Bron: http://www.rubenweytjens.be/
Geen winterweer gekregen in 2011, of 2012 beter gaat zijn voor winterliefhebbers zullen we de komende weken wel achter komen.
We houden het in de gaten, als dit uitbouwt, zou er nog sneuw kunnen vallen ook....voor de vorst
Hahahahaha een Punt-hoog misschien ?
Ontopic: Ik wens alle weeronline-forumleden alvast een interessant weerjaar 2012 toe !
Wat winterweer betreft wens ik iedere winterliefhebber incl. mijzelf nog een echte winterperiode toe.
Nog steeds vind ik deze winter errug lijken op die van 1988-89 en 1989-90, dus heb ik wat mijn tweede wens betreft grote twijfels. | Gewijzigd: 31 december 2011, 16:22 uur, door sneeuwschuiver
Denk dat het vanaf de 10 los gaat met de winter
De BESTE en GOEDE voornemens voor 2012
Haha, ja maar tijdens die winters vroor het nog 's nachts af en toe eens, wat nu al teveel gevraagd is blijkbaar
TROUWENS:
Voor iedereen op het forum een interesanter weerjaar 2012 dan 2011 was gewenst !!
met eerst nog een koude maand februari (voor januari lijkt de hoop al voorbij), een knetterend owneerseizoen met een hittegolf of 2, 3 en later in het jaar opnieuw veel sneeuw en strenge vorst! PS. af en toe een stormpje kan er ook wel bij | Gewijzigd: 31 december 2011, 18:58 uur, door jones
GAAT DE WESTCIRCULATIE HAPEREN?
Er begint zich een geleidelijke overgang naar minder wisselvallig weer af te tekenen. Deze ontwikkeling is zichtbaar vanaf de 9de januari op zowel de verwachtingskaarten van het ECMWF (Europees weermodel) als die van Amerikaanse GFS-weermodel. De overgang naar een rustiger en droger weer weertype hangt samen met een toenemende bemoeienis van het Azorenhoog. Het GFS zinspeelt op een koude noordelijke stroming vanaf ongeveer de 14de aan de oostzijde van een krachtig hoog tussen Schotland en IJsland. We gaan het zien: het is allemaal nog ver weg en in dit soort winters worden koude oplossingen dikwijls zacht bijgesteld.
@JV 1/1/2012
Valse start van de hoogwinter: januari opent met aprilse temperaturen.
Het jaar 2012 begint waar 2011 mee geëindigd is: zeer zacht weer. Gedurende de afgelopen nacht is het kwik op de meeste plaatsen niet tot beneden 10 graden gezakt en op deze Nieuwjaarsdag is het meestentijds tussen 10 en 13 graden. Een aprilse (en valse) start van januari dus! Het valt niet uit te sluiten dat in De Bilt het datumrecord daterend uit 1921, zijnde 12,6º, een andere eigenaar krijgt. In 1997, vlak voor de laatste Elfstedentocht, werd het niet warmer dan -7,3º: in 1979 bedroeg de minimumtemperatuur op 1 januari -16,9º.
Onder invloed van een golvend koufront wordt het weerbeeld vanochtend gekenmerkt door bewolking en plaatselijk regen en motregen. In het zuidoosten blijft dat de rest van de dag zo maar in het westen/noordwesten is het enige tijd droog en zou het even kunnen gaan opklaren. Naar het einde van de middag toe en vooral vanavond slaat het regengebied van een actieve golf over een groot deel van het land uit. Er valt dan plaatselijk meer dan 15 mm. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, aan de kust krachtig. Vanavond krimpt de wind naar het zuiden en neemt tijdelijk wat af.
De nacht naar maandag verloopt bewolkt en met name in het zuidoosten regent het soms flink. In het noordwesten nemen de regenkansen af. Het wordt niet veel kouder dan rond 8 graden en er waait een zwakke tot matige, in het zuidoosten vrij krachtige zuidenwind.
Maandagochtend valt in de oostelijke regio’s eerst nog regen. In het westen is het droog en begint het wat op te klaren. In de loop van de dag breiden de opklaringen zich uit. De middagtemperatuur bedraagt een graad of 8 en er waait een matige, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtige west- tot zuidwestenwind.
Gedurende de rest van de week blijft het overwegend zacht en wisselvallig weer. Bovendien staat er soms veel wind en dan met name op dinsdag. Dan namelijk steekt een stormdepressie het noorden van de Noordzee over. Het systeem veroorzaakt aan de kust mogelijk enige tijd een zuid- tot zuidwesterstorm.
In delen van Noord-Europa is januari zeer koud begonnen. In het Zweedse Gielas werd tijdens de afgelopen nacht -31,2º gemeten. Zo koud is het deze winter nog niet geweest in Zweden. | Gewijzigd: 1 januari 2012, 08:49 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
Dinsdag arriveert boven de Noordzee een depressie die uitdiepend tot 965hPa aan de kust mogelijk enige tijd voor storm gaat zorgen!
Toch lijkt januari niet het voorbeeld van de december te gaan volgen. Het Azorenhogedrukgebied heeft namelijk aspiraties om zich naar noorderbreedten te verplaatsen en zich boven de Britse Eilanden en later meer Centraal Europa te vestigen. De periode van (te) nat en zacht weer hebben we dan duidelijk achter ons en gaat het eindelijk (geleidelijk) aan kouder worden!
Uw weerman Dick van Rees wenst u allen een voorspoedig 2012!
Extremen voor 31 december
Hoogste max. temp.: 13,3ËšC 2006 te Woensdrecht. Laagste max. temp.: -9,5ËšC 1978 te De Bilt.
Laagste min. temp.:-20,3ËšC 1923 te Eelde. Hoogste neerslag: 22 mm 1975 te Leeuwarden. Meeste wind: 89km/uur 1925 (10Bft) te Vlissingen
De ochtend- temperatuurspluimen van de laatste drie ochtenden met de gelijke dagen recht onder elkaar. Boven die van eergisteren, onder die van vandaag.
Start de horrorwinter op vrijdag de 13e of komt tie eerder. Dat is de vraag...
Zeewatertemperatuur platform K13 (midden Noordzee WNW van Den Helder) is 9,1°C tegen 6,4°C vorig jaar zelfde tijd. Langs de kust (Lichteiland Goeree voor de Zuid-Hollandse eilanden) momenteel 7,8°C tegen 5.4°C vorig jaar zelfde tijd.
Bron zeewatertemperatuur:Rijkswaterstaat Waterbase
(2x klikken voor vergroten)
| Gewijzigd: 1 januari 2012, 14:49 uur, door Ben47
Wordt dit dan toch de winter met 2 gezichten? De kaarten voor het komende winterweer ogen nog steeds gunstig..