--
Lijkt er wel op inderdaad, maar ik houdt de moed er in | Gewijzigd: 2 december 2010, 21:04 uur, door Chase-Stormer
Onweer dagen 2012: 1 !
Het enige wat ik kan bedenken is dat ze zich willen indekken tegen paniekzaaierij en vervolgens loos alarm. Maar dan nog hadden ze op z’n minst een bericht kunnen schrijven dat er ook kans was op hoeveelheden zoals die nu aan de orde zijn in Nederland. Ik vind het echt misleidend zoals de weerberichten door de officiële instanties uit worden gegeven nu. Als klap op de vuurpeil praten ze een dag later over onverwachte sneeuwval. Alsof ze het niet wisten of konden weten…
Wat wod hier verzweeg'n ?
Ik denk grote belangen? Kijk bv naar een weeralarm, dit kan grote gevolgen hebben, ook als het niet uitkomt.
Citaat van xzaz, donderdag 2 december 2010, 21:02 uur Denk dat het gewoon tunnelvisie is? En het berichtje op NOS.nl "Veel sneeuw op komst" zorgt al voor schermutseling helemaal in Nederland.
Zo’n bericht kan je ook nuanceren toch? B.v: Kans op sneeuw, mogelijk veel sneeuw
Dan hadden de mensen er in elk geval rekening mee kunnen houden. Maar gelukkig hadden wij O-O
Te verwachten weersontwikkelingen, komende 24 uur
Lagedruk op dit moment boven het noorden van Duitsland trekt verder noordoostwaarts. Een aan dit systeem verbonden trog trekt in een noord/noordoostelijke aanvoer vanuit het noorden over het land.
Morgen nadert vanuit het norodwesten een ander lagedrukgebied, die een positie inneemt nabij Schotland.
Hierdoor draait de stroming naar het zuidwesten, maar worden onveranderd koude polaire lucht aangevoerd.
Te verwachten weerbeeld
Komende avond en nacht.
Wolkenvelden afgewisseld met opklaringen, vooral in de nacht. In veel gebieden op wat lichte sneeuw na meest droog. Op de Wadden en noordelijke kuststreek echter sneeuwbuien, later ook in de westelijke kustgebieden. N/O wind 2-4 Bft en Tmin rond het vriespunt op de Wadden tot minus 11 lokaal in het binnenland, in langdurige opklaringen nog lager.
Vrijdag.
Wisselend bewolkt en vooral in de kustprovincies kans op sneeuwbuien. Naar Z/ZW richting draaiende wind 2-4 Bft en maxima tussen plus 2 C op de Wadden tot minus 5 C in Zuid-Limburg.
Verdere vooruitzichten.
In de ontwikkelingen van de korte termijn zitten veel elementen die we de komende periode terug zullen zien.
Allereerst de blijvende dominantie van het noorden om 't zo te zeggen. Want de in eerste instantie geschetste mogelijkheid dat zuidwestelijke lagedruk zou koers zetten naar Scandinavie, en in zijn stream een soort west-stroming op gaan zou komen. Dit beeld is de laatste dagen in de Uitvoer gewijzigd in het scenario dat we onder invloed komen van noordwestelijke lagedruk, dat zich daarna zal verplaatsen naar Scandinavie.
En hiermee dus in de loop van zondag weer koudere bovenluchten zal doen instromen.
Verder valt in de korte termijn al het landelijke temperatuurverschil op, en dat zal zich voorlopig handhaven. Vooral op zondag zal de wind een aanlandige component hebben, en dit zal mi voor grote landelijke verschillen (in temperatuur en vorm van neerslag) geven.
Nadat zaterdagochtend de minima tussen -5/-10 (lokaal lager) zullen liggen, gaan overdag de maxima naar 0/-5 C in een matige zuid/zuidosotelijke aanvoer. Begin van de dag is nog droog, later neemt vanuit het zuidwesten de kans op sneeuw weer toe.
Zondag dan een dag waarin het in Den Helder bij 6 C en een stevige west/noordwester tot regen kan komen, terwijl op dat moment in Maastricht bij zwakke zuidelijke wind, het tot sneeuwval zal komen bij iets onder nul. Kortom, Sint wordt nowcasten.
In de loop van maandag is lagedruk dan op een noordoostelijke positie gekomen en wij gaan voor enkele dagen verblijven in een niemandsland tussen sterke hogedruk ten noordwesten en lagedruk ten zuidwesten.
Met weinig stroming, meest continentale aanvoer aan de bodem, zal het dan meest droog zijn, met lichte tot matige vorst in de nacht en ochtend en overdag gemiddeld rond het vriespunt.
De verandering van het weerbeeld wordt dit weekend vooral veroorzaakt door een westelijkere positie van het Oceaan/Groenlandhoog.
Tegen eind volgende week wordt verwacht dat deze westelijke hoogterug, zich weer meer oostwaarts zal verplaatsen, opnieuw met (koude) lagedruk boven Scandinavie en een groot deel van het Europese vasteland. Hierdoor schakelen we tegen die tijd weer over naar een nadrukkelijkere en ook krachtigere noord/noordwestelijke aanvoer. Toename van de wisselvalligheid, vooral in de vorm van buien, met waarschijnlijk opnieuw grote thermische verschillen tussen de (noordwestelijke) kustgebieden en het binnenland.
Met een toenemende trend in de Uitvoer dat de westelijke hogedruk zich weer noordoost waarts gaat uitbreiden, in de vorm van "vinger naar Scandinavie", lijkt dan de 2e decade opnieuw vol winters weer te gaan geven.
Mvg, Ronald.
Wat wod hier verzweeg'n ?
Eco. belang. nederland is kwestbaar.. en komt het niet uit dan hebben ze allerlij instanties aan de foon/bel/deur/media. je kan het wel merken aan die profeten op tv. ze draaien meenstal zo om de brei. dat ze hun zelf goed indekken. Het kan dooien en het kan vriezen.
Het gait. aal om een poar buutscenten.
voor 5-10cm al een weeralarm????
Oh nee niet gezien, nu dus wel. Super! Maakt niet uit dat ik het niet zie, als ik morgenochtend maar in een witte wereld wakker word