Vandaag trouwens een topdag gehad op Scheveningen met kitesurfen.
Beetje vlagerige wind maar dat mocht de pret niet drukken...
Die WC is dus op zijn tijd ook best leuk.... maar van mij mag het wel weer los gaan met de winter!
Ik zal proberen om van het Hoog de navigatie goed in te stellen, zodat ie ten westen van Engeland komt te liggen, of we sturen hem naar Noorwegen/Zweden.
Vandaag trouwens een topdag gehad op Scheveningen met kitesurfen.
Beetje vlagerige wind maar dat mocht de pret niet drukken...
Die WC is dus op zijn tijd ook best leuk.... maar van mij mag het wel weer los gaan met de winter!
Idiooooooot.... Mij niet gezien hoor. Pas vanaf april weer, misschien eind maart. Toch maar eens een droogpak scoren!
H2O Hotel Terschelling: Mijn werk en weerchasecentrum. Hotelkamers met fantastisch uitzicht over de wolken!
HOERA .. Ik zie de koude lucht terugkomen !!
Geen paniek als de modellen wat schommelen, het wordt zeker terug kouder.Dit zal ongeveer starten binnen een week ofzo. Het zal niet zo koud worden als in december, maar genoeg om u eraan te herinneren dat het winter is en het kan sneeuwen. En het is nog steeds winter in het geval je het vergeten bent. Deze verwachting is voor het noordwesten, verder naar het zuiden en oosten ziet het er warmer uit.
Bron: Joe Bastardi
En of het kouder gaat worden nu door de olieramp in de golf van Mexico het bewezen is dat de golfstroom is stilgevallen.
Meer informatie op www.wijwordenwakker .nl.
Bij de informatie in de maand januari kan je een prachtig artikel terugvinden over de gevolgen voor Europa en de rest van de wereld.
klopt, normaal laten we de +10 dgn verwachtingen ook voor wat ze zijn omdat die in 90 % van de gevallen niet kloppen.
Wat je er wel mee kan doen is kijken of je iets van een trend in de hele run zit.. war je dus nu ziet is een overgang naar wat kouder weer..
maar goed het is nu bij gebrek aan beter want op korte termijn was het elke keer hetzelfde.. nat, warm en wind
Sorry maar dit is echt onzin. als ooit de golfstromen zouden stilvallen dan stopt/verandert het leven op heel veel plaatsen in de wereld.. en het was een hoop olie maar in verhouding tot de hoeveelheid zeewater maar een druppeltje.
ik zou zeggen lees eerst dit eens..
http://nl.wikipedia.org/wiki/Golfstroom
En om een idee te krijgen van de hoeveelheid olie verus water.. hier een stukje wat ik van een website heb geplukt
Een van de getallen die telkens worden genoemd in die nieuwsberichten is 800.000.
Elke dag stroomt er door het olielek 800.000 liter olie de Golf van Mexico in.
Dat lijkt veel. Dat ÃÂs ook veel.
Daarentegen kon ik het niet nalaten eens uit te rekenen hoeveel die 800.000 liter is, afgezet tegen de totale hoeveelheid water in de Golf van Mexico.
De Golf van Mexico bevat 2,4 triljoen (2.430.234.375.600.000.000) liter water.
bron [= 643.000.000.000.000.000 gallons * 3,7854118 liter]
De 800.000 liter olie die op één dag de Golf van Mexico instroomt, is (slechts) 0,000000000032918% van de totaal aanwezige hoeveelheid water.
[= (800000 liter olie / 2430234375600000000 liter water) * 100]
Ter vergelijking, de rivier Mississippi stort elke dag bijna 1,1 biljoen (1.079.296.612.416) liter water de Golf van Mexico in.
bron [= (3,3 miljoen gallons per seconde * 3,7854118 liter) * 86400 seconden per dag]
Dat is ruim 1,3 miljoen (1.349.120,76) keer zoveel per dag als de 800.000 liter per dag van het olielek.
Het olielek zou nog 30,3 miljard (30.378.516.313,26) dagen, oftewel 83.228.811,81 jaar, open moeten blijven staan om “slechts†één procent van de gehele Golf van Mexico uit olie te laten bestaan.
[= 1 / 0,000000000032918]
Voor het gemak is overigens in bovenstaande berekeningen (afgezien van de aanvoervergelijking met de rivier Mississippi) buiten beschouwing gelaten dat de Golf van Mexico uiteraard geen ommuurd stuk water is, maar er uiteraard ook een waterverbinding is met o.a. de Atlantische Oceaan.
Source :http://blog.beun.net/2010-05-11/hoeveel-olie-golf-van-mexico/ | Gewijzigd: 16 januari 2011, 09:26 uur, door Callie-P
Op de nadering van een ‘golvend koufront’ neemt de bewolking de komende (maandag)nacht toe en later is in het westen ook enige regen mogelijk. De minimumtemperatuur schommelt rond de grens van 5 graden. De wind waait uit zuidelijke richtingen en is zwak tot matig. Langs de kust en op het IJssel- en Markermeer staat nog altijd een vrij krachtige tot krachtige wind.
Maandag overdag verloopt de passage van het koufront traag. Op veel plaatsen regent het van tijd tot tijd maar in het noordwesten neemt ’s middags de kans op regen af. Verder is het maxima omstreeks 7 graden minder zacht.
Dinsdag veroorzaakt een ondiep lagedrukgebiedje, dat over de Kanaalregio naderbij komt, mogelijk nog wat regen. Ondertussen bouwt zich boven de Britse Eilanden een hogedrukgebied op. Dankzij het hogedrukgebied blijft het van woensdag tot en met vrijdag overwegend droog in Nederland. Tevens laat de zon zich wat vaker zien maar het kwik gaat naar beneden. In de polaire lucht (noord- tot noordoostenwind) wordt het ’s middags niet veel warmer dan 3 tot 4 graden en in de nacht en ochtend gaat het enkele graden vriezen.
@JV
Bij opstaan een zonnetje!!! Da`s toch wel ff lekker na 4 dagen geen zon gezien te hebben,hij bestaat dus nog
Wel 9,1C maar dat gaat de komende dagen flink veranderen gelukkig. Mooi stukje van Calliep,al die paniekverhalen moeten met een flinke hand zout genomen worden De natuur is ondanks ons geknoei her en der nog wel aardig zelfredzaam
KNMI LT beoordeling heeft op zich toch geen slecht nieuws,hooguit wat we al wisten aan de hand van de kaartjes met uitleg door J&J en een aantal andere leden,we krijgen een (licht) winterse periode en hoe dat gaat verlopen is voor al afhankelijk van de drukverdeling.
KNMI -
"In de meeste clusters zien we het hoog boven Ierland terug, maar wel met een andere vorm. Tot en met donderdag zijn de verschillen klein en veranderd de stroming van westelijk naar noordoostelijk op donderdag. Daarna gaat de helft voor een noordwestelijke stroming, terwijl de andere helft van de members houden de noordoostelijke stroming vast. Hierna divergeren de leden door de ontwikkeling van het Scandinavie laag. Deze spreiding zien we ook terug in de pluim. Er is geen duidelijke voorkeur voor een specifieke oplossingscluster. In vergelijking met de vorige pluim zijn er minder "koude" members."
Fifty/fifty of het dus nog kouder gaat worden,gewoon afwachten dus
Lees ook de mening eens van weerman Johan Effing uut Twenteland van vanochtend:
Nu we aan de tweede helft zijn begonnen kunnen we met de huidige stand van de techniek al bijna zien welke richting het met deze winter op kan gaan. Gisteren was er even hoop voor de winterliefhebber dat het misschien zou kunnen gaan als in januari 1947 toen de fundamenten werden gelegd voor een bijzonder koude tweede helft van de winter. Het grote verschil was dat toen de luchtdrukverdeling werd gevoed vanuit Siberië. Momenteel is er echter geen sprake van een voeding van Siberië of anders Groenland.
Maar goed, het wordt kouder, that's for sure.