Naar de ruimte kan je niet alleen met supersonische toestellen. Het Spaanse bedrijf 'Zero2infinity' biedt toeristen een alternatief met een heliumballon.
De 'bloon' zal zo'n 36 km boven de aarde zweven waardoor de reizigers een subliem uitzicht hebben op onze planeet. Volgens de Daily Mail wordt de heliumballon uitgerust met een soort gondel, waarin de toeristen in optimaal comfort kunnen meevliegen tijdens een tocht van vijf uur. Er is plaats voor vier passagiers en twee piloten.
Parachute
Omdat er enkel helium gebruikt wordt, is er geen schadelijke uitstoot. Bovendien kan de ballon vanuit een opblaasbaar station gelanceerd worden gebruik makende van optimale condities waar ook ter wereld. Om terug naar de aarde te keren, koppelt men de gondel los van de ballon. Met een parachute bereikt de bloon opnieuw onze planeet.
Je kan nu al jouw plaats in de bloon reserveren voor een vertrek in 2013 maar daarvoor moet je wel zo'n 102.000 euro ophoesten. Volgens de uitvinders zal het zonder twijfel een onvergetelijke ervaring worden want ruimtetoeristen zullen de sterren, de zon en de aarde zien zoals nooit tevoren.
Bron: HLN | Gewijzigd: 12 mei 2017, 10:55 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
H2O Hotel Terschelling: Mijn werk en weerchasecentrum. Hotelkamers met fantastisch uitzicht over de wolken!
Maar dat is voor de vlieg/zweef ervaring niet relevant.
Het mooie is dat zodra er geen branders loeien je de ultieme stilte op hoogte kan ervaren.
Vliegtuigen storten doorgaans neer als je de motor niet meer hoort ronken,luchtballonnen doen dat ook maar wel met minder herrie en meer tijd
Waarom geen waterstof gebruiken ook als de gondel op veilige hoogte(groter dan km hoog)om bij wegvallen/uitfikken van ballon ook een redundante noodparachute heeft.
Zoals ik dit zie is een achtbaan net zo brak omdat die doorgaans faalt bij de gratie van teveel overkill beveiliging en dan ook eens ondersteboven het karretje vastzet.
Nog een gigantiscch voordeel van helium is dat het onbrandbaar (dus niet ontbrandbaar is zoals een zeppelin gevuld met waterstof )
Kun je er vanuit gaan dat dit alternatief voor een ruimtelijke blik op onze aarde absoluut de moeite waard is...