Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Dec 2024 14:41:58
Actueel
1 / 4

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
13 oktober 2011, 20:47 uur | Bericht #292613
Kustverdediging kan ook een opbrengstenproject worden


Geert Noels

Kustverdediging is een vrij duur kostenproject, maar het kan ook een opbrengstenproject worden. Dat verduidelijkte Geert Noels van Econopolis vannamiddag op de studiedag "Superstormen. En hoe ons te beschermen? ", met nationale en internationale experts, georganiseerd door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Dit jaar investeert Vlaams Minister Hilde Crevits (CD&V) 23,5 miljoen euro in de eerste fase van het Masterplan Kustveiligheid. Tegen 2015 moeten belangrijke stappen genomen zijn om de Belgische kustlijn bestand te maken tegen een duizendjarige storm. Volgend jaar zou een Masterplan Stormen 2050 klaar zijn. "Het aantal stormen zal toenemen en intenser worden", aldus Jan Seys (VLIZ). "De vraag is niet "of" er een superstorm komt, maar "wanneer" die komt".

Blauwe energie
"Kustverdediging is een vrij duur kostenproject, maar het kan ook een opbrengstenproject worden", aldus Geert Noels, Partner & Chief Economist van Econopolis. "Multifunctionele eilanden, bijvoorbeeld, een schuilhaven of vrachthaven, of meer duurzamer: recreatie of groene en blauwe energieprojecten. Blauwe energie zoals getijdenenergie heeft bijvoorbeeld een enorm potentieel."

Private partners
Noels gaat ervan uit dat de overheid dergelijke grote investeringsprojecten in de toekomst niet alleen meer kan dragen. Een realisatie met private partners kan inkomsten via uitbating creëren en jobs. Knowhow kan op termijn geëxporteerd worden.

Katrina
Op de conferentie sprak onder meer ook Ray Nagin, de voormalige burgemeester van New Orleans ten tijde van de orkaan Katrina. Hij trok vergelijkingen tussen de Vlaamse Kust en New Orleans, onder meer het lagergelegen hinterland, de broze duinengordel en de ligging in een kom.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 april 2017, 12:00 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
13 oktober 2011, 23:18 uur | Bericht #292637
Citaat van sanwa78, donderdag 13 oktober 2011, 20:47 uur Kustverdediging kan ook een opbrengstenproject worden

... "Het aantal stormen zal toenemen en intenser worden", aldus Jan Seys (VLIZ). "De vraag is niet "of" er een superstorm komt, maar "wanneer" die komt"....

In 'Klimaat in de 21e eeuw' van het KNMI kom ik de volgende tabel tegen, met daaronder de bijbehorende tekst van het KNMI
knmi_stormen_1962_2005.jpg

KNMI: 'Uit metingen op knmi-stations blijkt dat het totale aantal ‘stormen’ (vanaf windkracht 6 in het binnenland en 7 aan de kust) in Nederland sinds 1962 is afgenomen (figuur 11).
Dergelijke gebeurtenissen komen gewoonlijk gemiddeld 10 keer per jaar voor, maar momenteel hebben we 20-40% minder ‘stormen’ dan begin jaren zestig.'


Ja ja, 20-40% minder ‘stormen’ dan begin jaren zestig.
Waaruit kan dhr Seys (VLIZ) dan zo zeker zijn van de superstorm? Zijn de waarnemingen in België over dezelfde periode zoveel anders dan in deze tabel?

Over de in de toekomst berekende stormen buiten Nederland staat in het KNMI-stuk
'Klimaatmodellen berekenen dat het totale aantal stormen op de gematigde breedte van het Noordelijk Halfrond licht afneemt.'

'Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de zwaarste stormen in kracht toenemen, maar die aanwijzingen zijn erg onzeker.'


Erg onzeker meneer Seys! Hoe komt u nu toch zo zeker aan uw Superstorm?

http://www.knmi.nl/klimaatscenarios/knmi06.../KNMI_NL_LR.pdf

QUOTE(sanwa78 @ Oct 13 2011, 20:47) <{POST_SNAPBACK}>
Katrina
Op de conferentie sprak onder meer ook Ray Nagin, de voormalige burgemeester van New Orleans ten tijde van de orkaan Katrina. Hij trok vergelijkingen tussen de Vlaamse Kust en New Orleans, onder meer het lagergelegen hinterland, de broze duinengordel en de ligging in een kom.

Bron: HLN


Ik mis iets in de vergelijking. Ligt België voor orkanen in een vergelijkbare positie als New Orleans behalve in de ogen van dhr Seys?

Wat betreft de broze duinengordel zou ik zeggen, breek al die huizen en hotels die de duinen verzwakt hebben eens af en maak er echt deugdelijk duin/natuurgebied van! | Gewijzigd: 13 oktober 2011, 23:20 uur, door Ben47
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.498 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 798 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 798, lezen 4 mensen het topic "Lente discussietopic 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden