de storm die gisteren op de kaarten stond is ineens ook met de helft verdwenen.
kortom de winter zal wel komen . deze loopt namelijk van 21 december tot 21 maart.
en ik kan met 99% zekerheid zeggen dat het wel eens zal vriezen en dat het wel is zal sneeuwen.
Hou er wel rekening mee dat die storm morgen weer op de kaarten kan staan... zo als met alles, het zijn berekeningen, soms goed, soms slecht maar altijd leuk om over de discussieren !
de storm die gisteren op de kaarten stond is ineens ook met de helft verdwenen.
kortom de winter zal wel komen . deze loopt namelijk van 21 december tot 21 maart.
en ik kan met 99% zekerheid zeggen dat het wel eens zal vriezen en dat het wel is zal sneeuwen.
denk niet dat de echte winterliefhebber daarmee blij zal zijn
Had er toch meer verwacht:S we krijgen nog steeds een zondvloed en storm volgens deze verwachting...
Nee niet echt blij. De oper neemt weliswaar een duik van 28 op 29 november (Het sneeuwkansje waar jan het over had) Het overgrote deel van de members is het er niet mee eens.
deze duurde 10 tal weken
dus niet getreurt kan nog komen lol
begin december 1962 waren er zelfs temp tot 13 a14 graden gemeten
daarnaa zeer dichte mist en dan begon de winter van de eeuw
ps ik heb het ook liever extreem
Mensen, die winter....ach die komt (in welke vorm van ook) heus nog wel.
Zo is het maar net! Geduld is een schone zaak.
Zaterdag 24 november 1962
Stijging in temperatuur (Van onze weerkundige medewerker, Hans de Jong)
Het is helemaal niet gezegd, dat novemberkou de voorbode zou zijn van een strenge winter. Deze eeuw is het maar zeer sporadisch voorgekomen, dat we zowel in november als in de werkelijke wintermaanden op schaatsen konden. Een zwak voorbeeld hiervan is 1941. Op 15 en 16 november werd er toen in Friesland op landijs gereden, terwijl naderhand op 6 januari de winter inviel met op 27 januari -27.4 in Winterswijk. De laagste temperatuur van Rottum bij Heerenveen was -18 gr. C. op de 22e, Gorredijk noteerde als dieptepunt -19 gr. C. op de 26e.
In verreweg de meeste gevallen volgde er echter op novemberkou een zachte, soms zelfs zeer zachte winter. In de vorige eeuw vinden we, betrekkelijk dichtbij elkaar twee uitzonderingsgevallen. Zowel in 1879 als in 1890 (de legendarische winter!) duurde een in november begonnen vorstperiode voort. In eerstgenoemd jaar tot begin februari, in het andere jaar tot... 1 april. Terug in het heden verwondert het, dat Riusland op het ogenblik zulk zacht weer meemaakt. In Moskou werd in de nacht van donderdag op vrijdag geen lager minimum dan ... +5 gr. C. waargenomen. In Eelde was het ... 12 graden kouder.
dus geen nood de winter kan nog altijd hard toeslaan.
26 november 1962 : Een sombere dag met nauwelijks wind en normale temperaturen. Het KNMI maakt in het weeroverzicht gewag van een hogedrukgebied van 1035 mBar (=hPa) boven de Britse eilanden. Eigenlijk ligt het ook boven midden-Europa, waar het 's nachts nog steeds vriest. Om het herfstbeeld compleet te maken : een krachtige westcirculatie is aanwezig boven het noorden van de Atlantische oceaan, waarin een stormdepressie naar het noorden van Noorwegen koerst.
27 november : Nog steeds kil en somber weer. Waar is de winter? Weinig winter te vinden op de kaart, want Scandinavië en Rusland hebben overwegend westenwind. De laagste temperatuur vinden we in de buurt van Wenen, overdag nog net iets onder 0. Toch is er al een verzwakking van de straalstroom te bespeuren, met drukstijgingen bij Groenland. Het KNMI verwacht bij ons wat meer wind uit het westen met aanhoudend vrij zacht weer.
28 november : Het begint nu echt saai te worden : somber, weinig wind en gemiddeld 6,5. (Zonder nadere aanduiding zijn de temperaturen altijd van De Bilt) Een kleine depressie koerst van IJsland naar zuid-Noorwegen. Toch zijn er hoopvolle veranderingen : in Scandinavië is de vorst weer ingevallen door aanvoer van arctische lucht uit het noordwesten.
29 november : Verandering? Het KNMI verwacht een lichte daling van de temperatuur. Dat mag ook wel weer eens, want vannacht bleef het kwik op+5,3 staan. Op de weerkaart zien we verdere drukstijgingen ten noorden van Schotland achter een depressie, die zuid-Scandinavië in trekt. Het is volgens het KNMI niet waarschijnlijk dat de koudere lucht bij Schotland en Noorwegen ons zal bereiken. Het hogedrukgebied boven midden-Europa zal dit tegenhouden. Boven Engeland en Ierland is de luchtdruk ook nog onverminderd hoog, zo'n 1030 hPa.
30 november : Het gaat opeens verrassend snel! Door zeer snelle stijging van de druk bij Schotland en op de Noordzee verlegt het hoog zijn zwaartepunt naar de Noordzee. Hierdoor kan het KNMI melden, dat koudere en drogere lucht ons land binnenstroomt. Eindelijk weer wat zonneschijn. Deze stroming wordt aangetrokken door de eerder genoemde depressie, die vannacht zijn centrum bij Riga had. Op de 500 hPa-kaart zien we de straalstroom al weer aardig meanderen. Naar transport van kou uit Rusland ziet het voorlopig niet uit.
Koudegetal : 6,4
dus geen nood de winter kan nog altijd hard toeslaan.
Edit Marga: "knip"
Heerlijke tijd. Niets pluimen en 14 daagse verwachtingen. Een normale tot warme november, gevolgd door een beest van een winter.
Wel graag bronvermelding. | Gewijzigd: 19 november 2011, 11:15 uur, door Marga
Maar daar tegenover staat dat het gemiddelde van de leden nu een gestage lijn omlaag neemt, eigenlijk zoals je het nu zou verwachten, zoals het hoort..
Hardlopers houden over het algemeen niet van sneeuw en gladheid
Precies! Normale daling. Niet iets extreems waar we zo blij van worden. | Gewijzigd: 19 november 2011, 11:37 uur, door zwoof