ja dat valt mij ook altijd op bij buienradar temperaturen !;P
nu 5,6 grade heerlijk die kou!
verklaring wil ik ook wel,,:P ligt nog aan warme zee namelijk ook
nu 5,6 grade heerlijk die kou!
verklaring wil ik ook wel,,:P ligt nog aan warme zee namelijk ook
heel simpel die plek ligt op het zand en aangezien zand snel warm en koud wordt is het logisch
Oh oh, de ex-orkanen op de oceaan spelen GFS parten, bij windsnelheden hoger dan 160 km/h ergens op de kaart krijg je dan namelijk dit soort toestanden (het model gaat steigeren, met rare kaartjes als gevolg daarvan). NOGAPS liet laatst ook al zoiets zien. Dit soort kaartjes zijn gewoon een lust voor het oog, Kunst met een grote K :
| Gewijzigd: 26 september 2010, 23:45 uur, door Onweerfreak
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
Wat een disco-kaarten! Wel raar dat dit dan gebeurt bij die hoge windsnelheden. Al ziet het er wel grappig uit en is het inderdaad een beetje kunstig, het is natuurlijk wel een dikke 'bug' in het systeem.
Ik ga zaterdag naar zuid spanje kan je na gaan dat wordt genieten.
En dan de terug komst is 26 oktober dat zal ook vet tegenvallen zijn
EDIT: vandaag een gure dag met regen bah dus.
https://gurushots.com/Martijn.photography/photos
En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
En dan de terug komst is 26 oktober dat zal ook vet tegenvallen zijn
EDIT: vandaag een gure dag met regen bah dus.
of it is snowing of the with world
Het ligt trouwens niet aan het model NOGAPS zelf, maar aan de server van Wetterzentrale. Bij windsnelheden hoger dan 160 km/h op de kaart verandert er iets in de GRIB-files afkomstig uit het model, waardoor de Duitse server het bestand niet goed meer kan lezen en je dus dit soort toestanden krijgt. Maar het ziet er wel mooi uit hé.
Een periode met zeer wisselvallig en onstuimig herfstweer staat na de maandwisseling op het programma. Op de oceaan gaan diepe depressies ontstaan die vanaf komend weekend ook ons weer met regen en veel wind gaan beinvloeden. De modellen berekenen momenteel een verdere verscherping van de situatie na het weekend; stormdepressies met veel regen trekken dan in sneltreinvaart over de oceaan naar het oosten. De kans is groot dat een van deze depressies in de loop van volgende week ook in ons land voor de eerste echte (zware) herfststorm zal gaan zorgen.
De weerkaart voor dinsdagnacht (4/5 oktober) op basis van GFS 00z, 27-9. Een diepe en omvangrijke stormdepressie ligt ten noorden van Schotland en beinvloed het weer in heel West- en Noord-Europa. Aan de rand van het lagedrukgebied ontstaan in de frontale zone venijnige randstoringen met storm en veel regen, waarvan er hier een net voor de noordkust van Nederland ligt. Mocht deze drukverdeling uitkomen krijgen we een zuidwesterstorm aan zee en (zeer) zware windstoten in het binnenland!
Straalstroom en tropische luchtmassa's
Wat er uiteindelijk gaat gebeuren is nog erg onzeker omdat er nog meer dan een week te gaan is. Het is wel zo dat de setting in de atmosfeer voor storm- en orkaanontwikkelingen erg gunstig zal worden: In de loop van volgend weekend komt op de Atlantische Oceaan op grote hoogte een enorme straalstroom met mogelijk meer dan 300 km per uur te staan. Bovendien neemt het temperatuurverschil tussen noord en zuid door een snelle afkoeling van Groenland aan de ene kant en de inbinding van tropische luchtmassas door Ex-tropische stormen aan de andere kant duidelijk toe. Beide factoren, de straalstroom en de temperatuurverschillen, vergroten de mogelijkheid op ontwikkelingen van storm- en orkaandepressies. De modellen berekenen voor volgende week depressies met een kerndruk tot 960 hPa, wat ook voor winterstormen in januari uitzonderlijk laag is en voor begin oktober al helemaal.
De straalstroom op 4 oktober, 18z. De windsnelheden op 9 a 10 kilometer hoogte zijn met meer dan 180 knopen (ongeveer 330 km per uur!) extreem hoog voor begin oktober. Depressies kunnen zo binnen twee dagen of minder de hele oceaan oversteken en voor plotselinge en kortdurende, maar mogelijk zeer heftige stormen aan de kusten van Europa gaan zorgen
De druksituatie is voor de eerste decade van oktober best ongewoon, een dergelijke situatie met zeer grote druk- en temperatuurverschillen en hoort normaal meer in de wintermaanden thuis. Vooral de inbinding van tropische luchtmassa" s maakt de situatie volgende week nog een tikkeltje extra riskant: De zeer onstabiele en vochtig-warme lucht, die door tropische stormen naar het noorden gevoerd wordt geeft polaire lagedrukgebieden als het ware een flinke portie extra energie en vergroot het risico op plotselinge, zeer heftige ontwikkelingen. Normaal voor begin oktober is meestal een hogedrukblokkade die in grote delen van Europa voor rustig en mild herfstweer met mist in de nachten zorgt. Dit jaar lijkt dit dus definitief niet te gaan gebeuren, de herfst gaat uit een heel ander vaatje tappen.
Veel bomen zullen volgende week nog in vol blad staan wat ze zeer windgevoelig zal maken bij een mogelijke storm, lokale schade door afgeknapte takken en/of omgewaaide bomen zal dan onvermijdelijk zijn. Bovendien zullen veel bladeren van de bomen waaien wat het gevaar voor wateroverlast door verstopte putdeksels e.d. vergroten zal.
Hoe waarschijnlijk is dit scenario?
Wat er uiteindelijk precies gaat gebeuren is nog erg onzeker omdat er nog meer dan een week te gaan is. Het is wel zo dat alle modellen het erover eens zijn dat er vanaf komend weekend ongewoon grote druk- en temperatuurverschillen in het oostelijke deel van de Atlantische Oceaan en de Noordzee zullen ontstaan, die ook vat op ons weer zullen gaan krijgen. Enkele dagen onstuimig herfstweer met regen en veel wind is dus zo goed als zeker en de kans op storm-ontwikkelingen is ook niet te onderschatten, maar het is nog te vroeg om te kunnen zeggen of we echt noodweer zullen gaan krijgen of dat het met een windkracht 8 aan zee en wat windstoten in het binnenland met een sisser af zal gaan lopen. We houden u op de hoogte.
Bron WeerDirect
De herfst lijkt definitief begonnen, want er is geen spoor meer van een nazomer op de weerkaarten. Het blijft vrijwel de hele dag betrokken en plaatselijk valt er wat lichte motregen. Er waait een zwakke wind uit het oosten tot noordoosten. De maxima bedragen 11 graden in de Ardennen en ongeveer 16 graden elders. Vanavond en -nacht is het nog steeds zwaarbewolkt tot betrokken. Plaatselijk valt er wat lichte motregen en later kan nevel en mist ontstaan. De minima bedragen 7 tot 11 graden.
Morgen blijft het zwaarbewolkt tot betrokken en nevelig. Tijdens de ochtenduren komt lokaal ook mist voor. Later in de namiddag of avond volgt er regen vanaf de kust. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind bij maxima van 14 tot 18 graden. Van donderdag tot en met maandag krijgen we een wisselvallig weertype met regelmatig regen en vooral vanaf vrijdag ook meer wind. De middagtemperatuur schommelt rond 17 graden.
Bron Hln