Ik vroeg mij echter alleen af waar je nou precies die data vandaan moet halen. Ik zie dat ze voor het verstrekken via FTP wel geld willen hebben bij het KNMI.
In het kort: je sluit als bedrijf een contract met het KNMI en dan krijg je via FTP toegang tot de data. Voor een programma als dit zal je dan voor je klanten de data weer ergens anders moeten hosten.
De KNMI data bevat heel veel extra gegevens over de instelling van de radar maar ook in totaal 14 scans tot 25 graden hoogte. Ik denk dat alleen de onderste 4 of 5 interessant zijn voor mijn applicatie. Ik heb dus ook een programma gemaakt dat de KNMI data splitst in kleine pakketjes zodat je heel gericht alleen dat wat je echt nodig hebt kunt laden.
(Voor het testen heb ik 1 uur data van De Bilt)
Daniel | Gewijzigd: 14 april 2011, 15:05 uur, door KnightDoppler
Jammer dat ik hier geen verstand van heb (enkel het lezen van de beelden)
Enkele vraagjes:
*Hoe gaat het programma er ongeveer uitzien (functionaliteit)?
*Zijn radarstations afzonderlijk te selecteren?
*Je zegt geen livedata, Als het programma straks af is en we dit kunnen gebruiken tijdens een chase? Dan wel?
*Komen er meerdere landen beschikbaar als data?
*Wanneer kunnen we dit moois tegemoetzien? | Gewijzigd: 14 april 2011, 15:20 uur, door PietBerger
> (functionaliteit)?
Voor zover de data beschikbaar is in grote lijnen vergelijkbaar met GRLevel3, dus zoomen, pannen, keuze van scan elevatie, split screens, wegennet er in.
Data voor nu is: reflectivity en base radial velocity, eventueel na handmatig invoer van storm motion ook storm relative velocity.
> Zijn radarstations afzonderlijk te selecteren?
Ik wil eerst de basis verder afmaken met deze data, maar wil ook zeker in de uiteindelijke proto een voorbeeld dataset hebben met zowel De Bilt als Den Helder. Die worden dan absoluut afzonderlijk getoond, voor composites hebben we buienradar
> Je zegt geen livedata, Als het programma straks
> af is en we dit kunnen gebruiken tijdens een
> chase? Dan wel?
Mijn doel van dit prototype is de technische en financiele haalbaarheid uit te zoeken. Technisch gaat het goed, financieel is misschien net te doen (waarbij gebruikers dus x euro per jaar moeten betalen) (let op de 'misschien' en 'net' erg veel vertrouwen heb ik er niet in), maar vooral de organisatorische kant zal te veel worden voor mij alleen (licenties bij houden, support leveren)
Ik verwacht dus niet dat ik zelf met een definitieve versie ga komen zolang de data niet gratis is / volledig gesponsord wordt.
> Komen er meerdere landen beschikbaar als data?
Ik heb geen flauw idee wat de data in andere landen kost maar ik denk wel dat het toevoegen van Duistland de markt enorm zou vergroten. Mijn doel is nu dus echter het prototype en dat zal zich tot 1 of 2 test data sets van De Bilt en Den Helder beperken.
> Wanneer kunnen we dit moois tegemoetzien?
Ik hoop binnen een paar weken een eerste versie van het prototype te hebben waar anderen ook mee kunnen spelen.
Een volledige versie met live data... vooralsnog voor mij niet mogelijk om te realiseren.
> GPS
Natuurlijk onmisbaar in een definitieve versie, maar voor het prototype nog niet van belang.
Daniel
Het zou natuurlijk fantastisch zijn als dit gerealiseerd kan worden, maar als het niet lukt met de financiën dan snap ik dat volkomen. Je moet immers niet met de kosten komen te zitten!
Als je het mij vraagt...
Ik denk dat jij gewoon lekker met de software bezig moet blijven. Maar ik denk ook dat het de moeite zou lonen om even wat verder te kijken dan dit forum. Wat je nu doet is ZEKER meer dan voldoende vraag naar. Alleen niet iedereen zit hier op het forum. Sterker nog: de meest interessante partijen zitten dat niet.
De bedragen die je noemt zijn hoog voor een particulier die lekker aan het knutselen is. Maar het stelt drie keer niets voor voor een bedrijf of overheidsinstantie.
Waar denk ik naar gekeken moet worden is:
- Subsidie. Je weet het nooit en dit kan best een handige tool zijn voor allerlei dingen. Voor boeren. activiteitenbureau's enzovoort. Maar ook voor festivals.
- Een bedrijf wat al toegang heeft tot de ftp data van het knmi. Welke bedrijven zijn dat? Die zouden dit programma eraan kunnen hangen en op basis van waar ze toch al voor betalen wat extra inkomsten kunnen genereren.
- Een app voor Android/Iphone. Dat is nou eenmaal makkelijk scoar'n.
Ik wil graag met je meedenken, en wil ook wel meehelpen. Websites maken kan ik best wel aardig (ze betalen me ervoor in ieder geval... ) en zo denk ik dat er nog wel een paar mensen op dit forum rondhangen die iets kunnen. Misschien heeft Jan wat connecties bij meteobedrijven die hierin potentieel geinteresseerd zijn, misschien zitten er mensen op het forum die connecties hebben bij provincies oid. Misschien zijn hier mensen die bedrijven kennen waar ze mogelijk hierin geinteresseerd zijn.
Als je dit werkelijk wilt gaan doen (en ik denk dat het je nog wel eens kan verbazen wat eruit kan komen) dan is het waarschijnlijk een goed idee als wij je erbij gaan steunen. Da's goed voor ons allemaal. Met een flink netwerk moet dit goed op te zetten zijn!
Wat zeg jij ervan?
H2O Hotel Terschelling: Mijn werk en weerchasecentrum. Hotelkamers met fantastisch uitzicht over de wolken!
Als je met dit naar de meteobedrijven gaat wordt dit de doodsteek voor jezelf, zou het lekker hier op o-o laten, misschien is er wel iets
Ik zit nu even te twijfelen wat ik ga doen, heb vanavond een paar uur tijd om er aan te werken... of zo snel mogelijk er een downloadbare versie van maken, of eerst de velocity scans toevoegen. Ik denk dat laatste want dat dwingt mij om wat zaken eerst wat netter te programmeren en zal in de toekomst uitbreidingen makkelijker maken.
Bedenk me nu ook dat het zoomen/pannen verloren is gegaan met de nieuwe kaarten, dat wil ik hoe dan ook af hebben voor ik een eerste versie beschikbaar maak.
Daniel
Mocht het commercieel gaan ben je waarschijnlijk wel een groot gedeelte uit de kosten maar heb je nadeel ivm misschien eissen die door extern bepaalt worden.
Een samenwerking met een bedrijf die deze data al beschikbaar heeft is dan ook een overwegen (mits die het ook exclusief houden)
Wij (Daniël natuurlijk) levert een applicatie en wij gebruiken de data van de externe partij zou niet eens heel gek zijn denk ik.
Dit zijn wel dingen die misschien nodig zijn om het uberhaubt in de lucht te krijgen.
app ziet er gelikt uit Daniël!
zo jammer dat knmi he...
Ik wil in elk geval aantonen dat het voor Nederland technisch haalbaar is via het prototype waar ik nu aan werk en daarbij een plan/opzet maken voor wat er financieel/organisatorisch nodig is en dan zien we wel weer verder
Daniel
Hier overigens het resultaat van dit weekend, het eerste screen shot met de Base Velocity er in. Helaas maakt de trek richting van de cel waar in ik geïnteresseerd was en hoek van 90 graden met de radar straal waardoor er geen couplet te zien is (tijd om de Base Velocity naar Storm Relative Velocity om te zetten...)
Daniel | Gewijzigd: 17 april 2011, 19:09 uur, door KnightDoppler