Ik gebruik hem zelf in combinatie met de applicatie van buienradar, ben er erg tevreden over.
http://www.androidworld.nl/42995/developer...van-buienalarm/
Onderaan de pagina gratis binnen te halen, (of tegen een vrijwillige vergoeding) via de QR code.
Bron: Androidworld.nl | Gewijzigd: 12 september 2010, 12:11 uur, door Romani
Android is het besturingssysteem, denk dat de jouwe op Windows mobile draait.
''Vroeger had je bakkies. Tegenwoordig heb je het internet en piepers. Een enkeling heeft nog allerlei radio-ontvangers op zijn huis staan om een heleboel extra informatie uit de lucht te halen. Meestal kunnen die mensen ontzettend veel met deze radiotechnologie maar zijn ze wat minder goed in het bouwen van applicaties. De mensen achter Flightradar24 kunnen beide en het resultaat is erg leuk.
Ken jij dat probleem dat je meer naar de lucht loopt te kijken dan dat je op straat oplet waar je loopt? Dan is dit één van de applicaties die je moet hebben.
Review
Radio-amateurs zijn vaak verre van amateurs. Zij kunnen vaak met een antenne informatie van piepers (brandweer en ambulance) of data van waterverkeer of luchtverkeer afluisteren en uitlezen. Een enkeling weet dit ook nog goed in beeld te brengen. Casper Frontier doet dit in Nederland en Flightradar heeft het zelfs zo goed voor elkaar dat hun app van heel Europa het vliegverkeer live weergeeft. Waar Capser Frontier uit financiële overweging een kwartier vertraging inbouwt, levert dit bedrijf het gratis en direct. De enige vertraging die je tegenkomt is de vertraging van antenne naar server naar jouw telefoon.
Als je in de lucht een wit stipje ziet met een streep er achter kun je in 5 seconden vertellen waar het vandaan komt en waar het vliegtuig heen gaat. Ook informatie over de maatschappij zijn hier te zien en worden begeleid door een foto.
De applicatie
De applicatie is relatief simpel voor een ieder die graag weet wat er om hem heen te zien is. Flightradar24 start op met een Google Maps-kaart. Bij de instellingen kun je nog kiezen om de vliegtuigen een andere kleur te geven en om de vliegvelden aan te geven met een zwart kruisje. De vliegtuigen zelf worden aangeduid met gele vliegtuigjes. Die vliegtuigjes kun je aanklikken. Als je het vliegtuig hebt aangeklikt, wordt er een label weergegeven met het nummer en de plaats van herkomst (gratis versie). In de Pro-versie krijg je twee knopjes. Het ene knopje geeft je toegang tot de route die het vliegtuig heeft afgelegd. Met het andere knopje kun je vliegtuiggegevens opvragen zoals snelheid, hoogte, radarnaam (callsign) en registratienummer van het toestel begeleidt door een foto.
Daarnaast is het soms moeilijk om in te schatten waar een vliegtuig nu echt hangt. Ik woon op de negende verdieping en zie soms een vliegtuig ver boven Den Haag vliegen. Als ik die opzoek in de applicatie zit deze vaak al ver boven zee. Met de ‘Augmented Reality’-functie kun je het vliegtuig door je camera heen opzoeken. Dit is vooral erg leuk om mee te showen.''
bron
http://www.androidworld.nl/91488/app-van-d...-flightradar24/
oja van die android world is er ook een app beschikbaar.
die is handig vanwege de update's die die geeft over de marketplace. | Gewijzigd: 1 augustus 2011, 14:27 uur, door Klapper
Als we dan toch daarmee bezig zijn, kijk ook eens naar de volgende apps. Je moet er voor de pro versies misschien betalen, maar handige mensen die vrienden zijn met Google kunnen het ook wel anders
- WeerRadar
- WeatherPro <-- aanrader
- OnweerOnline
- Buienradar v2
- Weerkaart <-- Zeer makkelijk en snel, weinig poespas gewoon radar met onweer detectie.
- Niederschlagradar.de
Natuurlijk heb je ook nog wel, maar voor in NL weinig
- WeatherBug
- NOAA Radar and Alerts
Ik heb zelf de 4x1 widget. afhankelijk van waar je de widget aanraakt kun je 2 verschillende radars starten, rainy days en buienradar bijv.
| Gewijzigd: 18 augustus 2011, 22:24 uur, door Bornin7ty2