Aan zee ook wat stukken met minder bewolking maar daar invloed van zee.
ja idd; nu uitzien naar ontwikkelingen morgenmiddag/avond en zondag : TEMP-STURZ mogelijk | Gewijzigd: 17 februari 2012, 21:47 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
Het zou zo mooi zijn dat de temperatuur lager uitvalt dan nu de gemiddelde verwachting is
met een sneeuwdek van zeg maar 10 cm. of meer en dan vanaf zaterdagavond lantaarnpaal staren
Natuurlijk met een lekker glaasie en peukie in de hand
CFS is een LT prognose (kijk er naar voor een evt patroon) ; -
na het weekend eerst andere temps te verwachten; maandagochtend aardig fris te noemen
| Gewijzigd: 17 februari 2012, 23:32 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
In de loop van de middag en avond trekt een actiever regengebied van noordwest naar zuidoost over Nederland. De regenzone hangt samen met een tweetal koufronten. Vanwege een afkoelende (boven)lucht kan de regen in de loop van de avond in het oosten en zuidoosten even overgaan in natte (smeltende) sneeuw. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard. Vanavond ruimt de wind, het eerst in het westen van het land, naar noordwest.
De komende nacht volgen van het noordwesten uit enkele opklaringen maar in de kustprovincies is eveneens een enkele winterse bui mogelijk. De minimumtemperaturen lopen uiteen tussen 1 en 4 graden. Zondag overdag wordt tussen een lagedrukgebied boven Noord-Europa en een hogedrukgebied ten zuidwesten van Ierland onstabiele, polaire lucht aangevoerd. Daarin komen enkele winterse buien tot ontwikkeling. Tussen de buien door laat echter de zon zich zien. De middagtemperatuur bedraagt een graad of 5, in buien koelt het lokaal af naar +1. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig, windkracht 6.
Onder invloed van het naar het vasteland van Europa koersende hogedrukgebied komt het in de nacht naar maandag tot lichte vorst. In het zuidoosten zijn minima rond -5 mogelijk.
EC
TEMPERATUUR:
Tn hebben we al gehad, in de warme sector loop de temperatuur op naar 8 C, overdag Tx rond 10 C. Na koufrontpassage scherp dalend naar een graad of 5. In winterse neerslag nog een paar graden lager. Zondag Tx 5 graden, geleidelijk dalend naar waardes rond het vriespunt.
| Gewijzigd: 18 februari 2012, 09:06 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
Update van Jan is van gisteren ochtend. Of is de sneeuw geheel van de kaarten?
Mogelijkheid op sneeuw/korrelhagel nog steeds op de kaarten maar het moge duidelijk zijn dat temperaturen gemakkelijk enkele graden in plus uitkomen morgen. Mijn vermoedens van gisteren lijken vandaag nog steeds te worden bevestigd door de modellen.
Voorlopig verwacht ik er niet al te veel van zoals beschreven in dit bericht.
Een paar buien met (natte) sneeuw/korrelhagel, waarschijnlijk met een smeltend karakter. In buien uiteraard richting nul en mogelijk tijdelijk een witte wereld met wellicht een dun dekje hagel/sneeuw.
Trog in de bovenlucht (met wellicht wat diepere onstabiliteit en dus een paar pittigere buien, klap onweer mogelijk boven zee/noorden van het land) trekt in de ochtend redelijk snel door waarna we vanuit het westen langzaam onder anticyclonaal regime komen. Buiigheid zal ondanks deze evolutie wel tot in de middag aan kunnen houden (niet diep). In de avond alleen in de kustgebieden mogelijk nog een paar winterse buien. De (zuid)west hoek van BE lijkt de dans te ontspringen als gevolg van de UK en haar schaduw.
Neerslag piek vannacht,maar dauwpunt nog een enkele graad boven 0.
Daarna dauwpunt onder 0,timing is cruciaal
Zondag middag dauwpunt wel onder 0 en neerslag als sneeuw, in de vorm van buien
maar er wordt niet zoveel neerslag berekend.
Maandag droog. | Gewijzigd: 18 februari 2012, 10:38 uur, door albalinda
Hier spreekt men over een verdwaalde sneeuw vlokje
Vanaf woensdag oplopende temperaturen tot 10 + voor hier. Misschien dan toch een vroege Lente?. | Gewijzigd: 18 februari 2012, 11:41 uur, door Eifel
Satrep
@KNMI
Modelbeoordeling en onzekerheden
Tot dinsdag is de uitkomst van de diverse verwachtingsparameters vrij zeker, dit is te zien in de geringe spreiding in de pluimuitvoer. Na dinsdag neemt de onzekerheid geleidelijk toe. Goed is in de temperatuurpluim te zien dat meerdere oplossingen van hogedrukinvloed uitgaan (stralingsnachten). Vooral wat de windsnelheid betreft wordt de onzekerheid erg groot. In de neerslagpluim zien we voor dinsdag en woensdag een duidelijk signaal voor neerslag, voor de dinsdag zijn er dan ook een paar leden die een winters signaal weergeven. Zelfs 2 leden met een significante hoeveelheid van 3 tot 4 cm. Ook de laatste dagen van de 15 daagse pluim komen enkele runs met een winters signaal. Ook hier gaat het om een uitgesproken minderheid.
Een spannende situatie eind febr: N-NO stroming
| Gewijzigd: 18 februari 2012, 14:07 uur, door Sanwa