niet meer dan logisch dat je er dan vanuit kunt gaan dat die waardes ook hoog uit gaan komen...
Hey Bac! Helemaal mee eens. Als beide modellen significante cijfers geven, dan wordt het des te spannender. Ben benieuwd, heb enorme zin in een potje gedonder. Ook in de voorpret op het forum by the way!
Nog een kaartje van die dag, moet ergens wel te achterhalen zijn wat het hoogst gemeten dp is geweest:
Lol Poider, dat is voor de 3e of zelfs 4e jaar achtereen dat Juli en Augustus bocht zijn qua weer
Goed gezien, dat lijkt inderdaad niet overeen te komen. Ik zou het zo 1,2,3 ook niet weten waar dat aan ligt, of ik moet iets over het hoofd zien. Het lijkt een eenheid of 10 te verschillen...
Het lijkt er nog niet zo spectaculair uit te zien, al zegt dat natuurlijk niets. Volgende week is de laatste vakantieweek voor het zuiden, dusssssssssss een paar mooie dagen zijn zeer welkom!
hahahaha, nee ben electricien
Mijn (on)weer foto's : Foto's
Ja inderdaad, alleen 2 jaar terug hadden we tijdens de Sneekweek nog mooi en warm weer. Voor de rest kan je het de laatste tijd beter plensweek noemen.
http://forum.onweer-online.nl/index.php?showtopic=27195
Zien we 17, 18 en 19 aug. wat er dan komt. | Gewijzigd: 13 augustus 2011, 09:43 uur, door henk55
Hopen dat die gelijk krijgt met elke dag zo'n 2000 J/kg . ..
Op zich ziet die controle-run er goed uit qua temperatuur en cape bijvoorbeeld, maar ik vind de spreiding vooralsnog erg groot.
Synoptische ontwikkeling
Aanvankelijk hebben we te maken met een meanderende westelijke stroming. In de nacht van zaterdag op zondag trekt daarin een stabiele, maar actieve frontale golf over ons land noordoostwaarts. Vervolgens komen we onder invloed van een mobiele rug van de Oceaan. Woensdag snoert zich op de Oceaan een hoogtetrog af in zuidelijke richting waaruit een hoogtelaag naar Spanje en de Golf van Biscaye trekt. Een volgend afgesnoerd lagedrukgebied trekt in de tweede helft van de week langs ongeveer 60 NB oostwaarts.Tegelijkertijd bouwt zich langs ongeveer 10 OL een hoogterug op. (Omega-blokkade) De stroming wordt bij vanaf woensdag bij ons oost tot zuidoostelijk. Er wordt dan zeer warme lucht aangevoerd. Het koufront van de depressie bij IJsland passeert maandag 22 augustus waarna we in een westelijke stroming komen.
Modelbeoordeling en onzekerheden
Grootschalig is de Uitvoer vrij consistent. Vanaf woensdag is er echter een aanzienlijke divergentie in de relevante details van de oplossingen. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin uit de hoogtetrog op de Oceaan een hoogtelaag afsnoert en hoe dit zich verder gedraagt. De zeer markante afsnoering in de Oper Uitvoer leidt tot een omega-blokkade. Op de westflank hiervan wordt zeer warme lucht aangevoerd (T850 in de Oper Uitvoer rond 20 graden). Hiermee behoort de Oper Uitvoer tot de warmste Leden. De waarschijnlijkheid van het Uitkomen van de Oper Uitvoer wordt vooralsnog klein geacht, dit specifieke patroon wordt door slecht 10-15% van de Leden ondersteund. In een groot deel (circa 70%) van de Leden is de hoogtetrog mobiel en passeert ergens tussen vrijdag en zondag een koufront ons land. De amplitude van de hoogtetrog varieert daarbij aanzienlijk. De neerslagkans loopt dan ook op naar circa 60%.
In ongeveer 70% van de Leden zien we vanaf woensdag wel een warme perioden van 1-2 dagen, waarna na passage van een trekrug het in ongeveer 30% van de Leden opnieuw warm wordt in een zuidwestelijke stroming. Uiteraard zien we in een dergelijk stromingspatroon een aantal Leden met groot convectief potentieel. In circa 15-20% van de Leden zien we in de periode vrijdag-maandag een CAPE van meer dan 1000 J/kg. Uiteraard zijn er dan ook enkele Leden met grote neerslaghoeveelheden. Op de langere termijn blijft de spreiding in oplossingen vrij groot. In het algemeen hebben we met een sterk meanderende zonale stroming te maken. Als gevolg van de verschillende lengteligging van het rug-trog systeem is de spreiding in temperatuur groot.
Samenvatting meerdaagse-periode:
Rustig, vrijwel droog weer. In de tweede helft van de week sterk oplopende temperatuur en toenemende kans op onweersbuien.
Samenvatting EPS-periode:
Onzekere verwachting met een grote spreiding in de temperatuur rond de normale waarden. Dagelijkse neerslagkans ongeveer 40%.
Paraaf meteoroloog: Huiskamp
Uitgifte: 13/08/2011 03.49 uur LT
Bron: knmi