Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Dec 2024 00:20:19

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
31 januari 2011, 13:17 uur | Bericht #209706
Zwerm aardbevingen bij Mount St. Helens

Een serie van negen kleine aardbevingen deden zich afgelopen weekend zich voor bij Mount St. Helens. Sindsdien houden seismologen van de Universiteit van Washington de bevingen nauwlettend in de gaten.



De eerste beving vond afgelopen zaterdagmiddag (14.26u lokale tijd) plaats, de beving had een kracht van 2,6 op de schaal van Richter en deed zich voor ongeveer negen kilometer ten noorden van de vulkaan. Een andere beving, met een kracht van 2,5 op de schaal van Richter trad op in hetzelfde gebied, enkele minuten nadat de eerste beving was waargenomen. De diepte voor beide bevingen lag op ongeveer drie kilometer. Andere aardbeving deden zich voor ongeveer 9.5 kilometer ten noord-noordwesten omstreeks 10:48 uur (lokale tijd). Ook gisteren deden er nog enkele bevingen zich voor, die bevingen lagen respectievelijk tussen de 1,3 tot 2,2 op de schaal van Richter.

Het is iets waar de seismologen naar kijken, maar reden tot paniek is er totaal niet. St. Helens is een actieve vulkaan, regelmatig worden daar aardbevingen geregistreerd. Sinds gisteren zijn er geen nieuwe bevingen meer geregistreeerd.

©onweer-online | Gewijzigd: 1 februari 2011, 12:25 uur, door MarkNL
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 februari 2011, 12:09 uur | Bericht #209972
Zijn de aardbevingen een teken van uitbarsting?

Het seismologisch laboratorium, aan de Universiteit van Washington houdt nauwlettend de bevingen in de gaten van Mount. St. Helens. De laatste tijd is het gebied, dat net ten noorden van de krater, wat is overgebleven uit de explosieve uitbarsting in 1980, opnieuw in beweging gekomen. Als er een zwerm van aardbevingen voor komen bij Mount St. Helens dan krijgt het altijd extra aandacht van wetenschappers.



Een vulkaan seismoloog, genaamd Silvio De Angelis zegt: "We houden de seismische activiteit er goed in de gaten zodat we de tekenen van onrust kunnen oppikken". In de afgelopen dagen zijn er ongeveer 30 tot 35 bevingen geregistreerd, sommige waren zo klein dat ze nauwelijks te registreren waren op seismografen. De grootste kwam op zondag 30 januari, met een magnitude van 2,6 op de schaal van Richter. De bevingen deden zich voor op een diepte van ongeveer drie kilometer.

In september 2004 begon de berg opnieuw te roken, maar een grote uitbarsting bleef achterwege. Op 8 maart 2005 stootte de vulkaan een ruim 10 km hoge wolk van as en stoom uit, voorafgaand van de uitstoot werden er een zwerm van lichte aardbevingen geregistreerd. De rookwolk die ongeveer een half uur aanhield was vanuit de wijde omtrek zichtbaar. Zowel op de Cascades Volcano Observatory en de Pacific Northwest seismonetwerk verwachten niet dat er nu wat gebeurt.

©onweer-online
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.499 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 311 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 311, lezen 5 mensen het topic "Berichtgeving TC Isaac (Atlantic).".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden