooie weer is bijna voorbij. Vanaf vrijdag krijgen we koel voorjaarsweer en in het weekend zullen we onze T-shirts opnieuw moeten vervangen door truien en jassen. Vandaag haalt de lente nog even alles uit de kast. De maxima klimmen tot 18 graden in het centrum en zelfs 21 graden in de Kempen. De kust moet het stellen met 12 graden. Vannacht wordt het helder tot lichtbewolkt met plaatselijk kans op mist. De minima schommelen tussen 1 en 6 graden. Morgen begint nog overwegend zonnig. De temperatuur klimt wel iets minder hoog, met 12 graden aan de kust en 16 graden elders. In de loop van de dag verschijnen enkele wolkenvelden vanaf de Nederlandse grens. Op het einde van de week en in het weekend krijgen we koel voorjaarsweer met wolkenvelden, opklaringen en weinig neerslag. Vrijdag schommelt de middagtemperatuur nog rond 14 graden, maar daarna wordt het niet veel warmer dan 10 graden. Ook de nachten worden geleidelijk kouder en het kan zelfs vriezen aan de grond.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 maart 2012, 09:04 uur | Bericht #343170
Waterpeil Veerse meer op zomerniveau



Het Veerse Meer is aanstaande zondag weer op zomerpeil.Deze week is begonnen met het inlaten van water via het doorlaatmiddel in de Zandkreekdam, de Kats Heule. In de winter wordt het peil van het Veerse Meer verlaagd om de landbouw te plezieren. 's Zomers gaat het naar een peil tussen NAP en -0,10 meter NAP. In geval van extreme neerslag kan het waterpeil op het Veerse Meer (vroegtijdig) worden verlaagd om zodoende een buffer te vormen voor het afvoeren van polderwater. De scheepvaart heeft geen hinder van de peilverhoging.

Bron: PZC | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:15 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
29 maart 2012, 11:30 uur | Bericht #343178
Kinderen ook in de paasvakantie insmeren tegen de zon
 

De paasvakantie is de meest risicovolle periode om de huid te beschadigen door te veel zon. Daarom is het belangrijk om je kind nu al in te smeren tegen de zon. Dat zegt de Stichting tegen Kanker vandaag naar aanleiding van een nieuwe preventiecampagne in de scholen, Slimmer in de zon.

 

Door kinderen goed te beschermen in de zon zou tot 90 procent van de huidkankers vermeden kunnen worden, zegt de Stichting. Huidkanker is een grotendeels vermijdbare ziekte, maar het aantal gevallen neemt nog jaarlijks toe, vooral omwille van ons zongedrag.

Daarom lanceert de Stichting tegen Kanker een nieuwe schoolcampagne, met de steun van weervrouw Jill Peeters. "In de zomer denkt iedereen eraan zich tegen de zon te beschermen. Maar we vergeten dat in maart en zeker april de zon even krachtig schijnt als in augustus. Dan is ze ook het schadelijkst, omdat we met onze bleke huid uit de winter komen en nog geen bescherming hebben opgebouwd. Het is niet omdat het misschien nog wat fris aanvoelt, dat de UV-straling niet schadelijk is."

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:15 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 maart 2012, 14:46 uur | Bericht #343187
Killetjes

Wat een weer hebben we de afgelopen tijd gehad! De zon scheen iedere dag uitbundig, er stond amper wind en de middagtemperaturen rezen de pan uit voor de tijd van het jaar. In het binnenland werd 18 a 19 graden op diverse dagen met gemak gehaald en heel lokaal is het zelfs 20 graden geweest. Vrijdag 16 maart werd het in Maastricht al 20,5 graden en op 22 maart werd het op de komma nauwkeurig 20,2 graden in het Limburgse Arcen. Ook het Nederlandse hoofdweerstation De Bilt haalde hoge temperaturen en op bijvoorbeeld die 22 maart werd het daar 19,2 graden, waarmee ook meteen het dagrecord werd gebroken. Maart verliep in zijn geheel erg warm, maar nu we de overstap naar april gaan maken, zakt de boel in één klap weer in. De temperatuur daalt dit weekend naar nog maar een kille 9 graden en begin volgende week is er in het noorden zelfs een kleine kans op natte sneeuw!


Na het zonnige en warme weer van de afgelopen tijd was het vandaag dan ook ineens heel ander weer. Bewolking voerde de boventoon op veel plaatsen in het land. Foto: Gerard Boukes.

Harry, het hogedrukgebied dat van de Duitse weerdienst deze naam kreeg, lag de afgelopen tijd erg standvastig boven de Noordzee en de Britse eilanden en creëerde een geblokkeerde situatie in de atmosfeer. Lagedrukgebieden en de bijbehorende storingen vanuit het westen hadden geen schijn van kans om onze regio te bereiken en werden met de stroming rondom dat hogedrukgebied ruim ten noorden van ons langs gevoerd, tot in noordelijk Scandinavië. Daar bleef het dan ook koud met overdag nog lichte tot matige vorst en dagelijks een aantal sneeuwbuien, terwijl het zuiden van Noorwegen en Zweden wat de temperatuur betreft ook dik in de dubbele cijfers zaten, met net als bij ons ook veel zonneschijn.


Het hogedrukgebied Harry ligt inmiddels ten westen van Ierland en maakt plaats voor het lagedrukgebied Ellen vanuit het noorden. Bron: FU-Berlin.

Aan de wandel
Afgelopen etmaal is het hogedrukgebied echter aan de wandel gegaan richting het westen en ligt vandaag voor de westkust van Ierland, boven de Atlantische Oceaan. Het heeft plaats gemaakt voor lagedrukgebied Ellen (volgens de Duitse weerdienst) vanuit het noorden en daarmee ook voor de bijbehorende bewolkings- en neerslaggebieden. Met nog wel een uitloper van het hogedrukgebied bij ons in de buurt stellen die storingen hier niet al teveel voor. Zij passeren ons land vooral in de vorm van bewolking en heel lokaal soms een beetje regen of motregen. Ten oosten van ons, in Duitsland, Polen, Tsjechië en Slowakije zijn ze echter actiever en daar valt eindelijk weer eens wat regen van betekenis. Op grotere hoogte in de Alpen valt zelfs de komende dagen weer een beetje verse sneeuw.

Koude lucht
Niet alleen weten storingen West- en Centraal-Europa weer te bereiken, de lucht wordt ook geleidelijk kouder. Met de afgelopen tijd dagelijks zo’n 12 tot 18 graden in Nederland zijn we enorm ‘verwend’. De jassen bleven over het algemeen aan de kapstok hangen en de warme winterschoenen werden ingeruild voor teenslippers en open schoenen. De komende dagen hebben we de jas echter toch weer nodig, want de temperatuur in de bovenlucht gaat van +4 graden morgen naar nog maar -7 graden zaterdag en zondag. Dichterbij de grond gaan we het ook merken, want hoewel het vandaag nog 10 tot 14 graden wordt, komt het kwik in de thermometer morgen al niet meer boven 12 graden uit en in het weekend is het ronduit killetjes met overdag nog maar een graad of 9. Bovendien staat er een stevige noordwestenwind, aan de kust soms windkracht 5, en voor het gevoel is het daardoor zelfs nog een tikkeltje frisser.


Vrijdag maakt de temperatuur op het 850 hPa vlak een flinke duikeling. Van +4 graden duiken we dan binnen een etmaal naar nog maar -7 graden op diezelfde 1,5 kilometer hoogte in de atmosfeer.

Omhoog of omlaag
Aanvankelijk ging nog ongeveer de helft van de berekeningen na het weekend wat de temperatuur betreft weer omhoog, maar inmiddels gaan vrijwel alle berekeningen voor aanhoudend koele lucht in ons land. Ook gaat er dagelijks weer een beetje regen of motregen vallen en dinsdag zou er na een koude nacht met veelal lichte vorst, in de meest noordelijke delen van het land ’s ochtends wel eens een vlok natte sneeuw kunnen vallen. Zo zie je maar weer: ‘april doet wat ‘ie wil’!

Bron: Meteo Consult
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 maart 2012, 21:21 uur | Bericht #343212
Boeren in de Veenkoloniën kampen met droogte

Boeren in de Veenkoloniën zitten te springen om regen. Het gebrek aan neerslag van de afgelopen tijd heeft voor kurkdroge akkers gezorgd. Door de harde wind dreigen ingezaaide gewassen schade op te lopen. Ook het verkeer heeft last van het opwaaiende zand, dat plaatselijk leidt tot slecht zicht.

Bron: RTV Noord
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 maart 2012, 08:26 uur | Bericht #343223
April wordt kille maand

"Een droge maart is goud waard", luidt een boerenwijsheid. "Als het in april maar regenen wil." En helaas ziet het ernaar uit dat de paasvakantie koud, grijs en druilerig wordt.



Maart is goed op weg om een paar records binnen te rijven. Het waaide en regende abnormaal weinig, en de temperatuur was te warm. "We krijgen nog een paar minder warme dagen, maar het wordt wellicht de warmste maart ooit", bevestigt weerman Eddy De Mey. "Met 13,4 graden was het 's middags gemiddeld een halve graad hoger dan in het vorige recordjaar 2003."
Bewolking

Maar bij het begin van de paasvakantie is het uit met de pret. "Koele, maritieme luchtstromingen doen ons land aan", stelt weerman Michel Nulens. "Dat zorgt voor veel bewolking tijdens het weekend, waaruit soms een spat regen kan vallen. Het kwik komt niet hoger dan een graad of 10, maar door de koude noordelijke wind voelt het nog kouder aan."

Ook volgende week blijven storingen over ons land stromen, met geregeld kans op lichte regen. In Noord-Holland en Engeland wordt zelfs rekening gehouden met natte sneeuw.

"Vanaf dinsdag komt er wel wat meer ruimte voor de zon. Maar de nachten worden dan ook kouder, met kans op grondvorst en in de Kempen zelfs lichte vorst", aldus Michel Nulens. "Het kwik komt overdag niet meer hoger dan 11 of 12 graden."

Lentepauze
Wie zijn kuipplanten al opnieuw op het terras zette, kan ze best weer even binnenhalen, om vorstschade te vermijden. De Duitse weerexpert Dominik Jung noemt deze fase 'de lentepauze', al meent deze langetermijnvoorspeller in Die Welt dat april en mei toch nog warmer dan gemiddeld gaan worden. Vanaf half juni zou het zelfs echt heet worden.

Bron: GVA | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:16 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 maart 2012, 09:14 uur | Bericht #343227
Frisse regenbuien kunnen kasseien Vlaamse Ardennen glad maken



Na een lange lenteperiode, slaat het weer de komende dagen helemaal om en dat zal ook zijn invloed hebben op de Ronde van Vlaanderen. Een koufront spoelt zaterdag de vele droge weken weg en bij zo'n toestand kunnen de kasseien in de Vlaamse Ardennen er vettig bijliggen.

Wind
Zondag zou het op een plaatselijke bui in de voormiddag na droog moeten blijven, maar aan de start in Brugge riskeert het echt fris te zijn. Een goeie vijf graden amper. Verder dan acht graden zal het kwik in de loop van de dag niet geraken. Bovendien waait er een vrij stevige noordenwind, die voor een snelle aanhef zal zorgen en zeker in de finale een cruciale rol kan spelen. Met het voortdurende draaien en keer bij de laatste lussen, zal die wind dan weer voor en dan weer tegen zitten. Wellicht zal de wind in het nadeel blazen bij de finish in Oudenaarde.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:16 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 maart 2012, 11:04 uur | Bericht #343238
KNMI: maart was zeer zacht, droog en zonnig

Maart was zeer zacht, droog en zonnig. Het was gemiddeld 8,3 graden, terwijl 6,2 normaal is. Daarmee eindigt maart samen met maart 1957 op een gedeelde derde plaats in de rij van zachtste maartmaanden in ruim een eeuw. Dat heeft weerinstituut KNMI in De Bilt vrijdag gemeld. Na een licht wisselvallig begin was het de rest van de maand vaak rustig, droog en zonnig weer. De landelijk hoogste temperatuur, 20,8 graden, werd op 23 maart gemeten in Ell in Limburg. Maart telde 3 vorstdagen, tegen 8 normaal.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 maart 2012, 11:14 uur | Bericht #343240
Maart zeer zacht, te droog voor weidevogels

Maart was zeer zacht, droog en zonnig. Het was gemiddeld 8,3 graden, terwijl 6,2 normaal is, meldt weerinstituut KNMI vandaag. Daarmee eindigt maart samen met maart 1957 op een gedeelde derde plaats in de rij van zachtste maartmaanden in ruim een eeuw. Volgens stichting Landschap Noord-Holland is het geen goede maand geweest voor weidevogels.


De brandtoren op de Kalmthoutse Heide in Belgie, vlakbij de Nederlandse grens, is weer bezet om de droogte en het brandgevaar in de gaten te houden.

Na een licht wisselvallig begin was het de rest van de maand vaak rustig, droog en zonnig weer. De landelijk hoogste temperatuur, 20,8 graden, werd op 23 maart gemeten in Ell in Limburg. Maart telde 3 vorstdagen, tegen 8 normaal.

Weinig neerslag
Maart was behoorlijk droog. Normaal valt er gemiddeld 68 millimeter neerslag. Nu was dat ongeveer 20 millimeter. In het westen van het land was het het natst met op veel plaatsen 20 tot 30 millimeter. De zon scheen in maart ruim 160 uur. Normaal zijn dat er 125. Het was vooral zonnig van 19 tot en met 28 maart. De eerste helft van de maand was wat somber: in de eerste tien dagen scheen de zon slechts 19 uur.

Boeren
De broedgebieden van de weidevogels zijn dit voorjaar erg droog. Landschap Noord-Holland geeft daarom boeren een vergoeding die hun grasland of greppels ruim onder water zetten. Als de boeren dat doen, komen bodemdieren zoals regenwormen naar boven en kunnen ze dienen als voer voor de vogels.

Als de grond droog is, kruipen de wormen dieper de grond in, waardoor ze niet bereikbaar zijn voor weidevogels als de kievit, grutto, tureluur en scholekster. Daardoor hebben de vogels minder energie om eieren te leggen. De eieren die wel gelegd worden, zijn veelal kleiner. De jongen die uit zo'n ei komen, sterven eerder wegens gebrek aan energie.

De stichting voerde deze actie vorig jaar ook uit. Landschap Noord-Holland beschermt natuur en landschap door aankoop, beheer en ontwikkeling van natuurgebieden.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:16 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 maart 2012, 15:04 uur | Bericht #343310
Minder wielertoeristen voor Ronde door weersomstandigheden

De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen en mountainbikers lokt wat minder deelnemers dan de recordeditie van 2011, maar de wielerliefhebbers zijn tevreden met het nieuwe parcours. Dat zegt Gert Van Goolen van organisator Golazo.

Vorig jaar namen 19.870 fietsers deel aan de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen en mountainbikers. Net als bij de profs veranderde dit jaar ook de route van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. "De deelnemers hebben de keuze uit tochten van 80, 134 of 244 kilometer", zegt Van Goolen. "De twee kortere afstanden hebben Oudenaarde als start- en aankomstplaats. De lange afstand vertrekt net als bij de profs vanuit Brugge om aan te komen in Oudenaarde. De deelnemers die de 244 kilometer afleggen, rijden voor een groot deel over de wegen en hellingen die de profs de dag erop aandoen. Het duo Oude Kwaremont-Paterberg wordt wel maar één keer beklommen, in plaats van drie keer zoals de profs moeten doen."

De deelnemers kunnen nog tot 14 uur starten voor de afstand van 80 kilometer, zegt Van Goolen. "Daarna zullen we definitieve cijfers hebben over het aantal deelnemers. Vorig jaar was het een recordeditie met schitterend weer, maar nu is het fris en bewolkt. We verwachten daardoor wat minder deelnemers, maar de reacties op het nieuwe parcours zijn heel positief. De meeste wielerliefhebbers die de finish nu al bereikt hebben, konden de hellingen over zonder van hun fiets te stappen."

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 april 2012, 12:03 uur | Bericht #343340
Warmste maart sinds 1938

De voorbije maand maart was de warmste maart sinds 1938. Maart was ook opvallend droog. Dat zegt weerman Eddy De Mey.



De gemiddelde maximumtemperatuur van de afgelopen maand maart bedroeg 13,3 graden. Het is geleden van 1938 dat het overdag nog zo warm was. Het kwik kwam toen uit op 13,9 graden. De normale maximumtemperatuur bedraagt 10,4 graden. 's Nachts was het gemiddeld 4,6 graden (normaal 3,1). De zon leverde een flinke prestatie met 165 uur en 56 minuten. Gewoonlijk zien we de zon in maart gedurende 113 uur en 57 minuten. Het zonnigst was het in 1931 met 214 uur, het somberst in 2001 met 48 uur.

Droog
Opmerkelijk is de droogte. Er werd slechts op 8 dagen regen waargenomen (normaal 18). De totale hoeveelheid bedraagt 32,9 liter (normaal 70 liter). Het droogterecord dateert uit 1993 met slechts 4,2 liter. Vier jaar geleden, in 2008, beleefden we de natste maart met liefst 140,5 liter.

Als we rekening houden met februari - ook een droge maand - dan bedraagt het neerslagtekort over de voorbije twee maanden samen zowat 70 liter.

April is inmiddels wel erg koud van start gegaan. In Elsenborn vroor het vanochtend 3,9 graden. Ook in Ukkel daalde het kwik net beneden het vriespunt. In een groot deel van het land trad vorst aan de grond op.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:16 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 april 2012, 12:10 uur | Bericht #343343
Ondanks lenteweer vorst en sneeuw op komst

Het klinkt als een 1 april-grap, na het mooie weer van de afgelopen week. Maar toch dreigt er de komende dagen weer vorst en natte sneeuw. Dat melden de meteorologen van weeronline.nl en het KNMI zondag.

In de nacht van zaterdag op zondag werd in veel delen van het land al temperaturen tot 10 graden onder nul gemeten. In de omgeving van Rotterdam, Apeldoorn, Haarlem en Groningen moesten veel mensen hun autoruit al krabben.

De kans is groot dat het vanaf dinsdagavond in het hele land veel kouder wordt en zelfs gaat sneeuwen.

Bron: De Ondernemer
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 april 2012, 13:46 uur | Bericht #343350
Koud aprilweer

Het was alweer een tijdje geleden dat het zo koud was als afgelopen nacht. 20 Februari gebeurde het voor het laatst dat de temperatuur op grote schaal onder nul ging. Inmiddels zitten we begin april en heeft het fors gevroren. Onder een tijdelijk heldere hemel daalde de temperatuur op grote schaal naar 1 tot 4 graden onder nul. Van de officiële landelijke meetpunten was station Deelen, bij Arnhem, het koudst met -5,1 graden. Een gladheidsmeetpunt van de gemeente Apeldoorn, aan de Pomphulweg bij Hoog Soeren, ging nog een stukje verder en kwam op -6,9 graden uit. Tijdens de heldere omstandigheden kon het vlak boven de grond nog wat heftiger uitstralen en daardoor heeft het op 10 centimeter hoogte veelal 4 tot 8 graden gevroren, Twente gaf precies -10 graden door. Daar we de komende week in dezelfde luchtsoort blijven vertoeven, zal er nog wat vaker vorst optreden. Mogelijk in dezelfde mate als afgelopen nacht.


Het was een koud begin van deze eerste april. Foto: Jos Hebben.

Voor de hoveniers en fruittelers wordt het dus opletten. En dat is het de afgelopen nacht ook geweest. We hebben fraaie foto’s binnengekregen van sproeiende fruittelers. Want het beregenen van de boomgaard is essentieel om de bloesem te beschermen. Hiermee wordt gespeeld met de wetmatigheid dat het afkoelen van lucht warmte oplevert. Daar waar de bloesem wordt beregend tijdens een vorstnacht, bevriest dit waterlaagje snel en zal zo kou onttrekken aan het vruchtbeginsel, ergo; de temperatuur van de bloesem omhoog stuwen. De stollingswarmte zorgt er dus voor dat er geen schade optreedt.


De minimumtemperaturen van vanochtend. Het koudste station, Pomphulweg bij Apeldoorn, staat er niet op. Dat meetpunt had een minimumtemperatuur van -6,9 graden.

Stollingswarmte
Om de stollingswarmte aan te spreken, zal wel de gehele nacht, althans zolang de luchttemperatuur onder nul is, beregend moeten worden. Om te voorkomen dat er teveel water op de vruchtbeginselen terecht komt en de ijslaag te dik wordt om aan de binnenzijde van het ijskapsel warmte af te geven, is vernevelen van het water de beste optie. Bovendien, je wilt ook niet dat het ijslaagje dermate dik wordt dat de takken onder het gewicht gaan doorbuigen. Een precieze afstelling van de sproei-installatie is dus van groot belang.


Een remedie die op grote schaal wordt toegepast is het beregenen van de boomgaarden. Stollingswarmte moet bevriezing van de bloesem voorkomen. Foto: Gerrit van Osch.

Rillend voorbeeld
Om je een idee te geven hoe stollingswarmte werkt, kunnen we een omgekeerd effect als voorbeeld nemen. Het effect van verdampingskoelte. Stel je een zomerse dag voor aan het strand. Je hebt gezwommen in zee en loopt het strand op naar je handdoek. Een laagje zeewater bedekt de huid en gaat verdampen. Oef, dat voelt koud aan. De eerste paar minuten na het zeebad zijn vaak bibberend koud, vooral als er een briesje waait. Zodra de huid droog is, krijg je geen warmte-onttrekking aan de huid en zal je je weer lekker warm en behaaglijk voelen.


Hele boomgaarden in de Betuwe waren vanochtend ijspaleizen. Foto: Gerrit van Osch.

Verwachting komende week
Komende nacht is het grotendeels bewolkt, met uitzondering van de zuidranden van het land, waar het dus het koudst kan worden, lokaal tot +1 graad. In de nacht daarop houdt bewolking ook de meeste afkoeling tegen. Vervolgens wordt dinsdagavond mogelijk een bijzonder moment, met in de Limburgse heuvels wat natte sneeuw. De nachten daaropvolgend zien er vooralsnog tamelijk helder uit. In onze huidige luchtsoort gaan we juist dan weer flink onderuit. Het kan dan ook gemakkelijk licht tot lokaal zelfs matig gaan vriezen. Lokaal zijn aldus minimumtemperaturen tot onder -5 graden mogelijk. De fruittelers zullen dus nog geregeld aan de bak moeten.

Bron Meteo Consult
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 april 2012, 07:55 uur | Bericht #343387
IJskoude paasvakantie na erg warme maart

Tenzij er een spectaculaire weersverandering komt, wordt de paasvakantie guur en geregeld nat, met temperaturen die vanaf morgen niet meer boven tien graden geraken. In Elsenborn vroor het gisterochtend 3,9graden. Ook in Ukkel daalde het kwik net beneden het vriespunt. Woensdag wordt vermoedelijk de koudste dag met maximum zeven graden én regen en (natte) sneeuw. In de Ardennen blijft die mogelijk liggen. De dagen daarna houdt een noordenwind het guur. Volgende week zou de temperatuur amper stijgen en neemt de neerslagkans toe.

Het koele begin van april volgt na een erg warme en kurkdroge maart. Volgens Eddy De Mey was de voorbije maart de warmste sinds 1938. De gemiddelde maximumtemperatuur bedroeg 13,3graden. Het is geleden van 1938 dat het overdag nog zo warm was. De normale maximumtemperatuur bedraagt 10,4graden. 'sNachts was het gemiddeld 4,6graden (normaal 3,1). De zon scheen 165 uur en 56 minuten. Gewoonlijk zien we de zon in maart 113 uur en 57 minuten. Er werd slechts op 8dagen regen waargenomen (normaal 18).

Bron: Het Nieuwsblad
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 april 2012, 17:04 uur | Bericht #343424
Sneeuw dichtbij

Het is niet alleen bij ons maar in een groot deel van Europa een stuk kouder geworden. In Schotland sneeuwde het vandaag zelfs. Ook viel er sneeuw tot in het zuiden van Zweden. Deze winterse kou wordt de komende dagen steeds verder naar het zuiden geblazen waardoor ook in Nederland de kans op natte sneeuw toeneemt.

Op de neerslagradar van de app WeatherPro is het verschil te zien tussen de sneeuw in het noorden van Schotland (rood) en de regen in het zuiden (blauw).

In de overgangszone wordt met wit de natte sneeuw weergegeven.

Grote verschillen
Het hogedrukgebied, dat voor het prachtige weer in maart heeft gezorgd, lag de afgelopen dagen verder weg op de Oceaan ten westen van de Britse eilanden. Aan de oostflank van het hoog werd met een noordelijke wind steeds frissere lucht aangevoerd. Vandaag zijn er grote verschillen in het land. Een slepend koufront strekt zich uit vanaf een lagedrukgebied boven de Baltische Staten via Duitsland en Nederland richting de UK. Dit levert de meeste wolken op in de noordelijk provincies met daar af en toe wat motregen terwijl in het zuiden de zon geregeld doorbreekt. Met 8 tot 12 graden is het kouder dan normaal in de eerste week van april.

Tot in het zuiden van Zweden vallen winterse buien met sneeuw.
Bron: WeatherPro

Winterse perikelen
Morgen verandert er weinig. Maar als komende woensdag het hiervoor genoemde front eindelijk over het land naar het zuiden trekt komt de weg vrij voor nog koudere lucht. Het wordt dan nog slechts 4 tot 8 graden. Met vrieskou in de bovenlucht heeft de neerslag vooral in het noorden van het land te weinig tijd om te smelten waardoor er lokaal best wel eens wat natte sneeuw zou kunnen vallen. De vorstgrens komt tijdelijk rond 300 meter te liggen waardoor het in de Limburgse heuvels zelfs even wit kan worden. Veel neerslag wordt hier overigens niet verwacht. Tijdens opklaringen in de nachten gaat het op veel plaatsen licht vriezen, aan de grond lokaal zelfs matig. De strooidiensten moeten dus nog even alert blijven. Waarschijnlijk wordt het alleen op enkele houten of stalen bruggen glad door rijp tijdens de nachtelijk uren. Op gewone wegen wordt geen gladheid verwacht vanwege de ondergrondwarmte.

De komende dagen is het koud met lokaal nachtvorst.

Tijdens het paas-weekeinde vindt een voorzichtig herstel plaats ook al blijft het frisser dan normaal.

Paasweer
Deze winterse perikelen lijken in het Paasweekeinde al weer verleden tijd. De nieuwste berekeningen laten wel veel wolken zien tijdens de paasdagen. Lokaal valt hier ook wat lichte regen uit. ’s Nachts blijven de temperaturen dan boven nul. Overdag is het met 9 a 10 graden nog steeds frisser dan normaal tijdens Pasen.

Bron: Meteo Consult
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 april 2012, 17:51 uur | Bericht #343495
Maak je op voor het ergste allergieseizoen ooit

De lente staat voor velen synoniem aan jeukende ogen en een verstopte neus. Experts beweren dat dit allergieseizoen een van het ergste ooit wordt. Ongeveer 35 procent van de mensen kampt momenteel of binnenkort met symptomen. "Dit allergieseizoen is ontzettend vroeg gestart", weet allergie-expert Myron Zitt. "Dat betekent niet alleen dat de symptomen langer duren, maar dat er ook meer pollen in de lucht zijn. Dat elke lente meer mensen last hebben van pollen komt door global warming, een grotere CO2-uitstoot en het feit dat sommige planten nu 130 keer meer pollen produceren dan dat ze vroeger deden. Voeg daar nog eens de zachte temperaturen van de laatste weken aan toe en je hebt een ramp voor patiënten."



Hoe later, hoe erger
Toch zijn er enkele eenvoudige maatregelen die je kan nemen zodat je minder klachten hebt. Behandel symptomen voor ze starten. Bij mensen die allergisch zijn, zorgen pollen voor een reactie van het immuunsysteem. Dit zorgt voor de vrijmaking van stoffen als histamine, wat je klachten veroorzaakt. Vanaf het moment dat je begint last te krijgen, is je immuunsysteem al in contact gekomen met de verantwoordelijke stoffen. De chemische stoffen die je lichaam naar het getroffen gebied zendt, schaden de membranen van de cellen. Dit maakt je nog gevoeliger voor allergenen dan voorheen, wat dus betekent dat naarmate het seizoen vordert, je heviger reageert op een lagere hoeveelheid pollen. Behandel daarom de symptomen voor ze beginnen met medicatie en neem deze het hele seizoen.

Oorzaken identificeren
Het is belangrijk dat je weet wat je allergie veroorzaakt. Hooikoorts is een gevolg van boompollen in de lente en grassen in de zomer. Wanneer je allergisch bent aan schimmels, zul je vooral met symptomen in de herfst of zomer kampen. Breng een bezoekje aan de arts om te ontdekken wat exact bij jou de oorzaak is.

Gevoelig immuunsysteem
Ban andere irriterende geurende stoffen tijdens het allergieseizoen. Je immuunsysteem is dan erg gevoelig, je hoeft het niet nog meer overstuur maken. Vermijd dus je favoriete parfum, geurkaarsen en vervuilende stoffen.

Binnen blijven
Breng je ochtenden binnenshuis door. Dan piekt het aantal pollen in de lucht. Bewaar taakjes in de tuin voor in de late namiddag of de vooravond. Was bij het naar binnen gaan meteen al je kledij en spring zo snel mogelijk in de douche. Was je gezicht om alle sporen van pollen te verwijderen en klop je jas goed uit.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:17 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 april 2012, 14:40 uur | Bericht #343599
In april leggen alle vogels een ei

Het spreekwoord “in mei leggen alle vogels een ei” klopt niet meer. In een opwarmend Nederland leggen vogels tegenwoordig veel eerder hun eerste ei. Dit jaar zal naar verwachting maar 5 procent van de vogelsoorten na 1 mei het eerste ei leggen. Van alle anders soorten, zoals de koolmees, de pimpelmees, de buizerd en de boomklever beginnen de vroege vogels in een populatie ruim voor mei met het leggen van hun eieren.


Aan het eind van de week zal naar verwachting vijf procent van de koolmezen haar eerste ei gelegd hebben. Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO) vond het eerste koolmeesei al op donderdag 28 maart in een van de vele nestkasten op de Hoge Veluwe. Rond twintig april heeft de helft van de koolmezen haar eerste ei gelegd en in de eerste week van mei zullen vrijwel alle koolmezen hun eerste ei gelegd hebben. Foto:Erik van den Ham.

Eieren 10 dagen eerder
Als het voorjaar warmer is, valt de periode waarin er veel insecten zijn vroeger in het jaar. Insectenetende vogels, waaronder de pimpelmees moeten er voor zorgen dat hun jongen zoveel mogelijk opgroeien als de beschikbaarheid van voedsel het grootst is. In een warmer voorjaar gaan ze daarom eerder eieren leggen. Nederland is de afgelopen 20 jaar 0,8 graden warmer geworden. De lente is het meest opgewarmde seizoen. In 20 jaar tijd is de lentetemperatuur met een volle graad gestegen tot zelfs iets meer dan een volle graad.  Vergeleken met 1986 broedt de soort gemiddeld genomen circa 10 dagen eerder (zien de linker grafiek).  Doordat de pimpelmees in de winter in Nederland blijft, kan hij op de warmere lentes inspelen door eerder te gaan broeden. De trekvogels naar Afrika kunnen hierop minder gemakkelijk inspelen. Tot nu toe neemt het aantal broedende pimpelmezen in Nederland enigszins toe (zie de rechter grafiek).


Vergeleken met 1986 broedt de pimpelmees circa 10 dagen eeder (linker grafiek). Tot nu toe neemt het aantal broedende pimpelmezen in Nederland toe (rechtergrafiek).

Snelle stijging temperatuur
Wat maakt dat vogels vroeg beginnen met eieren leggen in een warm voorjaar, zodat ze kunnen profiteren van de vroege voedselpiek? Promovenda Sonja Schaper van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en haar mede-onderzoekers hielden paartjes koolmezen in geklimatiseerde volières onder verschillende temperatuurregimes. En wat bleek? Vroege vogels reageren op een snelle stijging van de temperatuur en niet op de hogere temperatuur zelf, zo beschrijft zij deze maand in een artikel in American Naturalist. Kan dat verklaren waarom sommige vogels niet genoeg meebewegen met de klimaatverandering?

Daglengte en temperatuur
"Vogels gaan leggen onder invloed van de daglengte, en vervolgens gebruiken ze temperatuur om hun legdatum bij te stellen”, legt Schaper uit. “Maar uit waarnemingen in het wild konden we niet bepalen wat het nou precies was waardoor een vogel in een vroeg voorjaar vroeger begint met eieren leggen.” Uit eerder onderzoek bij koolmezen bij dezelfde onderzoeksgroep was al bekend dat vogels niet reageren op de vroegere ontwikkeling van planten en insecten in zo’n warm voorjaar, maar direct op de temperatuur. Om nu te onderzoeken welk aspect van temperatuur de leg aanstuurt, hield Schaper over een periode van 3 jaar in totaal 108 koolmezenpaartjes in geklimatiseerde volières, een onderzoeksopstelling die uniek is in de wereld, waarbij de vogels werden gehouden onder verschillende temperatuurregimes. “In tegenstelling tot wat iedereen denkt, blijkt een stabiele hogere temperatuur geen effect te hebben op de legdatum, maar de vogels reageren wel op een snelle temperatuurstijging.” En dit verschil tussen een stabiele hoge temperatuur en een snelle stijging in temperatuur, dat is waar het fout kan gaan. De rupsen en andere insecten waarmee koolmezen hun jongen voeren, reageren namelijk wél direct op een hoge temperatuur, of die nou stabiel is of niet. In een warm voorjaar met een geleidelijk stijgende temperatuur lopen koolmezen dus het risico dat de rupsenpiek voorbij is voordat hun kuikens uit zijn gevlogen.


Eieren van de pimpelmees. Foto:Kiekkast.nl

Eerste eileg nu te voorspellen
Onderzoekers hebben een model ontwikkeld dat voor vijfendertig broedvogelsoorten laat zien wanneer ze hun eerste ei leggen. De verwachting van de verschillende vogelsoorten is vanaf 1 april te bekijken op Natuurkalender.nl en wordt dagelijks bijgesteld op basis van de weersverwachtingen. De eerste eilegverwachting is ontwikkeld door SOVON Vogelonderzoek Nederland en De Vlinderstichting in het kader van Natuurbericht.nl en De Natuurkalender. De voorspellingen zijn gebaseerd op meer dan 200.000 nestwaarnemingen die gedaan zijn door een groot aantal vrijwilligers onder de paraplu van het Meetnet Nestkaarten van SOVON en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Op basis van neerslag, temperatuur en zonneschijnduur blijkt de eerste eilegdatum goed te voorspellen voor vijfendertig van de ruim vijftig broedvogelsoorten waarvan er voldoende waarnemingen waren. De eilegverwachting is een gemiddelde verwachting voor heel Nederland die gebaseerd is op de negendaagse weersverwachting voor De Bilt. De start van eileg kan van regio tot regio verschillen, van vroeger dan het landelijk gemiddelde in het zuiden van het land tot later dan het landelijk gemiddelde in het noorden. Er zijn alleen soorten opgenomen waarvan de verwachting een nauwkeurigheid van plus of min vijf dagen heeft.


11 pimpelmeesjongen bij elkaar. Foto:Louwe Fokkinga.

Reeks natuurverwachtingen
De verwachting van eerste eileg volgt op een hele serie natuurverwachtingen die de Natuurkalender in samenwerking met de Vlinderstichting de afgelopen jaren ontwikkeld heeft. Zo zijn inmiddels verwachtingen beschikbaar voor de bloei en bladontplooiing van planten, de vliegtijd van vlinders en libellen, de paddentrek, de start en duur van het pollenseizoen (Pollenplanner) op Allergieradar.nl en de tekenactiviteitverwachting. Deze natuurverwachtingen zijn een waardevolle bron van informatie voor natuurbeheerders, onderzoekers, natuurliefhebbers, artsen en hooikoortspatiënten. Zij kunnen hun activiteiten afstemmen op de voorspelling, wat kan leiden tot passender natuurbeheer, optimalisering van het veldwerk, gezondheidsmaatregelen en meer natuurplezier.


De eerste eilegverwachting, ontwikkeld door SOVON vogelonderzoek Nederland en De Vlinderstichting, elke dag te zien op Natuurkalender.nl gevoed met de weersverwachtingen.

Witte paaseieren?
De verwachting voor de paasdagen ziet er alles behalve lente-achtig uit. Na passage van een koufront in de nacht naar zaterdag stroomt vanuit het noorden koude lucht afkomstig uit de Poolstreek naar ons land. De over de Noordzee getransformeerde lucht laat het kwik overdag oplopen naar waarden die vergelijkbaar zijn met de zeewatertemperaturen, 7 a 8 graden. De lucht in de hogere lagen van de atmosfeer is nog veel kouder, bijna -29 graden op 5 km hoogte. Bij een verschil van 37 graden kunnen buien ontstaan (waarschijnlijk in straten gerangschikt van noord naar zuid) die vergezeld van korrelhagel of wat natte sneeuw. Tussen de wolkenstraten door zijn echter ook helder blauwe luchten te zien. In de nacht naar zondag neemt de bewolking vanaf de Noordzee toe. Op nadering van een kleine depressie gaat er neerslag vallen. Afhankelijk van de koers en de timing van het lagedrukgebied valt er niet alleen regen, maar ook sneeuw! De sneeuw zal overigens niet op de wegen blijven liggen, de ondergrondtemperatuur is te hoog. Misschien dat het gras op eerste paasdagochtend een beetje wit is en de paaseieren daardoor moeilijk te vinden zijn. Hoe het weer zich tijdens de paasdagen verder ontwikkelt, is op dit moment nog erg onzeker. Wilt U op de hoogte blijven van het paasweer? Bellen kan met de Meteo Consult Weerlijn, 0900-9725, optie 2 en 5.

Bron: Meteoconsult | Gewijzigd: 4 april 2012, 14:40 uur, door Bronk
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 april 2012, 17:45 uur | Bericht #343677
Fruitkwekers beschermen bomen tegen nachtvorst



Fruitkwekers in Noord-Holland bereiden zich voor op de koude nacht. Nachtvorst kan opnieuw voor schade zorgen aan de fruitbomen. Uit voorzorg gaan fruitkwekers de boomgaarden de hele nacht beregenen. Een laagje smeltend ijs op de takken zorgt ervoor dat de bloesemknoppen niet stuk vriezen. Door de strenge vorst van afgelopen winter hebben de kwekers al veel schade opgelopen. Als gevolg van de extreem lage temperaturen (op sommige plekken tot -23 graden celcius) zijn veel bloesemknoppen en jonge fruitbomen kapot gevroren.

Nu er weer een paar nachten kou aan zitten te komen, maken de fruitkwekers zich toch wel zorgen over de appels en de peren. Fruitkweker Jos Fischer uit Westwoud weet al dat het in ieder geval een heel slecht perenjaar gaat worden.

Bron: RTV N-H | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:17 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 april 2012, 18:48 uur | Bericht #343691
Tuinplanten kunnen toch overleven na vorstschade

Veel planten hebben last gehad van de strenge vorst. Dat is vooral een grote strop voor veel fruittelers, maar ook planten in de tuin kunnen last hebben ondervonden van de koude periode in februari. Toch hoeft dat niet altijd het einde van je plant te betekenen. Volgens Lilian Korteweg van het tuinblad Tuin&Co moet je goed kijken of je plant wel echt dood is, als hij er slecht uitziet. Het kan namelijk zijn dat hij gewoon nog leeft. Bekijk hieronder de tips van Tuin&Co voor je planten na de vorst.

Hoe kun je zien of je plant dood is?
Als je plant er dood uit ziet, kun je het beste een stukje aan de steel openkrabben, het liefst zo dicht mogelijk bij de kluit. Als de plant nog groen is, dan komt het wel goed. Is de binnenkant bruin? Dan is het helaas einde plant.

Is je plant echt dood?
Alleen als je echt helemaal zeker bent dat de binnenkant van de plant helemaal bruin is, dan is de plant dood en kun je hem wegdoen. Maar als je ook maar een klein beetje twijfelt, wacht dan nog even.

Twijfel je of je plant nog leeft?
Bij ook maar het minste sprankje hoop dat je plant nog leeft, kun je beter blijven wachten. Doe de komende zes weken helemaal niks! Als er dan nog een klein beetje leven in de plant zit, zal hij vanzelf gaan uitlopen.

Leeft je plant nog?
Dan kun je hem gewoon blijven verzorgen zoals je altijd al deed.
Top-9 planten met last van vorst:

De volgende 9 planten hebben het meest te lijden gehad onder de vorst:

* roos
* Lavendel
* Rododendron
* Bamboe
* Pioenroos
* laurierkers
* Skimmia
* Struikveronica
* Broodboom

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 april 2012, 20:41 uur | Bericht #343701
'Goed paasweekend in het vooruitzicht ondanks slecht weer'

Ondanks de slechte weersvoorspellingen heeft de toeristische sector in Vlaanderen toch een goed paasweekend in vooruitzicht. Dat zegt Horeca Vlaanderen donderdag. Zowel aan de kust als in de kunststeden is de bezetting in de hotels voor het komende weekend tussen de 70 en de 80 procent. De hotelboekingen komen dit jaar iets trager op gang, zegt Horeca Vlaanderen, maar de sector verwacht wel nog last-minute boekingen.

'De cijfers zijn niet slecht maar hadden beter kunnen zijn', zegt Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Volgens de organisatie heeft de sector de eerste week van de paasvakantie goed gewerkt. 'Het weer is immers een pak beter dan verwacht.'

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.499 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 174 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 174, lezen 6 mensen het topic "Stormkansen december 2011 deel 2".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden