In een derde kerncentrale in Japan is zondag het koelsysteem uitgevallen. Het gaat om een complex in Tokai op ongeveer 120 kilometer ten noorden van Tokio in de prefectuur Ibaraki in het vrijdag door een zware beving getroffen gebied. Het complex ligt in het gebied dat vrijdag door een zware beving werd getroffen. Ook zijn er sinds de beving problemen in twee andere nucleaire complexen ten noorden van Tokio.
Water moet de kernreactor koelen omdat deze anders kan oververhitten. Dat kan leiden tot een nucleaire ramp. De kerncentrale is sinds 1978 in bedrijf.
Bron: AD
Edit Marga: Bericht volledig gemaakt en bron erbij vermeld. | Gewijzigd: 13 maart 2011, 18:48 uur, door Marga
In een derde kerncentrale in Japan is zondag het koelsysteem uitgevallen. Het gaat om een complex in Tokai op ongeveer 120 kilometer ten noorden van Tokio in de prefectuur Ibaraki in het vrijdag door een zware beving getroffen gebied.
Worden er steeds meer, als dat maar goed gaat.....
als je de meeste titels leest dan zie je wel dat het gaat om updates
let wel dat wij met een aantal nieuwsposters zijn, en dan kan het zeker zijn dat er iets dubbel gepost word. zeker met zoveel nieuws. wij proberen ook zoveel mogelijk ons best te doen dat dit niet gebeurt. in vele nieuwsberichten waar er iets nieuws in staat, staat er nu ook eenmaal oude info.
Onweersdagen: 0
let wel dat wij met een aantal nieuwsposters zijn, en dan kan het zeker zijn dat er iets dubbel gepost word. zeker met zoveel nieuws. wij proberen ook zoveel mogelijk ons best te doen dat dit niet gebeurt. in vele nieuwsberichten waar er iets nieuws in staat, staat er nu ook eenmaal oude info.
oke, is het dan niet misschien in het vervolg niet handiger om de oude stukken weg te laten ?
Begrijp me niet verkeerd, verder alleen maar complimenten over de bericht geving ! ;t is natuurlijk niet voor niks dat ik juist op deze site kijk voor de informatie !
De Japanse financiële markten zullen maandag gewoon open gaan. De Tokyo Stock Exchange en de Osaka Securities Exchange, de eerste en tweede effectenbeurs van het land, maakten dit zondag bekend. De Japanse toezichthouder op de financiële markten zei de handelsactiviteit scherp in de gaten te houden. Dit om te voorkomen dat de ramp wordt misbruikt om de markt te manipuleren. De handel op de beurs in Tokio begint elke dag om 09.00 uur Japanse tijd. Dat is 01.00 's nachts in Nederland.
Bron: DFT
Begrijp me niet verkeerd, verder alleen maar complimenten over de bericht geving ! ;t is natuurlijk niet voor niks dat ik juist op deze site kijk voor de informatie !
dat zou zeker kunnen, maar is en blijft moeilijk bij rampen als deze soms om te realiseren.
Onweersdagen: 0
De kosten voor de verzekering van de schade aangericht door de aardbeving in Japan kan oplopen tot omgerekend 24,9 miljard euro. Dat blijkt uit een voorlopige raming van AIR Worldwide, dat de financiële schade opmeet voor de verzekeraars. Het Amerikaanse bedrijf schat dat het bedrag tussen de 14,5 en 34,6 miljard dollar (10,4 en 24,9 miljard euro) ligt. ,,De reddingsoperaties zijn nog aan de gang en de raming van de schade is nog maar pas begonnen", aldus AIR Worldwide. De maatschappij verduidelijkt dat de schade veroorzaakt door de tsunami niet meegerekend wordt. Een Japanse regeringswoordvoerder waarschuwde eerder voor de 'aanzienlijke' gevolgen van de aardbeving en de tsunami op de Japanse economie.
bron: AD.nl
Onweersdagen: 0
( ff de aardbeving en de tsunami buiten beschouwing gelaten want die zijn al erg genoeg)
Vandaag werden koelproblemen vastgesteld in reactor 2 van de kerncentrale van Fukushima en in de kerncentrale van Tokai II (in Ibaraki). De problemen daar zouden zijn ontstaan na het uitvallen van een pomp, maar ondertussen heeft de reservepomp het overgenomen. Dat zegt de centralebeheerder, die eerder al problemen verzweeg. In totaal kampen er drie reactoren van Fukushima met problemen, net als de centrale van Onagawa. Ondertussen wordt geprobeerd om de reactoren met zeewater af te koelen, volgens Amerikaanse experts een wanhoopsdaad die doet denken aan Tsjernobyl. Niet iedereen gebruikt de verwijzing naar de ramp uit 1986, maar over de ernst van de zaak bestaat geen twijfel. In Onagawa werd de laagste noodtoestand uitgeroepen, er zou te veel straling vrijkomen. Het aantal besmettingen door straling is nog onduidelijk. Er werden 9 besmettingen vastgesteld, mogelijk zijn 160 mensen getroffen.
bron: HLN
Onweersdagen: 0
alleen werden ze daar getroffen door een tornado..
alleen is dit nu werkelijkheid, hoop maar dat alles goed komt daar in Japan
blijf het hier gewoon goed volgen op het forum
-----------------------------------------------
As't nait gait zoas't moet, mot't mor zoas't gait
28 maart 1979: De reactorkern van de kerncentrale in Three Mile Island in de Amerikaanse staat Pennsylvania ondergaat een gedeeltelijke meltdown. Circa 140.000 mensen worden geëvacueerd. Er vallen geen doden. Buiten de centrale raakt niemand besmet.
augustus 1979: Een uraniumlek bij een geheime nucleaire faciliteit in Erwin in Tennessee (VS) besmet ongeveer duizend mensen.
januari-maart 1981: Vier radioactieve lekken zijn er in deze periode in een centrale in Tsuruga in Japan. Volgens de officiële cijfers raken 278 mensen besmet.
26 april 1986: De ergste nucleaire ramp tot dusver vindt plaats in Tsjenobyl in de voormalige Sovjet-Unie. Reactor nummer 4 ontploft na een experiment dat misgaat. Ongeveer tweehonderd mensen raken ernstig besmet van wie 32 binnen drie maanden sterven. Een gigantische radioactieve wolk trekt over Noord-Europa. Honderdduizenden mensen worden geëvacueerd en een soortgelijk aantal raakt besmet.
april 1993: Na een explosie in een geheime opwerkingsfabriek in Tomsk-7 in het Russische Siberië komt een wolk radioactief gas vrij. Het aantal slachtoffers is onbekend.
november 1995: Ernstige besmetting wordt gemeld bij Tsjernobyl als brandstof uit een van de reactoren wordt verwijderd.
11 maart 1997: Werkzaamheden bij een nucleaire faciliteit in Tokaimura in het noordoosten van de Japanse hoofdstad Tokio worden gedeeltelijk gestopt na een brand en een explosie waarbij 37 mensen bloot komen te staan aan radioactiviteit.
30 september 1999: Twee arbeiders komen om bij een ongeluk in de uraniumopwerkingsfabriek in het Japanse Tokaimura. Het is de ergste nucleaire ramp na Tsjernobyl. Medewerkers doen te veel uranium in een tank in een poging tijd te besparen. Meer dan zeshonderd mensen staan bloot aan radioactiviteit en meer dan 320.000 mensen moeten meer dan een dag binnen blijven. Twee arbeiders betrokken bij het incident sterven later in het ziekenhuis aan hun verwondingen.
9 augustus 2004: Vier arbeiders komen om en zeven anderen lopen ernstige brandwonden op na een lek waarbij niet-radioactieve stoom vrijkomt in een centrale in Mihama, 350 kilometer ten westen van Tokio. Het is het dodelijkste nucleaire incident in Japan.
Bron: depers | Gewijzigd: 13 maart 2011, 20:33 uur, door Marga
http://forum.onweer-online.nl/index.php?showtopic=24029
Nieuwsmedia geven een ,,compleet verkeerd'' beeld van de situatie rond de gehavende Japanse kerncentrale Fukushima I. De regering voorkomt dat beelden van paniek en chaos worden verspreid. Dit zegt althans de Japanse oud-journalist en ondernemer Yasumitsu Yamada, die maandag uit het rampgebied terugkeerde. Volgens hem belette de politie hem ook het fotograferen.
De ooggetuige berichtte over verwarde, bezorgde en huilende mensen. Op de luchthaven van Fukushima staan lange rijen mensen die proberen een ticket te bemachtigen om de stad te verlaten.
Bron AD
Het stralingsniveau in de buurt van de Japanse kerncentrale in de plaats Onagawa is weer normaal. Dat meldde het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) vandaag op basis van metingen door de Japanse autoriteiten. Japan riep eerder het laagste niveau van de noodtoestand uit bij de centrale. Er was een hoeveelheid radioactiviteit gemeten zijn die de toegestane niveaus overschreed. In de kerncentrale in Onagawa ontstond vrijdag brand na een zware aardbeving.
Enkele kerncentrales in Japan hebben problemen met de koeling in de reactoren. In kerncentrale Fukushima I in Okuma vond zaterdag zelfs een explosie plaats. Reactor nummer 1 van die centrale heeft volgens experts mogelijk een gedeeltelijke meltdown ondergaan.
Bron AD
Sinds de aardbeving die vrijdag Japan teisterde, werden al bijna 590.000 inwonders geëvacueerd. Ongeveer 450.000 mensen zijn door de ramp dakloos geworden. "380.000 mensen werden geëvacueerd uit de zones die door de aardbeving en de tsunami getroffen werden. Ze worden in 2.050 evacuatiecentra opgevangen", meldde OCHA (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs). "De autoriteiten evacueerden ook 210.000 mensen uit een straal van 20 kilometer rond de kerncentrale van Fukushima", aldus het VN-bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken. Een half miljoen Japanners verloren hun huis door de aardbeving en/of tsunami. In het noorden van Japan, het zwaarst getroffen gebied, wordt het 's nachts erg koud. Ondertussen zitten zo'n 6 miljoen Japanners zonder stroom, 1,5 miljoen zonder drinkwater en vaak is er ook geen voedsel meer.
Bron AD
| Gewijzigd: 2 maart 2013, 18:29 uur, door Marga