Gisteren stuurde het Russische Ministerie van Noodsituaties nog een bericht de wereld in dat de bosbranden in het land "onder controle" waren. Dat blijkt helemaal niet het geval: in het oosten van het reuachtige land staat nu ook 4.000 vierkante kilometer in brand, waarvan ongeveer 1.000 km² dicht beboste taiga. Het inferno groeit ook aan een onwaarschijnlijk tempo: 24 uur geleden stond "nog maar" 310 km² van de beboste taiga in brand. De extreem hete zomer van 2010 zou wel eens het record van 2003 kunnen breken. Toen stonden op een gegeven moment 110.000 vierkante kilometer in de fik. De jongste 20 jaar is het aantal bosbranden in Rusland overigens vertienvoudigd. De meeste worden (illegaal) aangestoken door de Russische houtmaffia, die daarna de afgebrande grond goedkoop inpalmt om zo de almaar groeiende markt in China te kunnen voorzien.
Kamtsjatka
De branden treffen in het bijzonder de streek van Kamtsjatka in het uiterste noord-oosten van het land. Volgens het persagentschap Itar-Tass staat naast de 100.000 hectare bos daar ook zowat 300.000 hectare niet beboste oppervlakte in brand. De bosbranden hadden totnogtoe vooral de gebieden in het westen van Rusland geteisterd, waar gisteren alleen al 120.000 hectare bos werd vernield. De jongste dagen vielen volgens een officiële bron al meer dan 30 doden en werden hele dorpen verwoest. Er zijn momenteel 238.000 brandweerlieden, 25.000 voertuigen en tal van blusvliegtuigen in de weer.
Geen beterschap in zicht
Maar zelfs die macht kan weinig beginnen tegen de snel om zich heen grijpende vlammenzee. Bovendien voorspellen meteorologen voor de komende dagen opnieuw hoge temperaturen en droogte voorspellen. Rusland kampt al geruime tijd met extreme hitte en droogte. Deze zomer is de heetste sinds het begin van de moderne klimaatwaarneming 130 jaar geleden. De sterke wind heeft de branden aangewakkerd.
Voronesj
Onder de door bosbranden getroffen gebieden is de regio rond de stad Voronesj, enkele honderden kilometers ten zuiden van de hoofdstad Moskou. Ook het gebied rond de stad Nizjni Novgorod ten oosten van Moskou is zwaar getroffen. Circa 1.300 huizen zijn daar in de afgelopen dagen afgebrand. Verder is er volgens gegevens van zaterdag van het ministerie van Noodsituaties tot dusver in die regio 1.200 vierkante kilometer bos in vlammen opgegaan. Vrijdag sprak het ministerie nog van 850 vierkante kilometer afgebrand bos.
Oorzaken: global warming & maffia
Er zijn twee grote oorzaken voor de bosbranden: global warming en de Russische houtmaffia. Die laatste wil niet het geld op tafel leggen voor de dure licenties die nodig zijn om te kappen in een gezond, natuurlijk bos. Eenmaal er een brand doorgegaan is, kost de licentie bijna niks meer. De houthakkers halen er dan het nog bruikbare hout vanaf en kappen de volgende jaren aan een prikje. Het meeste van dat hout gaat richting China. De schaal van de branden is moeilijk voor te stellen. In 2003, de vorige recordzomer, ging zeker 22 miljoen hectare bos met loofbomen en hoogwaardige den verloren. Een Amerikaanse satelliet stelde toen vast dat er 157 verschillende grote bosbranden tegelijk woedden. Tot in Tokio, 5.000 kilometer van de vuurhaard, hadden mensen serieus last van de rook die die branden ontwikkelden. Het regende as van die branden in Seattle, aan de andere kant van de Stille Oceaan.
Permafrost
En terwijl de nadruk vooral ligt op het regenwoud wanneer we denken aan het verdwijnen van bossen en de impact ervan op global warming, is het boreale woud van Siberië van gelijkwaardig belang. De branden doen bovendien de permafrost sneller verdwijnen, en dat zorgt dan weer voor een versnelde vrijgave van methaan, een broeikasgas dat nog veel schadelijker is dan C02.
De bosbranden in het verre oosten van Rusland hebben zich de laatste 24 uur sterk uitgebreid. Ongeveer 100.000 hectare bos staat in brand, zo heeft de dienst voor het bosbeheer in het gebied zondag laten weten. Zaterdag woedde het vuur nog op 31.000 hectare. Bovendien staan ook nog bijna 300.000 hectare toendra en grasland in brand. De situatie is het ernstigst op het schiereiland Kamsjatka, tussen de Beringzee en de Zee van Ochotsk. Daar stond zondagochtend meer dan 76.000 hectare bosgebied in brand.
Sinds het begin van de zomer zijn in het verre oosten van Rusland 932 natuurbranden geregistreerd. Het vuur verwoestte 153.400 hectare bosgebied. Ook 359.900 hectare toendra en grasland ging in vlammen op. Het Russische ministerie van Noodsituaties meldde zaterdag de bosbranden in de regio Voronesj, enkele honderden kilometers ten zuiden van Moskou, onder controle te hebben. Dat zou ook gelden voor de branden rond de stad Nizjni Novgorod, ten oosten van de Russische hoofdstad.
Rusland kampt al geruime tijd met extreme hitte en droogte. Deze zomer is de heetste sinds het begin van de moderne klimaatwaarneming 130 jaar geleden. De sterke wind heeft op veel plaatsen het vuur aangewakkerd.
Bron De Pers
De Russische autoriteiten slagen er maar niet in de verwoestende bosbranden in het land onder controle te krijgen. In het verre oosten van het land hebben de branden zich in het weekeinde zelfs uitgebreid. De branden hebben circa dertig levens geëist, honderden mensen zijn gewond geraakt en vele honderden huizen zijn door het vuur verwoest. ,,Dit is een echte natuurramp, die slechts eens in de dertig of veertig jaar voorkomt'', zei de Russische president Dmitri Medvedev. In veertien regio's verspreid over heel Rusland hebben de autoriteiten de noodtoestand uitgeroepen. Premier Vladimir Poetin houdt maandag spoedberaad met de bestuurders van de getroffen regio's.
De autoriteiten lieten zondag weten dat 114.000 hectare bos (ongeveer de omvang van de provincie Utrecht) in brand staat. Zaterdag woedde het vuur nog op 31.000 hectare. Bovendien staan ook nog bijna 300.000 hectare toendra en grasland in brand. De situatie is het ernstigst op het schiereiland Kamsjatka, tussen de Beringzee en de Zee van Ochotsk. Daar brandde zondag meer dan 76.000 hectare bosgebied.
Ook rond de hoofdstad Moskou lukt het de brandweer niet de branden onder controle te krijgen. Zondag telden de autoriteiten in het gebied circa 130 branden. Het ministerie van Noodsituaties stelde dat er in heel Rusland circa 440 branden woedden. De afgelopen weken ging door de branden circa 550.000 hectare bos in vlammen op. Moskou heeft voor het bestrijden van de branden circa 240.000 brandweerlieden en enkele duizenden militairen ingezet. Verder gebruiken de autoriteiten tal van blusvliegtuigen voor het bestrijden van de vlammen.
Het ministerie van Noodsituaties meldde bosbranden in de regio Voronesj, enkele honderden kilometers ten zuiden van Moskou, onder controle te hebben. Dat zou ook gelden voor de branden rond de stad Nizjni Novgorod, circa 400 kilometer ten oosten van de Russische hoofdstad. De politie heeft in en rond Nizjni Novgorod extra mensen ingezet om plunderingen en brandstichting te voorkomen. Rusland kampt al geruime tijd met extreme hitte en droogte. Deze zomer is de heetste sinds het begin van de moderne klimaatwaarneming 130 jaar geleden. De sterke wind heeft op veel plaatsen het vuur aangewakkerd. De autoriteiten houden rekening met nieuwe bosbranden, omdat meteorologen voor de komende dagen opnieuw hoge temperaturen en droogte voorspellen.
Patriarch Kyrill van de Russisch-Orthodoxe Kerk riep de Russen op voor regen te bidden. ,,Ik dring er bij iedereen op aan samen te bidden dat regen op onze aarde neerdaalt'', zei de 63-jarige kerkleider tijdens een bezoek aan het gebied rond Nizjni Novgorod. In een gebed constateerde Kyrill dat duizenden mensen, onder wie vele kinderen, hulp nodig hebben en dat honderden mensen dakloos zijn geraakt.
Bron: De Pers
In veertien regio's verspreid over Rusland is de noodtoestand uitgeroepen in verband met bosbranden. Dit weekeinde zijn er weer bosbranden bijgekomen. Er staat nu 114.000 hectare bos in brand, een oppervlakte zo groot als de provincie Utrecht. In de afgelopen weken ging er al meer dan 550.000 hectare bos in vlammen op. Dertig mensen kwamen daarbij om en er zijn honderden gewonden. Ook zijn er honderden huizen verwoest.
Premier Poetin houdt morgen spoedberaad met bestuurders van de getroffen regio's. Rusland kampt al een tijd met extreme hitte en droogte.
Bron: NOS
Het aantal doden als gevolg van de bosbranden in Rusland is opgelopen tot 34, meldt het ministerie voor noodsituaties maandag. In het voorbije etmaal werden in het hele land vijfhonderd nieuwe branden gemeld, maar de meeste konden snel worden geblust, zei een woordvoerder op de televisie.
Volgens de autoriteiten lijkt er langzaam een eind te komen aan de branden, die de afgelopen dagen in het midden en westen van Rusland ongeveer vijftienhonderd woningen in de as hebben gelegd. Door een hittegolf zijn bossen en velden uitgedroogd, waardoor ze makkelijk vlam vatten.
Bron Nieuws.nl
In Rusland werd de strijd tegen duizenden bos- en veenbranden in het land voortgezet, terwijl nieuwe doden gemeld werden in de zwaarste branden die Rusland sinds decennia meemaakt. Volgens Interfax zei het hoofd van het nationale noodhulpcentrum, Vladimir Stepanov, dat er zowat 7.000 branden van verschillende omvang woedden in het land en dat ongeveer 500.000 hectare land in brand stond. Het dodental ligt volgens een officiële telling op 34, terwijl honderden mensen gewond raakten en duizenden dakloos werden. Hele dorpen zijn volledig afgebrand.
Vandaag vonden reddingswerkers vijf lichamen in het puin van een huis dat in Nizhny Novgorod afbrandde, de zwaarst getroffen regio. In Moskou en Nizhny Novgorod begonnen Russische soldaten waterpijplijnen te leggen die moeten helpen in de strijd tegen het vuur.
Ergste in 130 jaar
De hitte en de droogte - de ergste in ruim 130 jaar - liggen aan de basis van de branden, maar de autoriteiten meldden ondertussen ook de eerste arrestaties van brandstichters en plunderaars. Premier Vladimir Poetin houdt later op de dag een spoedbijeenkomst in Moskou met de gouverneurs van de regio's die het zwaarst getroffen zijn. Het voorbije weekend kondigde de overheid in veertien regio's de noodtoestand af. Moskou wis opnieuw in dikke mist gehuld. Meteorologen waarschuwen dat er geen beterschap op komst is: de temperatuur in Moskou zou tegen het einde van de week over de 40 graden Celsius gaan.
Bron Hln | Gewijzigd: 27 februari 2017, 10:13 uur, door Joyce.s
President Dmitry Medvedev broke off his summer holiday on Wednesday and flew back to Moscow for emergency talks as the death toll from Russia's deadliest wildfires in nearly four decades hit 48. Thick clouds of acrid, choking smoke from forest and peat bog fires blanketed the capital. Authorities told residents to stay indoors despite the sweltering heat to avoid concentrations of toxic carbon monoxide well above safe levels. Keen to stamp his authority on the government's response to the fires -- so far largely handled by Prime Minister Vladimir Putin -- Medvedev sacked several senior navy officers for failing to stop forest fires from ravaging a naval storage base outside Moscow last week and destroying valuable equipment. "Despite the fact that we asked the Defense Ministry to help with extinguishing fires to help the civil population, in the majority of cases the ministry cannot (even) protect itself," Medvedev told officials in the Kremlin after returning from his Black Sea summer residence at Sochi. The fires have swept through Russia's tinder-dry forests in the hottest summer since records began 130 years ago, leaving thousands homeless and prompting leaders to declare a state of emergency in seven of the worst hit regions. Critics say the government has been slow to respond. They also allege that changes to the law rammed through parliament by the Kremlin and the timber lobby in 2006 fatally weakened fire protection in Russia's vast woodlands, the world's biggest. "The situation with forest fires in the country has on the whole stabilized but remains tense and dangerous," Prime Minister Vladimir Putin told officials during a visit to the southern region of Voronezh, one of the worst hit.
MONEY PLEDGE SOOTHES
Putin has promised the state will help rebuild all homes destroyed by the fires and has pledged generous compensation. The prospect of government cash led a group of women to praise Russia's paramount leader when he visited a local hotel housing 155 people whose homes have burned down. Residents thanked Putin for offering money and asked eagerly for details of compensation schemes, taking pictures of the premier on mobile phones as he spoke with them. The visit to Voronezh contrasted sharply with a meeting in Nizhny Novgorod last Friday when villagers berated Putin, demanding immediate action to rebuild their homes. Some 170,000 people including troops were battling at least 520 fires raging on Wednesday over an area of 1,885 sq km, the Emergencies Ministry said. The wildfires are Russia's deadliest since 1972, when at least 104 people died in Moscow region alone in forest and peat fires that destroyed an area of 100,000 square km of the then Soviet Union, the ministry said. A record heatwave has engulfed central parts of European Russia since mid June, ruining much of the wheat crop in some areas and raising fears that a poor harvest in the world's third largest wheat exporter could push up global food prices. The economy showed the first signs of damage from the heatwave, with the services sector expanding in July at its slowest pace in four months. German carmaker Volkswagen said that due to smoke from the fires, it had temporarily halted production at a factory in Kaluga, southwest of Moscow, that produced 48,500 cars last year.
MOSCOW SMOKE
Moscow, a city of 10.5 million, was shrouded in acrid smoke. "The pollution is at the worst level since 2002 and is approaching those levels," Alexei Popikov, an expert on air quality at Moscow's pollution monitoring agency, told Reuters. The carbon monoxide count in Moscow soared to 5.7 times safe levels overnight and Russia's top lung doctor warned residents are inhaling the equivalent of 40 cigarettes every few hours. City dwellers complained of waking with headaches and sore throats. Shops have run out of fans and some residents have taken to wearing masks over their mouths in the street. The forest fires and scorching temperatures have complicated operations for Russia's large and aging nuclear sector. A reactor at the Novovoronezh power station was shut down on Wednesday because transformers broke due to high air temperatures. Other reactors at the station were working normally, state nuclear corporation Rosatom said. More than 2,100 firefighters were battling fires near a secretive nuclear research center at Sarov in Nizhny Novgorod province, where the first Soviet atom and hydrogen bombs were designed, about 350 km (220 miles) east of Moscow.
Bron: Reuters
Het Russische ministerie van Noodsituaties heeft tot nu toe ongeveer 850 bosbranden geregistreerd. Het aantal doden is van 48 opgelopen tot vijftig. Dat heeft het ministerie donderdag volgens het persbureau Interfax meegedeeld. Hulporganisaties gaan ervan uit dat het aantal doden verder zal stijgen. Honderden mensen zijn gewond en duizenden zijn dakloos. In de westelijke stad Togliatti aan de rivier de Wolga zijn ongeveer 1700 mensen geëvacueerd.
Rusland wordt geconfronteerd met grote hitte en droogte. Voor de komende dagen worden opnieuw recordtemperaturen van rond 38 graden Celsius verwacht.
Bron: Nu.nl
Het Russische ministerie van Noodsituaties vreest dat de bosbranden die het land momenteel teisteren de zone die besmet werd tijdens de ontploffing van de kerncentrale van Tsjernobyl in 1986 zullen bereiken. Mogelijk kunnen daardoor radioactieve deeltjes in de atmosfeer terechtkomen.
"De situatie in de regio van Briansk, vooral het district van Novozybkov dat zwaar vervuild werd tijdens de ramp van Tsjernobyl, wordt nauwgezet opgevolgd", aldus minister Sergej Sjojgoe. "Als er brand zou komen, dan kunnen radionucleïden zich mogelijk in de rook verspreiden, waardoor er opnieuw vervuiling ontstaat", zo zegt Sjojgoe. De regio van Briansk, gelegen aan de grens met Wit-Rusland en Oekraïne, werd door de ontploffing van een kernreactor van Tsjernobyl besmet met radioactieve stoffen.
Een kerncentrale in de regio van Voronej, zo'n 600 km ten zuiden van Moskou, bevindt zich ook in de zone van de bosbranden. De autoriteiten hebben echter laten weten dat de centrale niet bedreigd wordt.
Bron Hln | Gewijzigd: 27 februari 2017, 10:13 uur, door Joyce.s
De aarde is nog niet genoeg naar de kl*te geholpen!
Wat me nog meer verontrust is dat ik geen contact meer heb met een klant van me die in de buurt van Moscow woont. Hopelijk is ze veilig en wel.
In Moskou hangt al van in de vroege uurtjes van de dag een dikke rook, afkomstig van de vele bos- en veenbranden rond de Russische hoofdstad. De rook is zo hinderlijk dat heel wat inwoners niet zonder mondmasker de straat opgaan. De verkoop van die mondmaskers zou de afgelopen dagen explosief zijn gestegen. "De rook pakt de hele stad in en de toestand verergert nog", luidt het. De rook veroorzaakt ook hinder op de Moskouse luchthaven van Domodedovo, waar de zichtbaarheid inmiddels beperkt is tot 375 meter. In combinatie met de hoge temperaturen in de hoofdstad, die vandaag zouden oplopen tot 40 graden, is er eveneens sprake van een verhoogde luchtvervuiling.
Warmterecords
Verwacht wordt dat de zomer van 2010 in Moskou alle warmterecords zal breken sinds het begin van de metingen zo'n 130 jaar geleden, zo meldde de weerdienst. Vorige week werd een historische recordtemperatuur van 38,2 graden Celsius geregistreerd in de Russische hoofdstad. De Russische bosbranden zijn momenteel oncontroleerbaar. Het leger is massaal wapendepots aan het ontruimen uit schrik dat de branden ze tot ontploffing zullen brengen. Vijftig mensen stierven al in de vlammenzee.
Radioactiviteit
Er wordt ook gevreesd dat de branden tot bij Tsjernobyl zullen komen, waardoor radioactieve deeltjes in de lucht zouden kunnen komen. In 1986 ontplofte daar een kerncentrale, de omgeving is nog altijd radioactief besmet. Een kerncentrale in de regio van Voronej, zo'n 600 km ten zuiden van Moskou, bevindt zich ook in de zone van de bosbranden.
5.000 hittedoden
Het aantal sterfgevallen in Moskou lag in juli bijna 50 procent hoger dan in dezelfde maand van vorig jaar. Bijna 5.000 extra gevallen waren aan aan de hittegolf te wijten. Dat meldt de burgerlijke stand van de Russische hoofdstad. "We hebben in juli 14.340 sterfgevallen opgetekend in Moskou, 4.824 meer dan in juli 2009", zei een directrice van de dienst. "De toename begon in juli. In juni daarentegen waren de cijfers eerder gunstig", aldus Evguenia Smirnova. "De hittegolf had heel zeker een invloed", voegde ze eraan toe, zonder dat ze statistieken over de doodsoorzaken kon geven
Bron: Hln | Gewijzigd: 27 februari 2017, 10:13 uur, door Joyce.s
Met temperaturen van 40 graden, enorme droogte en vrij veel wind is dat makkelijker gezegd dan gedaan hoor
Die gracht is leuk, maar toen hier op de Strabrechtse Heide die brand was is het vuur ook over de snelweg heen gewaaid en er stond nauwelijks wind toen. Nat houden kunnen ze proberen maar dat houd ook ergens op, ze proberen waarschijnlijk alles wel nat te houden maar het is niet genoeg. Je hebt veel water nodig wil je bij een droge 40 graden met zon alles nat houden
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
We mailen alleen maar omdat ze zelf alleen maar Russisch kan. Dus doen we het in het Engels en zij heeft dan een tolk die antwoord. Ondertussen nog altijd geen nieuws.
Mei gemiddeldeNormaal: 12.9
Mei 2010: 16.7
Juni gemiddelde normaal: 16.6
Juni 2010: 18.8
Juli gemiddeldenormaal: 18.1
Juli 2010:26.1
Aantal tropische dagen : 22 waarvan 9 boven 35. Van die 9 zijn er ook nog eens 8 achter elkaar geweest. 8 dagen boven 35 graden!
Warmst was het in Jaskul 44.0 ook record!!
Ook in het ‘thuisland’ van Koning Winter, het noordoosten van Siberië, is het in juli uitzonderlijk warm geweest. In Verchojansk werd het op zeker 13 dagen meer dan 30 graden: op 5 juli werd 35,3º gemeten en in Ojmjakon is op 28 juli met 34,6º een nieuw warmterecord gevestigd.
Ook aug gaat goed van start, 30,7, 36,9, 34,8, 37,2 (augustusrecord), 36,6 en 36,3º (tussenstand 16 uur).
Bron: www.janvissersweersite.nl
De door bosbranden aangejaagde rookwolken die almaar dikker worden in de Russische hoofdstad Moskou krijgen steeds meer grip op het openbare leven. Vliegtuigen werden vrijdag omgeleid omdat het zicht was verminderd tot ongeveer 400 meter. Een aantal bedrijven is dichtgegaan vanwege rook in gebouwen. In andere kantoren zitten medewerkers met mondkapjes op te werken. Ook op straat is het mondkapje een noodzakelijk accessoire geworden. Restaurants die eten bezorgen, nemen geen kleine bestellingen meer aan om de bezorgers op straat te ontlasten.
De vervuiling was vrijdag het ergst sinds de bosbranden enkele weken geleden oplaaiden in de omgeving van de stad met circa 10,5 miljoen inwoners. Op een satellietfoto van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA was een 3000 kilometer lange rookwolk te zien, die over het westen van Rusland hangt. Veel Moskovieten hebben hun gezin naar zomerhuisjes of familie buiten de stad gestuurd. Ondanks dat daar ook rook van bosbranden hangt, is de lucht beter omdar er geen sprake is van andere luchtvervuiling door bijvoorbeeld uitlaatgassen.
Bron AD
De smog en rook van de veenbranden rond Moskou zijn erger dan in het recordjaar 2002, zei het hoofd van het Russische Agentschap voor Gezondheid en Consumentenrechten (Rospotrebnadzor), Gennady Onishchenko, vandaag op een persconferentie bij het persbureau ITAR-TASS. "Gisteren vond ik nog dat de smog en rook van de bos- en veenbranden minder waren dan in 2002, toen ze het ergst waren sinds het begin van het derde millennium. Maar met wat we nu in het centrum van Moskou door de vensters van ITAR-TASS zien, kunnen we zeggen dat deze indicatoren dit jaar hoger liggen", zei de hoofdarts.
Bron Hln | Gewijzigd: 27 februari 2017, 10:13 uur, door Joyce.s
Het Russische ministerie van Noodsituaties roept vrijwilligers op te helpen bij de bestrijding van de bos- en veenbranden die in Rusland woeden. Het vuur heeft op 29 juli een logistieke basis van een eenheid valschermspringers in de streek van Moskou vernield, gaf het militaire parket van Rusland vandaag toe. Daarmee zijn al twee basissen van het Russische leger in de as gelegd. De procureur wil de commandant van de parachutistenbasis vervolgen wegens nalatigheid.
Kernwapens
De Russische kernwapens worden niet bedreigd door de bosbranden, zei een legerwoordvoerder aan het persbureau Ria Novosti. De wapens en opslagplaatsen zijn zo gebouwd dat ze bestand zijn tegen bliksem, kortsluiting of brand, zegt Vadim Koval. Ook de kerncentrales zijn brandvrij, liet de kernenergiewaakhond Rosatom, een overheidsbedrijf, weten.
Slachtoffers
De bosbranden, die woeden sinds juli, hebben al aan 52 mensen het leven gekost volgens een nieuwe balans van het ministerie van Gezondheid en Sociale Ontwikkeling. Honderden mensen raakten gewond en duizenden werden dakloos.
Bron Hln | Gewijzigd: 27 februari 2017, 10:14 uur, door Joyce.s
Op de Moskouse luchthavens Domodedovo en Vnoekovo hebben tientallen vluchten vertraging opgelopen als gevolg van de smog van de bosbranden. Op beide luchthavens is de zichtbaarheid slechts 350 tot 400 meter, zegt een woordvoerder van het Russische transportagentschap Rosaviatsija aan het staatspersbureau Ria Novosti.
Om 10.00 uur Belgische tijd hadden al 25 vertrekkende vluchten vertraging opgelopen. Ook 28 aankomende vliegtuigen landden later. Vijf vertrekken uit Moskou zijn geschrapt, terwijl 23 andere vluchten werden afgeleid. Op de luchthaven Sjeremetjevo is alles normaal, zegt de persdienst van die vlieghaven.
Bron Hln | Gewijzigd: 27 februari 2017, 10:14 uur, door Joyce.s