Nou ik kan mij een jaar of vijf geleden in Borger herinneren dat ik met zware sneeuw thuis kwam in de avond en de ochtend er na wakker werd met een halve meter sneeuw en nog stug doorsneeuwend.
Die laag zakt in onder zijn eigen gewicht.
Hoeveel sneeuw moet er vallen om een halve meter sneeuw te geven? Gewoon heel veel
Kijk eens wat jullie in februari 1979 hebben gehad. Het kan allemaal nog gebeuren. Dit is sowieso een winter met verrassingen.
Kan ik me niet veel van herinneren toen was ik 3 jaar . Dan laat ik me deze winter maar lekker verrassen
Zelfs de voorspellingen voor komende vrijdag zou ik nog niet al te zeker van zijn...
Rijden om 18 uur terug, hahaha. We zullen het zien.
Veel plezier, en goed naar buiten kijken he hoeveel sneeuw er ligt onderweg:P
De straalstroom ten zuiden van ons: wisselvallig en we bevinden ons in de koudere lucht.
De straalstroom kan worden voorgesteld als een ovaal lint met een breedte van 200 tot 800 kilometer en een dikte van circa 6 kilometer. De kern bevindt zich in een gebied waar de zogenoemde tropopauze – de overgang tussen de troposfeer en hoger gelegen stratosfeer – een onderbreking vertoont. De straalstroom op het noordelijk halfrond trekt over Amerika, Europa, Rusland en Siberië. Doordat de windrivier op zijn weg verscheidene obstakels ontmoet, ontstaan typische zigzaggen. Bij krachtige wind, in de winter, ontstaan gewoonlijk maar drie zigzaggen. In de zomer is er de neiging tot meer.
De straalstroom is in onze streken de drijvende kracht voor het weer. Hij vormt als het ware een glijbaan waarlangs depressies worden meegevoerd. ’s Zomers loopt de straalstroom gewoonlijk ten noorden van ons land, ’s winters volgt hij meestal een zuidelijker koers. Bij een noordelijke route van de straalstroom bevinden we ons in relatief warme lucht met een opeenvolging van depressies. Loopt de straalstroom ten zuiden van ons land, dan trekken de depressies ten zuiden van ons voorbij, maar bevinden we ons in een koude luchtmassa.
Gaat de straalstroom ‘meanderen’ (kronkelen als een rivier), dan kunnen hogedrukgebieden en depressies komen vast te liggen, zodat een zogenaamde blokkade (geblokkeerde circulatie) ontstaat, die grote afwijkingen in het weer veroorzaakt. ’s Zomers kan zo een stationair hogedrukgebied boven Oost-Europa ontstaan, met voor ons land warme wind uit het oosten en wekenlang mooi weer. Gebeurt zoiets ’s winters, dan is er een langdurige periode van strenge tot soms zeer strenge vorst.
| Gewijzigd: 27 december 2010, 20:36 uur, door Verwijderde_gebruiker_04
Heeft wisselvalligheid iets met de ligging van de straalstroom te maken?
Edit: als ik dat stuk wat je er nog bij hebt geplaatst zo lees, zou ik zeggen;
Zuidelijke straalstroom: koude lucht en juist nÃÂet wisselvallig omdat depressies onder ons langs trekken? | Gewijzigd: 27 december 2010, 20:40 uur, door vdweste
Ik heb het gezien.
Ps: hebben jullie daar water, een groot deel van kennemerland en amstelland zitten zonder water ( waaronder wij )
Beetje sneeuw of veel sneeuw, maakt me niet zoveel uit eigenlijk.
Ben meer benieuwd of de kou na woensdag/donderdag verdwijnt, of al snel weer terugkomt.
Edit: als ik dat stuk wat je er nog bij hebt geplaatst zo lees, zou ik zeggen;
Zuidelijke straalstroom: koude lucht en juist nÃÂet wisselvallig omdat depressies onder ons langs trekken?
KNMI uitleg:
Nader Verklaard
Straalstroom
Op 9 à10 kilometer hoogte waait in de regel een zeer sterke wind, die de straalstroom wordt genoemd. Weerkundigen spreken van een straalstroom als de wind op die hoogte een gemiddelde snelheid heeft van meer dan 100 tot 200 kilometer per uur.
Regelmatig worden echter hogere windsnelheden bereikt van soms zelfs meer dan 350 kilometer per uur. De straalstroom is gemiddeld enkele duizenden kilometers lang, enkele honderden kilometers breed en slechts een paar kilometer hoog. Het is dus een zeer langgerekte maar smalle band met hoge windsnelheden, die door de atmosfeer kronkelt als een rivier in het landschap. Meestal is de stroming van west naar oost gericht, maar door de vele kronkels kan de luchtstroming op bepaalde plaatsen ook naar zuid of noord gericht zijn.
Niet alleen in onze omgeving komt een straalstroom voor, maar bijvoorbeeld ook bij de evenaar of in het poolgebied. Verspreid over de wereld komen er meestal verscheidene straalstromen op hetzelfde moment voor, die ook wel polaire of arctische straalstroom worden genoemd.
De richting en de plaats van de straalstroom is van groot belang voor het weer: vanuit noordelijke richting voert een straalstroom in onze omgeving in de regel koudere lucht aangevoerd dan vanuit het westen of zuiden. De straalstroom fungeert bovendien als aanvoerroute voor depressies. Wanneer de straalstroom over of vlak langs ons land loopt krijgen we in de regel de ene na de andere depressie te verwerken met herhaaldelijk regen en wind. Ligt de straalstroom zuidelijker dan trekken ook de depressies zuidelijk van ons langs en veroorzaken ze slecht weer in Frankrijk en het gebied van de Middellandse Zee.
De straalstroom is soms te herkennen aan de wolkenlucht. Karakteristiek zijn de zeer langgerekte banden van hoge bewolking, vaak in de vorm van windveren. Deze wolkenvormen wijzen meestal op snelle veranderingen in het weerbeeld.
Voor morgen ?
https://gurushots.com/Martijn.photography/photos
En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/