Ha, ha, nee dfr etc., ik ook zeker niet. Ik geef alleen maar aan hoe H.d.n.g.m.w. zijn "verwachtingen" opstelt a.d.h.v. een aantal statements: 50 % voor winter/kou/Russische beer/elfstedentocht binnen 10 dagen en 50 % voor zacht/zonaal/ nimmer meer een elfstedentocht en dan achteraf eerst de statements verwijderd die toch niet correct bleken te zijn en vervolgens blazen hoe geweldig hij e.e.a. ver van tevoren al vermeld had, dat kan toch iedereen ! Achteraf kijk je een koe in de k**t !!!
Verder zijn de rayonhoofden nog niet bij elkaar, maar een aanleiding tot winterse beschietingen zijn m.i. zeker al een tijdje zichbaar binnen de diverse weermodellen. Welke het gaat worden, hangt inderdaad af van de uiteindelijke ligging en kracht van het Atlantisch laag en het Scandi / Ruslandhoog.
Wisselvallig weer met temperaturen rond of iets boven de langjarig gemiddelden.
Uitgifte: 08/02/2011 12.23 uur LT
Bron knmi.
die is gebaseerd op de 12z run van EC en Run van de Hilram nog
dinsdag 15 februari tot en met dinsdag 22 februari
Wisselvallig weer met temperaturen rond of iets boven de langjarig gemiddelden.
Ja, logisch. Het KNMI houdt zich altijd aan de "safe-side". Als toonaangevend instituut kunnen ze zich nl. geen risico's veroorloven. Ze houden dus voor de actuele voorspelling vast aan de weerkaarten voor de komende 3 dagen (hetgeen ook logisch is) en voor de LT gebruiken ze het ensemblegemiddelde van de pluim. Deze laat op de LT een dagelijkse gang zien van ca. +5 overdag en rond 0 's nachts (= langjarige gemiddelde). De wisselvalligheid wordt gebasseerd op het feit dat ook het KNMI niet weet welke kant het balletje gaat rollen -> Scandihoog of Allantic laag. De kunst van het "weersverwachten" is juist om "de juiste" groene lijn te benoemen als operationele verwachting en hier kleven dus de risico's aan die het KNMI liever niet neemt voor een LT verwachting. De hier eerder genoemde PP neemt dit risico af en toe wel, wat wel eens een miskleun oplevert, maar dit is naar mijn mening nog altijd beter dan niets vermelden en maar K.W.W.
Soms zie je als commentaar: 80% kans op handhaving van het huidige weertype / 20 % kans op een overgang naar een meer winters weertype.......bla, bla,bla......... En.............. een dag later 60 % kans op een overgang naar een winters weertype en 40% op wisselvallig weer met temperaturen rond of boven normaal. Dit is allemaal afhankelijk van de interpretatie van de weermodellen op dat moment en niet onbelangrijk, van de "dienstdoende" weerman/vrouw in de Bilt.
Niet echt iets om je zorgen over te maken of om veel waarde aan te hechten
zal wel leuk zijn, maar ben erg bang dat het warme wint. waarom? heb het idee dat alles op de pluimen naar achter schuift. hoop dat ik geen pluimen kan lezen dan. lol. maar vorst zou wel een leuke afsluiter zijn van de winter.
ben aan het duimen voor kou,
gr marieke
wil niet negatief zijn. sorry daarvoor.
Ik denk dat Feb te warm wordt en dat het scandi hoog hoe graag ik het ook wil te zwak zal zijn!
Dan niet alleen het hoog boven scandi is belangrijk ook dat boven de azoren steeds opnieuw zie ik het op lange termijn richting ons trekken en uiteindelijk de koude lucht verjagen!
Alles wordt gewoon teveel naar het oosten berekend met resultaat dat de kou niet voor BENELUX is! Waarschijnlijk wel NO nl....
Sorry voor mijn niet winterse kijk op de zaak maar ik geloof er niet echt in ... ik ben grote winterliefhebber maar ik zie gewoon steeds op lange termijn zeer koude opties die steeds warmer worden op korte termijn.
Hopen dat modellen bijdraaien maar ik denk het niet zoals zo vaak deze winter zijn wij de pineut en krijgen we niks of weinig!