Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 oktober 2010, 10:52 uur | Bericht #155926
Naderende komeet

De groene komeet 103P/Hartley 2 nadert de Aarde, een een close encounter zal naar alle waarschijnlijkheid zich voor gaan doen op 20 oktober. Op dat moment zal de komeet op zo'n 178 miljoen kilometer de Aarde passeren. Het object 103P/Hartley 2 zal met het blote oog vaag te zien zijn, maar de komeet is nu al te zien die in het bezit zijn van telescopen.



Amateur-astronoom Rolando Ligustri nam de bovenstaande foto op 2 oktober met behulp van een 14-inch Global Rent-A-Scope in New Mexico. Het toont Comet Hartley naast de spectaculaire Pacman nevel (NGC 281), een ster-vormige cloud ongeveer tienduizend lichtjaar van de Aarde. "Dit is een zeer mooie komeet voor mensen die in het bezit zijn van telescopen" zegt Martin Gembec die gisteren een soortgelijke foto nam in de Tsjechische Republiek.

Twee weken na Comet Hartley de close encounter met de Aarde heeft gemaakt, zal NASA een nauwe ontmoeting met de komeet hebben. De EPOXI ruimtevaartuig (voorheen bekend als Deep Impact) zal in de richting van Comet Hartley denderen. Op 4 november zal het ongeveer 700 kilometer van de komeet en zijn ijzige kern vliegen. De ontmoeting is slechts de vijfde keer in de geschiedenis dat een ruimtevaartuig dichtbij genoeg is, om het imago van een komeet vast te stellen.

©onweer-online
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 oktober 2010, 07:59 uur | Bericht #156282
Komeet Hartley 2 ontwaakt uit haar winterslaap

Het ijzige lichaam van de komeet Hartley 2 warmt op, aangezien het ruimteobject de zon nadert. NASA’s Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) maakte onlangs een foto van Hartley 2, het doel van de EPOXI-missie. Tijdens deze missie vliegt de Deep Impact ruimtesonde langs Hartley 2 om het stoffige, ijzige lichaam van de komeet te analyseren. Aangezien de komeet vlak langs de aarde scheert kijken verschillende aardse observatoria en ruimtetelescopen, zoals WISE, mee. Op 4 november vliegt Deep Impact langs Hartley 2. Twee weken eerder, op 20 oktober, staat de komeet het dichtst bij de aarde. De afstand tussen de aarde en de komeet bedraagt op die dag bijna 18 miljoen kilometer, oftewel zestig keer de afstand aarde-maan. Toch is dit dichtbij genoeg om de komeet met het blote oog te zien in het sterrenbeeld Perseus. Woont u in een stad? Dan is het aan te raden om met een verrekijker of telescoop te kijken.



WISE maakte de onderstaande foto van de komeet tijdens een hemelscan in infrarood licht. De ruimtetelescoop brengt al bijna een jaar vele miljoenen objecten in beeld. Helaas is de koelvloeistof sinds september op en wordt WISE warmer. Zodra de telescoop te warm wordt, kunnen de infrarooddetectoren geen goede data meer afleveren. We willen weten hoe de komeet zich gedraagt nu hij richting de zon vliegt, zegt James Bauer van NASA’s Jet Propulsion Laboratorium. “De foto van WISE is één van de puzzelstukjes, die samen antwoorden geven op vragen.”

De onderstaande foto is gemaakt op 10 mei 2010. Op dit moment bevindt Hartley 2 zich dichter bij de zon dan in mei. Wetenschappers beweren dat er sinds juli straalstromen (zogenaamde ‘jets’) van gas te zien zijn.

Bron Scientas
Waarom deze advertentie?
onweeer
Lid
Woonplaats: heeten
Berichten: 1066
Lid sinds: 22 nov. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 oktober 2010, 13:25 uur | Bericht #156300
Even een vraag, waar ligt het sterrenbeeld perseus, ik ken alleen het grote steelpannetje en de kleine (grote en kleine beer)
Onweer spotten natuurlijk ;)Sneeuw is BAD
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.499 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 721 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 721, lezen 4 mensen het topic "Discussiepagina winter 2024-2025".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden