Tja, je kan net zo goed in een glazen bol kijken als je van CFS uit gaat. Die zitten er constant naast.
Maar goed. De trend van afgelopen jaren is: minder uitschieters in tropische dagen. Dat lijkt mij evident
Lol! Ja ik begrijp ook zeker wat je bedoelde te zeggen ermee, maar ik dacht ook even andersom, en wat me ook te binnen schoot... als je naar de vorige jaren kijkt in het grafiekje dan zie je dus dat na een paar slechte jaren weer een top komt qua tropische dagen.
Aangezien we nu al een paar jaar niet zo een top hebben gehad kun je zeggen dat dat de tendens is, en daaruit concluderen dat dat zo doorzet en de kans dus groot is dat er weer een slecht jaar komt, maar aan de andere kant zou je ook kunnen zeggen dat elk jaar de kans steeds groter wordt dat er weer een topper aankomt.
Maar goed, dat is het verschil tussen statistieken en de realiteit, je hebt er eigenlijk weinig aan, haha. | Gewijzigd: 15 juli 2011, 21:29 uur, door Tyshane
Ik kan nog steeds niet bijster enthousiast worden van de verwachtingskaarten van het ECMWF (Europees weermodel) voor de lange termijn. De ‘oper’ (operationele verwachting) van het toonaangevende weermodel toont voor maandag 25 juli (!) een buitengewoon kleverig (hoogte)laag boven het Noordzeegebied. Dat betekent dat de ‘inzinking in het gemiddelde zomerweer’ rond het midden van de maand juli (Zevenbroedersweer) tot in de laatste week van juli (Hondsdagen) zal aanhouden. Meer dan een zomerdip dus!
Omdat het vrijwel dagelijks tot regionaal flinke buien kan komen, dreigt juli in veel streken het brekebeentje van de zomer 2011 te gaan worden. Bovendien komen de middagtemperaturen met zoveel kou op hoogte niet of nauwelijks boven de grens van 20 graden uit. Kortom een domper voor mensen die in juli vakantie vieren. Wellicht dat augustus de zomer weer op de rails krijgt. We gaan het zien!
Ik kan nog steeds niet bijster enthousiast worden van de verwachtingskaarten van het ECMWF (Europees weermodel) voor de lange termijn. De ‘oper’ (operationele verwachting) van het toonaangevende weermodel toont voor maandag 25 juli (!) een ****************************** >Wellicht dat augustus de zomer weer op de rails krijgt. We gaan het zien!
Maar aanleiding van het weer van de afgelopen week ben ik de kaarten weer wat gaan bij houden.. ( het is wel geen winter maar goed ) maar het weer is nu wel zeer interessant te noemen. Jammer genoeg voor de zonliefhebber want die gaat denk ik pech krijgen de komende week .. Ervaring leert dat lange termijn-voorspellingen weinig waarde hebben.. maar de soep zoals ik hem nu zie heb ik eerder gezien..
Dus ik ga helemaal mee met Jan V. ( ik heb ook andere modellen bekeken dus niet alleen ECMWF)
"July say goodbye !"
( nu hoop ik dat Augustus niet hetzelfde uithaalt als vorig jaar want dat was hier de maand met de meeste neerslag van het hele jaar (151,4 mm).. en als july een voorproefje is... slik..) | Gewijzigd: 15 juli 2011, 22:28 uur, door Callie-P
Zomer is er en blijft, vergeet ook niet dat er de afgelopen jaren wel vaker uitersten voorkwamen en we bijv. van een bloedhete week naar 18 graden en regen plus zware onweersbuien gingen. En het WK, dat was ook te warm eigenlijk, maar wat een sfeertje toen in het land..
Alles komt goed, tot nu toe in Vlaardingen echt een heerlijk voorjaar en zomer gehad. (kan een beetje te positief klinken, ben zo'n jippie-persoon)
Klik hier!
Klik hier!
Er zit ook nog eens weinig onzekerheid in
(Klik hier voor de bron)
Août : plus estival, risque de fortes chaleurs, reprise de la sécheresse au nord
La hausse progressive des pressions par l'ouest pourrait marquer le retour de conditions plus estivales pour la suite de l'été météorologique. Ainsi, on s'orienterait vers des températures supérieures aux moyennes de saison sur l'ensemble du mois, notamment sur la moitié nord. Côté précipitations, ce mois serait donc plutôt déficitaire au nord et plutôt excédentaire des Pyrénées aux Alpes ( surtout dans le sud-est). Ceci pourrait signifier la récurrence d'épisodes pluvieux et orageux dans le sud, tandis qu'au nord la sécheresse pourrait reprendre avec des périodes chaudes durables.
Vertaald:
Augustus: meer zomers, mogelijke hittegolf, hernemen van de droogte in het noorden
De duidelijke stijging van de luchtdruk vanuit het westen zou de terugkeer va meer zomerse toestanden voor de rest van de meteorologische zomer kunnen betekenen. Zo zullen we ons bevinden in temperaturen die hoger zijn dan het seizoensgemiddelde voor het geheel van de maand, vooral dan in het noorden. Qua neerslag zal de maand dus droger zijn in het noorden en natter in de regio rond de Pyreneeën en de Alpen (vooral het zuidoosten). Dit kan betekenen dat er regen- en onweerachtige perioden zullen zijn in het zuiden, terwijl in het noorden de droogte zich kan hernemen met langdurige warmte.
| Gewijzigd: 16 juli 2011, 00:41 uur, door jones
Een omvangrijk lagedrukgebied boven de Britse Eilanden trekt volgende week langzaam opvullend via de Noordzee richting Scandinavië. Daaromheen bewegen van tijd tot tijd storingen over onze omgeving waardoor het wisselvallige weerbeeld aanhoudt. Richting volgend weekend komt het standvastige Azorenhoog in beweging en verplaatst zich in de richting van de Britse Eilanden. Volgend weekend ligt het hoog dan net zuidwest van Ierland en heeft dan een rug tot over Frankrijk. Daarmee wordt het in onze omgeving wat stabieler en lijken storingen wat meer op afstand te worden gehouden."
Kijk er lijkt dan weer de klassieke verschuiving in de kaarten te komen. Dat geeft de burger moed
Ik heb er een goed gevoel over.. Ik heb overigens nog nooit mee gemaakt dat slecht weer in de zomer 2 maanden aanhoud met veel te lage temps | Gewijzigd: 16 juli 2011, 01:06 uur, door Rayo
Dat zal dan liggen aan de locatie. Hier is iedereen het eens dat juli een regen maand is (soort van Europese moesson), en we de zomer van augustus moeten hebben. Zal morgen als ik tijd heb even in de officiële data spitten
Een omvangrijk lagedrukgebied boven de Britse Eilanden trekt volgende week langzaam opvullend via de Noordzee richting Scandinavië. Daaromheen bewegen van tijd tot tijd storingen over onze omgeving waardoor het wisselvallige weerbeeld aanhoudt. Richting volgend weekend komt het standvastige Azorenhoog in beweging en verplaatst zich in de richting van de Britse Eilanden. Volgend weekend ligt het hoog dan net zuidwest van Ierland en heeft dan een rug tot over Frankrijk. Daarmee wordt het in onze omgeving wat stabieler en lijken storingen wat meer op afstand te worden gehouden."
Kijk er lijkt dan weer de klassieke verschuiving in de kaarten te komen. Dat geeft de burger moed
klopt.. werp maar eens een blik op de kaarten.. maar reken je niet rijk.. het is een heeeeeel dun laagje ijs, het kan zo weer de andere kant opslaan.ik ben nog niet echt onder de indruk van het HD wat komt aanzeilen vanaf de azoren.. lijkt een beetje een twijfelaar te worden voor NL. ( en ik bedoel daarmee dat wij wel eens het grensgevalletje zouden kunnen worden van de rand van het HD.) | Gewijzigd: 16 juli 2011, 01:19 uur, door Callie-P
Er komt een omvangrijk lagedruk gebied te liggen nabij de UK. Die gaat in de loop van de week aan de wandel richting Midden Europa, en dan komen we in de koudste lucht terecht. Enig lichtpuntje is, dat als die daarna snel genoeg doorschuift de uitloper van het Azoren hogedrukgebied de zaak wat kan gaan stabiliseren.
Maar het ziet er voorlopig ronduit knudde uit.
Voor diegene die geen moeite hebben met Duits kunnen het hele verhaal uitgebreid hier nalezen:
http://blog.wetter.com/?p=71246
GFS laat de Azorenuitloper daadwerkelijk zien, ik krijg helaas het kaartje niet ge-upt.