In Sapa (noorden van Vietnam), een enorm populair toeristische bestemming, werd men vanmorgen wakker in een winterwonderland. De temperaturen waren in de laatste 10 jaar nog nooit zo laag geweest. Sapa, gelokaliseerd in het Lao Cai district, ongeveer 120km noordoostelijk van Hanoi, is een populaire bestemming voor "backpackers" in Zuid-Oost Azië. De lokale bergbevolking, de markten en de spectaculaire berg/jungle omgeving trekt vele reizigers. Zonder enige twijfel zullen velen van hen ook in opperste verbazing zijn wakker geworden in een omgeving vol met winterjassen, sneeuw en ijs, terwijl normaal in deze tijd van het jaar de korte broek en de sandalen het straatbeeld bepalen.
Veel bewoners spoeden zich naar buiten om te genieten van dit zeer bijzondere fenomeen. Het - in de tropen liggende - stadje was bedekt onder een laag van 2,5cm sneeuw. Volgens Nguyen Manh Ho, directeur van het Hydro-meteorological Forecast Center in Hanoi, lagen de temperaturen op donderdag in de berggebieden van het noorden van het land tussen de 4ËšC en 7ËšC. In Sapa daalde de temperatuur tot onder het vriespunt. Mede hierdoor begon het om 5 uur in de ochtend hevig te sneeuwen.
De normaal met zon overgoten rijstvelden onder een sneeuwlaagje
Deze extreme weersomstandigheden kwamen totaal onverwacht. Normaliter is er in maart sprake van het "hete" seizoen met temperaturen rond de 30C. De daling van temperatuur beperkt zich niet tot Vietnam. In grote gedeelten van Zuid-Oost Azië heeft te maken met een "koude dip". Temperaturen in Bangkok daalden tot 19˚C op het warmste moment van de dag. De laagste temperatuur gemeten in 2 jaar. Het zal nog zeker 2 dagen duren voordat het weer zich normaliseert.
©onweer-online
Bron: argophilia | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:24 uur, door Joyce.s
Top dagen dit jaar 2012 ;
20 + 21 Mei
Top dagen vorig jaar 2011 ;
28 April, 10/11Mei, 28 Juni, 26 Augustus en 10/11 September
Ik snap wat je bedoelt, maar een lokaal incident (local cooling) ontkracht natuurlijk niet ineens een eventuele 'global warming' / -theorie...
Dit soort weersextremen past juist binnen het model van de global warming. We hadden afgelopen jaar toch ook een hele koude winter in Nederland? Dat soort koude winters gaan we nog veel meer meemaken, evenals enorme regenbuien, maar ook hele lange droge warme zomers.
Daarom hadden we zeker ook de ijstijd, alleen leefde die halve Gore toen nog niet. en betaalden ze met schelpen en dieren huiden.. nu heb je dollars/euro.s. die nog belangrijker zijn dan vreten.de aarde is altijd al veranderingsonderhevig geweest. maar geleerden zagen er brood in..
Kortom, er verandert niets aan het Nederlands weer. Koud, nat, warm, droog, windstilte en storm. En alles past binnen het plaatje van de aanhangers van de theorie over global warming onder het motto. 'Als we geen gelijk hebben, krijgen we toch gelijk.'