Wat een geweldige bijdrage lever je zeg, je hebt altijd de meest actuele kaarten klaarstaan met een lekker lezend verhaal erom heen waardoor wij weer helemaal op de hoogte zijn. Ook nog eens twitter en op de radio, ik vind dat je top bezig bent!
Vind ik ook wel
Hulde Jan
dat snap ik!
Nouja, je weet in ieder geval weer zeker dat je updates en dergelijke niet voor niets zijn, want mocht de winter weer zo gaan als vorig jaar, krijg je wederom landelijke bekendheid, want dan zal GeenStijl gaan rapporteren, en ook de radio zal je dan weer uitnodigen, da's natuurlijk prachtig. En niet te vergeten al die lezers die hier tijdens winterweer (en zomerweer natuurlijk) het forum overspoelen.
En om het toch nog ontopic te houden ( ), kouder worden staat dus vast. En ook vanaf woensdag gaan we dat dus merken. Dan komt er misschien nog sneeuw bij kijken, da's altijd een leuke bonus. Maar dan wordt het verder kijken, hoe lang gaat deze (koude) periode duren? Is 't een speldenprikje, of het begin van een winter die voorlopig van geen ophouden weet.
Volgens mij is hier nog niet veel duidelijk over, aangezien er nog niet echt veel gepraat wordt over hoge druk boven Rusland (de Russische beer?) en een (noord)-oostelijke stroming.
Daarom ben ik een beetje bang dat het bij een prikje blijft? Heb ik ongelijk?
Ik Lees dat iedereen vol verwachting is en dat we allemaal (zelfs ik) het mooiste willen zien!
Even een linkje naar onze oosterburen (wetteronline.de)
Er staat een rubriek: Deutschlandtrend
Der Winter klopft an
Dit is een goede titel die hier ook wel zou passen!
Eerst binnen laten komen en dan pas kijken hoe fel hij wordt en hoe lang hij blijft!
Maw NUCHTER BLIJVEN!!!!!
Een winterliefhebber.
Met een per run steeds iets wisselend beeld ten aanzien van de exacte positie van weersystemen de komende periode, lijken we grootschalig gezien steeds dieper in een flinke winterse periode te geraken.
Een aanpassing heeft al op de redelijk korte termijn plaatsgevonden. Het laag dat morgen dieper Frankrijk in koerst en daarna via de Alpen aan een noord/noordoost waartse koers gaat beginnen, komt iets westelijker dan eerder voorzien.
Daarom komt de stroming op periode maandag-woensdag uit een meer noordelijke dan noordoostelijke richting.
Al deze dagen is er meestentijds veel bewolking en op maandag is er in het hele land kans op wat regen, dindag en woensdag lijken vooral de kustgebieden gevoelig voor buien.
De temperaturen gaan naar 4-7 C overdag en 0-4 C in de nacht.
Donderdag en vrijdag lijken we dan aan de achterzijde van lagedruk ten zuiden/zuidwesten te zitten, stroming is dan meer noordoostelijk en koude arctische lucht stroomt in.
Met perioden met zon, in de kustgebieden een kans op een (sneeuw)bui en lichte vorst, lokaal matig, in de nacht en ochtend. Overdag liggen de temperaturen tussen de 0-4 C.
Tegen volgend weekend komt er dan vanuit het noorden een nieuw laag zuidwaarts afgezakt. Stroming wordt dan tijdelijk meer aanlandig, wisselvaligheid neemt toe, evenals de regionale verschillen. Tewijl de kou zich vooral in het binnenland kan handhaven, komen de maxima in de kustgebieden wel ruim boven het vriespunt. Ook verschillen in neerslagvorm, in het binnenland vnl sneeuw in de kustgebieden een mix van regen en sneeuw.
Voor de nog verdere termijn lijkt lagedruk de laatse dagen van november weer geleidelijk ten zuiden te komen. Onveranderd zien we de gehele periode sterke blokkerende hogedruk nabij Groenland, met uitlopers naar het noorden en midden van Scandinavie.
De bijzonder koude lucht die zich komende week boven Scandinavie gaat settelen, krijgt door de continentale aanvoer van de bodem aan de achterzijde van de lagedruk daarom de gelegenheid zich tot over onze omgeving uit te breiden. Met een aanhoudende lichte wisselvalligheid gaan we dan naar lichte tot matige vorst in de nacht en ochtend en ook overdag zal de temperatuur op steeds meer plaatsen niet meer boven het vriespunt te komen.
Het einde van verwachtingsperiode, begin december, zien we lagedruk zich vanaf de zuidelijke Oceaan oostwaarts gaan uitbreiden richting het zuidwesten van Europa.
In de Uitvoer leidt deze ontwikkeling tot een 2 deling in de scenario's. In de optie dat lagedruk zich richting de UK gaat uitbreiden gaat in een Z/ZW aanvoer de temperatuur naar boven gemiddelde waarden omhoog.
In de andere optie verenigt deze lagedruk zich met boven het zuiden van Europa aanwezige lagedruk, en lijkt er zich iets van een zuidelijke straalstroom te ontwikkelen.
In dat geval zal de kou zich verder gaan verscherpen.
Ik acht deze optie zeer kansrijk, omdat het erg lijkt op het patroon zoals dat groot deel oktober en begin november bij Groenland heerste. Ook daar trok aan de zuidflank van de kou steeds lagedruk in een boog om de bovenluchtkou heen. Omdat deze kou zich dus zeer waarschijnlijk de komende week tot over onze gebieden lijkt uit te breiden, is het mi voorstelbaar dat lagedruk inderdaad een koers over het zuiden van Europa gaat volgen.
Ronald de Wildt
Deze klopt beter. want heb hier zelfs 6 graden. met wat mot achtig na mist.
Ja ik weet niet waar dat andere kaartje van is..... maar goed de winter komt eraan
Trouwens eerste officiele sneeuwdag: 25NOV 2010 (let it be happen) | Gewijzigd: 20 november 2010, 23:27 uur, door Verwijderde_gebruiker_04