Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Dec 2024 00:20:19

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 september 2011, 08:35 uur | Bericht #281941
Toenemende activiteit Tambora vulkaan in Indonesië

De alarmstatus van de Tambora vulkaan op het Indonesische eiland Sumbawa is verhoogd naar de tweede hoogste status nadat de activiteit in de vulkaan sinds april dit jaar steeds verder opliep. Dit meldden media vrijdag. Dorpelingen op de hellingen van de vulkaan lijken niet echt ontdaan door het nieuws en blijven ondanks waarschuwingen van de autoriteiten gewoon in hun dorpen. Ze horen af en toe gerommel en ook zouden af en toe trillingen te voelen zijn aldus Syaifullah, een dorpshoofd in het district Pekat, in de voetheuvels van de vulkaan.

Tambora_vulkaan.jpg

"De honderden families in dorpen en gehuchten tot op 10 kilometer afstand van de actieve krater van de vulkaan zijn niet in paniek en gaan gewoon verder met hun dagelijkse bezigheden," aldus Syaifullah. De activiteit van de Tambora vulkaan, die verantwoordelijk is voor de dodelijkste en grootste uitbarsting in de recente geschiedenis, laat al sinds april een toenemende activiteit zien. Begin augustus schoot er een witte rookwolk uit de vulkaan tot een hoogte van 20 meter. Tot op heden zijn er geen verplichte evacuaties uitgeroepen. Wel wordt inwoners geadviseerd om altijd waakzaam te zijn. Twee dorpen, Pancasila en Doro Pet, zijn extra kwetsbaar omdat ze minder dan vijf kilometer van de actieve krater liggen.


Archief krater

De uitbarsting van de Tambora vulkaan op 10 april 1815 was de krachtigste in de recente geschiedenis. In totaal kwamen tussen de 71.000 en 92.000 mensen om het leven door de uitbarsting en de daarop volgende hongersnood doordat dikke lagen as alles vernielden. De uitbarsting had een Volcanic Explosivity Index (VEI) van zeven, de enige uitbarsting na de uitbarsting van de Hatepe in Nieuw Zeeland in 180. Slechts vier andere van dergelijke krachtige uitbarstingen zijn ooit beschreven door mensen. De uitbarsting in 1815 zorgde voor drastische klimaatveranderingen in onder meer Europa en Noord Amerika. 1816 staat daarom ook bekend als het Jaar zonder Zomer. Het is mogelijk, maar zeer onwaarschijnlijk dat de Tambora op korte termijn opnieuw een dergelijke uitbarsting zal produceren. Sinds de uitbarsting van 1815 hebben zich wel twee kleinere uitbarstingen voorgedaan.

Bron: Indonesie blog | Gewijzigd: 14 april 2017, 14:13 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.499 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 162 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 162, lezen 8 mensen het topic "Stormkansen december 2011 deel 2".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden