Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Dec 2024 14:41:58
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 september 2011, 12:55 uur | Bericht #290195
Klim naar Everest grotendeels ijsvrij door global warming

De klim naar de top van 's werelds hoogste berg, de Mount Everest, is als gevolg van global warming de jongste jaren een stuk makkelijker geworden. Sherpa's en alpinisten die de berg goed kennen, zeggen dat als het zo doorgaat de klim snel helemaal ijsvrij zou kunnen zijn. Dat meldt de Engelse krant The Guardian. De sherpa's en alpinisten deden hun verhaal - en illustreerden het met foto's die verschillende decennia teruggaan - op een meeting in Kathmandu, waar wetenschappers momenteel het dramatische wegsmelten van gletsjers in de Himalaya in kaart proberen te brengen. Ze vrezen dat een kwart van de wereldbevolking gevaar loopt door de alarmerende snelheid waarmee de ijsmassa verdwijnt.



Dat kwart van de wereldbevolking is immers afhankelijk van water uit de Gele Rivier, de Yangtze, de Mekong, de Brahmaputra, de Ganges en de Indus. Dat zijn allemaal rivieren die gevoed worden door smeltwater uit de Himalaya. Vorig jaar nog gebruikten klimaatsceptici de commotie rond een rapport van de Verenigde Naties om de opwarming van ons klimaat in twijfel te trekken. In dat rapport stond verkeerdelijk dat alle gletsjers tegen 2035 verwenen zouden zijn. Eigenlijk zal dat 'pas' tussen 2050 en 2100 werkelijkheid worden.

Getuigenis
De sherpa's vertelden dat ze tijdens hun leven hebben gezien hoe de sneeuwgrens met bijna 2.000 meter is opgeschoven. "Toen ik begon te klimmen bleef de sneeuw in de buurt van mijn dorp op een hoogte van 3.750 meter het jaar rond liggen. Tegenwoordig moet je al naar 5.500 meter om dat fenomeen te zien", getuigde één van hen. "Ons dorp ziet nu zelfs lange periodes van droogtes. Vroeger gebeurde het wel eens dat we enkele maanden geen neerslag zagen, maar nu lopen die periodes op tot zeven maanden."

Zwarte vlieg
Dawa Steven, een sherpa met Belgische moeder, was aan het uitrusten in een basiskamp van de Everest toen hij opeens iets hoorde zoemen. Samen met enkele kompanen zocht hij waar het geluid vandaan kwam. Het bleek een zwarte vlieg te zijn. Dat was enkele jaren geleden volledig ondenkbaar, aangezien geen enkel insect toen kon overleven op een hoogte van 5.360 meter. Ook Steven All, Nepalexpert aan de Universiteit van West-Kentucky, heeft een soortgelijk verhaal. Toen hij vorig jaar de Everest beklom, kon hij het merendeel van de tocht zonder stijgijzers doen omdat er zo weinig rots door ijs bedekt werd.

Sneeuwvrij
Tot vorige week smolt het ijs wereldwijd af. Een proces waardoor er jaar na jaar minder ijs overblijft. Ook dit jaar werd er weer een record bereikt. Nog nooit is er zo weinig ijs gezien aan de polen. De Kilimanjaro, de grootste berg van Afrika, zou binnen de tien jaar nog sneeuwvrij kunnen, terwijl dat met de Pyreneën tegen het midden van de eeuw het geval zou zijn. Tegen dan zou ook 75 procent van de Alpengletsjers verdwenen zijn.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 april 2017, 12:05 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Eilander
Lid
Woonplaats: Terschelling
Berichten: 1001
Lid sinds: 13 jan. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 september 2011, 15:25 uur | Bericht #290213
het klinkt alsof er twee zaken door elkaar heen lopen. Global Warming lijkt me een te generieke zondebok voor dit probleem. Want als het ijs ook boven de permafrost grens wegsmelt zou je ook kunnen zeggen dat 'droogte' de oorzaak is van het probleem. En in principe zou global warming tot meer vocht in de lucht moeten leiden. Hoewel dit natuurlijk wel wat kort door de bocht is.

Nouja, het lijkt mij ook wat kort door de bocht om Global Warming de schuld te geven, hoewel milieuvervuiling best een oorzaak kan zijn. Stel dat kolencentrales ervoor zorgen dat alle roetdeeltjes zich aan waterdamp hechtten waardoor de wolken minder vocht bevatten voordat ze bij de Himalaya komen, dan zou dat ook een oorzaak kunnen zijn.

Niettemin is het nog even afwachten of we nog wel aan het opwarmen zijn. Geef het nog een jaartje of 5 en we weten het.
Jelte Media: webdesign, fotografie en video van Terschelling
H2O Hotel Terschelling: Mijn werk en weerchasecentrum. Hotelkamers met fantastisch uitzicht over de wolken!
Waarom deze advertentie?
Aern
Lid
Woonplaats: Axel, Oirschot of Eindhoven
Berichten: 339
Lid sinds: 30 jan. 2010
26 september 2011, 16:19 uur | Bericht #290222
Ze zijn knettergek geworden..
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
26 september 2011, 18:17 uur | Bericht #290240
Citaat van debbieke, maandag 26 september 2011, 12:55 uur Klim naar Everest grotendeels ijsvrij door global warming
...
Sneeuwvrij
Tot vorige week smolt het ijs wereldwijd af. Een proces waardoor er jaar na jaar minder ijs overblijft. Ook dit jaar werd er weer een record bereikt. Nog nooit is er zo weinig ijs gezien aan de polen. De Kilimanjaro, de grootste berg van Afrika, zou binnen de tien jaar nog sneeuwvrij kunnen, terwijl dat met de Pyreneën tegen het midden van de eeuw het geval zou zijn. Tegen dan zou ook 75 procent van de Alpengletsjers verdwenen zijn.

Bron: HLN

Alleen dit al. 'Tot vorige week smolt het ijs wereldwijd af. Weer een record bereikt en nog nooit zo weinig ijs aan de polen'.

Fout op fout in het artikel. Niet 'de polen' smolten tot vorige week af, maar de Noordpool omdat het zomer was op de Noordpool. Een record ijsvrije Noordpool is niet bereikt. Met "en nog nooit zo weinig ijs aan de polen' wordt ook bedoeld alleen de Noordpool, bovendien was dat niet minder dan 2007!


Wat betreft de Zuidpool zitten we gemiddeld al jaren boven het gemiddelde van 1979-2008. Zowel in de winter als de zomer was de afgelopen jaren heel wat meer zee-ijs dan in vele jaren in de periode vanaf 1979.

Hieronder grafiek van het zee-ijs van gisteren t.o.v. het gemiddelde van 1979-2008. Kijken we naar de hele periode, nou zeg wat smelt dat zee-ijs van de Zuidpool toch....Ongelooflijk, oh nee toch niet. ...

Kortom, dit zijn dus onzinverhalen, waardoor de rest van het hele artikel ook discutabel wordt.

seaice.anomaly.antarctic.png
Ook over de maand augustus 2011 is t.o.v. de augustusmaand vanaf 1970 tot 2000 geen significante afwijking te zien. Juist tussen 1980 en 1990 waren de hoeveelheden onder het gemiddelde.
s_plot_hires.png | Gewijzigd: 26 september 2011, 20:39 uur, door Ben47
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.498 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 900 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 900, lezen 4 mensen het topic "Lente discussietopic 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden