Ik heb net een stukje gelezen op http://www.meteolink.nl/weerhistorie/1947.htm over de winter van 1947.
Nu hoeft het niet zo extreem als toen, maar de winter is nog niet over. Het kan in Februari nog genoeg winteren.
Dus schrijf de winter nog niet af.
Inderdaad zag het net, die hebben gewoon vette sneeuw.
En wij dromen er alleen van en krijgen nog niks.
https://gurushots.com/Martijn.photography/photos
En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
Ik heb net een stukje gelezen op http://www.meteolink.nl/weerhistorie/1947.htm over de winter van 1947.
Mooi stukje Sebas ! Zo zie je maar weer: schiet niet te hard op het Azorenhoog. Als deze het op z'n heupen krijgt kan ook hij voor een leuk stukje winter zorgen !
Mooi om te zien dat drie verschillende hogedrukgebieden (Rusisch-, Azoren- en Groenlandhoog) de lengte van deze winterperiode (februari-maart!) bepaald hebben. Ook mooi om te lezen dat zelfs de westenwinden de temperaturen niet meer omhoog kregen................
Zal waarschijnlijk wel een uniek stukje weerhistorie blijven, maar hoop doet leven........!
Zie bijbehorende kaartjes van vandaag in dat jaar en half februari !
| Gewijzigd: 18 januari 2012, 15:47 uur, door holshof
Het is vandaag vijf jaar geleden dat Nederland en niet in de laatste plaats Duitsland, België en het Alpengebied werden getroffen door één van de zwaarste stormen van de afgelopen decennia. In alle getroffen landen samen kostte de storm aan 60 mensen het leven en in de bossen vond nogal wat kaalslag plaats. Alleen al in Duitsland sneuvelden maar liefst 50 miljoen bomen.
De meteorologische diensten hadden de storm tijdig in het vizier en voor het eerst werd geëxperimenteerd met een Europees waarschuwingssysteem. In het voorjaar van 2007 werd dat systeem, met hulp van de WMO (Wereld Meteorologische Organisatie), officieel ingevoerd.
De grote storm van 2007 speelde zich af in een maand die thermisch lange tijd gelijkwaardig was aan een doorsnee april. Rond de 23ste werd het tijdelijk vorstig maar januari 2007 kon zich best wel enige kou permitteren. Uiteindelijk werd het met afstand de zachtste januari in een reeks van 300 jaar waarnemingen.
Januari 2012 steekt 2007 niet naar de kroon maar het is onwaarschijnlijk dat de 1ste maand van het jaar meer vorstdagen zal vergaren. Net als in januari 2007 zijn het er nu 5 in De Bilt (afgelopen nacht -2,6º) en de kans op meer dagen waarop het gedurende korte of langere tijd vriest, zijn niet bijster groot. Vanaf vandaag keert namelijk het wisselvallige en vrij zachte weer terug.
Het weerbeeld kenmerkt zich vanochtend door (lage) bewolking. Vanmiddag en vanavond krijgen we van doen met de frontale aanhang van een diepe IJslanddepressie (955 hPa). Op IJsland ging het weerglas aan het begin van de nacht lokaal met 16 hPa/3 uur naar beneden. Er valt, het laatst in het oosten, nu en dan (mot)regen. De temperatuur loopt langzaam op en komt vanavond uit op 7 tot 8 graden. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig en op zee krachtig tot hard.
Onder invloed van het golvende koufront blijft het de komende nacht regenachtig. Het koelt niet verder af dan tot 7 graden. Donderdagmiddag klaart het aan de achterzijde van het front van het noordwesten uit op. Later is wel een bui mogelijk. In het zuiden en midden blijft het vanwege frontale golven langere tijd regenachtig. De wind ruimt naar het westen en neemt aan de kust later toe tot krachtig. De temperatuur komt uit op waarden tussen 7 en 10 graden.
Op vrijdag en tijdens het weekeinde blijft het wisselvallig, vrij zacht en over het algemeen winderig.
Een update volgt rond 18 uur.
Bron: weerman Jan Visser, Purmerend, 18 januari 2012, 12:55 uur
Zal ook wel uniek zijn als de Noordzee bevriest, maar we blijven hopen.
Ik geloof er ook niks van dat er in februari en maart alleen maar west circulatie is.
Ik geloof er ook niks van dat er in februari en maart alleen maar west circulatie is.
Dat zou bijna net zo uniek zijn als de hele winter achter elkaar wc idd. Koude periodes zoals in 1947 zijn zeer zeldzaam hier. Maar wat het zou wat zijn als de noordzee echt weer eens zou bevriezen
Ik denk dat we nu eerst moeten blij zijn als een vaart bevriest
ik denk dat we blij zijn als het uberhaupt gaat vriezen...
weather without storms is no weather at all.
Uh nee. Absoluut niet. Dat de noorzee zou bevriezen gebeurt misschien eens in de 100 of eens in de 200 jaar. De hele winter WC kan heel makkelijk in Nederland, niks bijzonders aan.
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
[/quote]
Dat lijkt mij ook niet waarschijnlijk. Zie onderstaande grafiekjes voor de klimatologische windverdeling voor de maanden januari en februari en de actuele windverdeling van januari u.t.d. :
dat zou een mooi schaatstochtje zijn
Voor de zachtste winter ooit hebben we nog 0,6 Hellmannen over..
Momenteel in de Bilt 1,3 en het record van zachtste winter ooit staat op 1,9 Hellmannen.
Ikzelf heb het gevoel dat de winter nog moet beginnen..
Maakt het wel makkelijker, je hebt alleen een stempelpost nodig onder de Tower Bridge in Londen en dan moet je weer terug naar Leeuwarden. Iedereen alvast veel sterkte! | Gewijzigd: 18 januari 2012, 16:52 uur, door Sanwa
In dat geval hebben we in 80 % van de gevallen een continentale aanvoer en "heel af-en-toe" wat sneeuwbuien als er een H ontstaat boven Scandinavie...............
Iemand suggesties ?
Er is nog geen winter geweest met 0 hellmann getallen. Bij een WC heb je geen vorst toch? Dat is tenminste mijn veronderstelling dat een hele winter een WC dan net zo uniek zou zijn.