De bovenlaag van de oceaan is tegen de verwachtingen in sinds 2003 niet meer warmer geworden ondanks de toename van broeikasgassen in de lucht. Een KNMI-studie toont aan dat de bovenste oceaanlaag koel is gebleven door natuurlijke variaties in het klimaat. Een deel van de warmtestraling is hierdoor teruggekaatst naar de ruimte en een deel van de warmte is in de diepere lagen van de oceaan opgeslagen. De oceaantemperatuur is 0,02 graden Celsius minder gestegen dan verwacht. Een fractie van een graad maar omgerekend is dit een grote hoeveelheid warmte. Als hiermee de lucht zou zijn opgewarmd, dan zou het de afgelopen acht jaar 5 graden warmer zijn geworden. Dat is niet gebeurd. Ook een warmere bodem of meer afsmelten van land- en zeeijs dan verwacht, is uitgebleven. Hoe komt het dat de bovenlaag van de oceaan acht jaar lang niet warmer is geworden, ondanks de toename van broeikasgassen? En waar is deze energie gebleven?
Gemiddelde temperatuurafwijking van de oceaan 3 maanden na een El Niño periode van 1 ºC. De oceaan koelt weer af door uitstraling en verliest zo warmte.
Extra uitstraling naar de ruimte en een toename van de warmteopslag in de diepere lagen van de oceaan blijken allebei een rol te spelen. Het warmteverlies naar de ruimte gebeurt voornamelijk boven de Stille Oceaan waar de onregelmatige afwisseling van El Niño en La Niña invloed hebben. Tijdens en kort na El Niño zorgt het warmere oceaanwater voor extra warmte-uitstraling naar de ruimte. Daarnaast komt uit het KNMI-onderzoek naar voren dat de temperatuur dieper in de oceaan – tussen 1 en 2 kilometer diepte - toeneemt, vooral in de Noord-Atlantische Oceaan ten zuiden van Groenland. Als deze onder- en bovenlaag van de oceaan weinig gemengd worden, warmt de diepe oceaan op terwijl het oceaanwater daarboven juist afkoelt.
Voor hun onderzoek ‘Op zoek naar de ‘verdwenen warmte’ in de bovenlaag van de oceaan’ hebben KNMI-klimaatwetenschappers Caroline Katsman en Geert Jan van Oldenborgh gebruik gemaakt van berekeningen met een state-of-the-art klimaatmodel in het ESSENCE-project. De beschikbare tijdreeksen van de temperatuurmetingen van de oceanen zijn namelijk te kort en de gegevens te onzeker. De modelresultaten komen overigens goed overeen met de waarnemingen van de afgelopen 10 jaar; zowel de invloed van El Niño als gebrek aan menging van het oceaanwater zijn aangetoond. De berekeningen laten zien dat de hoeveelheid warmte die is opgeslagen in de bovenlaag van de oceaan de afgelopen decennia gemiddeld is toegenomen, maar dat het tempo waarin sterk varieert. Het uitblijven van deze warmteopname over een periode van acht jaar is niet ongebruikelijk.
Bron KNMI
Maar goed, het draaien gaat gewoon door.
"Extra uitstraling naar de ruimte en een toename van de warmteopslag in de diepere lagen van de oceaan blijken allebei een rol te spelen. Het warmteverlies naar de ruimte gebeurt voornamelijk boven de Stille Oceaan waar de onregelmatige afwisseling van El Niño en La Niña invloed hebben. Tijdens en kort na El Niño zorgt het warmere oceaanwater voor extra warmte-uitstraling naar de ruimte. Daarnaast komt uit het KNMI-onderzoek naar voren dat de temperatuur dieper in de oceaan – tussen 1 en 2 kilometer diepte - toeneemt, vooral in de Noord-Atlantische Oceaan ten zuiden van Groenland. Als deze onder- en bovenlaag van de oceaan weinig gemengd worden, warmt de diepe oceaan op terwijl het oceaanwater daarboven juist afkoelt."
Nouja, alsof dat niet altijd al gebeurde. Maar goed de *kuch* verdwenen *kuch* warmte moet toch ergens gezocht worden.
Lies, damned lies, and statistics
http://en.wikipedia.org/wiki/Lies,_damned_..._and_statistics
Buiten dat. Een model is een aanname : "Assumption is the mother of all fuck-ups".
Voor hun onderzoek ‘Op zoek naar de ‘verdwenen warmte’ in de bovenlaag van de oceaan’ hebben KNMI-klimaatwetenschappers Caroline Katsman en Geert Jan van Oldenborgh gebruik gemaakt van berekeningen met een state-of-the-art klimaatmodel in het ESSENCE-project. De beschikbare tijdreeksen van de temperatuurmetingen van de oceanen zijn namelijk te kort en de gegevens te onzeker. De modelresultaten komen overigens goed overeen met de waarnemingen van de afgelopen 10 jaar
Bron KNMI
Dus we hebben te weinig metingen om aan te tonen dat de oceaan op diepte warmer wordt, dus wat we doen is dat we een klimaatmodel gebruiken wat opwarming als uitgangspunt heeft, maar wat niet meer klopt omdat de aarde niet opwarmt en dan stoppen we die hitte die er niet is diep in de oceaan waar niemand kan checken of die inderdaad daar terecht is gekomen en dan klopt het! Taddaaaaa!
Wij van wc-eend adviseren: wc-eend!
Benieuwd wat ze nog allemaal gaan verzinnen als de komende jaren de aarde blijft afkoelen. Ik denk dat de warmte uiteindelijk op de maan terecht gekomen is!! Dat verklaart alles!
H2O Hotel Terschelling: Mijn werk en weerchasecentrum. Hotelkamers met fantastisch uitzicht over de wolken!
Benieuwd wat ze nog allemaal gaan verzinnen als de komende jaren de aarde blijft afkoelen. Ik denk dat de warmte uiteindelijk op de maan terecht gekomen is!! Dat verklaart alles!
Dit artikel van ons eigen O-O februari dit jaar gaat over het Argo-project.
http://forum.onweer-online.nl/index.php?showtopic=23730
Het heeft even geduurd voor het knmi ermee komt?!.
Het project omvat een aantal sensoren op verschillende dieptes. Echter is er op geen enkele diepte een stijging van de temperatuur waar te nemen. Blijkbaar klopten de gegevens in februari van het project niet?
Als jullie dat kunnen voorspellen dan graag studies gaan doen, of was dit speciaal om de opwarming van de Aarde goed te praten, omdat er in die hoek subsidies te krijgen zijn.?/
De Aarde warmt sinds 1998 niet meer op, dit komt vooral door de mindere straling van de zon. Sinds 2009 koelt de Aarde af door de mindere straling van de zon. De opgeslagen warmte in de ocheanen is nog van de afgelopen 70 jaar toen heeft de zon namelijk heel veel energie uitgestraald. Er waren de laatste jaren zonnevlekken van meer dan 4000 Gauss. En daarrond konden zich gemakkelijk zeer grote zonnevlammen en CME's vormen. Daar hebben ze zelfs een naam voor en die luidt het "Modern Solar maximum".
De invloed van de mens is nul komma heel weinig.
Kijk liever naar andere dingen, zoals Joe Bastardi en Robert Felix zeggen, de triple crown of global cooling.
1. Lage zon activiteit
2. Meer Vulkanisme
3. Koelere Ocheanen
Dit alles wijst op een koelere wereld.. Geen gedraai meer, we zaten er gewoon naast dat geeft toch niet, we hebben ons gewoon weer eens vergist.
Maar er zijn wel weer weer miljarden gevangen met bangmakerij, belastingen, enz....
De natuur reguleert zichzelf wel, en is zelf herstellend.
Ik word schijtziek van die hele milieu maffia, die alles tot in den treuren uitzuigd en uitmelkt.