Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Dec 2024 14:41:58
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
20 oktober 2011, 16:13 uur | Bericht #293700
Winterblues komt vroeger dit jaar, knuffel is beste medicijn



Heel wat mensen voelen zich in de herfst en de winter minder goed in hun vel. Volgens gedragsexperte Pam Spurr krijgen patiënten hier dit jaar vroeger mee te maken door de onvoorspelbare zomer. Ze geeft haar tips hoe dit aan te pakken.

Lichttherapie
Heel wat patiënten met een winterdepressie merken verbetering op door lichttherapie. Dit houdt in dat je achter een lamp gaat zitten die natuurlijk zonlicht nabootst, je kunt dit bij de apotheker of in een speciaalzaak kopen. Zet deze op tijdens het ontbijt of naast je computer tijdens het werk, gebruik dit minstens een uur per dag.

Praten helpt
Veel mensen met een winterdepressie lijden in stilte, ze beginnen zich pas beter te voelen wanneer de lente start. Ze denken dat alles dan opnieuw in orde is, tot de symptomen volgende herfst terugkomen. Wees niet beschaamd om over je gevoelens te praten. Door te doen alsof er niets aan de hand is, kan je toestand slechter worden.

Buiten komen
Het is cruciaal om elke dag buiten te komen. Maak een wandeling wanneer de zon schijnt om zoveel mogelijk natuurlijk licht te absorberen. Maar ook wanneer het slecht weer is, kan sport helpen. Bewegen stimuleert namelijk de aanmaak van endorfines, dit zijn feelgood stoffen die een slecht humeur bestrijden.

Voeding
Zorg ervoor dat je dagelijks vijf porties fruit en groenten eet. Weersta aan junkfood, caffeine en alcohol, deze maken de symptomen enkel erger. Eet regelmatig en vermijd zout. Begin de dag met een kom havermoutpap, andere voedingsmiddelen die kunnen helpen zijn vettige vis en kalkoen.

Groene therapie
Een onderzoek aan de universiteit van Essex toonde aan dat 94 procent van de mensen die in de natuur bewegen een betere mentale gezondheid hebben.

Lichaamscontact
Er is niks als een stevige knuffel om je beter te doen voelen. Lichamelijk contact verhoogt de productie van oxytocine, dit is een feelgood hormoon dat je winterdepressie kan doen verdwijnen.

Dutjes
Weersta aan de verleiding om overdag een dutje te doen. Dit kan je symptomen namelijk verergeren omdat je hierdoor 's avonds moeilijker in slaap kunt raken. Een avondroutine is ook heilzaam: neem bijvoorbeeld voor het slapengaan een kamillethee en een warm bad.

Sluit je niet op
Veel patiënten schroeven hun sociaal leven terug in de herfst en de winter. Maar probeer je vrienden zo vaak mogelijk te zien. Door tijd te spenderen met mensen die je beter doen voelen, zul je vrolijker worden. Lachen is een van de beste medicijnen, want dit stimuleert de productie van endorfine.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:19 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
21 oktober 2011, 11:06 uur | Bericht #293774
Lastig die winterblues, heb er ook last van maar maak veelvuldig gebruik van de therapielamp. Verder regelmatig een uurtje in het licht kijken in de winter en zo af en toe een zonnebad, gewoon om even de boel te compenseren.

Sintjanskruid daarnaast wil nog wel eens helpen en een heerlijke fietstocht om zo te blijven bewegen en toch nog wat licht te vangen is ook fijn, de depressie is niet zomaar weg, maar wel wat beter mee om te gaan zo.

Ik bedenk me altijd maar dat het snel weer de goede kant op gaat qua hoeveelheid licht per dag, eind december is de kortste dag en dan gaan we weer naar het licht toe, yoeghee! Verder ben ik wel een enorme herfst- en winterliefhebber.
Waarom deze advertentie?
weerfreak
Lid
Woonplaats: Monster (Westland) (Zuid-Holland)
Berichten: 635
Lid sinds: 19 nov. 2010
24 oktober 2011, 00:42 uur | Bericht #294144
Alle seizoenen hebben leuke kanten, ik vind de zomer, herfst en winter het leukst.
Lente is meestal saai weer. (hoewel?)

De zomer om zijn strandweer en onweer, herfst om zijn stormen en najaarsbuien, winter om zijn (als het geen kwakkelwinter word) sneeuw en ijs.
Lente is ook heerlijk, maar er gebeurt meestal vrij weinig.

Ik heb dus ook totaal, en gelukkig, geen last van winterdepressies | Gewijzigd: 24 oktober 2011, 00:45 uur, door weerfreak
Weerfreak's weer:2012 lente en zomer : Onweersdagen: 0 Zwaar Onweer: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
25 oktober 2011, 13:27 uur | Bericht #294377
Waarom je in de winter verdikt ... zelfs al eet je minder



Nu de topjes en shortjes weer plaats gemaakt hebben voor dikke truien en lange broeken, moeten we ons weer minder zorgen maken over ons gewicht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we in deze periode van het jaar gemiddeld 1 à 2 kilogram bijkomen. Maar hoe komt dat eigenlijk? We eten toch minder in de winter? Of hebben we toch meer honger? En minder beweging? Er doen heel wat mythes de ronde die onze extra kilootjes moeten rechtvaardigen. Wij onthullen welke verklaringen juist zijn en welke niet.

Je moet meer eten om warm te blijven
Algemeen wordt aangenomen dat we meer moeten eten om warm te blijven. "Maar niets is minder waar", zegt expert dr. Ahmed. "Mensen die meer gewicht met zich meedragen, hebben het eigenlijk kouder." Maar waarom hebben we dan de neiging om meer te eten als het kouder wordt? "Bij onze voorvaderen werden de wintermaanden geassocieerd met honger. Eén theorie stelt dan ook dat we genetisch geprogrammeerd zijn om in de herfst meer vetten op te slaan, zodat we kunnen overleven. Maar aangezien de honger nooit komt, moeten we nooit gebruik maken van die vetten en verdikken we", aldus dr. Ahmed.

Je hebt altijd honger
Als je je goed induffelt als je naar buiten gaat en je huis goed verwarmt, dan zullen de winterse temperaturen je eetlust niet veranderen. "Je lichaam behoudt zijn temperatuur, zelfs tijdens de winter", zegt dr. Jeremy Tomlinson. Dus dat hongergevoel zit gewoon in ons hoofd? "Misschien niet. Melatonine, het hormoon dat getriggerd wordt door het donker en ons slaperig maakt, kan ook een rol spelen", weet dr. Perry Barrett. "In de herfst en de winter stijgt het niveau melatonine, waardoor mensen meer honger krijgen." Een goed excuus, toch?

Je hebt zin in zoete dingen
De meeste mensen eten méér in de lente en zomer, maar we kiezen in de koudere maanden voor andere producten. "In de warmere maanden nemen we meer carbohydraten op, maar in de herfst grijpen we vaker naar vetter voedsel", zegt dr. Barrett. En dat heeft waarschijnlijk te maken met het verlangen om onszelf op te vrolijken. "In de winter staat ons geluk op een lager niveau, noem het verveling", zegt professor Craig Jackson. "We zijn ontevredener, en dat is vooral omdat het koud, nat en donker is. En dan grijpen we terug naar hartverwarmend eten, dat meer calorieën bevatten en meestal zoeter en vettiger zijn", aldus dr. Barrett.

Je eet minder, maar wordt toch dikker
Volgens onderzoekers wordt ons gewicht ook beïnvloed door een tekort aan vitamine D. "Je lichaam heeft zonlicht nodig om vitamine D op te nemen, maar in de winter is er minder licht, de mensen gaan minder buiten, of ze dragen veel kleren", zegt dr. Stephanie Dillon. En studies tonen aan dat mensen met minder vitamine D meer vet opslaan. "Een gebrek aan de vitamine zorgt ervoor dat vetten minder goed afgebroken, maar beter opgeslagen worden. Dus de calorieën die je opneemt worden veeleer bewaard in plaats van gebruikt voor energie", aldus dr. Dillon. Het is dus een goed idee om zoveel mogelijk vitamine D op te nemen in de donkere maanden. Dat kan je doen door elke dag zo'n 20 minuten (liefst met blote armen) in het zonlicht door te brengen, maar ook door bijvoorbeeld vette vis te eten.

Het is de schuld van de televisie
Dat is gedeeltelijk juist. Tijdens de zomer maken we lange wandelingen in het park, maar vanaf oktober wordt de sofa ineens een pak aantrekkelijker. "Als we nergens echt naartoe moeten, dan blijven we liever thuis. En dat betekent meestal dat we activiteiten doen die we associëren met eten, zoals televisie kijken in de zetel", zegt professor Jackson.
Hij raadt aan op een voedseldagboek bij te houden en goed na te denken over wat je eet. "Vraag je af of je die chips echt nodig hebt en of je de kans zal krijgen om de calorieën terug te verbranden." En natuurlijk is het ook belangrijk dat je tijdens de wintermaanden blijft sporten. Doen!

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:19 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
25 oktober 2011, 13:37 uur | Bericht #294380
Een knuffel van mij voor iedereen die zich door het weer van vandaag minder goed in het vel voelt zitten.
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.498 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 518 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 518, lezen 4 mensen het topic "Onweerskansen 10 en 11 september".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden