Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 19:12:49

De temperatuur bij Ukkel is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 19:12:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Butler, PA; Washington, PA.

21 Nov 2024 12:27:29

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Westmoreland, PA.

21 Nov 2024 12:27:28

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 08:43:07

De temperatuur bij Humain is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 04:02:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

21 Nov 2024 04:02:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cambria, PA; Somerset, PA.

21 Nov 2024 00:36:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Forest, PA; Indiana, PA; Jefferson, PA.

21 Nov 2024 00:09:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Indiana, PA; Westmoreland, PA.

21 Nov 2024 00:09:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Indiana, PA; Westmoreland, PA.

20 Nov 2024 23:57:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Clarion, PA; Forest, PA; Indiana, PA; Jefferson, PA.

20 Nov 2024 23:54:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cambria, PA; Somerset, PA.

20 Nov 2024 23:34:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Fayette, PA; Indiana, PA; Westmoreland, PA.

20 Nov 2024 23:26:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Clarion, PA; Forest, PA; Indiana, PA; Jefferson, PA; Venango, PA.

20 Nov 2024 23:20:48
Actueel
1 / 4

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2010, 14:03 uur | Bericht #129774
Stervormingsgebied in Zuiderkroon vastgelegd

De Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) heeft een schitterende foto gepubliceerd van het gebied rond de ster R Coronae Australis in het sterrenbeeld Zuiderkroon.

Dit schitterende overzicht van het gebied rond de ster R Coronae Australis bestaat uit opnamen die zijn gemaakt met de Wide Field Imager (WFI) van de ESO-sterrenwacht op La Silla (Chili). R Coronae Australis staat in het hart van een nabij stervormingsgebied en is omgeven door een subtiele blauwachtige reflectienevel die in een enorme stofwolk is ingebed. De afbeelding vertoont verrassende nieuwe details in dit indrukwekkende hemelgebied.



De ster R Coronae Australis maakt deel uit van een van de meest nabije en spectaculaire stervormingsgebieden. Dit portret is vastgelegd met de Wide Field Imager (WFI) van de 2,2-meter MPG/ESO-telescoop op de La Silla-sterrenwacht in Chili. De afbeelding is samengesteld uit twaalf afzonderlijke opnamen, genomen door rood-, groen- en blauwfilters.

De afbeelding toont een hemelgebied dat ongeveer zo breed is als de volle maan. In werkelijkheid is de nevel, die op een afstand van ongeveer 420 lichtjaar in het kleine sterrenbeeld Corona Australis (Zuiderkroon) staat, ongeveer vier lichtjaar groot. Het complex is genoemd naar de ster R Coronae Australis, die in het midden van de foto staat. Net als enkele andere sterren in dit gebied behoort deze tot de klasse van zeer jonge sterren die in helderheid variëren en nog altijd omgeven zijn door de wolken van gas en stof waaruit zij zijn ontstaan.

De intense straling die door deze hete, jonge sterren wordt afgegeven, reageert met het omringende gas. Ze wordt ofwel direct gereflecteerd ofwel geabsorbeerd en weer uitgezonden op een andere golflengte. Deze ingewikkelde processen, die worden bepaald door de fysische kenmerken van het interstellaire medium en de eigenschappen van de sterren, zijn verantwoordelijk voor de schitterende kleuren van de nevels. De lichtblauwe nevel op deze foto is grotendeels het gevolg van de weerkaatsing van sterlicht aan kleine stofdeeltjes. De jonge sterren in het R Coronae Australis-complex hebben ongeveer dezelfde massa als de zon en produceren niet genoeg ultraviolette straling om een aanzienlijk deel van het omringende waterstofgas te ioniseren. Daardoor heeft de wolk niet de karakteristieke rode kleur zoals veel stervormingsgebieden die vertonen.

De enorme stofwolk waarin de reflectienevel is ingebed, is hier tot in indrukwekkend kleine details te zien. Door de subtiele kleuren en uiteenlopende structuren in de stofwolken doet de foto denken aan een impressionistisch schilderij. Van het midden naar linksonder op de foto strekt zich een duidelijke stofband uit. Hier wordt het zichtbare licht van de sterren die in de gaswolk ontstaan volledig door het stof geabsorbeerd. Om deze objecten te kunnen zien, moet de wolk op langere golflengten worden waargenomen, met een camera die infraroodstraling kan detecteren.



R Coronae Australis zelf is niet zichtbaar met het blote oog, maar het kleine, kroonvormige sterrenbeeld waar hij deel van uitmaakt, is vanaf een donkere plek gemakkelijk herkenbaar in de buurt van het grotere sterrenbeeld Schutter en de rijke sterwolken van het centrum van de Melkweg.

Bron: Astronieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Voorst (Ten oosten van Apeldoorn)
Berichten: 384
Lid sinds: 25 mei. 2009
1 juli 2010, 07:19 uur | Bericht #130002
Op die laatste foto kan je goed zien hoe onnoemelijk veel sterren de melkweg alleen al bevat
Moet je nagaan hoeveel er nog zijn in andere sterrenstelsels..
Waarom deze advertentie?
dv_chaser
Lid
Woonplaats: Assen
Berichten: 1345
Lid sinds: 30 jan. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 juli 2010, 04:26 uur | Bericht #130378
dat laatste plaatje heb ik even in 3d bekeken met mijn 3D Vision
Wauw man!

(voor degene die ook over 3D Vision beschikken: Sla het plaatje op, open hem in NVIDIA 3D Vision Video Player -> Weergave -> Volledig scherm -> 3D bril gaat aan -> Druk op de toetsenbord op -> 2x , je ziet dan dat er diepte in komt -> Ga verder tot eigen keus. Mocht er geen effect komen na 2x drukken of meer, open NVIDIA 3D Vision Video Player opnieuw en dan opnieuw de procedure Ik doe dit vaak met foto's van O-O )
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.880 topics, welke bij elkaar 448.477 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.606 leden.
Het nieuwste lid is AMV058.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 534 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 534, lezen 5 mensen het topic "Herfstverwachting 2010 (discussie)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden