De reden daarvan is dat de Maan het dichtst bij de aarde komt te staan sinds 18 jaar
Voorgaande jaren (1955, 1974, 1992 en 2005) dat er super Maan te zien was, waren echter wel jaren met extreem weer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maar 2005 was niet 18 jaar geleden
Een nieuwe of volle Maan die op 90% of meer perigeum is, dus het dichtste bij de Aarde staat, wordt door astronomen ook wel een Super Maan genoemd.
Die van 2005 kan dus op 91 hebben gestaan of meer/minder. Als het maar boven de 90 is. Deze zou dan weer véél dichter bij kunnen komen, zoals bijvoorbeeld 99. Weet de precieze cijfers niet natuurlijk. xD
Een nieuwe of volle Maan die op 90% of meer perigeum is, dus het dichtste bij de Aarde staat, wordt door astronomen ook wel een Super Maan genoemd.
Die van 2005 kan dus op 91 hebben gestaan of meer/minder. Als het maar boven de 90 is. Deze zou dan weer véél dichter bij kunnen komen, zoals bijvoorbeeld 99. Weet de precieze cijfers niet natuurlijk. xD
Ja ik zie het nu.....
Beetje tricky tekst, had het ff snel doorgenomen......
De maan draait elke 27,3 dagen één rondje rond de aarde. Dus elke 27,3 dagen komt onze maan in
zijn Perigeum terecht. Toevallig valt dit nu precies gelijk met een volle maan. Een volle maan wordt veroorzaakt doordat wij vanaf de aarde precies tegen de verlichte kant van de maan aankijken. Ik snap dus niet waarom we dan nu opeens weer allemaal rampen moeten gaan krijgen.
Het is mij ook compleet onduidelijk wat deze dingen met elkaar te maken hebben.
Het blijft natuurlijk wel een mooi natuurverschijnsel. Hopen dus maar op mooi en helder weer rond die tijd.
Jou redenering klopt niet helemaal. De maan zal best en rondje van 27 dagen doen dat is het punt ook niet. Waar het hier om gaat is dat de maan op zijn of haar ronde en bepaalde afstand tot de aarde heeft welke gevolgen wij merken door eb en vloed maar ook andere effecten zoals weer maar ook aardbevingen kun je deels en misschien maar voor en heel klein deel aan de maan toeschrijven om dat de maan aan de aarde trekt om het zo maar eens te noemen.
Op de normale ronde is er niet veel aan de hand maar nu komt de maan extreem dicht bij de aarde te staan en dat is 18 jaar geleden voor het laatst gebeurt. Dichter bij betekent ook meer invloed en dus kan het weer ook extremer worden maar zouden er ook maar zo meer of zwaardere aardbevingen kunnen komen. Ook kan het maar zo dat eb en vloed heftiger kunnen worden.
Ik zou het nog eens even goed lezen En wat bangmakerij, leg mij dat eens uit dan
Op 19 maart aanstaande is het weer volle Maan, maar deze keer krijgen we niet te maken met een normale volle Maan, maar een super volle Maan. De reden daarvan is dat de Maan het dichtst bij de aarde komt te staan sinds 18 jaar. Dit wordt ook wel perigeum genoemd. Perigeum is het punt in een baan rond de Aarde dat het dichtst bij het zwaartepunt van de Aarde ligt. Op deze plaats beweegt een object (komeet, planetoïde, satelliet) in die baan zich het snelst. Het tegengestelde punt heet apogeum.
Een nieuwe of volle Maan die op 90% of meer perigeum is, dus het dichtste bij de Aarde staat, wordt door astronomen ook wel een Super Maan genoemd. De term is recent door andere astronomen opgepikt. Een extreme Super Maan is wanneer het zowel volle Maan is en de Maan op 100% van z’n perigeum staat, dus dichtste afstand tot de aarde. Voorgaande jaren (1955, 1974, 1992 en 2005) dat er super Maan te zien was, waren echter wel jaren met extreem weer. Is een super Maan en extreem weer toeval? Dus wat kunnen we verwachten deze keer? Aardbevingen? Vulkaanuitbarstingen? Stormen? Extreme koude cq warmte op het noordelijk en zuidelijk halfrond? We kunnen alleen maar afwachten. Sommigen beweren dat het zo is, maar anderen denken dat het niet mogelijk is.
©onweer-online
@Jan 2005 is inderdaad 18 jaar geleden En bangmakerij......wat David Reneke al zei: "Als je maar hard genoeg je best doet, kun je verbanden leggen tussen elke natuurramp en iets in het universum, zoals een komeet, een planeet of de zon."
Ik zou het niet 'extreem' noemen. Het valt binnen de normen. De maan gaat niet plotseling ongewoon dichtbij de aarde langs vliegen, hoor! Dus is ook gewoon normaal te nomen, maar deze keer weer eens wat dichterbij in de cyclus.
Ik beweer niet dat het dichterbij langs komen geen enkele invloed op de aarde kan uitoefenen, maar met het heftiger worden van eb en vloed valt het best mee. Later in het jaar, wanneer de maan weer wat verder van de aarde langs komt, is de voorspelde springvloed hoger dan de voorspelde springvloed op 21 maart. zie mijn eerder bericht hierover.
http://forum.onweer-online.nl/index.php?s=...st&p=233128
Zoiets als dit bijvoorbeeld:
Volledige dagen met sneeuwdek: 7
Dagen met deels sneeuwdek: 2
Vaste sneeuw: 4 * Laatste 01-02-2019
Smeltende sneeuw: 1 * Laatste 02-02-2019
Hagel: 4
Velp 2018:
Smeltende sneeuw: 6
Vaste Sneeuw: 6
Hagel: 8
Weerlicht: 6
Onweer: 24 (1 onweersdag in Velp gemist toen ik in Duitsland was)
Velp 2017:
Dagen met sneeuwdek: 34 (waarvan 21 in januari, 6 in februari en 7 in december)
Vaste sneeuw: 12
Smeltende sneeuw: 6
Hagel: 13
Weerlicht: 6
Onweer: 21
Zoiets als dit bijvoorbeeld:
Dat zou zeker gaaf zijn zo dichtbij! Weet alleen niet of dat kan ivm invloed van elkaars zwaartekracht?! Geen idee...
Dit is gewoon een kwats antwoord van je, ik zou 1955 gepakt hebben. Zie deze link maar eens: http://www.astropro.com/features/tables/ce...e/suprmoon.html Verder schrijf ik ook duidelijk in mijn stukje: "We kunnen alleen maar afwachten. Sommigen beweren dat het zo is, maar anderen denken dat het niet mogelijk is."
Bangmakerij of niet bangmakerij, waarschijnlijk zijn er allerlei therorieen te bedenken over dit onderwerp.
Maar waar gaat het hier nu precies om ? dat de maan deze keer extreem dicht langs de aarde raast...
Hoevaak wordt er al beweerd dat wij op deze bol al verslagen zouden zijn door moeder natuur ??
Dat er rampen gebeuren is opzich al een questie van onwetendheid.
Natuurrampen zijn nou eenmaal onvoorspelbaar, en ook dit soort verschijnselen moeten nog maar blijken ofdat ze voor extreme omslagen kunnen gaan zorgen....
Ook wij hier (behalve ik dan he...hahahah) kunnen behoorlijke voorspellingen op moeder natuur loslaten, en soms hebben we gelijk, maar soms zitten we er ook naast....
Hoe verklaar je dat ? omdat we er waarschijnlijk toch nog te weinig vanaf weten...
Laten we dit maar eens gaan afwachten, en kijken ofdat we na de genoemde datum nog wat merken van deze supermaan.
Ik wacht het allemaal gewoon af, en zie wel wat er gebeurd...
Ik vrees voor het ergste..... en dat is dat er niets zal gebeuren....
Zie dit niet als een bericht tegen jullie, maar achteraf kunnnen we pas zeggen ofdat zoiets dus echt effect gehad heeft om onze aardbol.
En dan de statistieken eens gaan bekijken, want als het echt zo'n spannende rol had gespeeld hadden we echt wel op de hoogte worden gehouden door het nieuws of iets dergelijks...
Hoi (Ei)landgenoot. Je hebt helemaal gelijk. (Of zou het net als met de Moerdijkbrand zo zijn dat men geen paniek wil zaaien en ons daarom in het ongewisse laat? "Gaat u maar rustig slapen'?)
Het koppelen van extreem weer aan dit gebeuren lijkt heel wat, maar men zou ook eens kunnen kijken naar de extreme weers- en natuurverschijnselen, terwijl er geen sprake is van een maan die in het betreffende jaar dichtbij langs komt. Een paar voorvallen voor alleen Nederland uit mijn hoofd. De strenge winter in de 40ers en 50ers. De (bijna) strengste winter en heetste zomer in 1947, watersnood 1953, strengste winter 1963, zware storm 1973, zware storm 1990. En zo kunnen we wel even doorgaan. ook met voorvallen over de hele wereld.
Natuurlijk, Nederland is niet de hele wereld, maar toch....Kwam de maan toen in al die gevallen ook het dichts bij de aarde? En welke periode nemen we als relevant rondom zo'n verschijnsel? 1 dag , week . maand, 1 jaar, 2 , 3j? Er voor, erna?
http://nieuws.nl.msn.com/home/astrologen-v...ermaan%e2%80%99
Red Sky @ Night show us the lightRed Sky in the morning Sailors take warning.
De Maan heeft gewoon meer invloed op de Aarde tijdens het Perigeum. Want dan staat ie gewoon dichter bij. In de Astronomie worden Aarde en Maan daarom ook een dubbel planeet genoemt. We hebben gewoon een grote Maan voor zo'n klein planeetje. Maar daarom blijft het binnenste van onze planeet lekker warm en vloeibaar. En dat heeft ook zo z'n voordelen!
En wie wil er precies even aangeven hoe een grote Orkaan als Katrina ontstaat door toedoen van de maan. En dat diezelfde Maan op zijn beurt die grote Orkaan precies richting een grote Amerikaanse stad laat vliegen alleen maar omdat hij in z'n Perigeum staat en dat we tegelijkertijd tegen de verlichte kant aan kijken.. Degene die mij dat kan vertellen doe ik vandaag nog voordragen voor een Nobelprijs.
Met vriendelijke groet,
Ik ga me nu weer bezig houden met serieuze dingen, zoals Carnaval!
Al nieuwsberichten tegengekomen die het lef hebben een verband te leggen tussen het Perigeum en de aardbevingen in Japan?
Ja hoor.... Geef je Google maar eens wat pokon en tik in:"maan en beving japan" of iets van die strekking.