Kijk, beter vooruitzicht.
https://gurushots.com/Martijn.photography/photos
En deze pagina heb ik opgezet om mijn droom werkelijkheid te laten worden.
http://martijn-naar-de-usa.webnode.nl/voorwoord/
Met die enorme warmte verlang ik heel stiekem zo af en toe weer eens naar zo'n heerlijk koud pak sneeuw, lekkah!
De kans op onbestendig weer de komende tijd is klein maar qua zomerwarmte stellen de thermometers zich bescheidener op. Op hoogte krijgt het Noordzeegebied te maken met een licht meanderende westcirculatie, in het grondpatroon blijft het Azorenhoog weliswaar Atlantisch maar schermen uitlopers de invloed van storingen op het noordelijk deel van de Oceaan af. Voor ons land betekent dat de wind vanaf vrijdag overwegend uit het westen of noordwesten gaat waaien. Daarmee wordt minder warme zeelucht aangevoerd. Echt koel wordt het niet: de maxima komen veelal uit op waarden tussen omstreeks 19 graden aan zee en 21-24 graden in het binnenland.
Verder passeren soms zwakke storingen/fronten met bewolking en een enkele bui, meestal is het droog met geregeld zonneschijn. Het Europees weermodel (althans de operationele verwachting) wordt naar het einde van de maand toe steeds wisselvalliger. Een punt om in de gaten te houden!
@jan visser
Met die enorme warmte verlang ik heel stiekem zo af en toe weer eens naar zo'n heerlijk koud pak sneeuw, lekkah!
Ja! Geloof het of niet, maar ik zat onlangs voor de lol nog eens die winter discussietopics door te lezen. Maargoed, laten we eerst maar eens van deze zomer genieten. Dat is wel het mooie aan het weer hier: het is wel eens heet, vervolgens onweer, en dan wat koeler weer om even door te luchten. Perfect toch?!
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
Ja! Verandering van spijs doet eten. Elke dag hetzelfde weer is weinig spannends aan. Dat is wel het mooie van Nederlands weer idd, alles komt wel een keer voorbij. Zeker ook in de zomers. Behalve die sneeuw dan.
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
Met die enorme warmte verlang ik heel stiekem zo af en toe weer eens naar zo'n heerlijk koud pak sneeuw, lekkah!
daar moet ik dus echt niet aan denken nee dan nog liever dit warme weer een poosje.
ik heb toch zo'n hekel aan de kou die nu eenmaal bij sneeuw hoort en sneeuw is ook maar heel even leuk en dan jak.
2de mooie onweersdag woensdag 23 mei.
En gelukkig maar, doe geen oog dicht dan!
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
Jan heb jij enig idee hoe de aankomende weken ervoor staan (ik weet dat een lange termijn verwachting lastig is, dus zal je er niet aan vast pinnen maar als iemand het ongeveer weet ben jij het wel *slijm*)
Voorlopig worden geen zomerse temperaturen verwacht in ons land. Dat komt omdat de luchtdrukverdeling gaat veranderen. De Atlantische hoogtetrog pakt z’n koffers en trekt naar het Europese vasteland. Ondertussen vestigt het zich opnieuw profilerende Azorenhoog boven het midden van de Oceaan. Deze ontwikkeling moet vooral na het weekeinde z’n beslag krijgen. De nieuwste verwachtingskaarten van het ECMWF laten zien dat het hoog er zin in heeft: ten westen van Ierland loopt het weerglas op naar circa 1035 hPa.
Omheen het hogedrukgebied komt medio volgende week een noordwestelijke stroming op gang. De luchtmassa’s die daarmee worden aangevoerd laten veelal geen hogere maxima toe dan tussen 19 en 23 graden. Verder soms wolkenvelden en een enkele bui maar meestentijds zal het droog weer zijn. Begin volgende week overigens wel iets hogere maxima dankzij een uitloper van het Azorenhoog
@jan visser
+ wat is dat voor een opmerkelijke hittegolf in moskou zeg! dat ligt dan zo noordelijk met strenge winters en heeft al 10 tropische dagen na elkaar gehad | Gewijzigd: 22 juli 2010, 20:04 uur, door jones
Langere koelere periode?
De komende dagen blijft het licht wisselvallig en koel tot matig warm zomerweer. Oorzaak van deze ontwikkeling is een hogedrukgebied, dat ten westen van ons op de oceaan liggen blijft. Nederland ligt op de rand van dit hogedrukgebied en wordt af en toe door storingen geschampt, die voor regen of enkele buien kunnen zorgen. Zondag en Woensdag lijken zulke dagen te worden, er is dan veel bewolking en bij middagtemperaturen rond of iets onder de 20 graden kan er wat regen vallen. Zaterdag, maandag en dinsdag zijn vriendelijker met meer zon en slechts een enkele bui bij aangename middagtemperaturen tussen 20 en 25 graden.
Hogedruk ten westen van ons - en dat blijft zo als het er nu uitziet de hele komende week zo.
Het vervolg gaat voor zomerliefhebbers steeds minder leuk worden. De modellen tenderen steeds overtuigender naar een langere koele periode, het hogedrukgebied lijkt zich nog wat naar het westen terug te gaan trekken, terwijl storingen boven Duitsland en Scandinavië actief gaan worden. In dat geval krijgen wij met een toenemende buienkans en een westen- tot noordenwind voorgeschoteld, de middagtemperaturen zullen dan ook in het oosten en zuiden van het land nog maar met moeite de 20 graden halen. Het is wel zo dat dit scenario nog wat onzeker is en de zomer ook nog terug kan komen, maar momenteel wijst veel op een trendbreuk en hebben we de warmste dagen van de zomer voorlopig gehad.
@weerdirect