Ik weet nog goed dat ik in een paar levens geleden nog in mijn miniberevel rondliep dat het nog veel warmer was .. ik geloof 200BC dat het was.
Jammer dat je dan zelf nog op zoek moet bij NOAA.gov om uit te zoeken hoe ver terug "ooit" bedoelt word.
Heb ik dus even gedaan, de "reccords" gaan terug tot 1880
Hier staat het volledige articel van de NOAA
http://www.noaanews.noaa.gov/stories2010/2...lobalstats.html
groetjes
Heb welgeteld 5x normaal buiten kunnen zitten, andere jaren was de zomer zowat alleen in mei....
Even goed lezen wat er staat, en dat geldt voor alle antwoorden.... Ik had het ook van het AD af kunnen plukken
De warme mei was niet zozeer te merken in onder meer West-Europa, waar het ongebruikelijk koud was. Onder anderen Oost-Europa, Zuid-Azië, Oost-Rusland het oosten van de VS trokken het gemiddelde echter naar recordhoogte.
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
De eerste helft van dit jaar is de warmste sinds het begin van de metingen in 1880. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA.Zowel de maand mei, de periode van maart tot mei als de hele eerste helft van dit jaar waren gemiddeld de warmste periodes ooit sinds het begin van de metingen in 1880.
De gemiddelde temperatuur op land en zee voor de maand mei lag 0,69 graden Celsius boven het gemiddelde van de twintigste eeuw. De temperatuur op de continenten lag meer dan een graad boven dat gemiddelde, de temperatuur van de oceanen was de tweede warmste ooit na 1998 met 0,55 graden Celsius boven het gemiddelde van de vorige eeuw. De stijgende temperaturen hebben volgens de metingen ook gevolgen voor het ijs op de polen. Dat besloeg gemiddeld 13,1 miljoen vierkante kilometer tijdens de maand mei. Dat is 3,7 procent minder dan het gemiddelde tussen 1979 en 2000.
Neerslag
De hogere temperaturen hebben ook gevolgen voor de neerslag. West-Europa was bijzonder droog tijdens de lente. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld was het de droogste lente sinds 1984. De hele noordelijke hemisfeer was ook minder door sneeuw bedekt. Met amper 4,3 miljoen besneeuwde kilometers is een nieuw dieptepunt bereikt sinds de start van de metingen.
Bron: Mo
Onweersdagen: 0
De zomer in de alpen is nog ver te zoeken... komend weekend gewoon weer 20cm sneeuw op 2100 m bij ISchgl. Dit gebied was vorig jaar al lang geheel sneeuwvrij maar dit jaar is het lange tijd geheel wit geweest. Pas de laatste weken zie je de sneeuw hier weg smelten. Komend weekend dus weer een nieuwe vracht met sneeuw!
Ben erg benieuwd of dit koude voorjaar zorgt voor een groei van gletschers in de alpen. Zou haast wel moeten toch?
Groet,