It looks amazing maar daar krijgen we helaas geen winter mee.
http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwa...rdzee.html#Kust
Oke dan; gaat lekker daar! Hier giert de wind ook al weer behoorlijk door de straat!
Misschien leuk eens een andere smiley te gebruiken, nog even en ze zijn op namelijk. Misschien 'een gezellige' een optie?
| Gewijzigd: 5 januari 2012, 01:48 uur, door Tyshane
Buienradar: Tsja, goed met buien zeg maar, en reclame.......
Hier gaat het ook flink te keer. Ik hoor van andere diversen bomen om. Maar wel 7 bft .
deze dan voor jou?. | Gewijzigd: 5 januari 2012, 01:57 uur, door Eifel
Ik hoop dat de schade en de ongelukken mee gaan vallen en dat de zendamateurs rustig kunnen gaan slapen.
Ik weet dat ze in 1953 ontzettend goed werk hebben verricht, maar hoop toch van harte dat het deze keer niet zover hoeft te komen. Voorzichtig iedereen!
Ik hoop dat de schade en de ongelukken mee gaan vallen en dat de zendamateurs rustig kunnen gaan slapen.
Ik weet dat ze in 1953 ontzettend goed werk hebben verricht, maar hoop toch van harte dat het deze keer niet zover hoeft te komen. Voorzichtig iedereen!
Nee inderdaad, laten we dat hopen. Toch is het allemaal best spannend en zal er denk ik vast hier en daar wat schade ontstaan, laten we hopen dat de schade meevalt. Alleen het mooie van de storm willen we graag!
Lol, ja die is gezellig!
En die ook, lol!
| Gewijzigd: 5 januari 2012, 01:59 uur, door Tyshane
In de ochtend trekt een actieve buienlijn van noord naar zuid over het land, daarbij zijn windstoten tot 95 km/uur, aan de kust tot 110 km uur mogelijk. Daarna wordt het wisselend bewolkt met enkele buien, die in de middag gepaard kunnen gaan met onweer, hagel en (zeer) zware windstoten. De zwaarste windstoten treden op in het noordelijk kustgebied. De temperatuur ligt in de middag rond 7 graden. De wind draait naar het noordwesten en is krachtig, in de kustgebieden hard tot stormachtig, langs de kust in de middag enige tijd noordwesterstorm. Later in de middag en in de avond neemt de wind langzaam in kracht af al blijven er tijdens buien wel zware windstoten mogelijk.
http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/
Geldig tot donderdag 05 januari 2012 24.00 locale tijd. Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HIRLAM run van 18 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.
SYNOPTISCHE SITUATIE:
Een actief lagedrukgebied ligt om 00 UTC boven Vikingbank en trekt vannacht en in de ochtend via het Skagerrak naar het zuiden van Zweden. Het koufront (theta-w 850 hPa 6 C) bereikt rond 03 UTC het N en verlaat rond 09 UTC het uiterste ZO. In de middag passeert dan van het NW uit een trog (back bent occlusie). Vervolgens blijft er tot en met vrijdagochtend een krachtige noordwestelijke stroming boven de Noordzee staan. Pas vrijdag zwakt de stroming wat af wanneer een rug vanaf de Britse Eilanden van west naar oost over de Noordzee trekt, de stroming draait dan meer naar westelijke richtingen. In de loop van vrijdagnacht maar vooral vrijdag overdag neemt de onstabiliteitsdiepte af a.g.v. warmteadvectie vanuit het westen.
MODELBEOORDELING:
De Uitvoer is in het algemeen zeer consistent. Onzekerheden zitten vooral in de hoogte van de windstoten, de diverse modellen laten allen weer net iets andere waarden zien. De buien en buienclusters morgen overdag maken het windpatroon bovendien erg grillig.
WIND:
Hir Uitvoer is bruikbaar. Vannacht langs de kust 8 tot 9 Bft, dan in het gehele land zware windstoten. Landinwaarts dan 75-90 km/uur, in het kustgebied dan 90-100 km/uur. De hoogste uitschieters worden nabij het koufront verwacht. Het koufront laat weer het patroon van lijnconvectie zien hetgeen de verticale uitwisseling met de hoge windsnelheden op lage hoogte bevordert, langs de kust dan windstoten tot 110 km/uur. Harmonie laat op het koufront ook een smalle band met hoge uitschieters zien, langs de kust 90-110 km/uur, boven land tot 80-100 km/uur. Na passage van het koufront neemt de wind tijdelijk iets in kracht af met in de kustdistricten 7 tot 8 Bft. Op nadering van de trog/BB-occlusie neemt de wind weer toe naar 8 tot 9 Bft, in de eerste helft van middag zien we in de Duitse Bocht een 10 Bft. De zwaarste windstoten vanaf het einde van de ochtend zullen voornamelijk optreden in buien en dan voornamelijk in het noordelijk kustgebied. In de tweede helft van de middag verdwijnt de 9 Bft van de Noordzee. De zware windstoten landinwaarts lijken vanaf de tweede helft van de middag te verdwijnen, in het kustgebied gaan ze door tot het begin van vrijdagochtend. Vrijdagmiddag verdwijnt ook de 6 Bft langs de kust.
BEWOLKING:
Vannacht een dik pakket frontale bewolking, maar door de harde wind is de kans op stratus gering. Bij de passage van het koufront zien we de opbouw direct onstabiel (lijnconvectie) worden hetgeen de aanwezigheid van verscholen CB's aannemelijk maakt, toppen tot FL200. Er is bovendien extra forcering vanwege de linker uitgang van de jet-streak. Na koufrontpassage in de ochtend enkele opklaringen maar vanaf het einde van de ochtend van het noorden uit toenemende bewolking op nadering van de trog/BB-occlusie. Progtemps zijn dan onstabiel tot FL250 hetgeen de kans bij de BB-occlusie op geclusterde CB's groot maakt. Later in de middag en avond wanneer de BB-occlusie naar Duitsland is weggetrokken zien we boven de Noordzee een regelmatiger patroon van Cb's die soms nog wel geclusterd kunnen zijn. Vanaf vrijdagnacht worden de Cb's steeds minder hoog a.g.v. warmteadvectie op hoogte en vanaf vrijdagavond hebben we alleen nog maar Cu/Sc-bewolking.
NEERSLAG:
Vannacht perioden met frontale regen, bij het koufront duidelijke lijnconvectie, de Harmonie 18 Uitvoer suggereert dat de mate van organisatie gedurende de passage van het front over ons land toeneemt. Later in de ochtend en middag weer geclusterde buien nabij de trog/BB-occlusie, de kans op onweer en hagel is gezien de diepe onstabiliteit erg waarschijnlijk. Buien activiteit in de Hir Uitvoer is duidelijk toegenomen, dit is nu meer in lijn met de overige Uitvoer. Buien gaan waarschijnlijk lang door mede omdat de temp. op 500 hPa donderdagavond langzaam daalt naar -37 C. De buien gaan door tot en met vrijdagmiddag al zullen ze vrijdag wel steeds minder heftig worden.
ZICHT:
In de polaire lucht in het algemeen goede zichtcondities, in frontale neerslag en buien matig, in zwaardere buien mogelijk ook slecht. Vanwege de harde wind in de warme sector waarschijnlijk geen echt slechte zichtcondities.
TEMPERATUUR:
Hir DMO OK. Geen dagelijkse gang. Vannacht 8 a 9 graden. Tx overdag wordt in de vroege ochtend bereikt en de temperatuur zal in de loop van de ochtend zakken naar 6 tot 8 graden. Vrijdagnacht Tn tussen 3 graden in het oosten en zuidoosten tot 7 graden vlak aan zee. Tx vrijdag overdag 7 a 8 graden.
Bron: knmi
Paraaf meteoroloog: homan
Uitgifte: 04/01/2012 23.39 uur LT.
Lol, ja die is gezellig!
En die ook, lol!
On topic
Is een rustige storm dan eergisteren.
| Gewijzigd: 5 januari 2012, 02:04 uur, door Eifel
Vanmiddag nog ff in Scheveningen het water op gegaan (kitesurfen)
Was goed te doen en mooie bakken/golven...
Moet zeggen dat ik meer met KNMI mee ga met hun code geel dan code rood/paars van noodweercentrale.
Geloof niet deze "storm" dinsdag gaat overtreffen.
Vanmiddag nog ff in Scheveningen het water op gegaan (kitesurfen)
Was goed te doen en mooie bakken/golven...
Moet zeggen dat ik meer met KNMI mee ga met hun code geel dan code rood/paars van noodweercentrale.
Geloof niet deze "storm" dinsdag gaat overtreffen.
We zitten nog lang niet op het hoogtepunt dus er kan nog van alles gebeuren.
Volgens mij is er nu meer gevaar dan dinsdag door de hoge waterstand.
http://alarm.noodweercentrale.nl/getwarnin...-NL&lang=nl