Ik hecht zelf meer waarde aan Johann zijn mening, met al zijn kaarten dan alleen maar een run of een pluim..
We wachten het af..en als ik naar de pluim kijk zie ik ook wat leden terug vallen in de kou...het moeten er alleen wat meer worden
Groeten Antoin
Idd er zijn weer een aantal leden die voor de min-temps gaan en de pluim is nou ook niet echt bijzonder warm te noemen. Wellicht 2e of 3e week februari toch weer winters? We zullen zien
Januari begon ook winters en wordt tevens winters afgesloten met een officiele ijsdag. Volgens mij een redelijk gewone Nederlandse januari. Het had ook wel veel warmer kunnen uitpakken.
Februari here we come! Maar eerst ff naar de WC | Gewijzigd: 31 januari 2011, 23:42 uur, door zwoof
De daling houdt natuurlijk op wanneer de opwarmende dalende koude bel in omgevingslucht terecht komt van dezelfde temperatuur. Evenzo met een warme bel die vanaf de grond opstijgt. Die stijgt niet verder wanneer de temp van die afkoelende warme bel gelijk is geworden aan de omgevingslucht.
Zie voor uitgebreide uitleg http://sites.google.com/site/johannsmeteou...abatisch-proces
Synoptische ontwikkeling:
Een hogedrukgebied boven de Azoren houdt deze week een uitloper tot
over Midden-Europa en komt richting het weekeinde meer boven het
Iberisch Schiereiland te liggen. De rugas komt wel geleidelijk steeds
meer ten zuiden van ons land terwijl de depressieactiviteit in de
omgeving van IJsland verder toeneemt. De west tot zuidwestelijke
stroming neemt steeds verder in kracht toe en omdat het polaire front
tot zondag ten noorden van ons land ligt wordt de aangevoerde lucht
steeds zachter. De wind zal later deze week een nadrukkelijke rol gaan
spelen in het weerbeeld. Zondag komt het polaire front over ons land te
liggen. Omdat zich zondag in het polaire front een storing ontwikkelt
ten zuidwesten van de Britse Eilanden wordt het front waarschijnlijk
stationair boven het zuiden van ons land. Dit laag trekt dan vervolgens
na het weekeinde via de Britse Eilanden en de Noordzee richting het
zuiden van Scandinavië. We komen dan volgende week maandag dan weer
tijdelijk in de warme sector alvorens het koufront ons dinsdagnacht
passeert, dinsdag overdag gevolgd door een trekrug.
Modelbeoordeling en onzekerheden:
Tot en met komend weekeinde zijn er weinig verschillen tussen de
verschillende EPS-oplossingen hetgeen resulteert in een geringe
spreiding in de EPS-pluim. Na het weekeinde neemt de spreiding toe omdat
dan de positie en timing van de ruggen en troggen gaat verschillen. Het
overgrote deel van de oplossingen houdt een zuidwestelijke stroming in
stand waarmee zachte lucht wordt aangevoerd en van tijd tot tijd
storingen voor neerslag zorgen. Een klein deel van de oplossingen laat
vanaf midden volgende week hogedrukopbouw zien boven Midden en
Oost-Europa waardoor de stroming meer zuidelijk wordt waarbij het
bovendien droog blijft.
Het is momenteel nog rustig weer maar dat gaat de komende dagen veranderen. Op de Atlantische Oceaan is het, mede onder invloed van uitzonderlijke kou in de bovenlucht boven Noordoost-Canada (500 hPa: -53º), een komen en gaan van stormdepressies. Uitlopers van de lagedrukgebieden drukken met name na woensdag een stempel op het weerbeeld in het Noordzeegebied.
Tijdens de afgelopen nacht heeft het in vrijwel het gehele land nog gevroren. Alleen in het Waddengebied bleef het kwik een fractie boven nul. De laagste temperatuur werd gemeten op de luchthaven van Maastricht. Ondanks de aanwezigheid van een vrijwel gesloten wolkendek werd het -5,1º, in de vrijwel onbewolkte Ardennen ging Elsenborn onderuit naar -12,7º. Vanochtend blijft het vorstig in ons land en het is opnieuw grijs weer ofwel veel lage bewolking.
Vanmiddag veroorzaakt een frontaal systeem regen: het eerst in het westen van het land. In regio’s langs de oostgrens en in het zuidoosten kan het aan het begin van de avond op een bevroren ondergrond ook tot ijzel komen. De maximumtemperaturen worden pas tegen de avond bereikt: 1 graad in het oosten en zuidoosten en 5 graden in het westen. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig boven land en vrij krachtig tot krachtig langs de kust en op het IJsselmeer. Vanavond een naar west ruimende en iets in kracht afnemende wind.
De komende nacht verloopt overwegend bewolkt en nevelig met minima tussen -1 en +3. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten.
Woensdag is het meest bewolkt maar het blijft overdag op de meeste plaatsen droog. De temperatuur loopt op naar maximaal 6 graden. De zuidwestenwind is matig en aan de kust en op het IJsselmeer nu en dan krachtig. Later op de dag komt er in het Waddengebied een harde wind te staan. | Gewijzigd: 1 februari 2011, 07:55 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
Op www.koco.com (een locale tv zender in Oklahoma) is een livewire online waar je alles kunt volgen en mee kunt chatten. Er worden weatherforecasts weer gegeven en af en toe live het weernieuws. Er zijn veel chatters uit Oklahoma die over het weer spreken.
Neem maar eens een kijkje en veel plezier.
@Johan
Wanneer verwacht je meer neerslag voor de Alpen?
K vermoed dat we pas volgende week meer neerslag krijgen. Dit weekend houden we het nog vaak droog al stijgt de temperatuur al wel.
denk het niet.. we gaan vanaf vrijdag onstuimig weer in met zeker aan de kust windkracht 7 met uitschieters naar 8. zoals de kaarten nu liggen gaat het elke dag regenen (Vr,Z.Zon) en op zondag lijkt de meeste regen te gaan vallen..en de meeste wind krijgen we op vrijdag.
Oorzaak hiervan is een heerlijke stormdepressie die boven de Noordzee ligt.
Kortom herfstig winterweer komend weekend ik denk dan ook dat we geen koude februari gaan krijgen maar wel een zeer onstuimige.
Je ziet dat er boven Europa ( voor de winter op de verkeerde plaats) hogedruk gebieden komen te liggen en hierbij wordt Nederland de grens tussen de Hoge en de lage druk gebieden.. en dit zal de ene keer veel regen opleveren ( laag wint) en de andere keer droog rustig weer ( hoogt wint)
We hadden in een run van 2 dagen geleden of zo een hogedruk het ene moment boven Scandinavië liggen wat ons kouder weer opleverde.. vervolgens movde het naar het binnen land van Europa en de temperaturen vlogen omhoog..
En dit is wel het mooie van de huidige kaarten... het weer kan zo omslaan als een hoog een winter-voordelige positie kiest.
p.s. wbt de alpen.. daar heeft Johan al een stukje terug wat van gezegd.. droog tot zeker 10 dagen.
De reden dat Johan dit zegt is de ligging van de hogedrukgebieden die ervoor zorgen dat het droog blijft in de Alpen. | Gewijzigd: 1 februari 2011, 08:37 uur, door Callie-P
@Piet Paulusma
Zou i toch gelijk krijgen
@Piet Paulusma
Zou i toch gelijk krijgen
toevallig dat Piet nu hetzelfde zegt... nou ja ik zei dit ook al een paar dagen geleden ( bijna week terug) | Gewijzigd: 1 februari 2011, 08:49 uur, door Callie-P
Huidige temps:
Het begin van februari is voor het gevoel ook best wel koud zeg.
| Gewijzigd: 1 februari 2011, 10:04 uur, door zwoof
Top dagen dit jaar 2012 ;
20 + 21 Mei
Top dagen vorig jaar 2011 ;
28 April, 10/11Mei, 28 Juni, 26 Augustus en 10/11 September