Het KNMI is een instituut waar het hele jaar door zeven dagen per week de klok rond wordt gewerkt. In het jaarverslag 2010 met als titel ‘24 uur KNMI’ laten we zien wat er allemaal in een etmaal gebeurt op het KNMI. Weersverwachtingen houden immers ’s nachts niet op, klimaatonderzoek gaat aan de andere kant van de wereld gewoon verder en aardbevingen kennen geen tijd. Van uur tot uur wordt u meegenomen langs de verschillende werkzaamheden en afdelingen van het KNMI. Van de nachtelijke uren in de weerkamer naar de schepen die op zee metingen verrichten. Van de overdracht van weerinformatie aan luchthaven Schiphol en VCNL in de vroege ochtenduren naar het lokaliseren van nachtelijke aardbevingen.
Overdag zijn er meetstations en netwerken te onderhouden, vinden evaluaties plaats zoals van een aswolk of weeralarm en worden er als dat nodig is voorbereidingen getroffen voor naderende weerwaarschuwingen. ’s Avonds is de beste tijd voor een videoconferentie met de meteodienst van de Nederlandse Antillen en bespreken KNMI-wetenschappers op bijeenkomsten wereldwijd nieuw klimaatonderzoek. Kortom, het KNMI staat nooit stil. Verder staan er in het jaarverslag 2010 de gebruikelijke overzichten van de financiën, personeel, websitegebruik en het weer.
Het KNMI-jaarverslag is verder te lezen via deze link: http://www.knmi.nl/bibliotheek/jaarverslag...verslag2010.pdf
moet ik hier nou van zeggen, hoevaak, als het wel niet 90% van me tijd is die ik verklier met wachten vanwege hun verwachtingen, in de tussen tijd overgestapt op een andere bron, 0-0 wat voor meer resultaten zorgt als dat knmi.