Is geen sterk verhaal ik ben zo en persoon die en weer omslag en onweer voelen door hoofdpijn. Afgelopen week was ik vooral woensdag beroerd als en hond en dat hebben we geweten.
Overigens heb ik er pas ook over verteld over die hond die het vertikte om verder te lopen en alle andere dieren geluid wat verstomde om het geluid van de krekels na. Dus ja dieren voelen het echt we aan komen.
dank u...
ik ben dus zoiemand... ik heb niet altijd door dat dat het is maar als de eerste flits dan gezien word en de eerste donder gehoord dan weet ik dat dat het was!
Daarom vind ik dat stilte voor de storm altijd zo mooi, laatst met die hevige onweer en wind stond ik met mijn zus buiten en het was angstwekkend stil, geen wind geen vogels geen dieren niks, alleen in de verte de weg met allemaal mensen in auto's die lekker reden
Ik denk overigens ook dat het met huisdieren deels aan het baasje ligt, als het baasje onrustig wordt van onweer worden dieren dat ook sneller, dat merk ik ook duidelijk met onze honden.
Wij hebben 3 labradors, 1teefje die heeft meer met mijn moeder een band en 1reutje die wat meer met mij een band heeft. Het teefje wordt altijd wat onrustig van onweer en vind het niet leuk -> Moeder
En het reutje boeit het niet echt en gaat vaak bij me zitten kijken naar buiten -> ik
Zo denk ik dat je als baasje heel veel invloed uitoefent op de dieren, als je zelf bang bent voor onweer worden je dieren dat ook sneller, als je het leuk vind vinden je dieren het ook sneller leuk.
Ik vind onweer absoluut niet leuk, maar mijn hond (leeft al lang niet meer), had er helemaal niets van, dus denk ik dat het overbrengen van angst niet altijd op gaat.
Denk aan de tsunami, toen waren al veel dieren naar hoger gelegen gebieden gevlucht, dus die dieren hebben dat natuurverschijnsel (nou ja, ramp) toch aan voelen komen.
dieren voelen noodweer of slecht weer echt wel aan komen
was in oostenrijk toen ik ook echt noodweer kreeg
was daar voor nog aan het wandelen in de bergen en normaal lopen de koeien daar vrij rond
maar nu waren ze al uit hun eigen in die kleine stalletjes gegaan
wat dus aangaf dat er slecht weer op komst was.
is toch wel een mooi meter om te zien dat er slecht weer aan komt betere voorspellers kan je niet hebben
gr bas | Gewijzigd: 25 april 2011, 18:00 uur, door bazje
maar dieren voelen het inderdaad als er ander weer komt.
kijken of het dit jaar weer zo is.
gr marieke
De zintuigen van dieren zijn veel scherper dan die van ons, dus als die het onweer al horen kan het nog uren duren voor wij er erg in hebben met ons zeer beperkte gehoor.
Zo ook bij aarbevingen. Die trillingen horen en voelen ze ook, net als seismografen.
Het zijn allemaal overlevings mechanismen die bij ons zijn verdwenen door de jaren heen.
Het heeft te maken met het feit dat het gehoor van sommige dieren veel sterker ontwikkeld is dan bij mensen..
Bliksem veroorzaken geluidsgolven, zogenaamd infrageluid, waarvan de frequentie zo laag ligt (onder 20 Hz), dat het menselijk gehoororgaan dit niet meer als geluid kan waarnemen, naarmate de afstand van het geluid toeneemt zullen uiteindelijk steeds lagere tonen overblijven, die op den duur niet meer voor het menselijk gehoor hoorbaar zijn..
Sommige diersoorten kunnen deze trillingen waarnemen en gaan die dan interpreteren als waarschuwing. Een erg bekend voorbeeld uit een iets andere invalshoek is de tsunami van 2e kerstdag 2004 .
Er werd toen gemeld dat dieren wegvluchtten van de kusten en veiligere oorden landinwaarts gingen opzoeken.
Deze dieren waren in staat het infrasone geluid waar te nemen die werden veroorzaakt door de zeer zware onderzeese aardbeving (die uiteindelijk tot de tsunami leidde.)
Over grote afstanden worden de hogere frequenties van het geluid geabsorbeerd, zodat alleen de lage frequenties overblijven. De scherpe knal bevat ook veel hoge frequenties, die als het onweer verder weg gehoord wordt, zijn geabsorbeerd.
*om infrageluid op te wekken zijn grote verplaatsende volumes lucht, of bewegende oppervlaktes, nodig.
bronnen van infrageluid zijn:
*exploderende vulkanen. De gewelddadige erupties van de Etna in de zomer van 2001 zijn in Nederland geregistreerd. Het infrageluid dat vrijkwam bij deze uitbarstingen heeft een afstand van 1800 km afgelegd.
*grote explosies, zoals die van de vuurwerkramp in Enschede.
*hevige onweerstormen
*vliegtuigen die door de geluidsbarrière gaan, zijn in staat onhoorbaar geluid voort te brengen. De dubbele knal die te horen is wanneer een vliegtuig sneller vliegt dan de geluidssnelheid (ca. 340 m/s = 1200 km/uur), kan op grote afstand nog worden waargenomen als infrageluid.
*bovengrondse kernbomproeven.
En om alleen die redenen kunnen sommige dieren het eerder aan "horen/voelen" aankomen dan mensen | Gewijzigd: 26 april 2011, 20:19 uur, door Bac00