| Gewijzigd: 25 februari 2011, 10:18 uur, door Ben47
MODELBEOORDELING:
Vanaf zaterdagmiddag zien we aanzienlijke verschillen in de koers van de depressie.
In de Hir18 uitvoer trok deze naar Noord-Frankrijk. In de EC18 uitvoer ligt het laag zondag 00UTC boven de zuidelijke Noordzee (en trekt vervolgens min of meer zuidwaarts.) Dit is min of meer consistent met de GFS00 uitvoer, hierin ligt het laag zondag 00 UTC juist ten westen van Noord-Holland. Deze verschillen hebben vooral invloed op het windpatroon en de neerslag bij de depressie. We gaan er van uit dat de kern storing zondag 00 UTC ongeveer bij 52N 3O ligt. (Dit is ca 90km west van Hoek van Holland, Ben47)
NEERSLAG:
In de avond lokaal wat lichte regen. Zaterdag vooral in de westelijke helft perioden met regen. Hoeveelheden zijn t.o.v. de vorige uitvoer afgenomen. Nu 5-10 mm, vooral in het westen.
ZICHT:
Actueel op veel plaatsen (dichte) mist, vooral in de directe omgeving van de vore. In de ochtend neemt de wind geleidelijk toe en gaat de mist geleidelijk over in nevel die tegen de middag verdwenen moet zijn. In de middag en avond dus goede zichtcondities, de lichte regen zal nog weinig teweeg brengen. Zaterdag in de regen vooral dichtbij de kern teruglopende condities.
TEMPERATUUR:
Hir DMO OK, in het noordoosten te koud. Hir DMO voor overdag warmer dan de EC uitvoer (meer bewolking) kTG aan de kust lager dan Hir DMO. Vrijdag overdag ongeveer 10 graden. Komende nacht rond 6 graden. Zaterdag rond 8 graden. | Gewijzigd: 25 februari 2011, 10:43 uur, door Ben47
nou afwachten maar, voor zondag ook geen sneeuw meer zo te zien
op LT vond ik dit wel grappig, tegen 1 graad in NHolland en lente in duitsland
| Gewijzigd: 25 februari 2011, 11:32 uur, door Musselkanaalder
-----------------------------------------------
As't nait gait zoas't moet, mot't mor zoas't gait
http://www.noodweercentrale.nl/nl/weer/wee.../nederland.html | Gewijzigd: 25 februari 2011, 12:49 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
Mooie beelden op dat stromingsfilmpje met dat laag over de wadden, via NO Nederland naar Duitsland net ten oosten van Limburg.
In de MODELBEOORDELING van het KNMI van 11.04 uur worden 2 mogelijke koersen van het laag aangegeven. Ze gaan er voorlopig van uit die langs onze westkust naar Zeeland trekt.
'Er zijn wat verschillen ten aanzien van de beschijving van het laag, Hir06/GFS00 en WRF00 zitten tamelijk op een lijn. met de kern van het laag zo 00 UTC omgeving Zeeland. EC00 heeft een wat noordelijker positie, iets noord van de Wadden . We gaan uit van de het eerstgenoemde scenario. Onzekerheid blijft uiteraard bestaan omdat de golvorming zich nog moet voltrekken en dus verificatie met de actualiteit nog lastig is.'
Door de vastberadenheid van de winter in Oost-Europa stranden fronten boven onder meer onze streken. In deze situatie komt tijdens het weekeinde geen verandering. Bovendien ontstaat langs een over de Britse Eilanden naderend koufront een tamelijk actieve storing die tot zondag pas op de plaats maakt boven (waarschijnlijk) het zuiden van de Noordzee. Het systeem lijkt zaterdag vooral in het westen van het land regen van betekenis te gaan veroorzaken.
De komende nacht gaat het in het westen regenen. Verder blijft het met minima tussen 5 en 8 graden zacht weer. De wind waait matig uit het zuiden. Zaterdag overdag regent het vooral in het westen, later op de dag nemen ook in het oosten de regenkansen toe. De maxima lopen uiteen van 6 graden in het noordoosten tot 10 in het zuidwesten. De wind is zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten. Later op de dag krimpt de wind, onder invloed van de storing voor de westkust, naar zuidoost tot oost.
Zondag wordt de storing langzaam naar Frankrijk weggedrukt. De wind krimpt door naar richtingen tussen noord en oost. Verder kans op enkele buien.
LT
De barometers bereiken begin maart niet de grens van 1040 hPa in onze streken maar hogedruk wordt wel bepalend voor het weerbeeld. Het Azorenhoog breidt zich na het weekeinde namelijk via de Britse Eilanden naar Zuid-Scandinavië uit.Op de achtergrond is ook het Russische hogedrukgebied nog van de partij. Verder zakt een zich afsnoerend hoogtelaag boven Frankrijk weg naar Spanje en het westelijk deel van de mediterrane regio.
Deze constellatie heeft bij ons een noordoostelijke stroming tot gevolg waarmee weliswaar koude polaire maar ook vrij droge lucht wordt aangevoerd. Vanaf maandag gaat dus het licht weer aan ofwel zonneschijn en de neerslagkansen blijven klein. De middagtemperaturen bereiken veelal waarden omstreeks 5-6 graden, in de nacht en ochtend gaat het enkele graden vriezen.
Op donderdag 3 maart snoert boven Zuid-Scandinavië een volgende storing in zuidelijke richting af. Wellicht veroorzaakt het systeem bij ons enige (winterse) neerslag. | Gewijzigd: 25 februari 2011, 14:10 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
Je krijgt denk ik nog gelijk ook
-----------------------------------------------
As't nait gait zoas't moet, mot't mor zoas't gait
http://forum.onweer-online.nl/index.php?s=...st&p=232194
Ook een tijdje terug dat de pluimen zowaar een eenduidige lijn hebben,mooi zaagtandpatroon ook dus waarschijnlijk redelijk rustig weer met frisse nachten en (hopelijk) overdag redelijk zonnig.
Inderdaad, wel een redelijk eenduidige pluim, zo zien we ze niet vaak.
http://forum.onweer-online.nl/index.php?s=...st&p=232194
Wat een onzin wat de Telegraaf daar weer uitkraamt (winterkou opkomst) . Vraag me af op welk model of van welke heldere geest dit bericht afkomt. Het wordt weliswaar wat kouder maar met winter heeft dit niets te maken. EC-MOS berekent tot 6 maart voor bv. de Bilt niet eens nachtvorst en overdag gewoon 6 tot 7 °C.
ECMOS der Bilt (T, DP)
Ciao Johann | Gewijzigd: 25 februari 2011, 17:50 uur, door Alpenweerman
Ciao Johann
Inderdaad, ze overdrijven het wat, zeker met die foto erbij. Gezien de pluim denk ik ook niet dat we echte winterkou gaan krijgen, mij lijkt het eerder voor de hand liggend dat we wel een vrij schraal weertype kunnen verwachten met wat vorst in de nachten, maar overdag ruim in de plus.