Er heerst al enige tijd grote verbazing onder de klimaat wetenschappers. Al sinds 2004 is de opwarming van de oceanen resoluut gestopt. Dit proces heeft grote gevolgen voor de klimaat modellen waarin de opwarming van de oceanen een grote rol spelen. De vermeende opwarming zou een reeks van processen stimuleren variërend van zeespiegelstijging tot versnelde afsmelting van de ijskappen.
Metingen
70% van het oppervlak van de aarde is met water bedekt, en men gaat er van uit dat 80-90% van de opwarming in de oceanen wordt opgenomen en daar dus meetbaar is. Op de oceanen waren nauwelijks thermometers, die stonden bijna uitsluitend aan land. Om een beter inzicht te krijgen op de temperatuur van de oceanen is in 2000 het Argo-project in het leven geroepen. Dit bestaat uit 3000 duikrobots die steeds ongeveer 300 kilometer van elkaar zijn verwijderd en zowel de temperatuur als het zoutgehalte van het oceaanwater kunnen meten op verschillende dieptes.
Op deze grafiek is goed te zien hoe de opwarming rond 2004 stopt. En recent een neerwaartse koers inzet
Gevolgen
Nu dus blijkt dat de vermeende opwarming niet overeen komt met de modellen gehanteerd door de klimaat wetenschappers, wat zijn dan de gevolgen voor de berekeningen van die modellen voor de toekomst, immers staat ook de zeespiegelstijging en de smeltende ijskappen rechtstreeks in verband met de opwarmende zeeën en oceanen. En hoe verhoud dit alles zich met de CO2 concentraties? Ondanks alle milieubelastingen en andere maatregelen stijgen de CO2 emissies wereldwijd nog steeds in rap tempo. Of klopt de heersende opvattingen onder klimaat wetenschappers niet en staat CO2 toch los van de opwarming? De tijd zal het leren.
©onweer-online | Gewijzigd: 19 februari 2011, 17:28 uur, door Shadow112
Zeker, al betwijfel ik het dat je het op een klein stukje als Nederland gelijkt merkt.
"De oceanen spelen een belangrijke bufferende rol in het klimaat. Als de warmte-inhoud van de oceanen constant blijft, dan zal het klimaat ook constant blijven. Uit het stoppen van de opwarming kunnen we voorzichtig afleiden dat de stijgende CO2-concentratie in de atmosfeer niet van invloed is op de warmte-inhoud van de oceaan. Dat betekent automatisch dat de invloed van CO2 op het klimaat veel kleiner is dan sommigen suggereren." | Gewijzigd: 19 februari 2011, 17:01 uur, door Shadow112
Bastardi waarschuwt al een tijdje op zijn blog voor lagere temperaturen in de States omdat de Grote Oceaan naar een koudere fase is gegaan (en daarmee ook sterkere La Nina's en minder sterke El Nino's) en zegt dat als de Atlantische Oceaan ook omslaat, waar het langzamerhand tijd voor wordt volgens de schommelingen, dat Europa dan ook een aantal stevige winters te wachten staat. Terug naar de ouderwetse winters.
Hij zegt er overigens duidelijk bij dat de mensen die roepen dat we nu naar een ijstijd gaan de boel ook weer overdrijven, na dertig jaar ofzo schommelt de temperatuur waarschijnlijk ook gewoon weer omhoog.
H2O Hotel Terschelling: Mijn werk en weerchasecentrum. Hotelkamers met fantastisch uitzicht over de wolken!
http://www.klimatosoof.nl/node/723
http://www.klimatosoof.nl/node/723
Zijn inderdaad de zelfde feiten qua bron voor de metingen , echter hebben we het nu over de data van 2010 | Gewijzigd: 19 februari 2011, 18:20 uur, door Shadow112
"De oceanen spelen een belangrijke bufferende rol in het klimaat. Als de warmte-inhoud van de oceanen constant blijft, dan zal het klimaat ook constant blijven. Uit het stoppen van de opwarming kunnen we voorzichtig afleiden dat de stijgende CO2-concentratie in de atmosfeer niet van invloed is op de warmte-inhoud van de oceaan. Dat betekent automatisch dat de invloed van CO2 op het klimaat veel kleiner is dan sommigen suggereren."
nou dan hoop ik dan dan niet want ik wil wel een warme zomer!xD
Of het veranderen van de temperaturen invloed heeft op het weer bij ons? Wat dacht je van JA ZEKER. Wij hebben te maken met en zee klimaat en de temperatuur van het Noordzee water wordt bepaald door de aanvoer van uit de Atlantische oceaan. Het mag duidelijk zijn dat en verlaging van de temperatuur van het water ook in vloed heeft op ons weer.