zonder tijd is het leven een chaos
weather without storms is no weather at all.
Uit Brits onderzoek zou blijken dat mensen meer buiten actief zijn indien er geen wintertijd is. Weliswaar is het dan ’s morgens later licht, maar daar tegenover staat dat het ’s middags later donker wordt.
De wetenschapper stelt dat als de klok aanstaande zaterdag niet een uur terug, maar een uur vooruit wordt gezet dit voor volwassenen 300 uur extra daglicht oplevert.
Europarlementariërs Barry Madlener en Lucas Hartong willen dat de EU onderzoek gaat doen naar het draagvlak onder de Europese bevolking om de wintertijd af te schaffen.
© NU.nl
Ik snap niet dat mensen er last van hebben .Ik zelf heb er ook zeker geen last van , lig ook niet altijd om de zelfde tijd in bed misschien heeft het daar mee te maken .
En en uurtje langer slapen , het ligt er toch ook aan hoe laat je naar bed gaat .
Leuk weetje waar de meesten vast niet snel uitkomen als je ergens op tijd moet zijn:
Als de wintertijd ingaat en je vergeet de klok een uur terug te zetten, ben je een uur te laat. Met de zomertijd is dat precies andersom. Als je dan vergeet de klok een uur vooruit te zetten, kom je een uur te vroeg.
Bij de weg, over dat wintertijd afschaffen, dat bericht is ook wat aan toegevoegd op NU.nl:
'Zomertijd beter voor gezondheid'
UTRECHT - De volksgezondheid zou er wel bij varen als de klok komend weekeinde niet een uur wordt teruggezet. Sterker nog, in het voorjaar zou de klok eigenlijk nóg een uur vooruit moeten. Mensen houden dan veel meer tijd over om buiten actief te zijn.
Dat stelt de Britse wetenschapper Mayer Hillman in een artikel in de British Medical Journal, waaruit het artsenvakblad Medisch Contact vrijdag citeerde op zijn website.
Volgens Hillman zou zo'n dubbele zomertijd volwassenen driehonderd uur extra daglicht geven en kinderen tweehonderd uur.
Gemiddeld zijn mensen volgens de wetenschapper slechts één of twee ochtenduren wakker. Van de tien tot elf uren dat zij in de middag en avond op zijn, brengen zij de helft in het donker door.
Vooral kinderen en ouderen gaan dan niet meer naar buiten, uit angst voor onveiligheid of slecht zicht.
© NU.nl
Dat zou betekenen dat het in de zomertijd na 00.00 uur ook bij ons nog de schemering bezig is. | Gewijzigd: 30 oktober 2010, 07:39 uur, door Wolkje7
Volledige dagen met sneeuwdek: 7
Dagen met deels sneeuwdek: 2
Vaste sneeuw: 4 * Laatste 01-02-2019
Smeltende sneeuw: 1 * Laatste 02-02-2019
Hagel: 4
Velp 2018:
Smeltende sneeuw: 6
Vaste Sneeuw: 6
Hagel: 8
Weerlicht: 6
Onweer: 24 (1 onweersdag in Velp gemist toen ik in Duitsland was)
Velp 2017:
Dagen met sneeuwdek: 34 (waarvan 21 in januari, 6 in februari en 7 in december)
Vaste sneeuw: 12
Smeltende sneeuw: 6
Hagel: 13
Weerlicht: 6
Onweer: 21
Vannacht schakelen over naar de wintertijd. Dat betekent een uur langer slapen of een uur langer uitgaan. Morgen moeten we 03.00 uur de klok naar 02.00 uur achteruitstellen, zodat we op GMT+1 komen in plaats van GMT+2. GMT is de wereldtijd. Slimmeriken spelen al voor het slapengaan met hun klok, om effectief een uur langer te kunnen slapen. Nachtbrakers kunnen misschien om 03.00 uuur een alarmpje laten afgaan, om hen eraan te herinneren dat zij de bloemetjes een uurtje langer kunnen buitenzetten. Dan is er nog de categorie van de nachtwerkers. Sommigen hebben een regeling gekregen zoals het nachtwezen op het persbureau Belga, anderen maken de omschakeling naar zomer- én wintertijd mee. Voor nog anderen is het de pil slikken en effectief een uur langer werken.
Oliecrisis
In de nasleep van de oliecrisis van 1973 voerde Frankrijk de zomertijd in 1976 in om energie te sparen. De Britse eilanden kenden de zomertijd al van daarvoor en de Benelux volgde in 1977. In België wordt het spelen met de klok opgelegd door Europese en Belgische regelgeving. In Portugal, Groot-Brittannië, Ierland en de Canarische eilanden is de wintertijd de wereldtijd. Voor- en tegenstanders meppen elkaar elk jaar opnieuw met (meestal dezelfde) wetenschappelijke en minder wetenschappelijke argumenten om de oren om hun gelijk aan te tonen.
Bron: Het Nieuwsblad
Onweersdagen: 0
eerst al met dat discrimineren
nu ruineren zo nog me slaapritme
:D +1
Laat het gewoon zoals het nu is. Als we in december namelijk de zomertijd nog aan zouden houden, zou het pas om half 10 een beetje licht worden... Daarentegen, het hele jaar wintertijd: geen lange avonden in juni en juli meer... | Gewijzigd: 30 oktober 2010, 20:56 uur, door Onweerfreak
Het voordeel van de winter, en daarmee z'n korte dagen, is dat je juist nóg meer kunt verlangen naar het voorjaar. Als 't het hele jaar zomer is, dan wordt het ook zo saai. 4 seizoenen zijn schitterend. Laat ze alsjeblieft de winter niet afschaffen
En het hele jaar door wintertijd, dat is inderdaad helemaal niks, met die korte dagen in de zomer. En als ze zowel in de herfst de klok een uur vooruit willen zetten, en in het voorjaar ook, dan klopt er bovendien iets niet. Dan gaat de klok om het halfjaar steeds weer een uur vooruit, dan verschuif je de uren en dus ook de dagen, want per half jaar wordt het alleen maar langer licht en wordt dag nacht, en nacht dag en weer andersom op den duur
Dus alleen maar de klok een uur vooruit zetten is onlogisch en onmogelijk. | Gewijzigd: 30 oktober 2010, 21:12 uur, door Wolkje7
Volledige dagen met sneeuwdek: 7
Dagen met deels sneeuwdek: 2
Vaste sneeuw: 4 * Laatste 01-02-2019
Smeltende sneeuw: 1 * Laatste 02-02-2019
Hagel: 4
Velp 2018:
Smeltende sneeuw: 6
Vaste Sneeuw: 6
Hagel: 8
Weerlicht: 6
Onweer: 24 (1 onweersdag in Velp gemist toen ik in Duitsland was)
Velp 2017:
Dagen met sneeuwdek: 34 (waarvan 21 in januari, 6 in februari en 7 in december)
Vaste sneeuw: 12
Smeltende sneeuw: 6
Hagel: 13
Weerlicht: 6
Onweer: 21