Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA.

28 Nov 2024 21:40:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA; Cook, GA.

28 Nov 2024 21:40:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA; Colquitt, GA; Cook, GA.

28 Nov 2024 21:00:33
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 november 2010, 14:30 uur | Bericht #162467
Bescherming Indonesische bossen wordt goud waard

Bij de voorbereiding van de klimaattop in Mexico zijn alle ogen gericht op Indonesië. Als het grootste land van Zuidoost-Azië zijn oerwoud goed beschermt, zou het daarvoor jaarlijks miljarden dollar kunnen krijgen van de meest vervuilende landen. Maar corruptie in de bossector dreigt roet in het eten te gooien. Om de opwarming van de aarde af te remmen, moet er geld van de meest vervuilende landen naar de ontwikkelingslanden vloeien. De potentiële geldstromen naar het Zuiden passen in het kader van REDD (Reducing Emissions from Deforestations and Forest Degradation), een marktmechanisme om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. De internationale gemeenschap wil nu Indonesië klaarstomen voor REDD omdat de eilandengroep met 94 miljoen hectare het grootste regenwoud van Zuidoost-Azië bezit.

Bovendien "kan REDD ook landen aansporen om niet langer met ontbossing door te gaan", zegt Patrick Durst van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) in Azië. Nog voor Indonesië uitzicht had op nieuwe inkomsten uit REDD, nam zijn regering al maatregelen om de houtkap aan banden te leggen. "Daardoor is het tempo waaraan de Indonesische bossen verdwijnen reeds gedaald van 1,7 procent in de jaren negentig tot 0,7 procent de voorbije vijf jaren", verklaart Durst.



Unieke kans
Indonesië is zo belangrijk voor de klimaatinspanningen omdat het land veel broeikasgassen uitstoot door de verwoesting van bos om plaats te ruimen voor uitgestrekte plantages van bijvoorbeeld oliepalmen. Om zijn goede wil te tonen, beloofde de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono in september 2009 op de G20-top een rem te zetten op ontbossing en bosdegradatie, een van de belangrijkste oorzaken voor de klimaatverandering. De president wil de uitstoot uit landgebruik, de verandering in landgebruik en uit bosbouw met 26 procent verminderen tegen 2020 (in vergelijking met business as usual) en met 41 procent met internationale hulp, aldus de milieuorganisatie Centre for International Forestry Research (CIFOR) in Indonesië.

"Uit studie blijkt dat vijf procent minder ontbossing voor Indonesië jaarlijks 765 miljoen dollar kunnen opleveren uit het REDD-programma, terwijl een reductie van 30 procent goed kan zijn voor meer dan 4,5 miljard dollar per jaar", aldus CIFOR. "Met REDD heeft Indonesië een unieke kans om een inkomen te genereren, het verlies van bosoppervlakte in te perken en een aanzienlijke bijdrage te leveren in de strijd tegen de klimaatverandering."

Lokaal bestuur
Toch is de buit nog lang niet binnen. "Er is ernstige corruptie in Indonesië, Maleisië en Papoea-Nieuw-Guinea", verklaart Manoj Nadkarni, hoofd van het programma voor bosbeheer in Pacifisch Azië van de waakhond Transparency International. "Indonesië is één van de vijf landen die het laagst gerangschikt staan in onze corruptie-index." Hij vreest dat die corruptie het REDD-programma kan ondermijnen. "In Indonesië is corruptie in de bossector de belangrijkste drijfveer achter illegale houtkap", zei Nadkarni in de marge van een conferentie over corruptie in Bangkok vorige week. De illegale houtkap wereldwijd rooft jaarlijks voor ongeveer 10 miljard dollar van bossen die in handen zijn van de overheden, becijferde Transparency International. "Om van REDD een succesverhaal te maken, moet het lokaal bestuur versterkt worden", denkt Bernd-Markus Liss, adviseur van de Duitse Technische Coöperatie in de Filipijnen. "Corruptie in de bossector is prominent op lokaal niveau." Hij pleit voor meer transparantie bij audits, investeringen en bij het uitreiken van vergunningen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 april 2017, 13:08 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.882 topics, welke bij elkaar 448.481 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.606 leden.
Het nieuwste lid is AMV058.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 352 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 352, lezen 3 mensen het topic "Zomer discussietopic 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden