Dan hoop maar op een mooie, stabiele zomer voor 2011, want zomer 2010 heeft voorlopig echt niet veel meer te bieden, tenzij je van regenbuien houdt.
Hangt er maar van af waar je juist woont. Echt veel regen hebben we hier nog altijd niet gehad en de temperaturen zijn mooi.
Mooi zomerweer hoeven we ook dit weekend niet te verwachten. Het blijft wisselvallig met kans op buien en de temperatuur blijft hangen rond de 20 graden.
Vrijdagmiddag is er een afwisseling van zon, wolkenvelden en enkele buien, mogelijk met onweer. Er staat een zwakke tot matige westelijke wind. De maxima schommelen tussen de 17 en 21 graden.
Vrijdagavond vallen verspreid nog enkele buien. In de nacht van vrijdag op zaterdag blijft het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. Plaatselijk ontstaan enkele mistbanken. De minima bedragen 6 graden op de Hoge Venen en ongeveer 10 graden elders.
Zaterdag is er geregeld zon maar er kan ook een bui voorkomen, eventueel met een klap onweer. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen. De maxima variëren van 19 tot 23 graden. Zondag neemt de bewolking toe vanaf de Duitse grens gevolgd door regen. Er staat een matige, aan zee soms een vrij krachtige noordenwind.
Volgende week blijft het wisselvallig met soms buien. De middagtemperatuur schommelt rond 19 graden.
Bron: De Standaard
Onweersdagen: 0
Het zit de verhuurders van kajaks niet mee in de provincie Luxemburg. In juli stond het water in de rivieren te laag door de hitte en nu zijn de waterlopen te gevaarlijk door het slechte weer.
In Hotton hield Frédéric Destiné de kajaks dinsdag aan de kant. "Het water staat erg hoog en is niet erg warm. Met de kajak varen is toegestaan, maar ik wacht liever tot donderdag of vrijdag, wanneer het weer volgens de voorspellingen beter zal zijn." De kajakeigenaar heeft dit nog nooit meegemaakt. "We hebben al korte seizoenen gehad, ofwel in juni ofwel in augustus, maar slechts twee dagen kajak in juli, dat hadden we nog nooit gezien."
In de streek van Chiny bleef het ook erg rustig op de Semois. "We hebben een echte ramadan achter de rug, veertig dagen zonder kajak", zo werd bij Batifol gezegd. Dit heeft ook een impact op de camping, waar de korte verblijven minder talrijk zijn, en op de horeca, want de mensen komen niet langs de terrassen.
Beterschap
Er lijkt echter beterschap in zicht. "Het weer was de afgelopen dagen heel wat milder bij ons. We hebben dus kunnen werken. Nu is de Semois ideaal en we hopen op een goed weekend", aldus nog deze kajakverhuurder. "Maar de Nederlanders, Duitsers of Britten die vertrokken zijn, zullen niet terugkeren. Dit is puur verlies voor ons."
Bron: Hln | Gewijzigd: 9 februari 2017, 12:09 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
Na de record regenval van de afgelopen dagen krijgen we een droog en warm weekend. Vandaag moeten we nog rekening houden met zware bewolking en buien, vooral over de oostelijke helft van het land. Er waait een matige westelijke wind. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden.
Donderdag is er geregeld zon maar verspreid over het land zijn buien nog mogelijk. Er staat een matige zuidwestenwind. De maxima bedragen 17 graden in de Ardennen en ongeveer 21 graden elders.
Vrijdag is het bewolkt in het westen en noorden en tijdens de ochtenduren valt wat lichte regen. 's Namiddag is het overal droog met vooral over de zuidelijke helft van het land geregeld zon.
Het weekend wordt warm met zonnige perioden. De middagtemperatuur schommelt rond 24 graden. Na het weekend wordt het opnieuw wisselvallig en koeler weer.
Bron: Hln | Gewijzigd: 9 februari 2017, 12:09 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
De provincie Drenthe heeft op advies van het Waterschap Velt en Vecht de waarschuwing voor blauwalg in de Kleine Rietplas in Emmen ingetrokken. De waarschuwingsborden zijn verwijderd. Hoewel de blauwalg nog steeds in heel kleine concentraties voorkomt, is er volgens provincie en waterschap geen gezondheidsrisico meer.
Bron: Dvhn
Onweersdagen: 0
De weerkaarten zijn wederom aan het veranderen. Hadden we de afgelopen dagen in onze omgeving met een afgesnoerde bel met koude lucht in de hogere delen van de atmosfeer te maken, die in delen van Nederland tot redelijk extreme hoeveelheden regen heeft geleid, inmiddels lijkt een soort golvende westcirculatie op gang te komen die laat zien dat de tegenstellingen op het noordelijk halfrond weer beginnen toe te nemen. In Moskou lijkt daarbij een einde te zijn gekomen aan de hittegolf, die daar volgens Nederlandse maatstaven op 28 juni begon. Daar wordt het de komende dagen wisselvallig.
De straalstroom boven het noordelijk halfrond is meestal een goede graadmeter om te bepalen hoe de diverse seizoenen zich ontwikkelen. Een van de factoren die bepalen hoe sterk de straalstroom is, is het temperatuurverschil tussen de poolgebieden en de gebieden rond de evenaar. Door het jaar heen is de amplitude van de temperaturen in het poolgebied veel groter dan de amplitude van de temperaturen in de tropen. De winters in het hoge noorden zijn erg koud, terwijl de temperaturen er gedurende de zomermaanden vrij gemakkelijk tot boven het vriespunt stijgen. Zo door redenerend is het dan ook niet echt ingewikkeld te begrijpen dat de temperatuurverschillen tussen het noorden en het zuiden gedurende de wintermaanden het grootst zijn. Dan mag je in de regel dus ook de sterkste straalstroom verwachten. Gedurende de zomermaanden, met veel kleinere temperatuurverschillen tussen de Noordpoolregio en de tropische zones, zie je meestal een duidelijk zwakkere straalstroom.
De weerkaart voor vandaag. In Nederland zijn de temperaturen nog gematigd. In het zuiden kan het net 20 graden worden. Moskou is uit de hitte.
Behalve sterker of zwakker varieert ook de positie van de straalstroom. In de winter reikt zijn invloed over het algemeen een stuk zuidelijker dan in de zomer, en zal dus ook het gebied dat met de invloed ervan te maken heeft een stuk groter zijn. De tussenseizoenen markeren de overgangen en dus ook de periodes waarin de straalstroom zich het grilligst gedraagt. Het ene moment lijkt hij vrijwel afwezig, het andere moment laat hij zijn tanden zien. En die fasen wisselen elkaar met enige regelmatig af, of zijn elk een behoorlijk tijdje hardnekkig.
Veranderingen
Met de meteorologische zomer inmiddels dusdanig ver op weg dat we de laatste twee weken ingaan, zien we nu ook de verwachte veranderingen op de weerkaart terug. We hebben er eerder in een verhaal al aandacht aan besteed, maar een kenmerkend patroon deze zomer op de weerkaarten voor wat de straalstroom betreft was de aanwezigheid van een kronkel met de punt naar beneden, ergens boven of in de buurt van het westen van Europa en een erg prominente en ook stabiele kronkel met de punt omhoog, boven een groot deel van Rusland. Daar begon op 28 juni een hittegolf die pas vandaag is eindigt. Bij ons doorliep het zomerweer meerdere fasen. De eerste drie weken van juni waren stabiel, maar voor wat de temperaturen betreft redelijk gematigd. Daarna begon een 4 weken durende fase met erg warm en vooral tegen het einde ook steeds wisselvalliger zomerweer (met enkele keren regionaal noodweer). En vanaf 21 juli tot vandaag bleef het wisselvallig maar kwamen de temperaturen een stuk lager uit.
En nu zien we dus de eerste tekenen van een straalstroom die vooral vanaf komende maandag behoorlijk op toeren lijkt te komen. Voordat het zover is, slaat ten westen van de Britse eilanden op de oceaan eerst nog een diepe trog uit, een kronkel in de straalstroom met de punt naar het zuidwesten, die er in onze omgeving voor zorgt dat een zuidwestelijke wind zowel aan het aardoppervlak als in de hogere delen van de atmosfeer vanaf morgen een aantal dagen lang duidelijk warmere lucht aanvoert. De voorste begrenzing ervan, een warmtefront, komt vanuit het zuidwesten de komende nacht ons land al binnen en trekt morgen via de noordelijke provincies verder naar het noordoosten weg. Daar kan de dag morgen dan ook nog bewolkt en met een beetje regen beginnen. In de rest van het land is het al droog, komt de zon er steeds beter door en vliegen de temperaturen omhoog. Op heel veel plaatsen in het binnenland worden uiteindelijk maxima tussen 25 en 28 graden verwacht. En het is zelfs niet uitgesloten dat het maximum op de warmste plaatsen in her zuidoosten in de buurt van 30 graden uitkomt. Een heel verschil met vandaag dus, toen maximumtemperaturen van hooguit 20 of 21 graden werden verwacht.
De weerkaarten van vrijdag. Nederland slaat ineens rood uit door de zomer, die met een zuidwestelijke wind binnendringt. In Moskou blijft het koel.
Weekend onzeker
Ook in het weekend kan het op veel plaatsen in het binnenland nog zomers warm worden, zeker zaterdag. Voor het noordwesten en noorden wordt de situatie al onzekerder, omdat daar bewolking van storingen, die net ten noorden van Nederland langs naar het oosten schuiven, dichterbij- of zelfs binnenkomt. Zaterdag kan in het uiterste noorden al een spatje regen uit die bewolking vallen, zondag lijken de neerslagkansen daar verder toe te nemen. Laat op zondag komen vanuit het zuidwesten een paar (onweers)buien dichterbij. Voor het weerbeeld en de warmte gedurende het komende weekeinde zal van groot belang zijn waar precies boven Nederland de grens tussen de dikke en dunnere (zondoorlatende) bewolking komt te liggen. Wordt die positie vrij noordelijk, dan profiteert een groot deel van het land van zomerse omstandigheden. Ligt deze zuidelijk, dan valt het op veel plaatsen gewoon tegen.
De weerkaart van zaterdag. Storingen komen in de buurt van het noorden van Nederland en brengen meer bewolking. Op veel plaatsen kan het toch nog zomers warm worden.
De weerkaart voor zondag. Storingen bij het noorden van Nederland ballen meer de vuist. Op meer plaatsen kan daar wat regen vallen. Het warmere weer lijkt naar het zuidoosten teruggedrongen te worden.
De combinatie van warmte in onze omgeving en warmte in Rusland, zoals we die de eerste drie weken van juli tegenkwamen, gaat nu echter niet meer op. Terwijl de warme lucht in onze omgeving nog een keer terugkeert, lijkt Moskou er voorlopig buiten te blijven. Daar wordt de komende dagen een wisselvallig weerbeeld verwacht met ook episodes met regen of buien, afgewisseld door perioden met stabieler weer. Hoofdoorzaak is de daar nu al sterkere straalstroom, die een hernieuwde opbouw van een kronkel met de punt naar boven (met in dat geval vanuit het zuiden opdringende warmte) de komende tijd lijkt tegen te houden.
De weerkaart voor maandag. Een koufront maakt vanuit het westen een einde aan het warme weer in Nederland. Vooral in het oosten en zuidoosten kunnen een paar flinke regen- en onweersbuien vallen.
De weerkaart voor dinsdag. Het koelere weer dringt dieper door in het noordwesten van Europa. We lijken vertrokken voor een langere periode met wisselvallig en relatief koel weer.
In Nederland lijkt de volgende omslag naar wisselvalliger en koeler weer zich aanstaande maandag aan te dienen. Dan passeert vanuit het westen een actief koufront, zoals het nu lijkt vooral in het oosten en zuidoosten met actieve regen- en onweersbuien. Vervolgens komt ook boven de oceaan en het westen van Europa de eerder besproken golvende westcirculatie op gang die onze omgeving voor langere tijd in een wisselvallig en koel weerbeeld lijkt te storten. Overigens weet je dit bij meanderende westcirculaties nooit helemaal zeker. Mocht een van de golven erin, bij voorbeeld onder invloed van een afzwaaiende orkaan eens wat verder uitslaan dan nu gedacht, dan kan het hele patroon ineens toch doorbroken worden. En ziet het weer er in onze omgeving zomaar heel anders uit. Ook dat gebeurt vaak tijdens herfsten.
Bron: Meteo Consult
Onweersdagen: 0
Het negatieve zwemadvies voor de badzone Langebosch in Veendam is omgezet in een waarschuwing. De concentratie blauwalgen in deze badzone is namelijk sterk gedaald. Een lage concentratie blauwalgen betekent dat er een gering risico voor de volksgezondheid aanwezig is. De provincie heeft waarschuwingsborden geplaatst.
De waterschappen controleren de kwaliteit van het zwemwater in de maanden mei t/m september. Zij kijken naar helderheid, zuurgraad, temperatuur en of er bacteriën in het water zijn die ziektes kunnen veroorzaken. Locaties waar bijvoorbeeld blauwalg of zwemmersjeuk is geconstateerd worden iedere week geïnspecteerd. Blijkt uit de bemonstering dat de besmetting van blauwalgen is afgenomen of verdwenen, dan worden de borden verwijderd.
Bron: Blik Op Nieuws
Onweersdagen: 0
Wie dacht dat de zomer na een grijze en kletsnatte week voorbij was, mag opgelucht ademhalen. We krijgen een zomers weekend dat vandaag al begint met temperaturen tot 28 graden. Gelijkaardige temperaturen zijn er ook voor de rest van het weekend. Goed nieuws voor Pukkelpop en voor toeristen die naar de Kust willen, al zal het daar zaterdagmorgen wellicht bewolkt zijn. Geniet ervan, want zondag dreigt al onweer en volgende week keert de frissere Belgische kwakkelzomer terug. Het blijft vanmiddag droog met flinke zonnige perioden. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit het zuidwesten. De maxima schommelen tussen 23 tot 28 graden. Vrijdagavond en -nacht is het droog met brede opklaringen. Later wordt het bewolkt over het westen en noorden met minima van 12 graden op de Hoge Venen en 14 tot 17 graden elders.
Kleine kans op bui
Vooral over het westen en noorden van het land is het morgenochtend grijs met veel bewolking. In de loop van de dag breekt de zon op meeste plaatsen door. Er bestaat wel een kleine kans op een lokale bui. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee vrij krachtig. De maxima schommelen tussen 22 tot 27 graden.
Onweer?
Zondag is het eerst vrij mooi en warm (22 tot 27 graden). Later neemt de kans toe op enkele regen-of onweersbuien.'s Avonds en 's nachts komen overal buien voor. Maandag wordt het bewolkt met regen of buien. Van dinsdag tot en met donderdag is het licht wisselvallig. De middagtemperatuur schommelt rond 19 graden.
Bron Hln | Gewijzigd: 9 februari 2017, 12:10 uur, door Joyce.s
Afgelopen dagen had iedereen het er over, opmerkingen in de trant van ‘Het lijkt al wel weer herfst!’, ‘We kunnen de tuinset wel inpakken!’ en ‘De barbecue is nog amper aan geweest!’ hoorde je aan de lopende band. Volop zomers was het de laatste tijd inderdaad niet, met landelijk gezien vrijwel dagelijks een paar buien en middagtemperaturen die met een graad of 20 gevoelsmatig toch een beetje aan de lage kant waren voor de zomer. Toch was er dagelijks ook ruimte voor de zon en op zo’n moment deed het dan ook ineens wel zomers aan, maar na de volop zomerse en vooral zeer hete periode in juli leek bij veel mensen het echte zomergevoel de laatste weken een klein beetje uit te blijven. Toch is het de afgelopen tijd typisch Hollands zomerweer geweest, maar omdat we zo nu en dan ‘verwend’ worden met grotere extremen wordt dat vaak snel vergeten. Vandaag (vrijdag) is het voor veel mensen dan ook weer genieten geblazen, want de zomerzon laat zich uitbundig zien en lokaal wordt het 28 graden!
Na een periode met vrij wisselvallig weer scheen vandaag eindelijk de zon weer eens uitbundig! Foto: Miryam Hans.
Hoewel het noorden van het land vandaag begon met behoorlijk wat bewolking en her en der zelfs nog een paar druppeltjes regen, begon de dag in de rest van het land al meteen met flink wat zon. De wind kwam uit zuidelijke richtingen en ondanks dat hij op sommige plekken behoorlijk stevig waaide, werd er wel warme lucht uit het zuiden van Europa mee aangevoerd. Het kwik in de thermometers ging dan ook als een speer omhoog en precies op het moment dat de klok op 12 uur stond, werden de eerste zomerse waarden bereikt. Het Limburgse plaatsje Ell was met 25,1 graden het warmst en op een tweede plek stond Eindhoven met precies 25,0 graden.
Ook warm op de stranden
Op de dagen dat het warm wordt in Nederland zie je vaak dat de kustregio’s door het nog relatief iets koelere Noordzeewater iets achterblijven wat de middagtemperatuur betreft. De wind is op zo’n moment vaak aanlandig, wat beknopt inhoudt dat de wind vanaf de zee richting het land waait. De lucht koelt boven het zeewater af en bij ons resulteert dat uiteindelijk in lagere maximumtemperaturen en dan met name op de stranden. Met een zuidenwind is dat vandaag niet het geval. De wind waait namelijk vanaf het vasteland richting de zee (een aflandige- of continentale wind). Boven Frankrijk is die lucht al behoorlijk opgewarmd en zonder af te koelen – boven zee of open water – bereikt de ‘warme’ lucht ons land (warmte-advectie). Dat houdt in dat het ook op de stranden vandaag heerlijk zomers is met temperaturen van 25 graden. In Hoek van Holland was het net na de middag met 25,6 graden bijvoorbeeld bijna even warm als op de warmste plekken van het land.
Corina Magielse maakte deze prachtige foto van een schaduw van een boom op de zonovergoten velden.
Zwoele avond
Voor evenementen als Sail 2010 en Lowlands, die dit weekend plaats vinden, zijn de condities wat het weer betreft vandaag dus erg gunstig, maar ook vanavond blijft het nog lange tijd erg aangenaam. De temperatuur gaat namelijk maar langzaam omlaag en rond middernacht zal het op veel plaatsen nog steeds om en nabij 20 graden zijn. In het noorden van het land zal het door een stevige wind – nu en dan aantrekkend tot windkracht 5 – iets vlotter afkoelen, maar uiteindelijk blijft het daar vannacht door die stevige wind juist iets warmer dan in het binnenland. Landinwaarts koelt het met amper wind en brede opklaringen namelijk af tot een graad of 15, terwijl het in het noorden door menging van de lucht (door de wind) en door wat bewolking die later vannacht in het noorden binnen gaat trekken niet verder afkoelt dan tot 17 graden.
De rest van het weekend
Hoewel het ook zaterdag en zondag nog warm blijft met in het zuidoosten van het land middagwaarden tot 28 graden, gaat het kwik langs de kust vanaf morgen weer een flink stuk omlaag. De wind draait morgen namelijk naar het zuidwesten en zoals eerder beschreven, komt de wind in de kustregio’s dan van over het relatief koelere zeewater. De maximumtemperatuur komt hierdoor op de stranden uiteindelijk dus iets lager uit, rond 21 graden. Verder trekken er enkele storingen over het land die her en der resulteren in wolkenvelden en in het noorden zelfs een spatje regen. Zondag gaan tegen het einde van de middag en in de avond een paar stevige regen- en onweersbuien vallen en dat is dan ook meteen het einde van het warme weer. De temperatuur daalt na het weekend tot een graad of 20.
Bron: Meteo Consult
Bezoekers van Sail moeten rekening houden met het warme weer. Ze moeten voldoende drinken, zich goed insmeren en een hoofddeksel dragen. Die oproep deed de organisatie van het scheepvaartevenement vrijdagmiddag. Sail hoopt met de oproep te voorkomen dat mensen onwel worden door het warme weer.
De temperaturen liepen vrijdag flink op en ook de zon scheen volop. De komende dagen wordt het waarschijnlijk ook behoorlijk warm. Overigens is de oproep vooral preventief bedoeld. Vrijdag tegen het einde van de middag hadden zich slechts vijf personen bij EHBO-posten gemeld omdat ze onwel waren geworden door de hitte.
Bron Nu.nl
Ook de laatste tien dagen van augustus blijft het wisselvallig weer. Het KNMI verwacht zonnige momenten maar ook regelmatig buien, zodat augustus als een relatief natte maand de boeken in gaat. Zaterdag en zondag is het nog warm, maar onweersbuien maken zondag een einde aan de zomerse opleving.
In De Bilt werd vrijdag de eerste zomerse dag in augustus geregistreerd. De laatste dag met minstens 25 graden was een maand geleden. Op 21 juli kwam een einde aan een lange periode van zeer warm en zonnig weer.
Vooral in het begin van afgelopen week regende het veel, met name in Zeeland. In Westkapelle viel dinsdag bijvoorbeeld 72 millimeter. De provincie kreeg in twee dagen tijd op sommige plekken honderd millimeter te verstouwen. Ook in de rest van Zuid-Nederland viel behoorlijk wat neerslag. Elders in het land viel twintig tot dertig millimeter. Woensdag viel de meeste regen in een strook van het Noord-Holland naar Overijssel.
Bron: Nieuws
Onweersdagen: 0
Ook de laatste tien dagen van augustus blijft het wisselvallig weer. Het KNMI verwacht zonnige momenten maar ook regelmatig buien, zodat augustus als een relatief natte maand de boeken in gaat.
Vandaag en morgen is het nog warm, maar onweersbuien maken zondag een einde aan de zomerse opleving.
In De Bilt werd vrijdag de eerste zomerse dag in augustus geregistreerd. De laatste dag met minstens 25 graden was een maand geleden. Op 21 juli kwam een einde aan een lange periode van zeer warm en zonnig weer.
Vooral in het begin van afgelopen week regende het veel, met name in Zeeland. In Westkapelle viel dinsdag bijvoorbeeld 72 millimeter. De provincie kreeg in twee dagen tijd op sommige plekken honderd millimeter te verstouwen. Ook in de rest van Zuid-Nederland viel behoorlijk wat neerslag. Elders in het land viel twintig tot dertig millimeter. Woensdag viel de meeste regen in een strook van het Noord-Holland naar Overijssel.
Bron: Ad
Onweersdagen: 0
Het is zondagmiddag wisselend bewolkt met enkele regen- of onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten. Er staat een matige wind uit west tot zuidwest. De maxima variëren van 22 tot 26 graden.
Zondagavond komen nog enkele onweerachtige buien voor. In het westen van het land wordt het in de nacht van zondag op maandag tijdelijk droger. Elders blijft het onweerachtig. Later op de nacht nadert een koufront vanuit het noordwesten met regen. De minima schommelen tussen 15 en 18 graden.
Maandag is het betrokken met regen of buien en kans op onweer. In de loop van de namiddag verschijnen er opklaringen aan de kust en over het westen van het land. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidwestenwind met rukwinden. De maxima bedragen 18 tot 22 graden.
Dinsdag en woensdag zou het op de meeste plaatsen droog blijven, met af en toe zon. Donderdag kunnen buien voorkomen. Vrijdag en zaterdag is de neerslagkans kleiner. De middagtemperatuur schommelt rond 20 graden en vaak staat er een goed voelbare zuidwestenwind.
Bron: De Standaard
Onweersdagen: 0
Er staat vandaag veel bewolking en er zijn perioden met regen. In de loop van de middag wordt het droog met opklaringen aan de kust en over het westen, later ook over het midden van het land. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige wind uit west tot zuidwest met rukwinden. De maxima lopen uiteen van 18 tot 23 graden.
Vanavond en -nacht is het over het zuidoosten van het land nog enige tijd zwaarbewolkt met regen. Elders is het droog met opklaringen. Na middernacht verlaat de neerslag ook de provincie Luxemburg. De minima bedragen 9 tot 14 graden.
Morgen blijft het op de meeste plaatsen droog met geregeld zon. De wind waait matig tot vrij krachtig en krachtig aan zee uit westelijke richtingen. Maxima: 16 tot 21 graden. Morgenavond kan een bui voorkomen in de kustregio. Woensdag blijft het droog met geregeld zon. Donderdag komt er meer bewolking en tijdelijk regen.
Vrijdag en tijdens het weekend is er geregeld zon maar ook kans op een bui. De middagtemperatuur schommelt rond 20 graden en vooral donderdag en vrijdag staat er een goed voelbare wind.
Bron: Hln | Gewijzigd: 9 februari 2017, 12:10 uur, door Joyce.s
Onweersdagen: 0
In de vijvers aan de Griekenlandlaan in Oldenzaal is blauwalg geconstateerd.
Door met het blauwalg in contact te komen kunnen maag- en darmklachten, hoofdpijn, jeuk en oorpijn ontstaan. Het waterschap Regge en Dinkel raadt elk contact met het water af. Door daling van de temperatuur en regen verdwijnt de blauwalg vanzelf.
Bron: Rtv Oost
Onweersdagen: 0
Door een combinatie van harde wind en het tij is dinsdagmiddag op sommige plaatsen langs de Noordzeekust een dermate sterke stroming ontstaan dat zwemmen levensgevaarlijk is.
Dat laat een woordvoerder van de Reddingsbrigade Nederland weten. Een overzicht van stranden waar de rode vlag is gehesen, is er niet omdat de situatie steeds verandert, aldus de zegsman.
De 's-Gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade voerde dinsdagmiddag even voor vijf uur een zwemverbod in voor de strook Noordzee langs het Westland tussen Hoek van Holland en Den Haag.
''Enkele van onze vrijwilligers hebben het water getest. Het is levensgevaarlijk",' aldus een woordvoerder. Door de harde wind en hoog tij is een veel sterkere stroming ontstaan dan anders. Hoe lang het zwemverbod geldt, is niet bekend.
Bron: Nu
Onweersdagen: 0
Vanmiddag is het zwaarbewolkt met regen of buien en kans op onweer. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige, zuidwestenwind. De maxima bedragen 20 graden aan de kust en ongeveer 23 graden elders.
Donderdagavond en -nacht is er veel bewolking en er zijn perioden met regen of buien, mogelijk met onweer. De zuidwestenwind neemt in sterkte af en wordt later veranderlijk van richting. De minima gaan van 14 tot 17 graden.
Vrijdag is het overwegend zwaarbewolkt met regen of buien. In de namiddag wordt het droger vanuit het noordwesten, maar het blijft zwaarbewolkt. Er waait eerst een zwakke zuidwestenwind. Daarna een matige, aan zee een vrij krachtige, noordoostenwind. De maxima liggen tussen 16 en 18 graden.
Van zaterdag tot en met woensdag wordt het wisselvallig, met vaak veel bewolking, soms regen of enkele buien en tamelijk veel wind. De middagtemperatuur schommelt rond 16 graden. Vanaf dinsdag volgt een overgang naar rustig en droog nazomerweer bij een middagtemperatuur die oploopt naar zowat 19 graden.
Bron: HLN
De provincie Groningen waarschuwt zwemmers die een duik willen nemen in het Proostmeer bij Wagenborgen. In het water zijn lage concentraties blauwalgen aangetroffen. De provincie heeft daarom enkele waarschuwingsborden geplaatst. Het gevaar voor de volksgezondheid is gering. De waterschappen controleren in de maanden mei tot en met september elke veertien dagen de kwaliteit van het zwemwater.
Bron: Dvhn
Onweersdagen: 0