Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Dec 2024 00:20:19

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
2 februari 2011, 21:06 uur | Bericht #210603
'Police say not widespread damage in Cairns but trees down add power still out to most parts.'
Bron Twitter op ABC News.
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Woonplaats:
Berichten: 2279
Lid sinds: 28 mei. 2009
2 februari 2011, 21:32 uur | Bericht #210607
Pfff zag net een filmpje van "de redactie" en ze vertelden dat zelfs orkaanbestendige huizen niet sterk genoeg zijn voor de vernietigende kracht van Yasi.
Het is gewoon vreselijk, ik hoop echt dat er geen slachtoffers vallen...maar ik vrees er voor.
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Hengelo Ov.
Berichten: 464
Lid sinds: 31 jul. 2006
3 februari 2011, 02:43 uur | Bericht #210652
"wat ik je brom" (uitspraak), dit wordt de komende jaren alleen maar erger. Zie hevige sneeuwstormen in amerika, grootste cycloon zinds 100 jaar in Australië. Maar ook op de oppervlakte, vulkanen uitgebarsten, tectonische platen verschuiven. En de mensheid komt in opspraak, (zie Tunis, Egypte). Kennen jullie het liedje nog "it's the end of the world" van R.E.M. | Gewijzigd: 3 februari 2011, 02:48 uur, door Martin1976
Woonplaats:
Berichten: 2279
Lid sinds: 28 mei. 2009
3 februari 2011, 07:55 uur | Bericht #210654
Wat een beelden

Er zijn er meer te bekijken via deze link http://www.abc.net.au/news/events/cyclone-yasi/gallery.htm
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 februari 2011, 07:58 uur | Bericht #210655






























Diverse bronnen | Gewijzigd: 22 februari 2017, 13:13 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 februari 2011, 08:07 uur | Bericht #210657






























Diverse bronnen | Gewijzigd: 22 februari 2017, 13:14 uur, door Joyce.s
SniperEye
Lid
Woonplaats: NL Midden Limburg
Berichten: 1292
Lid sinds: 25 mei. 2009
3 februari 2011, 08:11 uur | Bericht #210660
OMG

Klopt het dat ik het goed heb gelezen dat La Nina de komende maand zo'n beetje aan zijn einde komt?

Hopen dat het voor deze mensen nu echt het laatste is geweest...
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 februari 2011, 08:33 uur | Bericht #210666
Cycloon Yasi spaart Australië

Het noordoosten van Australië heeft donderdag de doortocht van Yasi, een cycloon van de hoogste categorie, zonder al te veel kleerscheuren overleefd. De cycloon veroorzaakte wel heel wat materiële schade, maar voorlopig lijkt het erop dat de storm geen mensenlevens eiste. Het zwaarst getroffen werd Mission Beach, zo'n 140 kilometer ten zuiden van Cairns. Daar raakten honderden huizen beschadigd en talloze oogsten werden vernield. Rukwinden van 285 kilometer per uur beukten in op het vasteland.

Het gevreesde scenario van de autoriteiten dat de storm duizenden huizen onder water zou zetten, bleef uit. "Het lijkt erop dat we geluk hebben gehad", aldus Ian Stewart van de politie in Queensland. Tienduizenden mensen die hun toevlucht hadden gezocht in winkelcentra of in andere opvangcentra, zagen na afloop dat hun huizen grotendeels intact waren gebleven. Ook in Cairns, dat erg populair is bij buitenlandse toeristen die naar het Great Barrier Reef trekken, bleef de schade tot verbazing van de autoriteiten erg beperkt. "De straten en het puin worden zo snel mogelijk opgeruimd, zodat de mensen opnieuw naar huis kunnen", aldus burgemeester Val Schier.

Katrina
Volgens Anna Bligh, de premier van Queensland, is de regio er "gemakkelijk" vanaf gekomen. Eerder waarschuwde Bligh voor "ongeziene schade". De cycloon was van dezelfde omvang als orkaan Katrina, die in 2005 meer dan 1.800 mensenlevens eiste in het Amerikaanse New Orleans.

Bron HbvL
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 februari 2011, 08:43 uur | Bericht #210669
Yasi treft Noordoost-Australië

De tropische cycloon Yasi die over Queensland trekt is voor dit gebied een van de zwaarste in ruim een eeuw. Yasi bereikte voor de kust tijdelijk klasse 5 op de Saffir Simpson schaal, de hoogste categorie met windsnelheden van ongeveer 280 km/uur. Boven land neemt de wind sterk af tot gemiddelde snelheden van 60 km/uur op vrijdag. Niet alleen de enorme windsnelheden zijn bedreigend maar ook de regen. In een paar dagen tijd kan er zo'n 400 mm vallen, uitgerekend in een gebied dat de laatste tijd al zwaar getroffen werd door overstromingen. In het afgelopen weekeinde leverde de vorige tropische cycloon Anthony daar lokaal al zo'n 200 tot 300 millimeter op.

De verhoogde cycloonactiviteit in Australië houdt verband met La Niña, een periodiek optredende afkoeling van het zeewater langs de evenaar op de Stille Oceaan. In een La Niña-periode is de activiteit zowel aan de oostkust als aan de westkust groter dan bij een warme El Niño. La Niña houdt de komende twee tot vier maanden nog aan, maar de kou wordt wel langzaam wat minder. Dat meldt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) op basis van verschillende modelberekeningen. De huidige La Niña is met een afwijking van de zeewatertemperatuur van 1,5 graad onder normaal een van de sterkste in een eeuw. De hevige regenval met overstromingen in Australië en op de Filippijnen hangen samen met La Niña.Ook de zware regen in Zuid-Afrika en het drogere weer in Oost-Afrika, zuidwest Azië en het zuidoosten van Zuid-Amerika hangen waarschijnlijk samen met La Niña. De ernstige overstromingen in Brazilië en op Sri Lanka staan los van dit verschijnsel.

sp201111_sat_anim.gif

Invloed La Niña
La Niña is de tegenhanger van de warme El Niño, die eens in de 3 tot 7 jaar zorgt voor een opwarming van het zeewater in dit deel van de Oceaan. In het afgelopen najaar ontwikkelde zich een ongekend sterke La Niña die tegen het einde van het jaar nauwelijks minder werd. Mede daardoor viel er in Queensland in december zo bijzonder veel regen en is ook januari hier een zeer natte maand. Koel water in de Stille Oceaan heeft in een groot deel van de wereld invloed op het weer en drukt ook de wereldgemiddelde temperatuur iets omlaag. Een La Niña (en dat geldt ook voor een El Niño) biedt de mogelijkheid voor seizoensvoorspellingen zoals voor de komende lente. La Niña leidt in het voorjaar vaak tot koeler weer in het noorden van Zuid-Amerika en West-Canada, en warmer en droger weer in het zuidoosten van de Verenigde Staten en Texas.

Zuidelijke ligging regenzone
De extreme weersomstandigheden zijn te wijten aan een zuidelijker ligging van een regenzone die normaal gesproken in deze tijd veel regen brengt boven zee en de eilanden ten noorden van Australië. Zo'n situatie is in het verleden vaker voorgekomen. In januari 1974, februari 1954 en januari 1918 vielen hier vergelijkbare hoeveelheden regen. In twee van deze deze jaren vielen deze gebeurtenissen samen met La Niña. Waarnemingen bieden geen aanwijzingen dat zulke gebeurtenissen tegenwoordig vaker voorkomen dan voorheen. De gemiddelde hoeveelheid neerslag is in zuidelijk Queensland in de afgelopen honderd jaar niet veranderd. Ook klimaatmodellen voorspellen voor deze regio geen bijzondere afwijkingen door de opwarming van de aarde. Er is dus geen aanleiding om de hevige regen van 2010 in verband te brengen met het broeikaseffect. Zware neerslag komt in dit deel van Australië gemiddeld eens in de 30 tot 50 jaar voor, meestal pas in januari of februari. Het jaar 2010 was volgens het Australische Bureau of Meteorology het op twee na natste jaar in de meetgeschiedenis. Vooral in Queensland, met name in de stad Brisbane, is de ontreddering groot. Het getroffen gebied is ongeveer even groot als Frankrijk en Duitsland samen.

Bron KNMI
radxxx
Lid
Woonplaats:
Berichten: 14
Lid sinds: 2 feb. 2011
3 februari 2011, 09:00 uur | Bericht #210671
Ik leef nog hehe.. Geen stroom en internet, 3g op gsm is net weer in de lucht. Kon ook niemand bellen vanmorgen. Schade hier valt heel erg mee maar die wind was best wel eng. Paar bomen in tuin omgewaaid maar das nie erg. Later meer.
pasz
Lid
Woonplaats: Pijnacker/Gouda
Berichten: 253
Lid sinds: 25 mei. 2009
3 februari 2011, 09:10 uur | Bericht #210673
Goed om te horen dat alles goed met is je is radxxxx !

Is het nog steeds rotweer op dit moment ?
punky
Lid
Woonplaats: capelle aan de ijssel
Berichten: 87
Lid sinds: 8 jun. 2009
3 februari 2011, 09:10 uur | Bericht #210674
Citaat van radxxx, donderdag 3 februari 2011, 8:00 uur Ik leef nog hehe.. Geen stroom en internet, 3g op gsm is net weer in de lucht. Kon ook niemand bellen vanmorgen. Schade hier valt heel erg mee maar die wind was best wel eng. Paar bomen in tuin omgewaaid maar das nie erg. Later meer.

Hoi,

Gelukkig is alles goed met je!!!!
froukje
Lid
Woonplaats: Grootegast
Berichten: 103
Lid sinds: 28 jul. 2006
3 februari 2011, 09:22 uur | Bericht #210677
Ik volgde dit topic gisteren ook al de hele dag en ik moet zeggen dat ik het toch wel erg spannend vond en dat ik blij ben een berichtje te lezen van radxxx dat het goed met hem gaat!

Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
3 februari 2011, 09:28 uur | Bericht #210678
Citaat van radxxx, donderdag 3 februari 2011, 9:00 uur Ik leef nog hehe.. Geen stroom en internet, 3g op gsm is net weer in de lucht. Kon ook niemand bellen vanmorgen. Schade hier valt heel erg mee maar die wind was best wel eng. Paar bomen in tuin omgewaaid maar das nie erg. Later meer.

Gelukkig. Fijn wat van je te horen!
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Scully
Lid
Woonplaats: Westervoort
Berichten: 174
Lid sinds: 1 feb. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 februari 2011, 09:53 uur | Bericht #210682
Fijn te horen dat het goed gaat! Al had ik van kennisje van mij iets zuidelijker in australie al gehoord dat er veel materiele schade was maar niet te veel menselijk leed. Haar zoon woont ook in Cairns.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
3 februari 2011, 09:58 uur | Bericht #210687
Tijdens laagwater werd de abnormale stand bereikt van 3m (2,30m hoger dan de normaal verwachte 70cm) en was hiermee zelfs 20cm hoger dan het voorafgaande normale hoogwater (2,80m). Gelukkig is het water toch nog aardig gezakt voordat het nieuw hoogwatertij werd. De extra verhoging a.g.v. de storm was bij hoog water toch nog ruim 1 meter waarmee de hoogste stand 4,5m werd.

Grafiek_getij_Townsville.jpg
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
3 februari 2011, 10:07 uur | Bericht #210689
Heftige toestanden aan die foto;s te zien, wat een schade. Tot dusver geen doden begrijp ik, gelukkig, het mag een wonder heten!
punky
Lid
Woonplaats: capelle aan de ijssel
Berichten: 87
Lid sinds: 8 jun. 2009
3 februari 2011, 10:57 uur | Bericht #210702
Ron Radxxx
Wil je als het lukt, ons vertellen hoe je de storm hebt ervaren.
Monique
zwerver
Lid
Woonplaats: Leiden
Berichten: 23
Lid sinds: 26 jan. 2011
3 februari 2011, 11:04 uur | Bericht #210705
Dus de verhoging t.g.v. de cycloon (storm surge) is iets meer dan 2 meter. Dat is toch opmerkelijk weinig voor een cat. 5 orkaan. Als je de storm surge van Katrina googled dan vindt je verschillende waarden, maar toch allemaal wel in de de buurt van de 8 meter. Waarschijnlijk is de oorzaak dat de zee voor Queensland al snel zeer diep wordt.
Ook voor de Noordzee is een verhoging van 2 meter niet bijzonder, de verhoging van 1953 was 3,80 meter. En dat was niet eens een orkaan ( 11 Bft.)

Als in Queensland de storm surge was samengevallen met hoog water dan was de waterstand ongeveer 5,70 meter geworden, ongeveer 1,6 meter boven HAT. HAT staat voor Highest Astronomical Tide. Je mag toch aannemen dat zo’n verhoging geen problemen dient te geven. Als je kijkt naar de daar voorkomende waarden voor het getij dan lijkt me dat niet erg uitzonderlijk.

De wind is natuurlijk een ander verhaal.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
3 februari 2011, 11:11 uur | Bericht #210707
In Cardwell trad het hoogste water op vlak voor het tijdstip van normaal laagwater. Het werd zelfs 5,40m hoger dan dat het op dat moment (1m) zou moeten zijn. De hoogste stand werd 6,40m. Gelukkig dat dit vrijwel gelijk met het normale laagwater viel. Wanneer het had samengevallen met het daaropvolgende normale hoogwatertijdstip dan had het hoogste peil rond 9m kunnen bereiken. Gelukkig is het water door de storm slechts kort opgezweept en heeft het voor het volgende hoog water nog goed kunnen dalen. Nu is het bij hoog water maar 1m boven het normaal verwachte peil gestegen en met 4,5m flink lager gebleven dan even voor normaal laag water waarbij dus 6,40m bereikt werd.

Cardwell.jpg
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Terug naar boven
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.499 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 173 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 173, lezen 8 mensen het topic "Stormkansen december 2011 deel 2".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden