Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 oktober 2011, 15:10 uur | Bericht #294921
Kust verwacht topweekend bij start herfstvakantie (8)

De toeristische sector aan de kust start de herfstvakantie met een topweekend. Alle hotels en vakantiecentra zitten zo goed als vol. Voornamelijk Belgen boekten een verblijf, zowel Vlamingen als Walen. Na dinsdag daalt de bezetting van de hotels terug naar 50 à 85 procent. Volgens Vincent Drouard van Toerisme Oostende was de herfstvakantie vroeger geen topper, maar zorgt Halloween voor heel wat gezinnen met kinderen die kiezen voor een vakantie aan de kust. Ook in de vakantieparken aan de kust is zo goed als alles volzet. Ook zij pakken uit met Halloweenarrangementen.

Gezellige vakantiedrukte
In Plopsaland in De Panne verwachten ze de komende week een gezellige drukte met voornamelijk Belgen, want de vakantie van de Noord-Fransen eindigt woensdag al. Het pretpark verwacht dankzij het mooie weer achtduizend bezoekers per dag.

Vakantiewoningen
Volgens Jan Jassogne van CIB Kust is de herfstvakantie echter geen topper voor de verhuur van vakantiewoningen. Het zijn voornamelijk mensen met een tweede verblijf die afzakken naar de kust.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
28 oktober 2011, 19:02 uur | Bericht #294958
Wat is het warm!

Niet iedereen zal het vandaag beamen, maar wat is het deze dagen warm in Nederland! Gisteren werd het in Maastricht al 18,5 graden en ook vandaag zal het kwik op veel plaatsen in het zuiden tot rond 19 graden oplopen. Normaal in deze tijd van het jaar is 12 of 13 graden, dus daar zitten we toch een heel stuk boven…


De bomen rond Kasteel Eijsden verkleuren nog nauwelijks in de warmte van dit moment

Het record voor de laatste 10 dagen van oktober staat overigens nog wel een stukje scherper. Op 27 oktober 1937 steeg het kwik in Maastricht tot maarliefst 26,2 graden, in De Bilt bij het KNMI werd het toen 21,6 graden. Eind oktober 2006 is het in De Bilt zelfs een keer 22,1 graden geworden. Dus, ook al is het nu best bijzonder, het kan nog gekker. Het warme weer in Nederland van dit moment wordt veroorzaakt door een combinatie van hogedrukgebieden, die zich boven het continent maar al te goed thuis voelen, en lagedrukgebieden die op de oceaan in het zeegebied ten zuiden en ook ten zuidwesten van IJsland actief zijn.

Tussen deze systemen in is de afgelopen dagen met een sterke zuidelijke tot zuidoostelijke wind erg zachte lucht naar onze omgeving getransporteerd, helemaal afkomstig uit het zuidwesten van Europa; Spanje en Portugal waar de afgelopen dagen juist veel regen is gevallen. En het is de regen daar die ervoor heeft gezorgd dat er een flinke hoeveelheid condensatiewarmte in die lucht is terechtgekomen, mogelijk nog wat extra aangevuld tijdens de tocht daarna over de Pyreneeën waar de lucht ook nog eens wat uitgeföhnd kan zijn. Het gevolg is dat we hier in Nederland inmiddels in een dusdanig warme luchtsoort zitten, dat het wel nazomer lijkt.


Ook de paarden zijn nog lekker buiten en hoeven geen deken op hun rug.

Buiten zitten
Vooral in het oosten en zuidoosten van het land kon je vanmiddag dan ook veel mensen buiten zien zitten, in de zon. Je hoefde niet eens een plekje uit de wind op te zoeken, want de rook uit fabrieksschoorstenen ging bijna recht omhoog. Er was nauwelijks wind. Hoe anders was het een groot deel van de dag in het westen en in het noorden van het land. Daar lag een storing die nog niet al z’n activiteit had verloren met bewolking en waaruit plaatselijk zelfs nog een beetje regen of motregen viel. Daar waar dat gebeurde, vielen de zichten bovendien behoorlijk tegen. En waren de temperaturen met waarden tussen 13 en 15 graden niet slecht, maar toch duidelijk wat lager dan de temperaturen op de plaatsen waar de zon wel volop scheen.


Heel anders zag het weer er in het noordoosten van het land uit. Daar viel uit de aanwezige bewolking een beetje regen en motregen. En waren de zichten een stuk slechter.

Kijken we naar het weer tijdens het komende weekend, dan zien we dat de restanten van de storing van vandaag in de buurt van Nederland rond blijven dwalen. Tegelijkertijd zitten we ook dan in de warme lucht. Daar waar de zon er de komende dagen even goed doorkomt, zal het nog steeds goed toeven zijn. Alleen is het lastig aan te geven of, en zo ja wanneer en dan ook nog waar precies dat gebeurt. Regionaal kan het er heel mooi uitzien, op andere plekken juist tegenvallen. Vooral morgen is er daarbij nog steeds maar heel weinig wind. Zondag trekt de zuidwester langzaam wat aan, maar komt ook een nieuwe, zwakke storing binnen.

De temperaturen lopen morgen, afhankelijk van de hoeveelheid zonneschijn, op tot tussen 14 graden op de Waddeneilanden en 17 of 18 graden in de rest van het land, waarbij het weer zo is dat vooral het zuiden kans op die hoge temperaturen lijkt te maken. Zondag lijkt het erop dat het kwik op de meeste plaatsen een graadje lager uitkomt, maar ook dan is het met temperaturen tussen 14 graden op de Wadden en 17 lokaal in Limburg nog erg zacht voor oktober.


Op de ramen regendruppeltjes, in plaats van een vrolijk schijnende nazomerzon

Volgende week
Ook volgende week lijkt het bijzonder zachte weer aan te houden. Voor wat de novembermaand betreft, kunnen we dus op een warme start rekenen. Wel moet het vanaf de dinsdag wel langzaam wat wisselvalliger worden. Al zijn de storingen, door de tegenwerking van de nog altijd boven het continent aanwezige hogedrukgebieden, nog steeds verzwakt als ze boven onze omgeving aankomen. Het is daarmee nog steeds zo dat de boven de oceaan wel min of meer op gang gekomen westcirculatie bij Europa nog steeds geblokkeerd blijft. Dit is een situatie die we al jarenlang vrijwel steeds zien, met wisselende gevolgen. De ene keer overheersen zuidelijke stromingen en is het warm (zoals in de tweede helft van 2006 en de eerste van 2007, maar ook het afgelopen voorjaar), de andere keer komen de winden vooral uit het noorden en zijn de temperaturen juist aan de lage kant (de winter van 2010 en vorig jaar in het bijzonder gedurende de decembermaand). Spannend is wat er de komende winter gebeurt.

Bron: Meteo Consult. | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:53 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 oktober 2011, 16:42 uur | Bericht #295065
Opnieuw topweekend voor de Belgische kust

De Belgische kust mag zich aan een topweekend verwachten. Dankzij het goede weer brengen heel wat toeristen het verlengd weekend aan het strand door. De meeste hotels zijn al volgeboekt tot dinsdag. De boekingen voor de herfstvakantie blijven vlot binnenstromen. De bezettingsgraad bedraagt dan ook gemiddeld tussen 85 en 90 procent. De kust had de voorbije week al niet te klagen. Heel wat Duitsers, Fransen en Nederlanders brachten hun vakantie in ons land door.

Bron: Het Belang van Limburg
Marching ever onward to tomorrow!
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 oktober 2011, 11:03 uur | Bericht #295308
Oktober was zacht en zonnig

Oktober was een zachte maand met veel zon en weinig neerslag, meldde het KNMI maandag op de laatste dag van de oktobermaand. Weerkundigen hebben in De Bilt een gemiddelde temperatuur van ongeveer 11,4 graden Celsius gemeten. Normaal ligt deze temperatuur in oktober op 10,7 graden Celsius. In De Bilt zijn 2 zomerse dagen genoteerd, wat zeer uitzonderlijk is. Sinds 1901 is dat pas zes keer eerder gebeurd.

In De Bilt werden ongeveer 149 zonuren geregistreerd, tegen 113 gemiddeld. Daarmee hoort oktober 2011 bij de tien zonnigste oktobermaanden sinds 1901.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 oktober 2011, 18:25 uur | Bericht #295382
Pretparken noteren recordaantal bezoekers op maandag

De Belgische pretparken hebben maandag een recordaantal bezoekers genoteerd. De combinatie van het mooie weer, het Halloween-thema, de herfstvakantie en het feit dat maandag voor veel mensen een brugdag is, lokten heel wat mensen naar de parken.



Zo meldt pretpark Walibi dat het maandag volzet is. Rond 15 uur waren er meer dan 16.000 mensen aanwezig in het park, was de parking volzet en werd aankomende bezoekers gevraagd om hun bezoek te verplaatsen naar een andere datum.

Plopsaland De Panne telt maandag eveneens 16.000 bezoekers, een aantal dat volgens het pretpark ongezien is tijdens de herfstvakantie en vergelijkbaar met een topzomerdag. Plopsa Indoor Hasselt meldt maandag ook "uitstekende resultaten", met zowat 2.400 bezoekers.

Bellewaerde haalt volgens een woordvoerster maandag wellicht een seizoensrecord van 14.000 à 15.000 bezoekers, na een ook al bijzonder druk weekend.

Bron: Vakantiekanaal.be | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:53 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 november 2011, 13:51 uur | Bericht #295535
Oktober 2011 zonnigste in 46 jaar

Na een wederom warm weekend zal het u niet verbazen: de zon scheen in oktober meer dan in juli en augustus. We kregen 161 uur en 45 minuten zon, tegenover een gemiddelde van 113 uur en dat maakt de afgelopen maand oktober was de zonnigste sinds 1965, toen er 226 zonuren waren. “Na een sombere zomer is het najaar een kopie van het voorjaar aan het worden”, zegt Ruben Weytjens. “In september was het 2 graden te warm en ook in oktober waren de temperaturen flink te hoog. Er viel ook te weinig neerslag en de zon scheen een pak meer dan normaal."



In juli lag het aantal zonuren op 140 en augustus eindigde op 144. Een pak minder dus dan de 165 zonuren van oktober. "Dat is vooral bijzonder omdat de dagen nu veel korter zijn en de zon dus minder tijd heeft om te schijnen", aldus Weytjens.

De gemiddelde temperatuur bedroeg in oktober 12,1 graden, waar dat normaal 11,1 is. Door de werking van de zon kwam de maximumtemperatuur ruim boven het seizoensgemiddelde uit: 16,5 graden tegenover normaal 14,7 graden.

En het blijft warm, zij het met af en toe enkele buien. “Er kunnen hier en daar veel wolkenvelden zijn, maar er is één constante voor deze week: de hoge temperaturen. Tot vrijdag blijft het 17 graden, terwijl het deze tijd van het jaar normaal 12 graden is. Er gaat de komende tien dagen ook geen nachtvorst zijn”, besluit Weytjens.

Bron: GVA.be
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 november 2011, 22:08 uur | Bericht #295663
Veel minder files in oktober door goed weer

De drukte op de Nederlandse wegen is afgelopen maand met dertien procent gedaald ten opzichte van oktober vorig jaar. Vooral tijdens de avondspits kon het verkeer makkelijker doorrijden en daalde de filezwaarte, de lengte keer de duur van de files, met ruim zeventien procent. Dat meldt de ANWB dinsdagavond. De ANWB denkt dat het minder druk was op de wegen vanwege het goede weer in oktober. Vanwege dat mooie weer stonden er in het eerste weekend van oktober wel veel files richting de kust. Richting Vlissingen stond op de A58 zelfs achttien kilometer file, deels ook vanwege de afgesloten Vlaketunnnel. Ook op de omleidingsroutes was het druk.

Daarnaast was het op 6 oktober weer zulk slecht weer dat dit leidde tot een zeer drukke ochtendspits. Op het hoogtepunt stond er ruim vierhonderd kilometer file.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 november 2011, 08:29 uur | Bericht #295928
Typisch herfst


Mooi herfstkleuren in Winterswijk.

De wereld om ons heen verandert het snelst tijdens de herfst. Bladeren kleuren van groen naar de mooiste bruine, gele en soms dieprode tinten. Daarnaast verandert natuurlijk ook het weer. Maar de herfst wordt niet alleen gekenmerkt door guur weer met regen en wind. Er is meer.

h2.jpg
De aardas helt. Die helling zorgt voor de verschillende seizoenen.

Officieel loopt de herfst ten noorden van de evenaar van 21 september tot 20 december, maar astronomisch gezien is het pas echt herfst op het moment dat de zon door het zogenaamde herfstpunt gaat. Dag en nacht zijn dan nagenoeg even lang en gedurende de periode erna wordt de daglichtperiode steeds korter en duurt het donkere deel van de dag steeds langer. Doordat de aarde een vaste koers heeft, kan op de minuut precies bepaald worden wanneer het herfstseizoen van start gaat. Dit jaar begon de herfst dan ook op 23 september om 11.05 uur. De herfst eindigt met de winterzonnewende. Dit zal in 2011 zijn 22 december om 05.30 uur. Dan staat de zon het verst van ons af en beleven we de kortste dag. Het winterseizoen gaat dan van start terwijl de dagen weer langzaam lengen. Dat het niet altijd koud en nat hoeft te zijn in de herfst hebben de afgelopen dagen breeduit bewezen. Zo heeft het kwik regelmatig de 17 graden aangetikt, soms met veel zon, maar ook onder bewolkte hemel werden deze temperaturen met gemak bereikt. De aanvoer van zeer zachte lucht vanuit het zuiden was en is hierbij bepalend. In dit seizoen is vooral de aanvoerrichting dus bepalend voor het weer. En dat maakt nu juist de herfst zo grillig.

h3.jpg
18 november 1985. Hogedruk boven Scandinavie voerde vrieskou aan.

h4.jpg
25 november 1985 Het hogedrukgebied heeft zich inmiddels teruggetrokken waardoor lagedruk vanuit het noorden over ons land weet te zakken, met sneeuw als gevolg.

Windrichting bepalend
Van de een op de andere dag kan het weer dus omslaan als de richting waar de lucht vandaan komt verandert, zoals in 1965 het geval was. Toen werd het in Limburg op 7 november afgerond nog 20 graden, maar een week later vroor het in Eelde 13 graden en viel er sneeuw. Flink sneeuwen kan het dus ook in de herfst. Zo sneeuwde het in november 1985 in de Bilt op 15 dagen, plaatselijk viel er 20 cm. Voorafgaand kwam de wind vanuit de noord- of noordoosthoek met de aanvoer van zeer koude lucht. Doordat het hogedrukgebied zich vanuit Scandinavie terugtrok in noordwestelijke richting kreeg een lagedrukgebied de kans om vanuit het noorden over ons land te zakken. Doordat de lucht nog koud genoeg was, viel de neerslag in de vorm van sneeuw. Overigens is er ook wel eens sneeuw gevallen in oktober. De vroegste sneeuw viel op 13 oktober 1975.


Als het stormt en regent, kun je maar beter een stevige paraplu mee de straat op nemen.

Slechte faam
De herfst is het beruchtst om zijn stormen. Storm kan het hele jaar voorkomen, maar de kans op een flinke, langdurige storm is het grootst in de periode oktober tot en met maart. Door grote temperatuursverschillen tussen noord en zuid op het Noordelijk Halfrond, zijn de luchtdrukverschillen groot en ontstaan actieve depressies. Als er dan ook nog een krachtige straalstoom over ons land ligt, dan kan de ene na de andere depressie ons bereiken. De zwaarste stormen zijn weliswaar even geleden, maar men weet ze zich nog goed te herinneren. Bij Vlissingen woedde 7 september 1944 de zwaarste storm ooit in Nederland gemeten. Langer dan een uur stond er orkaankracht 12 met windstoten van 122 km/h. Extreem was het ook op 6 november 1921 met gemiddeld 115 km/u en windstoten tot 162 km/u.


Wonderschoon Nederland in de oplossende mist

Hogedrukweer
Heel rustig en bijna windstil is het juist weer als een hogedrukgebied in het herfstseizoen boven ons land ligt. Soms levert dit strakblauwe luchten op met veel zon, maar wanneer vochtige lucht vanaf zee ons land bereikt, ontstaat er bij weinig wind mist als het afkoelt in de nacht. Omdat de zon weinig kracht heeft, kan dit leiden tot slechte zichten van van ’s ochtends tot ‘s avonds. Mist hoeft niet perse boven ons land ontstaan, maar kan ook worden aangevoerd vanuit bijvoorbeeld Frankrijk. Voor beide situaties geldt dat de zon flink zijn best moet doen om de mistlaag op te ruimen en dikwijls lukt dit niet voldoende. Echter, op het moment dat de zon dan toch door weet te breken, zorgt dit dikwijls voor fenomenaal mooie plaatjes.


Woelige buienwolken bij een westelijke stroming. En met een beetje zon én geluk.. regenbogen!

Neerslag
En natuurlijk kan het in de herfst ook flink regenen. De natste herfst hadden we in 1998 met in De Bilt 468 mm (tegen 220 mm normaal) en op veel plaatsen wateroverlast. Met aangevoerde lucht vanuit het westen is het betrekkelijk mild, maar worden wel geregeld lagedrukgebieden aangevoerd die veel hemelwater kunnen loslaten.


Met temperaturen rond 16 graden en een beetje zon is het gelijk genieten geblazen.

En nu?
Voorlopig genieten wij nu nog van zachte lucht. Op de wip tussen een hoge- en lagedrukgebied in blijft de wind in eerste instantie nog zuidelijk met hierin de aanvoer van sterk afgezwakte storingen. Een kleine verschuiving kan echter al totaal ander weer met zich meebrengen. Indien het hogedrukgebied verder onze kant opschuift en de wind oostelijk wordt, dan breekt er een koude, droge periode aan. Bij noordoostelijke winden krijgen we te maken met meer wolken en mist. Dringt lagedruk zich verder op en krijgen we te maken met westelijke wind dan zal het niet meer zo zacht zijn als nu, maar koud is het ook niet. Belangrijkste verandering is dat er dan geregeld storingen onze kant op komen, met regen en soms ook veel wind.

Bron: Meteo Consult | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:54 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 november 2011, 09:35 uur | Bericht #295943
Natuur in de war door zacht najaarsweer

Veel dieren en planten die normaal gesproken al in winterrust zouden zijn, zijn nu vanwege het zachte najaarsweer nog actief. De 'herfstprocessen' zijn ruim een week opgeschoven. Dat melden diverse natuurorganisatie donderdag op natuurbericht.nl. De afgelopen vijf dagen werden veel dagvlinders gezien en dinsdag doken tijdens de regen padden en salamanders op. Ook vallen de bladeren later dan gebruikelijk van de bomen.

Paddenstoelen hebben het juist moeilijk. Kenners denken dat 2011 als een matig paddenstoelenjaar de boeken in gaat. Vanwege het relatief droge voorjaar zijn veel schimmeldraden beschadigd en het kost heel veel tijd om die te herstellen.De afgelopen vijf dagen werden meer dan 350 vlinderwaarnemingen doorgegeven aan de Vlinderstichting. Het ging om achttien soorten. In dezelfde periode vorig jaar werden iets meer dan vijftig exemplaren van tien soorten gezien. Ze blijven waarschijnlijk rondfladderen tot ze versleten zijn of de nachtvorst echt doorzet.

De hoge temperaturen van de afgelopen tijd zorgen ervoor dat diverse plantensoorten weer een impuls krijgen en ver buiten hun normale bloeiperiode toch tot bloei komen. Zo bloeit fluitenkruid normaliter tussen april en juni, maar staat het kruid nu op diverse plaatsen uitbundig te bloeien. Ook de gele lis staat op diverse plaatsen weer in volle bloei terwijl dat gewoonlijk in juli wel klaar is.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 november 2011, 11:20 uur | Bericht #295964
Het wordt de warmste 3 november ooit

De korte broek kan weer uit de kast. En dat is erg uitzonderlijk op de derde dag van november. Normaal is het in deze tijd van het jaar zo'n 11 graden, maar vandaag haalt het kwik de 19 en misschien zelfs de 20 wel.



Volgens weerman Reinier van den Berg zijn de temperaturen van vandaag verre van normaal. "Sinds 1900 worden de temperaturen bijgehouden. Op 3 november 2005 was het 18,7 graden in De Bilt. Dat record kan vandaag verbroken worden." In 1994 werd in november in Limburg 21,1 graden gemeten, maar die temperatuur wordt vandaag niet gehaald.

Ritme planten en dieren verstoord
Door de zachte herfst zijn nu nog veel dieren en planten te zien die normaal al in winterrust zijn. Er groeien zelfs al weer planten, die normaal pas in het voorjaar horen te groeien. Zo staan het fluitenkruid en de gele lis op diverse plaatsen weer uitbundig in bloei. Ook houden nachtvlinders het langer uit en zijn er nog altijd dagvlinders te zien

Top 3 warmste 3 novembers
1. 18.7 graden in 2005
2. 16.0 graden in 1927
3. 15.8 graden in 1969

Top 3 koudste 3 novembers
1. -5.4 graden in 1980
2. -4.6 graden in 1966
3. -3.4 graden in 1988

Bron: RTL | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:54 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 november 2011, 16:51 uur | Bericht #296093
Nog steeds erg warm


Paddenstoelen blijven mooi, of het nu warm is of niet.

Halen we de grens van 20 graden vandaag wel of niet. Op het moment van schrijven van dit verhaal weten we het nog niet. Het is in het zuiden vanochtend al 18 graden geweest, maar intussen drijven dikke wolkenvelden over waaruit hier en daar ook wat regen of motregen valt. En die drukken de temperaturen weer een beetje. Duidelijk is wel dat de aangevoerde lucht voor de tijd van het jaar bijzonder warm is. En dat met de zon erbij het novemberrecord, dat met 21,1 graden in Oost-Maarland en Maastricht nog dateert van 4 november 1994, nadrukkelijk aan het wankelen was gebracht.

Het weer in Nederland gedraagt zich al een tijdje uiterst ongewoon voor de tijd van het jaar. Dagen waarop het minstens ergens 17 of 18 graden en soms zelfs warmer wordt, rijgen zich aaneen. Ook de nachten verlopen warm. De nachttemperaturen zijn dusdanig hoog dat ze zelfs als dagmaximum boven de voor deze tijd van het jaar normale temperaturen zouden liggen. Hoewel niet onplezierig, is dit weertype voor veel mensen inmiddels wel het gesprek van de dag. Ook hier in de weerkamer van Meteo Consult krijgen we er steeds meer vragen over.

he_3.gif
De voor vandaag berekende temperaturen en wind. Bij Nederland in de buurt staat een 19 graden. Die is nog niet gehaald.

Ondanks dat het bijzonder is, is het niet heel moeilijk om te verklaren wat er in het Nederlandse weer van dit moment aan de hand is. Zoals bijna altijd, zit het ‘m ook nu in de ligging van de straalstroom. Op het kaartje onder dit verhaal is goed te zien dat die straalstroom, een smalle band met hoge windsnelheden in de hogere delen van de atmosfeer, sterk aan het golven is. Vooral boven het Europese continent bevindt zich al lange tijd een enorme golftop, met de punt naar het noorden gericht. Onder die golf ligt een hogedrukgebied ingevangen dat geen kant op kan en dus maar boven het continent blijft liggen. Een golfdal, met de punt naar Spanje gericht, treffen we boven de oostelijke helft van de Atlantische oceaan aan. Hieronder liggen lagedrukgebieden ingevangen, die boven dat deel van de oceaan maar nauwelijks speelruimte hebben.

he_5.gif
De straalstroom golft sterk. Vooral bij Europa liggen twee duidelijk aanwezige golven. Een golftop en een golfdal die samen verantwoordelijk zijn voor het warme weer bij ons.

Zuidelijke wind
Tussen de lagedrukgebieden op de oceaan en de hogedrukgebieden boven het Europese continent in waait bij ons al een tijd lang voornamelijk een zuidelijke wind. Maar niet alleen hier is dat het geval, eigenlijk geldt dit voor geheel West- en Zuidwest-Europa. In een langgerekte baan, die vaak helemaal boven het noordwesten van Afrika begint, worden door die zuidelijke wind steeds weer nieuwe bellen met warmte naar onze omgeving op transport gezet. En het is die warme lucht die er bij ons steeds weer voor zorgt dat de temperaturen hoog blijven.

he_4.gif
De verwachte regenhoeveelheid voor de komende 5 dagen. In het zuidoosten van Frankrijk en in het noorden van Italie kunnen plaatselijk honderden millimeters vallen met wateroverlast als gevolg.

Vandaag is een geval apart. Omdat een front, dat bij ons net ten westen van het land blijft, in het zuidwesten van Europa op oorlogssterkte acteert, valt er in Spanje en Frankrijk erg veel regen, vooral op die plaatsen waar de zuidenwind tegen de bergen op waait en extra vocht van de nog erg warme Middellandse Zee meeneemt. Vooral in het zuidoosten van Frankrijk en in het noorden van Italië kan de komende dagen op die manier plaatselijk voor enkele honderden millimeters aan regen omlaag komen, dit leidend tot regionale overstromingen.

Föhneffecten
Behalve veel nattigheid, leveren die regens in het zuiden ook nog iets anders op, namelijk een grote portie aan condensatiewarmte die de lucht – vooral op de plekken waar deze over de bergen heen komt – een stuk warmer maakt. Dit wordt het föhneffect genoemd. Stroomt die lucht vervolgens in een voldoende hoge snelheid in onze richting, en vandaag wordt door de sterke zuidelijke tot zuidoostelijke wind bij ons ruimschoots aan die voorwaarde voldaan, dan krijgt ze in deze tijd van het jaar niet meer voldoende de kans om af te koelen. En kunnen de temperaturen, zoals vandaag ook al is gebeurd, ondanks het grotendeels ontbreken van de zon, toch relatief gemakkelijk tot 18 graden stijgen. Wat heel bijzonder is in november.

We maken hoe dan ook een bijzonder weerjaar mee, wordt de laatste tijd door veel mensen gezegd. En ook daarin hebben ze gelijk. Want hoe kun je het bedenken: eerst worden we getrakteerd op het zonnigste en ook droogste voorjaar ooit, vervolgens gaat de zomer gemiddeld als natste ooit de boeken in en zijn de gemiddelde temperaturen dan juist relatief laag voor de tijd van het jaar. En inmiddels beleven we alweer een herfst waarin de temperaturen, in elk geval gedurende fasen, voortdurend weer naar boven uit de band lijken te willen springen.


Ook al is het warm, het blad viel vandaag wel

Waar zijn de seizoenen?
Een vraag die zich dan automatisch opdringt, is wat er met de Nederlandse seizoenen is gebeurd? En die vraag is niet onterecht. Kijken we naast dit verhaal naar de grafiek van de gemiddelde temperaturen, zoals die dit jaar tot nu toe zijn opgetreden, dan valt daarin op dat we vanaf april tot in een belangrijk deel van oktober ongeveer op hetzelfde niveau hebben gezeten. En zelfs nu, met de warmte van dit moment, zitten we er niet heel ver onder. Dit betekent dat het weer zich dit jaar volkomen atypisch gedraagt, zich niets aantrekt van de veranderende zonnestand, daglengte en daarmee van de veranderende hoeveelheid zonnestraling die beschikbaar is. Eigenlijk heel opmerkelijk. En een verklaring voor het rare gevoel dat veel mensen nu hebben.


Nog geen winter in zicht, toch maar winterbanden. De vuurtorenwachter van Marken neemt het zekere voor het onzekere.

En die koude winter dan?
Tegelijkertijd wordt vaak de vraag gesteld hoe het warme weer zich verhoudt tot de koudere dan normale winter die wordt verwacht. Het antwoord hierop is niet moeilijk. Het patroon van de straalstroom zoals we dat nu zien (met al die golven en dalen erin) is in essentie hetzelfde als het patroon dat de afgelopen drie jaar achter het vaak koudere dan normale winterweer zat. Alleen lagen de golven en de dalen toen op een iets andere plaats. En wel zo dat in plaats van de zuidelijke wind, zoals we die nu veel in Nederland hebben, bij ons een noordelijke wind woei. De veranderingen in het patroon, die nodig zijn om de wind bij ons in de noordhoek te krijgen, zijn maar klein. En kunnen zich de komende weken feitelijk ieder moment voltrekken.

In dit verband is het ook aardig om op te merken dat de novembermaand die aan de tot nu toe koudste winter van deze eeuw (die van 2010) voorafging, ook steeds door zuidelijke tot zuidwestelijke winden gedomineerd werd. Het werd de op een na warmste november ooit. De omslag naar winterweer volgde in december. En daarna bleef het maanden koud.

he_12.png
De gemiddelde dagtemperaturen van dit jaar tot nu toe (zwarte lijn). Wat een stabiliteit zien we de laatste maanden! Bron: KNMI.

Kijken we naar de verwachtingen voor de komende tijd, dan laten die zien dat ook morgen een erg warme dag wordt, met in een groot deel van het land temperaturen rond 18 graden, hier en daar kan het zelfs weer 19 graden worden. Vanaf het weekend gaat het kwik dan omlaag, totdat we maandag op temperaturen van 11 of 12 graden uitkomen. Op de wat langere termijn is er een gerede kans dat het zachte weer toch vrij snel weer terugkeert naar onze omgeving.

Bron: Meteo Consult. | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:54 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 november 2011, 11:16 uur | Bericht #296204
Extreem zachte vrijdag voor tijd van het jaar



Vanmiddag is het droog met zonnige perioden. Het is bovendien extreem zacht voor de tijd van het jaar, met maxima van 15 tot 20 graden. Er waait een matige wind uit zuidelijke richting. Vanavond neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens, gevolgd door regen over het zuiden van het land. Vannacht regent het ook elders. De minima bedragen 7 graden op de Ardense hoogten en 10 tot 13 graden elders. In Ukkel werd vanmorgen om 7 uur een minimumtemperatuur gemeten van 13,8 graden. Het was de warmste novembernacht sinds 1968. In dat jaar werd 13,9 graden geregistreerd op 1 november.

Morgenochtend is het zwaarbewolkt, met regen aan zee en over het westen. De namiddag verloopt vrijwel droog met vooral over het oosten en centrum van het land ook geregeld zon. Er staat een zwakke oostenwind. 's Avonds draait de wind naar het noorden en neemt toe tot matig. De maxima bedragen 13 tot 17 graden.

Zondag is het droog met wolkenvelden maar ook af en toe zon bij zowat 15 graden. Maandag en dinsdag is het meestal zwaarbewolkt, overwegend droog en krijgen we ongeveer 12 graden als middagtemperatuur. Woensdag en donderdag is er meer zon. Het is droog en wordt opnieuw iets zachter.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:54 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 november 2011, 14:59 uur | Bericht #296264
Herfstrecord: bijna 18 graden

Vrijdag gaat de boeken in als de warmste vierde november ooit. In De Bilt is het kwik rond 13.15 uur opgelopen tot 17,8 graden Celsius. Het oude record stamde uit 1994, toen het 17,7 graden werd op 4 november, meldt een woordvoerder van weeronline.nl. Of het maandrecord eraan gaat, betwijfelt de zegsman. "Maar het is niet onmogelijk. Het kwik stijgt vermoedelijk nog met een paar tienden." De warmste novemberdag ooit was vooralsnog 3 november 2005, toen het 18,7 graden werd.




19,5 graden
Tot nog toe is het vrijdag het warmst in het zuiden van Limburg. Daar heeft het kwik de 19,5 graden al aangetikt.
Het goede weer is te danken aan een zogenoemde slingerende straalstroom, waardoor warmte uit het zuiden naar Nederland komt. De komende dagen zakt de temperatuur wel weer even. De wind draait naar het oosten tot noordoosten, waardoor de temperatuur daalt naar zo'n 12 graden. Eind volgende week stijgt de temperatuur echter waarschijnlijk weer wat naar ongeveer 15 graden. Het is volgens de woordvoerder duidelijk zeer warm voor de tijd van het jaar. "We zitten nu zo'n 6 graden boven de normale temperatuur." 2011 was volgens hem al veel te warm en zonnig. "We gaan de top tien voor het warmste en de top tien voor het zonnigste jaar ooit zeker halen."


Bron: De Pers | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:55 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 november 2011, 16:26 uur | Bericht #296278
Vrijdag warmste vierde november ooit

Vrijdag gaat de boeken in als de warmste vierde novemberdag ooit. In De Bilt is het kwik rond 13.15 uur opgelopen tot 17,8 graden. Het oude record stamde uit 1994, toen het 17,7 graden werd op 4 november, meldt een woordvoerder van weeronline.nl. Of het maandrecord eraan gaat, betwijfelt de zegsman. "Maar het is niet onmogelijk. Het kwik stijgt vermoedelijk nog met een paar tienden." De warmste novemberdag ooit was vooralsnog 3 november 2005, toen het 18,7 graden werd. Tot nog toe is het vrijdag het warmst in het zuiden van Limburg. Daar heeft het kwik de 19,5 graden al aangetikt. Het goede weer is te danken aan een zogenoemde slingerende straalstroom, waardoor warmte uit het zuiden naar Nederland komt. De komende dagen zakt de temperatuur wel weer even.



Zeer warm
De wind draait naar het oosten tot noordoosten, waardoor de temperatuur daalt naar zo'n 12 graden. Eind volgende week stijgt de temperatuur echter waarschijnlijk weer wat naar ongeveer 15 graden.

Het is volgens de woordvoerder duidelijk zeer warm voor de tijd van het jaar. "We zitten nu zo'n 6 graden boven de normale temperatuur." 2011 was volgens hem al veel te warm en zonnig. "We gaan de top tien voor het warmste en de top tien voor het zonnigste jaar ooit zeker halen."

Bron: NU.nl | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:55 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 november 2011, 21:42 uur | Bericht #296487
Zonnige 'nazomer' houdt aan

Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan het aanhoudende zachte en zonnige weer. Maandag is er kans op enkele buien maar daarna is het opnieuw zonnig met temperaturen die ver boven de gemiddelde temperatuur in november uitstijgen. Dat zegt een woordvoerder van weeronline.nl. In de afgelopen dagen tikte de temperatuur in het zuiden al bijna de twintig graden aan. Vrijdag ging de boeken in als de warmste vier november ooit. Het werd toen 17,8 graden in De Bilt. In de komende week wordt het met 15 tot 16 graden iets frisser. "Maar dat is nog altijd ruim te warm voor de tijd van het jaar", aldus de woordvoerder. Normaal gesproken is het nu zo'n elf graden.

Voorlopig is het nog lang geen tijd voor sneeuw en ijs. "De winter is nog ver te zoeken. Koude lucht moet van de Noordpool of uit het oosten komen, maar ook daar is het momenteel warm."

Als het zo doorgaat gaat vrijwel zeker het temperatuurrecord van november eraan, verwacht de woordvoerder. Het gemiddelde staat na vijf dagen op 13,4 graden, terwijl dat normaal rond de 6,7 graden ligt. Het huidige record stamt uit 1994 toen het gemiddeld 10,4 graden werd.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 november 2011, 13:13 uur | Bericht #296550
Zacht herfstweer leidt tot verwarring


Veel bomen zitten nog volop in blad.

De eerste week van november is al bijna voorbij maar als je buiten de ogen dicht doet en de vogels hoort fluiten lijkt het wel lente. De natuur is vanwege het warme weer compleet van slag. Veel bomen staan nog grotendeels in blad, ook al zijn ze al wel verkleurd. Verder zijn er ook nog veel dieren en planten te zien die normaal gesproken rond deze tijd al lang in winterrust zouden zijn. Ook wij zouden al lang aan de snert en stamppotmaaltijden moeten zitten maar de terrassen zijn op zonnige dagen gewoon nog druk bezet.


Afgelopen vrijdag zaten de terassen nog vol. Het was dan ook de warmste 4 november met 18,3 graden in De Bilt en 19,5 in Ell (Noord-Limburg).

Activiteit in de natuur
De afgelopen vijf dagen zijn er nog 18 soorten dagvlinders gezien. Er zijn dan ook nog steeds nectarbronnen te vinden. Sommige planten en bomen bloeien zelfs opnieuw. Een goed voorbeeld is het fluitenkruid dat op diverse plaatsen weer in bloei staat. Fluitenkruid bloeit normaal tot in juni. Met deze hoge temperaturen zijn er nog veel amfibieën actief. Normaal gesproken zijn de nachten nu al veel kouder en komen padden en salamanders niet meer tevoorschijn. Ook vliegen er nog steeds vleermuizen rond omdat er nog voldoende insecten in de lucht vliegen die als voedsel dienen. Opvallend zijn ook de grote hoeveelheden roofvogels die momenteel nog over Nederland vliegen. De oorzaak is een goed broedseizoen maar ook de zuidelijke winden waarmee ze vanuit Zuid-Europa naar onze omgeving worden gedreven.


Het Fluitenkruid begint aan een nieuwe bloeiperiode.

Tijdelijk minder zacht
Het is de komende dagen eventjes wat minder zacht. Na een lange periode met zuidelijke winden waait vandaag de wind uit een noordelijke richting. Maandag zit de wind in de noordoosthoek. In combinatie met een gebrek aan zonneschijn resulteert dit in middagtemperaturen die een paar graden lager uitvallen. Maar met 12 tot 14 graden is het nog altijd een paar graden zachter dan het langjarig gemiddelde. Normaal wordt het overdag een graad of 11 in de eerste decade (10 daagse periode) van november. Tijdens de nachten koelt het dan af naar rond 4 graden. De afgelopen nachten zaten we daar ook dik boven. Maar in de nacht van zaterdag op zondag werd het tijdens opklaringen ineens koud. Bij weinig wind koelde het in het noordoosten van het land af tot rond een graad of 3 op anderhalve meter hoogte. Vlak bij de grond was het zelfs nog een graadje frisser. De windrichting is in dit jaargetijde dan ook zeer bepalend, vooral ook omdat de kracht van de zon steeds verder afneemt.

war_5.jpg
De komende 10 dagen is er nog geen zicht op winterweer.

Later in de week weer warmer
Vanaf dinsdag draait de wind via oost naar zuidoost later in de week. Dit levert niet alleen de aanvoer op van zachtere lucht maar de lucht is ook droger. Hierdoor krijgt de zon vanaf woensdag weer meer ruimte en loopt het kwik weer op naar 13 tot 16 graden. Tot halverwege de maand november lijkt dit zachte weertype in ieder geval aan te houden. De pluimgrafieken tot die tijd zijn hierover eenduidig. Ook lijkt het vrijwel zeker een droge periode te worden met slechts een zeer kleine kans op neerslag.

war_3.jpg
De vlinder de kleine vos recent gefotografeerd door de Familie Meijer uit Lienden in Gelderland.

Wanneer begint de winter?
Het zachte herfstweer hoeft nog niet te betekenen dat ook de winter minder koud wordt. De afgelopen twee jaar werd zelfs het tegendeel bewezen. Vorig jaar was het in de eerste helft van november ook uitermate zacht met een kleine koude onderbreking. Aan het einde van deze novembermaand werd het al echt volop winter. De koudste december in 40 jaar volgde. Het jaar daarvoor, dus in november 2009, was het juist in de tweede en derde week van de maand erg zacht. En we kunnen het ons allemaal nog heel goed herinneren, de winter van 2009 op 2010 werd vervolgens de koudste en sneeuwrijkste winter sinds 14 jaar. Het zachte verloop van november dit jaar geeft dus nog volop mogelijkheden voor een koude winter. Er zijn aanwijzingen in de lange termijnprognoses dat aan het eind van deze maand de winter een eerste poging doet ons land te veroveren.

war_6.png
Het temperatuurverloop in november 2009
war_7.png
Het temperatuurverloop in november 2010

Bron: Meteoconsult | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:55 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 november 2011, 11:12 uur | Bericht #297257
Vogels zingen langer door zacht herfstweer



De zachte herfst laat vogels langer zingen. Met name de merel laat nog steeds van zich horen en ook de heggenmus is nog actief, signaleerde Vogelbescherming Nederland vandaag. Normaal gesproken is het bij het invallen van de herfst voorbij met merelconcerten, maar doordat het warmer is dan gemiddeld rond deze tijd, zingt de vogel nog even door. Dat mannetjesmerels nog steeds proberen vrouwtjes te lokken met hun uitbundige zang, wil niet zeggen dat zij massaal nestjes gaan bouwen. Zo veel zijn de vogels ook weer niet van slag, aldus de Vogelbescherming. Hun gefluit is dan ook iets minder opgewonden dan in het voorjaar. Toch zijn er dit najaar hier en daar jonge vogeltjes te zien, maar dat is niet uitzonderlijk. Zwanen, eenden en futen bijvoorbeeld, blijven broeden zo lang het weer enigszins mild is.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:55 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 november 2011, 16:00 uur | Bericht #297301
Water te laag in Hoogheemraadschap Delfland

Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat vanaf woensdag extra water het gebied in pompen omdat het waterpeil te laag staat. Het water staat op dit moment op 43 centimeter onder NAP omdat het al zo lang niet heeft geregend. Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard kampt ook met een tekort aan water. Zij hebben een verzoek ingediend bij Delfland om water door te laten omdat zij zelf aan het werk zijn aan hun gemaal en geen water binnen kunnen laten.

Bron: WestOnline
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
9 november 2011, 16:20 uur | Bericht #297304
Warmste begin november ooit

De afgelopen week gaat de boeken in als de droogste en warmste eerste week van november sinds het begin van de metingen. Nooit eerder viel er die periode zo weinig regen. Ook de komende twee weken lijkt er nauwelijks neerslag in aantocht, verwachten meteorologen van Weeronline. Normaal gesproken wordt Nederland in dit jaargetijde geteisterd door herfststormen, maar die blijven tot nu toe uit. De temperaturen tikten vorige week zelfs de twintig graden aan in het zuiden van het land, waardoor er bijna sprake was van een 'nazomer'.



In het hele land vielen in de afgelopen week slechts enkele druppels. In een normale novembermaand valt gemiddeld 75 tot 80 millimeter neerslag. Dat het nu zo droog en warm is, komt volgens de meteorologen door een zeer sterke hogedrukblokkade. Daardoor kan november 2011 uiteindelijk de boeken ingaan als droogste ooit. Of dat werkelijk gebeurt, is vooral afhankelijk van ontwikkelingen in de laatste week van november.

Ook de temperatuur was nog nooit zo hoog in de eerste week van november. De gemiddelde dagtemperatuur staat nu op 12 graden, bijna vier graden warmer dan normaal. Het huidige maandrecord stamt uit 1994 toen het gemiddeld 10,4 graden werd. De kans dat dat record eraan gaat, is klein. De komende dagen wordt het een stuk frisser. De zon blijft wel schijnen.

Bron: De Pers | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:55 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 november 2011, 08:08 uur | Bericht #298711
Nu al solden tot 70 procent door het zachte herfstweer



De wintersolden beginnen pas op 3 januari, maar toch pakken winkels nu al met serieuze kortingen uit, volgens de krant Het Laatste Nieuws zelfs tot 70 procent. Vooral winterkledij zoals jassen, truien en laarzen gaan in de aanbieding. Door het zachte weer raken die nauwelijks verkocht, schrijft de krant. Heel wat kleding- en schoenenwinkels afficheren nu al serieuze kortingen. De meeste schommelen rond 20 à 30 procent, sommige handelaars laten hun prijzen al tot 50 en zelfs 70 procent kelderen. Die 'mid season sales' zijn volkomen legaal, verzekert Christine Mattheeuws van zelfstandigenorganisatie NSZ. "Sinds vorig jaar begint de sperperiode niet meer op 15 november, maar pas op 6 december. Tot die datum zijn kortingen toegelaten. Daarna is het wachten tot 3 januari, de eerste dag van de wintersolden."

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 14:56 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.499 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 93 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 93, lezen 3 mensen het topic "Waarnemingentopic Winter 2014-2015 Deel 1".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden