Ze hebben het namelijk veel over Zuidenwinden.
Inderdaad, en elke weersverwachting geeft voor maandag gewoon een normale wind aan (rond windkracht 4) | Gewijzigd: 29 september 2010, 14:02 uur, door Diem
Modelbeoordeling en onzekerheden
De uitvoer is grootschalig gezien consistent. Vanaf het weekeinde hebben we met zeer wisselvallig weer te maken waarbij de specifieke voorspelbaarheid van de afzonderlijke storingen (wind en neerslag) laag is. De ontwikkelingen tot en met zondag worden ook door een grote meerderheid van de EPS-leden weergegeven. Onzekerheid lijkt er met name t.a.v. het feit of en hoe lang ons land vanaf het weekeinde in de warmere lucht verblijft. T850 loopt zondag ovoor het koufront uit op tot bijna 15 graden.
De doorkomst van het koufront staat in deze run voor maandag op het programma, een dag eerder dan in de run van 27/12UTC. E.e.a. wordt bepaald in hoeverre een hoogtetrog ten westen van ons uitzakt. Ongeveer 75% van de leden laat ons land dinsdag weer in de koele lucht terechtkomen. Daarna toch elke dag vrij hoge neerslagkansen van 60% of meer. Kans op droog hogedrukweer neemt naar het einde van de periode iets toe, maar blijft met 20-30% vrij klein.
Samenvatting meerdaagse-periode:
Wisselvallig weer met vanaf zaterdag geregeld regen of enkele buien. Geleidelijk meer wind en hogere temperaturen.
Verder lezen?! >>>
bron: knmi
Het blijft een spannende situatie om zeker in de gaten te houden. Voor mijn regio lijken deze kaarten zeer interessant te worden We hebben hier niet zo heel snel last van harde wind..
De storm is noord-noordwestelijker geworden en lijkt ons of te gaan schamen of niet te gaan raken.
Aan de kust waarschijnlijk 6-7 Bft, mogelijk nog 8 Bft En in het binnenland windkracht 5-6 Bft, Mogelijk 7 Bft.
Maar we hebben nog wel wat dagen te gaan dus hopelijk worden de kaarten weer beter. | Gewijzigd: 30 september 2010, 12:49 uur, door laska119
Aan de kust waarschijnlijk 6-7 Bft, mogelijk nog 8 Bft En in het binnenland windkracht 5-6 Bft, Mogelijk 7 Bft.
Maar we hebben nog wel wat dagen te gaan dus hopelijk worden de kaarten weer beter.
Das nou jammer
Modelbeoordeling en onzekerheden
De uitvoer is grootschalig gezien zeer consistent. Vanaf het weekeinde hebben we met wisselvallig weer te maken waarbij de specifieke voorspelbaarheid van de afzonderlijke storingen laag is. De ontwikkelingen tot en met zondag worden ook door een grote meerderheid van de EPS-leden weergegeven. Onzekerheid is er nog steeds over de vraag hoe lang ons land vanaf het weekeinde in de warmere lucht verblijft.
T850 loopt zondag voor het koufront uit op tot bijna 15 graden. De doorkomst van het koufront staat in deze run voor maandag op het programma. Daarbij is er gezien het synoptische patroon kans op onweer (Boyden 96-97). Timing wordt bepaald in hoeverre een hoogtetrog ten westen van ons uitzakt.
Ongeveer 70-80% van de leden laat ons land dinsdag weer in de koele lucht terechtkomen. Daarna toch elke dag vrij hoge neerslagkansen van 60% of meer. Kans op droog hogedrukweer neemt naar het einde van de periode iets toe naar 30-40%.
Verder lezen?! >>>
bron: knmi | Gewijzigd: 30 september 2010, 15:27 uur, door Tyshane
Vanaf komend weekend ontstaat er een groot, sturend lagedrukgebied in het zeegebied tussen Schotland en IJsland. Als tegenspeler vinden we een omvangrijk hogedrukgebied boven noordwest-Rusland. Tussen beide systemen steekt een krachtige zuidelijke stroming op, die duidelijk zachtere lucht naar Westeuropa voert. De tgemperaturen lopen daardoor vooral op zondag op tot boven de 20 graden, maar het weer blijft door langstrekkende storingen en fronten wel wisselvallig met elke dag kans op regen of een bui.
Diepe depressies op de oceaan, een groot hogedrukgebied boven Rusland: Tussen beide systemen komt een krachtige zuidelijke stroming te staan.
Na het weekend Neemt de depressieinvloed toe omdat het Russische hogedrukgebied zich wat naar het oosten terugtrekt. De eerste helft van volgende week is dan ook wisselvallig tot onstuimig met veel bewolking, een grote kans op regen en periodiek veel wind, actieve, venijnige randstoringen kunnen zelfs voor stormgevaar gaan zorgen. Deze randstoringen zijn nu nog moeilijk te voorspellen, de exacte baan kan pas een of twee dagen van tevoren goed ingeschat worden. De trend voor de tweede weekhelft is nog onzeker, maar het lijkt erop dat het wisselvallige weer ook dan nog door zal gaan. Veel kans op een significante weersverbetering is er in elk geval niet, een rustige hogedrukperiode zit er (nog) niet in.
Bron Weerdirect.
Vanaf dinsdag weer grotere regenkansen en minder zacht maar in de loop van volgende week zou de depressieactiviteit wat meer ‘afstandelijk’ kunnen worden vanwege toenemende invloed van een krachtig Russisch hogedrukgebied dat met een kerndruk van 1035 hPa ter hoogte van Sint Petersburg positie kiest.
@jan visser
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
Idd, en als je dan foto's wil gaan maken, zit je camera helemaal onder het stof en andere troep
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
uhuh
kom dan maar is n xtje naar de zee en foto's maken dan praten we verder
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography