Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Dec 2024 00:20:19

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

22 Dec 2024 15:26:46

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

22 Dec 2024 10:16:43
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 augustus 2010, 12:34 uur | Bericht #151506
El Niño verhuist en wordt sterker

Wetenschappers hebben ontdekt dat El Niño radicaal aan het veranderen is. Het fenomeen wordt sterker en is iets verschoven. Vroeger warmde El Niño de wateren voor de kust van Zuid-Amerika op, nu doet ‘ie datzelfde in het centrale deel van de Stille Oceaan. Dat concluderen Amerikaanse wetenschappers na uitgebreid onderzoek. De onderzoekers bestudeerden satellietbeelden met daarop de temperaturen van het oppervlaktewater. De kracht van El Niño wordt bepaald door te achterhalen in hoeverre de watertemperatuur van de gemiddeldes afwijkt. De wetenschappers ontdekten dat El Niño in het centrale deel van de Stille Oceaan bijna twee keer zo intensief is als normaal.



Warmer
Volgens de wetenschappers verklaart de sterker wordende El Niño de steeds warmer worden wateren in het midden van de Stille Oceaan. “Onze studie laat zien dat de opwarming in het midden van de Stille Oceaan vooral te maken heeft met sterker wordende El Niño’s en niet zozeer met een algemene stijging van temperaturen,” vertelt onderzoeker Tong Lee.

Gevolgen
“Deze resultaten suggereren dat de klimaatverandering El Niño reeds aantast door het centrum van de actie van het oosten naar het midden van de Stille Ocaan te verhuizen,” voegt onderzoeker Michael McPhaden toe. En dat heeft gevolgen. “El Niño’s invloed op de wereldwijde weerpatronen verandert als de opwarming van de oceaan vooral in het midden plaatsvindt.”

In de war
Als deze trend doorzet, gooit dat de weersvoorspellignen die op lange termijn worden gedaan door de war. Alle voorspellingen en modellen zijn namelijk gebaseerd op de El Niño zoals wij die de laatste vijftig jaar hebben gezien.

Normaal
El Niño duikt elke drie tot vijf jaar op en heeft een grote invloed op de oceaan en atmosfeer. Tijdens een ‘normale’ El Niño worden de winden in het oostelijk deel van de Stille Oceaan zwakker. Hierdoor wordt de omhooggaande beweging die het koude, diepere water normaal gesproken maakt, onderdrukt en kan het warme oppervlaktewater vanuit het centrale deel van de Stille Oceaan naar Amerika stromen.

Nieuw
Maar de laatste jaren is dat dus aan het veranderen. De nieuwe, verhuisde El Niño dook in de jaren 1991/1992, 1994/1995, 2002/2003, 2004/2005 en 2009/2010 op. Uit klimaatmodellen blijkt dat de klimaatverandering ervoor zorgt dat deze vorm van El Niño frequenter voorkomt. Nader onderzoek is nodig om te achterhalen welke gevolgen deze El Niño heeft. Vaststaat dat deze zich niet tot de Stille Oceaan beperken. El Niño kan het weer op de gehele aardbol beïnvloeden en de temperatuur wereldwijd gemakkelijk met 0.2 graden Celsius verhogen of verlagen.

Bron Scientias
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.888 topics, welke bij elkaar 448.499 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.609 leden.
Het nieuwste lid is Goos.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 75 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 75, lezen 3 mensen het topic "Winter 2011 discussietopic deel 2".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden