Rampen veroorzaakt door de natuur en de mens hebben in 2011 voor 270 miljard euro aan economische schade aangericht. Dat blijkt uit een berekening van de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re. In 2010 bedroeg het kostenplaatje 174 miljard euro.
De factuur voor de verzekeraars in 2011 zal oplopen tot 83 miljard euro, tegen 37 miljard euro het jaar daarvoor. Dat maakt van 2011 het op één na duurste jaar voor de verzekeraars. Onder meer de aardbeving in Japan deed de rekening fors oplopen. Het duurste jaar voor de verzekeraars was 2005, met 95 miljard euro aan verzekeringskosten. 2005 was het jaar van de orkaanstormen Katrina, Wilma en Rita. Volgens Swiss Re kan de factuur voor 2011 echter nog oplopen, door de overstromingen in Thailand of mogelijk winteronheil in Europa.
Bron: HLN | Gewijzigd: 12 april 2017, 11:41 uur, door Joyce.s
Wordt het niet verrekend met de donaties?
En zijn die nummers eigenlijk niet meer figuurlijk. Bedoel, vaak zeggen ze van 1 stratenblok al een miljoenschade, terwijl die huizen soms amper 100.000 euro waard zijn toch?
Wordt het niet verrekend met de donaties?
En zijn die nummers eigenlijk niet meer figuurlijk. Bedoel, vaak zeggen ze van 1 stratenblok al een miljoenschade, terwijl die huizen soms amper 100.000 euro waard zijn toch?
Men zégt niet dat het zoveel gekost heeft, men zegt dat er voor zoveel geld schade is aangericht, de werkelijke kosten zijn pas duidelijk ná herstel.
De nummers zijn niet figuurlijk, ze zijn, zoals gezegd, berekend.
| Gewijzigd: 28 maart 2012, 12:07 uur, door Marga
Natuurrampen hebben nog nooit zoveel gekost als vorig jaar, namelijk minstens 287 miljard euro. Dat heeft VN-gezant Margareta Wahlstrom maandag gezegd.
De grootste schade veroorzaakten aardbevingen in Japan en Nieuw-Zeeland, gevolgd door overstromingen in Thailand en andere landen.
Het aantal doden nam verhoudingsgewijs af, dankzij de invoering van systemen voor vroegere alarmering en betere voorzorgsmaatregelen. Maar de economische verliezen vertonen een 'zeer snel toenemende trend' en worden voor een aantal landen 'een grote bedreiging', zegt Wahlstrom. Ontwikkelingsplannen voor landen moeten daarom maatregelen bevatten om de gevolgen van klimaatverandering en natuurrampen te ondervangen, stelt zij.
Bron: Nieuws.nl
Onweersdagen: 0