Probleem wat we deze winter ondanks winterse constellatie(s) steeds weer terugzien.
-> Verkeerde positie hoog en daardoor verkeerde aanstroomrichting voor kou.
Ciao Johann
-> Verkeerde positie hoog en daardoor verkeerde aanstroomrichting voor kou.
Ciao Johann
Hopen op volgend jaar dan he. En liefst niet te vroeg beginnen, dat we na kerst ook nog een mooie winter hebben
http://www.noodweercentrale.nl/nl/weer/wee.../nederland.html
@KNMI
SYNOPTISCHE SITUATIE:
Met een zuid tot zuidwestelijke stroming wordt onderin relatief zachte en vochtige lucht aangevoerd. Boven ons land ligt om 18 UTC een zwak warmtefront, duidelijk terug te vinden in het Theta-w patroon. Vanuit het westen nadert een langgerekt frontaal systeem. Door golfvorming bij ten zuidwesten van Engeland wordt de frontale zone weer als warmtefront noordwaarts geduwd en beweegt vannacht parallel aan de stroming net ten noordwesten van ons land langs noordoostwaarts. De golf zelf trekt vannacht over Wales en Engeland en er ontstaat geleidelijk een gesloten kern. Morgen overdag beweegt het laag over de Noordzee oostwaarts en trekt in de avond net ten noorden van de Wadden. Tot en met morgenochtend blijft de stroming zuidelijk en neemt gedurende de nacht en ochtend in kracht toe. Halverwege de middag bereikt het koufront Zeeland en verlaat het oosten van het land halverwege de avond. Later in de avond bereikt een back-bent occlusie het zuidwesten van het land.
MODELBEOORDELING:
Voor wat betreft de koers van het laagje morgen zit Hirlam nu op één lijn met ECHR06 en UKRM06. Uiteraard zijn er wel kleine detailverschillen maar allen laten de lagedrukkern morgenavond noord van de Wadden langstrekken. De koers over het zuiden van het land is nu verdwenen. Deze consistentie tussen de modellen schept wat meer vertrouwen over de te verwachten koers. | Gewijzigd: 25 februari 2011, 23:14 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
Blokkades elke weer... dan Ierland/dan Noordzee/dan Azoren Hoog (tja HOE wordt het dan WINTER?) | Gewijzigd: 25 februari 2011, 23:21 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
Gewoon de ligging is niet goed voor ons, waarom schuift het niet beetje beter =(
Is er in de atmosfeer een afspraak -> NL geen winter ;Russia -> des te meer
Maar ik denk nog steeds dat Mrt wel een "surprise" heeft....
GFS 18 is prachtig om te zien..... so next run (cards) pls | Gewijzigd: 25 februari 2011, 23:38 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
Is dit een tekst van jezelf? Of plaats je iets van een ander?
Op sneeuwverwachting.nl kwam ik namelijk onderstaand bericht toevallig tegen.
---
Leo - 25 februari 2011 - 21:41
'Nou, doe ik voor de verandering zelf een korte ecmwf -De Bilt- update middels de nieuwe ensemblepluim die net verschenen is. Die laat in de hoofdrun (=operationele verwachting = de rode lijn) als ik naar de sterk dalende temp. kijk de regen in de nacht van zondag op maandag in sneeuw overgaan! 15daagse inclusief sneeuwpluim even afwachten.'
--- | Gewijzigd: 26 februari 2011, 02:51 uur, door Tyshane
Waar gaat die regen vandaan komen? die wolken zijn alvast (net) voorbij ons (enkel noord nederland raakt het wel beetje, of komt er nog andere (ja zeker?:D) (ma normaal ging het tog rond middernacht beginnen regenen?)
KNMI MODELBEOORDELING:Uitgifte: 26/02/2011 00.03 uur (ten dele)
De positie van het secundaire laag is nogal aan verandering onderhevig, maar wel heel belangrijk voor het weer en vooral ook de wind richting en snelheid in onze omgeving. Deze run laat, in tegenstelling tot de vorige run, het laag, zondag, veel zuidelijker, midden over Nederland naar het oost-zuidoosten trekken. Ook de kerndruk wordt in deze run 3 tot 4 hPa lager berekend. Zowel ECMWF, UKMO EN GFS zitten meer in lijn met de vorige run. Kortom een vrij onzekere situatie.
Aandachtspunten.
WIND:
Tot +32 is ook deze run goed te gebruiken. De onzekerheid begint daarna, zie ook modelbeoordeling. Deze run komt zondagochtend met een noordwest 8, terwijl de vorige run 10 knopen lager zat.
BEWOLKING:
Voor het front uit op uitgebreide schaal ST onder 500 vt. Ook in de frontale zone ST, gelaagd tot boven FL100. Mogelijk achter het koufront, zaterdagavond een enkele opklaring, maar vrij snel weer de bewolking van de occlusie. Bewolking is goed te volgen in progtemps en dwarsdoorsnedes. De progsat smeert de berekende bewolking fors uit, hierin geen opklaring.
NEERSLAG:
Eerst (mot)regen, nabij het front regen en buiige regen. daarna even droog, maar vrij snel opnieuw regen en motregen.
ZICHT:
In de vochtige lucht overwegend slechte zichten en lokaal ook mist. In het zuiden matig tot slecht vanwege iets drogere lucht. Bij het front matig tot slecht, achter het koufront kortstondig matig tot goed.
TEMPERATUUR:
De modellen zaten vandaag enkele graden te hoog, komende nacht verandert er niet veel, 5 tot 6 graden in het oosten, 9 tot 10 graden in het westen. Deze waardes zullen ook morgen overdag gelden als Tx. De nacht daarna wel enkele graden kouder.