Het clustert behoorlijk.. Misschien MCS?
Lijkt het inderdaad op. Grote kans dat het tot één grote vormt. Wél wat aan de vroege kant niet? Hoop ook dat er eerst nog zon komt en een paar fraaie wolkenpartijen en dat we het zÃen aankomen.
ECHT VET! Gewoon kijken NU!
Hele vette paarse velle bliksems
webcam: Plage de la Baule
ik zit nu al 15 minuten naar die webcam te staren maar ik zie niets
http://www.weer.nl/nl/home/weer/neerslagradar/belgie.html
Wordt een interessante dag,de fotoapparatuur ligt iig klaar
Dus maak er vanavond nog een paar
Dus maak er vanavond nog een paar
dat had ik 2 jaar geleden ook maar nu vind ik het supper
Wel daar goede kansen zijn.
https://gurushots.com/Martijn.photography/photos
En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
Oh dat is vervelend,
Maar hoe staat het ervoor jan ?
https://gurushots.com/Martijn.photography/photos
En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
Dat zie ik dus als een uitgelezen kans voor het Noorden: hier heeft het langer de tijd op te warmen, en ik kan je vertellen dat de lucht hier nu al behoorlijk benauwd en drukkend is. Ik had wel gehoopt nog eind van de middag even lekker in de zon te kunnen hardlopen (conditieboost) maar het geweld zien aankomen, genieten, en achteraf de koelte voelen is ook zeeeeeeeeer welkom!
Ziet er naar uit dat het eerste nu al ZW Nederland binnentrekt...?
In een uitgestrekte thermische vore van lagedruk boven het westen van Frankrijk in de richting van Engeland ontwikkelt zich een lagedrukgebied waarvan de kern om 06 UTC boven Engeland ligt. Bij en ten westen van deze vore bevindt zich een verzameling oude, diffusie frontale constructies. Deze kern trekt zondag langs onze westkust naar de Duitse Bocht. Als gevolg van de nadering van een hoogtetrog van de Oceaan activeren de frontale constructies in de loop van zondag. De thermische gradient verscherpt en het geheel krijgt het karakter van een koufront. Theta-w 850 hPa = 13 C kan worden aangehouden als het koufront aan de grond. In de thermische rug bevindt zich de gebruikelijke convergentielijn. Maandag zitten we in een zadelgebied met de lagedrukkernen nabij Ierland en Zuid Zweden en de hogedrukkernen boven de Alpen en ten noorden van Schotland.
WIND:
Hirlam kan gevolgd worden. TKE-uitschieters zijn niet relevant, hooguit in de avond aan de westzijde van het koufront. Ivens-uitschieters hooguit 40 kt. Probleem bij deze methoden is de hoge basis van de convectie en het instromen van koude lucht in de grenslaag waardoor de uitschieters niet makkelijk naar beneden doordringen. Organisatie van de convectie geeft aanleiding om incidenteel iets hogere uitschieters te verwachten, tot ongeveer 50 kt in het zuidoosten. De zware windstoten zullen zoals het nu lijkt zich vooral voor te komen op het koufront (dus in de tweede helft van de middag en avond)
BEWOLKING:
Zondagochtend wisselend bewolkt, maar in de loop van de ochtend toenemende bewolking op nadering van het laag en de bijbehorende frontale zone. Tijd-hoogtediagrammen geven een goed beeld. Bij de (onweers-)buien van zondagmiddag en -avond CB met hoge basis (ca 5000 voet) en hoge toppen (FL350-FL400). Gezien de onstabiliteitsdepressie is ook hagel mogelijk. In de nacht naar maandag klaart het flink op, maar in het noorden blijft frontale bewolking aanwezig. Overdag is het in het gehele land wisselend bewolkt (CU/SC).
NEERSLAG:
Timing tussen de verschillende modellen is gering: 12 UTC boven het (zuid-)westen en zondag om 24 UTC boven het noorden en maandagochtend om 06 UTC het land uit. Landinwaarts aanzienlijke onstabiliteit, CAPE ongeveer 1000 J/Kg. Organisatie vnl. van het "well organised cells"-type. Net ten westen van het koufront een jetstreak (ca 100 kt). Bij deze jetstreak (grote windschering) kans op supercellen, maar de modellen zijn druk aan het afbouwen qua indices! Grote kans op onweer. Mogelijk ook hagel. Maandagnacht in het noorden wegtrekkende buien, maandagoverdag vrijwel overal droog.