In de Gentse haven lopen zes zeeschepen vrijdag tussen 12.30 en 16.30 uur vertraging op omdat er water afgevoerd wordt bij laagtij. De zeeschepen kunnen pas later vertrekken dan gepland. Dat zegt de havenkapitein. De waterstand op het kanaal Gent-Terneuzen is vrijdagvoormiddag 26 centimeter hoger dan normaal. Als niet alle drie de sluizen gebruikt worden voor het spuien, zijn er geen gevolgen voor de binnenvaart.
Bron: Het Nieuwsblad
Onweersdagen: 0
Het waterpeil van de rivieren in Wallonië is vrijdagochtend op vele plaatsen gestabiliseerd of zelfs aan het dalen. Bij verschillende bekkens blijft een alarmfase van kracht. Dat blijkt uit de nieuwe update van het Waalse Operationele Directoraat-Generaal van de Mobiliteit en de Waterlopen. Het niveau van de Amblève, Vesder en Beneden-Ourthe blijft hoog en dat zorgt op sommige plaatsen voor overstromingen. Bij de Dender lijkt het maximumpeil bereikt. Er is een lichte verhoging van het niveau van de Hoog-Maas, de Lage-Lesse en de Lage-Semois, maar zonder veel gevaar. In de omgeving van Aat en Lessen is de situatie relatief gestabiliseerd. De brandweer heeft er een relatief rustige nacht achter de rug.
'Waalse ruimtelijke ordening aanpassen'
De overstromingen van de laatste dagen en weken verplichten de autoriteiten ertoe om de cartografie en ruimtelijke ordening van Wallonië aan te passen. Dat stelde Waals minister-president Rudy Demotte vrijdagochtend op de Franstalige commerciële radio Bel-RTL. Volgens hem moeten de gemeenten en het gewest de overstromingsgebieden opnieuw onderzoeken in het licht van de recente gebeurtenissen. De herziening zal volgens Demotte niet enkel gevolgen hebben voor de ruimtelijke ordening en bouwvergunningen, maar ook voor de preventiemaatregelen. Voor Demotte is het niet nodig om de regelgeving strenger te maken, maar om de wetten nauwgezetter toe te passen.
Bron: De Standaard
Onweersdagen: 0
Op de Wellekade in Deventer staat nu ongeveer een meter water.
Afgelopen nacht overstroomde het laagste gedeelte van de kade al, maar de grootste stroom water kwam vrijdagochtend toen de IJssel een hoogte van 6 meter 38 bereikte. Daardoor staan nu ook de hogere gedeelten van de kade onder water. De overstroomde Wellekade trekt veel kijkers, maar zorgt ook voor overlast. In de kelder van restaurant De Tobbe staat inmiddels al water.
Bron: RTV Oost | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:57 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
Het water bij Fortmond zal nog zeker 30 centimeter stijgen. Daardoor zal een aantal stacaravans op de camping in het dorp onder water komen te staan.
De gemeente Olst-Wijhe brengt zand naar Fortmond, zodat er zandzakken gevuld kunnen worden. Woonhuizen in Fortmond lopen nog steeds weinig gevaar. Het noodveer, waarmee bewoners naar het vaste land worden gebracht, zal nog zeker tot halverwege volgende week dienst blijven doen. De politie heeft de weg afgezet om kijkers tegen te houden.
Bron: RTV Oost | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:58 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
De landmacht helpt RTV Oost vrijdagmiddag een satellietwagen die door het hoge water Fortmond niet meer kan verlaten daar weg te krijgen. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie gezegd. Er worden onder meer een trekker met oplegger en een vrachtwagen ingezet om de wagen naar de wal te brengen. Het voertuig kwam vast te zitten, nadat het eerder deze week naar het Overijsselse dorp was gereden om verslag te doen van het wassende water van de IJssel. Het buurtschap is een eiland geworden door het stijgende water. De wagen moet weg uit Fortmond omdat die volgende week nodig is bij de schaatstocht Plansee in Oostenrijk.
Bron: Nieuws.nl
Onweersdagen: 0
De Vlaams-Brabantse gemeente Herne heeft deze voormiddag de gemeentelijke fase van het rampenplan afgeblazen. Die was donderdag in werking gesteld omdat het stijgende water van de Mark enkele huizen bedreigde, maar in de loop van donderdagnamiddag en -nacht is het waterpeil voldoende gedaald.
In Herne waren donderdag een 15-tal kelders van woningen ondergelopen door de overvloedige regen. Vrijdagvoormiddag kon de gemeente haar inwoners echter melden dat, volgens de voorspellingen van de Vlaamse Milieumaatschappij, het grootste gevaar geweken was. Het gemeentelijk rampenplan werd dan ook afgeblazen. De zandzakjes die uitgedeeld werden, blijven wel nog liggen tot begin volgende week aangezien er de komende dagen nog regen verwacht wordt. In Londerzeel is de situatie voorlopig nog zorgwekkend. In deelgemeente Steenhuffel mag het waterpeil dan wel dalen, in Sneppelaar stijgt het wel. Ook het peil van de Moorhoekbeek gaat nog de hoogte in. De gemeentediensten brengen nog zandzakjes aan. De Zavel en de Maldersesteenweg zijn voorlopig afgesloten voor het verkeer omdat het water daar ook te hoog staat. De gemeente bekijkt of ze daar een pomp van de Civiele Bescherming kan plaatsen.
Bron: HLN | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:58 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
Ook in Olst veroorzaakt de hoge waterstand van de IJssel inmiddels problemen.
Bij café-restaurant 't Veerhuys moet een dijk met zandzakken ervoor zorgen dat het water niet het gebouw instroomt. De eigenaar verwacht dat het water net zo hoog komt als in 1995. Toen stond het water in het restaurant.
Bron: RTV Oost | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:58 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
De satellietwagen van RTV Oost is weer op het droge. Het leger heeft de zware verbindingswagen vrijdagmiddag van het eiland Fortmond bij Olst aan de wal gezet.
Een camper van RTV Oost die ook in Fortmond stond, moest achterblijven. De stroming op de ondergelopen toegangsweg van Fortmond was te groot en het water stijgt er snel. De satellietwagen werd eerder deze week naar Fortmond gereden om verslag te doen van het wassende water, maar moet volgende week worden ingezet voor andere verslagen. Het leger hielp RTV Oost tijdens een zogenoemde steunverleningsoefening.
Bron: RTV Oost | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:58 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
De waterstanden in de beken en sloten in het gebied van waterschap Regge en Dinkel zijn hoog, maar niet zorgelijk. Sinds afgelopen woensdag stijgt het waterpeil weer licht. Volgens de weersverwachting valt er de komende 24 uur ongeveer 10 millimeter in Twente. Dit is normaal voor een winterse periode. Daarna is er een droge periode voorspeld. De hoeveelheid regen in de komende 24 uur zal met name in de Dinkel en Regge nog een lichte stijging van het waterpeil veroorzaken. De verwachting is dat het water in het Dinkeldal de komende dagen nog ongeveer 10 centimeter zal stijgen. Dan blijft het waterpeil, op basis van de voorspellingen, 30 tot 40 centimeter onder het waterpeil van augustus.
Bron: RTV Oost
Onweersdagen: 0
De gemeentelijke rampenplannen blijven deze namiddag van kracht in de Waals-Brabantse gemeenten Tubeke en Rebecq. De Zenne zorgt er voor wateroverlast.
Doordat de rampenplannen gehandhaafd blijven, kunnen de gemeenten rekenen op de hulp van de Civiele Bescherming of het leger om te helpen met de opruimwerkzaamheden. De burgemeesters van Tubeke en Rebecq, Raymond Langendries en Dimitri Legasse, pleiten intussen voor een betere coördinatie van het beheer van de Zenne. De provinciegouverneurs zouden daarbij volgens hen een rol kunnen spelen. De rivier baant zich een weg door de drie gewesten en drie provincies. Donderdagvoormiddag moesten de burgemeesters zelf naar de sluis van Lembeek, bij Halle, trekken om te bekomen dat de bijkomende sluisdeuren geopend werden. Op die manier kon het water van de Zenne naar het kanaal Charleroi-Brussel vlotter afvloeien.
Bron: HLN | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:58 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
Volgens het KMI is de regenval in Wallonië van de afgelopen dagen niet uitzonderlijk. De duur van de regenbuien en de smeltende sneeuw kunnen de nieuwe overstromingen verklaren, vooral dan in Waals-Brabant en Henegouwen, aldus de hydrologische studiedienst van het Waals gewest (Sethy). Toen er vorige week in zowat heel Wallonië sprake was van alarmfases wegens overstromingen door de smeltende sneeuw, bleven Waals-Brabant en Henegouwen gespaard. Donderdag werden die zones echter ook het slachtoffer van ernstige wateroverlast.
"De voorbije 48 uur viel er 30 tot 40 liter per vierkante meter, maar in november vorig jaar was er veel meer regenval. Elke situatie blijkt echter uniek", zegt Marc Vandiepenbeeck, een klimatoloog van het KMI. Zo regende het in de jaren 1990 in Ukkel in de maand juni eens 18 liter in 20 minuten en nog eens 24 liter in de loop van de dag, met overstromingen tot gevolg. "Precies een jaar later viel er 25 liter neerslag in 20 minuten en 50 liter in 24 uur, maar waren er geen overstromingen", illustreert Vandiepenbeeck. Bij het Sethy geeft men nog geen verklaring over de recente overstromingen. Onder meer in het Waals-Brabantse Tubeke stond het waterpeil in het begin van de week nog laag. Er wordt benadrukt dat de grond drassig was door de smeltende sneeuw en dat het meer dan 24 uur aan een stuk regende. "Donderdag omstreeks 21 uur regende het nog 5 liter per vierkante meter", zegt Paul Dewil van het Sethy.
Broon: HLN | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:58 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
Het station van Buizingen, in Vlaams-Brabant, is sinds donderdagavond gesloten omdat de voetgangerstunnel er is ondergelopen. Er worden vervangbussen ingezet. Wanneer het station weer toegankelijk zal zijn, is onzeker en hangt af van het weer. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. In elk geval zal het station vandaag niet meer worden geopend. Verder ondervindt het spoorverkeer nog geen problemen door de wateroverlast, zegt een woordvoerder van Infrabel.
Bron: HLN
Onweersdagen: 0
Het zuiden en oosten van het land waren ook vrijdag in de ban van de hoge waterstanden op de rivieren. Op verschillende plekken liepen kades, lagergelegen straten of fietstunnels onder water. Waterschappen troffen voorzorgsmaatregelen door in overloopgebieden de extra toestroom van water op te vangen. De hoge waterstanden lijken te stabiliseren. In Deventer raakte vrijdagochtend de Wellekade overstroomd. De IJssel kwam op gelijke hoogte met de kademuur. Met behulp van grote zandzakken zijn in twee straten richting de binnenstad noodkeringen gemaakt. Het hoogwater leidde niet tot problemen. De laatste keer dat de Deventer kade onderliep, was in 2003. Het waterschap Rijn en IJssel zet een overloopgebied bij Bredevoort in de Achterhoek in om overtollig water uit de rivieren Boven-Slinge en Oude IJssel op te vangen. Het peil in die rivieren is sinds woensdag met 30 centimeter gestegen. De maatregelen moeten wateroverlast in Bredevoort en Aalten voorkomen. In het overloopgebied is ruimte voor een miljoen kubieke meter water.
Geen problemen
Het waterschap is ook attent op de Rijn, maar verwacht daar geen problemen. De Rijn stijgt maandag naar verwachting richting 16 meter boven NAP. Pas bij een voorspelling van 16,15 meter boven NAP bij Lobith is er sprake van beperkte dijkbewaking. In het zuiden van het land eist de hoge waterstand in de Maas zowel in Zuid-Limburg als in Noord-Brabant extra aandacht. Door het hoge water stroomde sinds donderdagmiddag bij Drimmelen (Noord-Brabant) voor het eerst het nieuwe overloopgebied Zuiderklip in het hart van Nationaal Park de Biesbosch vol. De verwachting is dat het Maaswater nog stijgt en zeker tot en met het weekeinde hoog blijft.
Waterpeil schommelt
Het waterpeil in rivieren en in de omgeving van Den Bosch schommelt. In de loop van vrijdag zakte het waterpeil, maar de verwachting is dat het door neerslag maandag en dinsdag nog licht zal stijgen. Het water zal evenwel niet meer zo hoog komen als donderdag, toen de hoogste waterstand werd gemeten. Donderdag werd het Helvoirts Broek in gebruik genomen als overloopgebied om te voorkomen dat er wateroverlast ontstaat voor de gevangenis in Vught. Het waterschap Aa en Maas laat de komende tijd het water in de binnenstad van Den Bosch gecontroleerd zakken om te voorkomen dat de kades en muren van de Binnendieze bezwijken door het drukverschil.
Ook de waterstand van de Maas bij het meetpunt Sint Pieter in Maastricht stabiliseert. Rond het middaguur bedroeg het waterpeil 46,10 meter boven NAP. Rijkswaterstaat kondigde aan dat het peil de komende 24 uur op deze waterstand blijft. Afgelopen zondag werd in Maastricht de hoogste stand van 47 meter boven NAP gemeten. De Roer bij Vlodrop daarentegen stijgt nog steeds en zal 10 centimeter hoger uitkomen dan afgelopen weekeinde. Om 9.00 uur had de Roer een afvoer van 127 kuub per seconde. Vrijdagmiddag laat bereikt deze afvoer bij Vlodrop een piek met een snelheid van 135 kuub per seconde. Daarna daalt de waterstand van het regenriviertje weer.
Bron: De Pers
Onweersdagen: 0
De waterstand van de Maas bij meetpunt Sint Pieter in Maastricht bedroeg vanmiddag om 12.00 uur 46,10 meter boven NAP. De komende 24 uur blijft de waterstand op dit peil, maakt de Waterkamer van Rijkswaterstaat bekend.
Afgelopen zondag haalde het waterpeil bij Maastricht een hoogste stand van 47 meter boven NAP. Deze top van de hoogwatergolf heeft inmiddels het Hollandsch Diep bereikt, meldde Rijkswaterstaat. De regen in het stroomgebied van de Maas is naar het oosten weggetrokken. Volgens Rijkswaterstaat wordt vrijdagavond in het stroomgebied nog regen verwacht, maar komend weekend blijft het waarschijnlijk droog. Maandagavond zou het weer licht gaan regenen.
Piek waterafvoer
De Roer is de afgelopen dagen fors gestegen, maar rond 20.00 uur wordt bij Vlodrop de piek in de waterafvoer verwacht met 135 kubieke meter per seconde. Deze piek zal zaterdagmiddag Roermond bereiken en daar in de Maas uitmonden. De piek van de nieuwe hoogwatergolf van de Maas passeert zondag Roermond. Het waterschap Roer en Overmaas verwacht dat beide pieken elkaar niet kruisen, maar zal de situatie voor de zekerheid in de gaten houden. Zaterdagochtend beslist het waterschap of de sluisdeuren in de Roer bij voorstad Sint Jacob in Roermond, aan de monding in de Maas, gesloten moeten worden. Hoewel de Roer op meerdere plaatsen buiten haar oevers is getreden, verwacht het waterschap niet dat vijftig woningen in Sint Odiliënberg, Melick, Lerop en Vlodrop nog gevaar lopen op binnenstromend water. Bij die woningen zijn zandzakken bezorgd, en het waterschap heeft zelf uit voorzorg bij de Boomgaardstraat in Vlodrop zandzakken gestapeld om naburige woningen te beschermen.
Bron: AD.nl
Onweersdagen: 0
Het waterschap Rijn en IJssel heeft vrijdag een gebied in de Gelderse Achterhoek onder water gezet om te voorkomen dat de plaatsen Bredevoort en Aalten met wateroverlast te maken krijgen. Het gebied kan een miljoen kubieke meter water bergen. Het waterpeil van de Rijn gaat de komende dagen opnieuw stijgen. Bij Lobith wordt maandag naar verwachting de hoogste stand van zestien meter boven NAP bereikt, een halve meter onder de hoogste stand van 1995. Door het stijgende water voert de beek Boven-Slinge een aanzienlijke hoeveelheid water af, waardoor ook de waterstand in de Oude IJssel stijgt. Woensdag werd een stijging van ruim dertig centimeter gemeten. Door het inzetten van het bergingsgebied hoopt het waterschap mogelijke schade te voorkomen. Eerder werd het gebied ingezet in 1999, 2003 en twee keer tussen 2006 en 2008. Het noorden van Limburg wacht dit weekend een derde hoogwatergolf. Hoeveel het water exact gaat stijgen, is nog onduidelijk. De brandweer verwacht echter dat de hoogste waterstand van vorige week niet overschreden wordt. In Maastricht werd toen een piek van 47 meter boven NAP bereikt.
Bron: Nieuws.nl
Onweersdagen: 0
lagen en soorten ijs achter. Als je er bij staat is het heel mooi om te zien.
(Nikon-D5000 + 35mm VB) | Gewijzigd: 14 januari 2011, 19:44 uur, door Hmm
Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum (Groen!) vindt dat Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) in de aanpak van de wateroverlast meer aandacht moet hebben voor natuurlijke overstromingsgebieden. Die natuurlijke wachtbekkens hebben een grotere buffercapaciteit dan de kunstmatige wachtbekkens en zijn veel goedkoper, stelt Sanctorum. Sanctorum reageert daarmee op het bezoek van Schauvliege aan het wachtbekkens in de regio van Diest en Halen. Het Groen!-parlementslid stoort zich naar eigen zeggen aan het feit dat Schauvliege vooral het belang van de kunstmatige wachtbekkens in de verf zet. Sanctorum vraagt meer aandacht voor de natuurlijke overstromingsgebieden.
Sanctorum verwijst naar de overstromingen van november 2010. "Toen zei Schauvliege vaak dat Leuven gespaard was gebleven door het kunstmatige wachtbekken van Egenhoven. Maar dat klopt niet. Dat had vooral te maken met het natuurlijke overstromingsgebied rond De Dijle", aldus Sanctorum. Volgens hem heeft dat overstromingsgebied een buffercapaciteit van 2 miljoen kubieke meter. "Geen enkel kunstmatig wachtbekken heeft zo'n capaciteit", aldus Sanctorum. Sanctorum beseft wel er ook problemen zijn met natuurlijke overstromingsgebieden. Zo is er vaak tegenstand van landbouwers die het niet zien zitten om hun gronden onder water te laten zetten bij overvloedige regens.
Bron: HLN | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:59 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
De regen van gisteravond heeft geen bijkomende wateroverlast veroorzaakt. In Geraardsbergen staat de Dender nog wel hoog, maar de straten staan er droog. Ook in het Demerbekken in Vlaams-Brabant is het overstromingsgevaar afgenomen. In Geraardsbergen in Oost-Vlaanderen zijn de bruggen over de Dender nog niet geopend. En in de deelgemeenten Zandbergen en Idegem blijft de brandweer waakzaam. Stroomafwaarts in Ninove wordt preventief water weggepompt, maar de toestand is er stabiel. Ook in Aalst en Dendermonde zijn er geen problemen gemeld.
Toch zijn nog niet alle problemen van de baan. Door de wateroverlast blijft het station van Buizingen in Vlaams-Brabant nog het hele weekend dicht. De voetgangerstunnel onder het station was ondergelopen. Het water is nu weg, maar er ligt nog een dikke laag modder. Infrabel hoopt dat het station tegen de ochtendspits van maandag opnieuw open gaat. In het weekend zou het overwegend droog blijven.
Bron De Redactie
De Maas bij Maastricht daalt weer en deze daling zet naar verwachting door. Dat maakte de Waterkamer van Rijkswaterstaat zaterdagochtend bekend. De daling zette vrijdag in nadat de Maas een top had bereikt van 46,10 meter boven NAP. Zaterdagochtend bedroeg de waterstand bij het meetpunt Sint Pieter in Maastricht 45,77 meter. Nadat in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen de 2 en 5 millimeter neerslag is gevallen in het noordelijk deel van de Ardennen, wordt in het hele stroomgebied van de Maas dit weekeinde geen regen meer verwacht. Komende maandag trekt een neerslaggebied via het westen van Frankrijk over België en Nederland. Daar valt naar verwachting niet veel regen uit. Daarna zou het volgens Rijkswaterstaat tot het eerstvolgende weekeinde droog blijven.
Bron: DVHN
Onweersdagen: 0
Op enkele waterlopen in Vlaanderen is het alarmpeil overschreden, waardoor er langs de onbevaarbare waterlopen hier en daar kritieke overstromingen kunnen optreden. Dat staat te lezen op de overstromingsvoorspeller van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Wel wordt er vandaag nagenoeg geen neerslag meer verwacht. De voorbije dagen is over alle bekkens in Vlaanderen tot meer dan 30mm neerslag gevallen, leert de website. Op verschillende waterlopen in alle bekkens is het waakpeil overschreden en treden er niet-kritieke overstromingen op. Hier en daar is ook het alarmpeil overschreden waardoor er kritieke overstromingen kunnen optreden langs de onbevaarbare waterlopen.
Peil Dender gevoelig gedaald
In Geraardsbergen is het gemeentelijk rampenplan zopas afgeblazen, zo heeft de crisiscel van de stad beslist. Het waterpeil van de Dender is deze nacht gevoelig gedaald, zegt het stadsbestuur. Stroomafwaarts in Ninove en Aalst is de toestand stabiel en worden er geen overstromingen gemeld. Na Geraardsbergen heeft nu ook Ninove het gemeentelijk rampenplan afgeblazen, meldt het stadsbestuur. Het waterpeil van de Dender in Oost-Vlaanderen daalt bijna overal verder en de toestand is stabiel. In de Geraardsbergse deelgemeente Overboelare is het niveau gedaald tot onder het waakpeil. In de loop van zaterdagnamiddag en zondag zijn lichte overstromingen vanuit de Dender tussen Idegem en Ninove niet volledig uit te sluiten, maar er wordt nog geen ernstige wateroverlast gemeld. In Ninove hebben de brandweerdiensten alles onder controle, zegt het stadsbestuur. De brandweer roept de bevolking wel op de zandzakken nog niet te verwijderen.
Toestand Aalst niet meer kritiek
De burgemeester van Aalst heeft de pre-alarmfase afgeblazen. "Het waterpeil van de Dender staat wel nog hoog en de Denderbrug in Erembodegem is nog opgetrokken. De toestand in Aalst is niet meer kritiek en gezien de gunstige weersvoorspellingen is er geen acuut gevaar meer. Het waterpeil in de beken is gestabiliseerd en de brandweer heeft alle pompwerkzaamheden gestopt." Ook in het Dijle- en Zennebekken en in het Demerbekken worden geen kritieke overstromingen meer verwacht.
Station Buizingen weer open
Het station van Buizingen (Halle) is sinds zaterdagmorgen terug geopend. Het treinstation werd donderdagavond gesloten omdat de voetgangerstunnel ondergelopen was. Sindsdien werden ten behoeve van de reizigers vervangbussen ingezet. Nadat het water weggetrokken was diende eerst nog heel wat modder te worden opgeruimd vooraleer het station terug kon worden geopend voor het publiek.
Situatie in Wallonië blijft verbeteren
Langs verschillende waterlopen in Wallonië blijft het waterpeil erg hoog, maar niettemin blijft de situatie verbeteren. Dat staat zaterdag te lezen op de website van de voor de waterwegen bevoegde Waalse overheidsdienst. De regen die vrijdag nog gevallen is, heeft het zakken van het waterniveau hier en daar een beetje vertraagd, maar heeft niet voor nieuwe problemen gezorgd. Op meerdere waterlopen blijft het water erg hoog staan, vooral op de Amblève en de Beneden-Ourthe.
Waakniveau
Een groot deel van het Waals gewest is weer overgeschakeld op waakniveau. Het alarmniveau is nog steeds van kracht in de provincie Luik en rond Vielsalm in de provincie Luxemburg, net als in de streek van de Beneden-Samber in Henegouwen en in de provincie Namen. Omdat het de komende 48 uur droog blijft, zal de situatie verder blijven verbeteren.
Bron: HLN | Gewijzigd: 6 maart 2017, 10:59 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0